FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 06 apr 2011, 09:53

Bešlija se nada reprizi sezone 2001/02

http://www.****/index.php?id=14779
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 apr 2011, 09:54

Evo sa orga:

slika
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 06 apr 2011, 09:54

Nikad se nisam ložio na teorije zavjere i priču da se unaprijed zna kome sta ide, ko ispada, ko ide u Evropu...
Ali mi se ove godine čini da titula mora ići Borcu, kup Širokom, a Željo i Sarajevo s njima u Evropu...Iskljucivo zbog toga da se odobrovolje sve strane oko statuta i ostalog...Mislite da bi Hrvati glasali za usvajanje statuta, ako ne budu imali predstavnika u Evropi, a Srbi ako Borac ne uzme titulu :?:
Ne smatram da igrači Želje "znaju" da moraju izgubit, ali postoje i ostali faktori koji utiču na pobjednika meča osim samih igrača. Nadam se da griješim i da će me danas razuvjerit, ali spreman sam na sve, pa i na penal u 90. minuti ... ;)
TM87

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 06 apr 2011, 10:01

tm-ovac iz mase je napisao/la:Nikad se nisam ložio na teorije zavjere i priču da se unaprijed zna kome sta ide, ko ispada, ko ide u Evropu...
Ali mi se ove godine čini da titula mora ići Borcu, kup Širokom, a Željo i Sarajevo s njima u Evropu...Iskljucivo zbog toga da se odobrovolje sve strane oko statuta i ostalog...Mislite da bi Hrvati glasali za usvajanje statuta, ako ne budu imali predstavnika u Evropi, a Srbi ako Borac ne uzme titulu :?:
Ne smatram da igrači Želje "znaju" da moraju izgubit, ali postoje i ostali faktori koji utiču na pobjednika meča osim samih igrača. Nadam se da griješim i da će me danas razuvjerit, ali spreman sam na sve, pa i na penal u 90. minuti ... ;)
recimo da je sve to tako ali onda se postavlja pitanje ZASTO NISU GLASALI...
Zeljo danas samo nek zabije gol i to je to...
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 06 apr 2011, 10:04

pintol_TM87 je napisao/la:
tm-ovac iz mase je napisao/la:Nikad se nisam ložio na teorije zavjere i priču da se unaprijed zna kome sta ide, ko ispada, ko ide u Evropu...
recimo da je sve to tako ali onda se postavlja pitanje ZASTO NISU GLASALI...
Zeljo danas samo nek zabije gol i to je to...
Nekad mislim da oni ne glasaju samo ne bi li srusili ovu drzavu, i sve sto vrijedi u njoj...A nekad opet okrenem priču u ovom smjeru jer na ovaj način ostaju bar male sanse da se situacija u savezu popravi...Mada i sam sumnjam u sve ovo, ali nada posljednja umire !
TM87

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 apr 2011, 10:05

Ako je tako zasto nisu glasali ZA Statut onog 29.03.? Ako su se dogovarali valjda su se dogovorili ranije kome ce sta pripasti. A ako su se dogovorili i zna se da jednima ide prvenstvo, drugima kup a treci ce u Evropu zasto onda nije usvojen Statut? Ako se vec nisu dogovorili kad mislis da ce se dogovarati? Sad je gotovo, kasno je za bilo kakve dogovore o tome kome ce sta pripasti jer oni vise nemaju nadleznosti da nam se ukine suspenzija. Sve je do UEFE.

Nema od tog nista. Ako Široki danas prodje, gluho bilo, ne treba odmah govoriti kako je prosao jer je morao nego vjerovatno jer je zasluzio. Ako Borac osvoji prvenstvo to nije zato sto mora osvojiti nego zato sto je to zasluzio.

Ne treba se zamarati tim nekakvim pricama nego se baviti samo Željom pa kako bude na kraju, bice ... ;)
AMAR OSIM

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 06 apr 2011, 10:11

Celiku namjenjen kup pa nisu htjeli glasati za statut :mrgreen:

P.S Sretno danas,nadam se da ce te proci ;)
A C A B !

tm-ovac iz mase
Kontakt:

Post Postao/la tm-ovac iz mase » 06 apr 2011, 10:14

Eh i ja dajem veliku rezervu na sve sto sam rekao...I u slucaju pobjede Širokog u Kupu, i Borca u Ligi treba im čestitat...Ali ne bi me iznenadilo da danas bude neka štimaljka...Pogledaj samo Zrinjskog, koliko ih guraju samo da ostanu u Ligi...Valjda nece isto bit i sa Sirokim...NADAM SE DA NECE !
TM87

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 06 apr 2011, 10:18

Široki Brijeg i Željezničar na Pecari kreću od nule, jer je prva utakmica na Grbavici završila bez golova. Za Široki je kup posljednja šansa da izbori izlazak u Evropu, a, realno gledajući, i momčad sa Grbavice ima više izgleda da se tamo nađe kroz kup nego kroz prvenstvo.

