U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

nihco

Re: U-21,U-19,U-17

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 19:08

Hypnose je napisao/la: Dzeko jest produkt Zelje jer je prosao sve kategorije u istom i zabijao po 40-50 golova po sezoni u kadetima, juniorima i sl....
I igrao je za 1. tim i nerijetko bio starter..... pa je tek onda presao vani.....
Tako da vam je to suplja.......
A stoji da nam treba vise igraca iz lige koji ce se prodati vani i igrati za ozbiljnije klubove...... A budala je onaj ko misli da mediji u tome ne pomazu.......
Da bi ti pojasnim, uzmimo Modrica ili Corluku, koji su iz Dinama otisli direktno u Totenhem i ManC, i postali prvotimci.Sto znaci da hrvatska liga proizvodi igrace koji su kvaliteta EPL.
Dzeko je bio, kao proizvod Zelje, bio kvalitet 2. ceske lige , to je ono sto je naucio u Zelji! Jer ga ne bi Plisek poslao na posudbu.
To sto je on prosao skole Zelje, nimalo ne podize rejting naseg fudbala, vidi se iz iskustva.
Sto se medija tice, budalasto je misliti da ces nekome , medijskim bombama, uvalit skart za milione . Ti trebas prvo prodati deset kvalitetnih igraca, da bi,uz njih, uvalio dva osrednjana.
Sent from my Commodore 64

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 19:12

viKK je napisao/la: Slažem se ja s tobom u potpunosti , ali to ne osporava činjenicu da je nastao u Želji , a onda tek "stasao u igrača" u Češkoj.. Pročitaj moj post ponovo , ja se slažem s tobom ... Ta prodaja Džeke u Češku upravo govori o tome koliko daleko mogu dospijeti igrači iz naše lige ... ccc , 50 hiljada eura. I onda ga ovi prodaju za 4 miliona .. vidite li razliku ?
Nisam ni ja osporavao cinjenicu da je on nastao u Zelji , ono sto je bitno je u kom je rangu kvaliteta bio kada je napustio Zelju. To se racuna. Nismo se razumjeli . Nazalost, da je ostao u Zelji jos pola godine, nista od njega

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 12 jan 2013, 19:16

nihco je napisao/la:
Hypnose je napisao/la: Dzeko jest produkt Zelje jer je prosao sve kategorije u istom i zabijao po 40-50 golova po sezoni u kadetima, juniorima i sl....
I igrao je za 1. tim i nerijetko bio starter..... pa je tek onda presao vani.....
Tako da vam je to suplja.......
A stoji da nam treba vise igraca iz lige koji ce se prodati vani i igrati za ozbiljnije klubove...... A budala je onaj ko misli da mediji u tome ne pomazu.......
Da bi ti pojasnim, uzmimo Modrica ili Corluku, koji su iz Dinama otisli direktno u Totenhem i ManC, i postali prvotimci.Sto znaci da hrvatska liga proizvodi igrace koji su kvaliteta EPL.
Dzeko je bio, kao proizvod Zelje, bio kvalitet 2. ceske lige , to je ono sto je naucio u Zelji! Jer ga ne bi Plisek poslao na posudbu.
To sto je on prosao skole Zelje, nimalo ne podize rejting naseg fudbala, vidi se iz iskustva.
Sto se medija tice, budalasto je misliti da ces nekome , medijskim bombama, uvalit skart za milione . Ti trebas prvo prodati deset kvalitetnih igraca, da bi,uz njih, uvalio dva osrednjana.
Ma ja samo kazem da je Dzeko produkt iz Bosne, jer je tu naucio fudbal....... A ne u Ceskoj..... I to je to.....
A to sto su ga prodali idioti iz tadasnje uprave Zelje za 50k eura je druga prica......

Da mi prodali nekog igraca kao sto je Mame uradio sa Lukom i Corlukom, treba prvo nesto repka uraditi pa onda ce i to se desiti.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 12 jan 2013, 19:24

Tudje gov.no uvjek ljepse mirise, pa vi ste cisti dokaz da mi nikad nista necemo uspjeti kad ovako razmisljamo, moramo biti slozni i gurati ovakve dragulje kao sto je Handzic, da se vise pise o njima mislis da momci nebi imali vise samopouzdanja, citao sam o svakakvim novim "Ibrahimovicima" a gdje su oni, jos se omisljaju za koga ce da igraju, za ove nase ovdje bar znam za koga im srce kuca i ne moramo strahovati hoce li ga neko kaparisati sebi.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 19:45

Tracy3McGrady je napisao/la:Tudje gov.no uvjek ljepse mirise, pa vi ste cisti dokaz da mi nikad nista necemo uspjeti kad ovako razmisljamo, moramo biti slozni i gurati ovakve dragulje kao sto je Handzic, da se vise pise o njima mislis da momci nebi imali vise samopouzdanja, citao sam o svakakvim novim "Ibrahimovicima" a gdje su oni, jos se omisljaju za koga ce da igraju, za ove nase ovdje bar znam za koga im srce kuca i ne moramo strahovati hoce li ga neko kaparisati sebi.
Pa dobro, evo da pocnemo pisati i na sva zvona hvaliti. Sta ce se, po tvom misljenju, desiti ?

