Arnelv52 je napisao/la: ↑23 feb 2025, 10:53
Hansestadt je napisao/la: ↑23 feb 2025, 10:01
Neka svako ko tvrdi da se treba pozvati 3-4 igraca iz domace lige, nadje spisak reprezentacije, i kaze ova su to 3-4 igraca, i konkretno bih ih uvrstio u spisak umjesto ova 3-4 igraca. Ne treba isto zaboraviti da su vec ranije dobili poziv Vukovic, Kulasin i Celik kao igraci iz BiHPL.
Pirić, Radeljić, Čelik, Mujakić, Kovačević, Čivić, Omerović, Krunić, Bašić, Cimirot, Varešanović, Šarić, Rahmanović
Ja sam tebe pitao koja 3-4 igraca koja igraju u BiHPL bi trebali da imaju mjesto u reprezentaciji, i umjesto koga bi on trebali da imaju prednost. To nema veze sa vezom s tim sto si ti gore iznad napisao. A evo ja cu ti ispod ipak pojedinacno.
Piric bio najbolji golman lige dok je igrao za Zrinjski. Opet bi komotno mogao braniti najboljim klubovima BiHPL.
Radeljic igrao CL sa Sheriffom. Igra zadnje vrijeme za Rijeku, i mislim da bi ga bilo koji klub iz BiHPL odma prihvatio.
Celik dobio naknadno poziv kao mlad igrac domace lige.
Mujakic bi opet mogao igrati u prvih 11 Sarajeva ili drugog domaceg kluba.
A. Kovacevic. Nije dobio poziv dok je Barbarez selektor. Opravdano, jer nema kvalitet. Cini mi se da mu je zadnja utakmica protiv Ukrajine kad je Savo Milosevic bio selektor.
Civic nije dobivao pozive dok je Barbarez selektor. Ovde mislim da je to prije svega sto sam Civic nije htio poslije losih nastupa i odnos prema njemu. Mislim da bi dobio poziv naknadno zbog izostatka boljih igraca. Opet bi Civic sigurno imao mjesto u top 4 kluba BiHPL, iako katastrofalno igrao za reprezentaciju.
Omerovic kao igrac u21 reprezentacije, dobio naknadno poziv zbog povreda boljih igraca. Iako je mlad, meni dosta ogranicen igrac.
Krunic standardni igrac Crvene Zvezde i ima dosta iskustva na internacionalnom nivou, nekad i najvecem nivou.
Ivan Basic. Dosta skormno izadnje u reprezentaciji, vise se od njega ocekivalo. Kao u21 igrac prekucao ligu sa Zrinjskim. Fakticki bio nosioc njihove igre kad je Zrinjski bio najbolji.
Cimirot. Nije dobivao poziv kod Babareza. Sigurno bi mogao kvalitetno igrati u BiHPL.
Sve kad saberes, ove igrace koje bi izbacili sa spiska reprezentacije bi bili upgrade za bolje klubove domace lige.