Željo u Široki ide nakon odlične igre i pobjede u Trebinju protiv Leotara, što je popravilo atmosferu i vratilo optimizam u redove igrača nakon neuspjeha protiv Slobode i 0:0 protiv Širokog u prvoj utakmici.

S druge strane Široki je bio u krizi, stigao je novi trener Blaž Slišković, koji je za vikend u debiju upisao pobjedu, a danas ga očekuje težak zadatak. S jedne strane Slišković, s druge strane Amar Osim. Biće to duel dva ponajbolja naša trenera i utakmica puna nadmudrivanja.

Zenica čeka finale nakon 15 godina

Čelik u Sarajevo na megdan Olimpicu dolazi sa prednošću od 1:0 iz prve utakmice. I ovu utakmicu će kao i prvu obilježiti duel dva odlična trenera koji iz utakmice u utakmicu pokazuju da imaju šlifa za svoj posao. I pred jednim i pred drugim je velika zadaća.

Olimpic sa Mehmedom Janjošem na klupi traži svoj najveći uspjeh u historiji kluba, a Čala ne može računati na Rizvanovića, Škaljića i Plisku. U takvoj situaciji igrači Olimpica će morati dati sve od sebe kako bi ostvarili plasman u finale.

Abdulah Ibraković također ima težak zadatak. Zenica na finale kupa čeka još od 1996. godine, a na izlazak u Evropu devet godina. Rezultat od 1:0 iz prve utakmice daje motiv igračima Čelika koji će imati i veliku podršku navijača da konačno izbore izlazak u Evropu.

jeli ovaj novinar normalan?????
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 06 apr 2011, 10:20

Stole iz Bora je napisao/la:
Ako je tako zasto nisu glasali ZA Statut onog 29.03.? Ako su se dogovarali valjda su se dogovorili ranije kome ce sta pripasti. A ako su se dogovorili i zna se da jednima ide prvenstvo, drugima kup a treci ce u Evropu zasto onda nije usvojen Statut? Ako se vec nisu dogovorili kad mislis da ce se dogovarati? Sad je gotovo, kasno je za bilo kakve dogovore o tome kome ce sta pripasti jer oni vise nemaju nadleznosti da nam se ukine suspenzija. Sve je do UEFE.

Nema od tog nista. Ako Široki danas prodje, gluho bilo, ne treba odmah govoriti kako je prosao jer je morao nego vjerovatno jer je zasluzio. Ako Borac osvoji prvenstvo to nije zato sto mora osvojiti nego zato sto je to zasluzio.

Ne treba se zamarati tim nekakvim pricama nego se baviti samo Željom pa kako bude na kraju, bice ... ;)
Slazem se sa ovim sto si napisao stole.Imam neki predosječaj da danas prolazimo ;) .NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 06 apr 2011, 10:21

Ja imam drugaciji predosjecaj ali dobro, pocesto me je varao u posljednje vrijeme ..
AMAR OSIM

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 apr 2011, 10:27

jako bitna utakmica!!! ne zbog evrope, koju smo vec izborili (ako uefa na kraju dozvoli) ali zbog toga da se definitivno dignemo iz mrtvih nakon... prolazak u finale bi za mene licno znacilo vise nego da pobjedimo borac na grbavici... ja iskreno mislim da titula ipak ide u banja luku, jer su zasluzili a kup je trofej za koji se vrijedi boriti bez obzira sto smo obezbjedili evropu...

ako se kojim slucajem ne plasiramo u finale... cestitacu sirokom i njihovim navijacima!!! ipak su oni jedna od najkonstantnijih ekipa u nasem fudbalu sto se tice evrope i izlazka... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 apr 2011, 10:38

tm84 je napisao/la:jako bitna utakmica!!! ne zbog evrope, koju smo vec izborili (ako uefa na kraju dozvoli) ali zbog toga da se definitivno dignemo iz mrtvih nakon... prolazak u finale bi za mene licno znacilo vise nego da pobjedimo borac na grbavici... ja iskreno mislim da titula ipak ide u banja luku, jer su zasluzili a kup je trofej za koji se vrijedi boriti bez obzira sto smo obezbjedili evropu...

ako se kojim slucajem ne plasiramo u finale... cestitacu sirokom i njihovim navijacima!!! ipak su oni jedna od najkonstantnijih ekipa u nasem fudbalu sto se tice evrope i izlazka... ;)
Složio bih se s tobom da je današnja utakmica jako bitna, ali s ostatkom posta, baš i ne bih. Zašto? Ovdje mnogi govore, da ukoliko Široko prođe uzima KUP. Opet zašto? Mislim da Čelik ili Olimpic, također imaju realne šanse da tog istog Širokog u finalu pobjede, ako taj Široki uđe u finale. Zar, ne?
Šo se tiče titule prvaka, vidljivo je da je Borac u najboljoj poziciji, ali moramo znati da je još 10 kola do kraja prvenstva i tu je također sve otvoreno. Prvak će biti ko osvoji najviše bodova nakon 30 odigranih prvenstvenih kola.Moram biti iskren i otvoreno reći da se ja i dalje nadam duploj kruni. Poznato mi je da nada posljednja umire, ali život bez nade i nije neki život, bez Želje bi bio čemer. Željo je šampion.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 06 apr 2011, 10:49

@avlami

iskreno... ja se ne nadam tituli, to sam radio prije slobode pa nas uzese... mozda se potajno nadam ali realno gledajuci po meni borac 99% uzima titulu...

a za kup... pa nisam nigdje rekao da siroki uzima sigurno kup ako nas prodje... ja sam jedan od onih koji ne vjeruju u nastimaljke oko podjele trofeja i evrope... pogotovo sada kada ni savez nemamo... mislim da siroki, ukoliko prodje, nece tako lako do trofeja... ali sta ako uzme? bice to na kvalitet ili srecu kako god...

iskreno vise sanse nama dajem da prodjemo siroki i uzmemo kup nego da budemo prvaci... ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 06 apr 2011, 10:55

Neka samo bude dobra tekma pa kako god. Ja se više ne sjećam kad smo mi pod prenosom odigrali tekmu da valja. Daj ba nek' jednom u životu ova generacija odigra tekmu pod prenosom da se ima šta gledati. Da živim van Sa, da sam mlad i navijački neafirmisan i da sam spao samo na TV prenos nikad Želju ne bi gled'o, a vjerovatno ni za njeg' navij'o. Hapoel sramota, Borac u kupu puša u finalu, mrtve pitare dvije godine ne možemo dobiti, Široki (1:4) katastrofa, ovo zadnje 0:0 isto, protiv Slavije 2:0 jedva, Čelik 2:1 na sreću i na silu itd. itd.
E ne znam ono protiv Borca 3:0 u kupu ove godine je li bilo na TV-u, eto hajd' to je na nešto ličilo.
Što ovo govorim? Zato što poslije svakog prenosa masu naših simpatizera ne možeš puškom natjerati da ode na tekmu, a o ruganju dušmana da ne govorim. Nakon 0:0, zovem četiri čovjeka (simpatizera) na Dinamo da idemo, jedva jednog smolio da dođe. Samo kažu daj ba čovječe dođi sebi, zar još gledaš taj jad od fudbala i igrača. I onda se ćudimo što je posjeta mizerna.
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 06 apr 2011, 11:25

Vazna je utakmica danas,tu nema dileme...da li cemo smoci snage i odigrati dobro,to cemo vidjeti...mislim da su obje ekipe motivisane da uspiju,tu je to sve negdje,mada mislim da su domacini napravili previse kikseva na svom terenu i sve ce pokusati da ovaj duel dobiju,pogotovo sto im ova utakmica znaci eventualan pokusaj u evropi...mi smo sa druge strane mirniji kada se cijela situacija uzme u obzir i u slucaju da nam dopuste da igramo evropske utakmice,mi cemo to i kroz prvenstvo da zavrsimo,tako da nam s te strane nije utakmica godine...jedina stvar i prava motivacija za nas je osvajanje tog trofeja i vidim tu neku nasu sansu...mislim da ce nasi dati sve od sebe i da to trebamo da podrzimo maksimalno...u pravu je @čamac kada kaze da je tv prenos uglavnom nas kiks,jer se stvarno desi da odigramo lose,i to je istina,nadam se da ce ovaj put momci bar borbenoscu opravdati mnogobrojnu publiku pred tv ekranima i da ce utakmica generalno biti dobra...ohrabruje me nasa odbrana,stvarno tesko primamo golove,a i gostujuce utakmice su nas krenule i tu smo mnogo psihicki jaki u odnosu na blisku proslost...sada odemo u goste da napravimo nesto i u glavama igraca to je odlicna stvar...Siroki je jedna super kvalitetna ,organizovana ekipa,sa kojom se moze nadigravati,pa neka bolji u ove dvije utakmice i prodje dalje...nadam se da ce mo to ipak biti mi...sretno plavi !!!!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 06 apr 2011, 11:36

Amar ima neku racunicu po kojoj ni jedna ekipa kod nas ne moze dobiti tri tekme u 10 dana a meni bi bilo draze da kiksamo sad nego u subotu...kako god da zavrsi ali zelim vidjeti borbu na terenu
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 apr 2011, 11:41

pile87 je napisao/la:Amar ima neku racunicu po kojoj ni jedna ekipa kod nas ne moze dobiti tri tekme u 10 dana a meni bi bilo draze da kiksamo sad nego u subotu...kako god da zavrsi ali zelim vidjeti borbu na terenu
Dobro, neka onda bude danas 2:2.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 06 apr 2011, 11:42

avlami97 je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Amar ima neku racunicu po kojoj ni jedna ekipa kod nas ne moze dobiti tri tekme u 10 dana a meni bi bilo draze da kiksamo sad nego u subotu...kako god da zavrsi ali zelim vidjeti borbu na terenu
Dobro, neka onda bude danas 2:2.
upravo tako :mrgreen:
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 06 apr 2011, 11:50

1:1 i to da mi izjednačimo. :mrgreen:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: antibot, edvaE2, Hansestadt, Hrasno15, Levin i 56 gostiju.