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 12 jan 2013, 19:48

nihco je napisao/la:
Tracy3McGrady je napisao/la:Tudje gov.no uvjek ljepse mirise, pa vi ste cisti dokaz da mi nikad nista necemo uspjeti kad ovako razmisljamo, moramo biti slozni i gurati ovakve dragulje kao sto je Handzic, da se vise pise o njima mislis da momci nebi imali vise samopouzdanja, citao sam o svakakvim novim "Ibrahimovicima" a gdje su oni, jos se omisljaju za koga ce da igraju, za ove nase ovdje bar znam za koga im srce kuca i ne moramo strahovati hoce li ga neko kaparisati sebi.
Pa dobro, evo da pocnemo pisati i na sva zvona hvaliti. Sta ce se, po tvom misljenju, desiti ?
Mi smo tu najmanje bitni, trebaju medije da izvjestavaju, treba naravno i da odigra, pa kad odigra dobro praviti odma intervju sa njima itd... ali kad vidim kako funkcionise generalno ansa liga onda je to fakat tesko izvesti. Ali bar novinari/portali mogu se potruditi da pisu vise o ovakvim igracima.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 20:04

Tracy3McGrady je napisao/la: Mi smo tu najmanje bitni, trebaju medije da izvjestavaju, treba naravno i da odigra, pa kad odigra dobro praviti odma intervju sa njima itd... ali kad vidim kako funkcionise generalno ansa liga onda je to fakat tesko izvesti. Ali bar novinari/portali mogu se potruditi da pisu vise o ovakvim igracima.
To sto nasi mediji pisu o njima ih nece prodati ! To budi siguran. Pa niko nije levat, ljudi koji daju pare dobro promisle prije nego ih potrose, a mi smo provaljeni. Igraci trebaju biti kvalitetom dominantni, ali stvarno dominantni, u ovoj cirkus ligi ili opalit' minijaturu , kao Huseinovic protiv Levskog, da bi ih neko primijetio. I opet , Dinamo ili CSK Sofija, eventualno losiji ruski premijerligas su plafon.
Shvati da nema kvaliteta, talenta ima na pretek ali nema kvaliteta !
Jedini lijek je u promjeni pristupa radu, poboljsanju uslova, pruzanju sanse mladim igracima da igraju, pa i naustrb rezultata .
Tuzno je vidjeti da u Sarajevu i Zelji ima samo jedan igrac mladji od 21 godine ,koji je relativno standardan prvotimac, sve ostalo su igraci 22+. Dok u Srbiji i Hrvatskoj, svaki tim ima po nekoliko.

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 jan 2013, 20:20

Ono malo igrača što je iz naše lige otišlo direktno u neki kvalitetan tim,poput Husejinovića iz Slobode u Werder ili Jelić iz Modriče u Nuremberg,su svojim katastrofalnim izdanjima,volio bi reći na terenu,ali nisu uglavnom ni odmakli od treninga,uveliko zatvorili vrata i drugim igračima iz naše lige.

Džeku ne računam kao domaći proizvod,jer je on nakon Željezničara nastupao jedno vrijeme u drugoj Češkoj ligi,praktički počeo od nule.
Ako Slovenac kupi Bosansko drvo po mizernoj cijeni,pa od tog drveta napravi vrhunski prozor i onda ga proda za nekoliko puta veću cijenu,jel taj prozor Bosanski proizvod?
On je u Češku otišao kao sirovina,a oni su od njeg napravili vrijedan proizvod.
E zato Dinamo Z proda gotov proizvod direktno u lige petice za ogromne iznose.

Džeko je ipak svojim nastupima dosta uradio na tome da su se otvorila vrata našim fudbalerima u Teplicama i cijeloj Češkoj,isto je uradio i Štilić u Lechu.

P.S.
Ne postoji Kemal Šikanović,mislim možda neki i postoji,ali u Lyonu ne,malo sam se zafrkavo :mrgreen:
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jan 2013, 21:01

Dylan Dog je napisao/la:Ono malo igrača što je iz naše lige otišlo direktno u neki kvalitetan tim,poput Husejinovića iz Slobode u Werder ili Jelić iz Modriče u Nuremberg,su svojim katastrofalnim izdanjima,volio bi reći na terenu,ali nisu uglavnom ni odmakli od treninga,uveliko zatvorili vrata i drugim igračima iz naše lige.

Džeku ne računam kao domaći proizvod,jer je on nakon Željezničara nastupao jedno vrijeme u drugoj Češkoj ligi,praktički počeo od nule.
Ako Slovenac kupi Bosansko drvo po mizernoj cijeni,pa od tog drveta napravi vrhunski prozor i onda ga proda za nekoliko puta veću cijenu,jel taj prozor Bosanski proizvod?

Džeko je ipak svojim nastupima dosta uradio na tome da su se otvorila vrata našim fudbalerima u Teplicama i cijeloj Češkoj,isto je uradio i Štilić u Lechu.

P.S.
Ne postoji Kemal Šikanović,mislim možda neki i postoji,ali u Lyonu ne,malo sam se zafrkavo :mrgreen:
Od drveta mizerne cjene,ne mozes napraviti vrhunski prozor.

Ti hoces da kazes,da je Dzeko naucio igrati fudbal za 2 godina,a ko yebe one sve sto je ga dovelo do prvotimca Zeljeznicara?

I mislis da bi Cesi uzeli (drvo mizerne cjene) Dzeku, da nije valjao?

@Nihco,tata ti je na drogama pacenice.
Pitam se cemu sluzi ovdje administracije,i zasto dopusta vrijedjanje forumasa
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 12 jan 2013, 21:09

emir79 je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Ono malo igrača što je iz naše lige otišlo direktno u neki kvalitetan tim,poput Husejinovića iz Slobode u Werder ili Jelić iz Modriče u Nuremberg,su svojim katastrofalnim izdanjima,volio bi reći na terenu,ali nisu uglavnom ni odmakli od treninga,uveliko zatvorili vrata i drugim igračima iz naše lige.

P.S.
Od drveta mizerne cjene,ne mozes napraviti vrhunski prozor.

Ti hoces da kazes,da je Dzeko naucio igrati fudbal za 2 godina,a ko yebe one sve sto je ga dovelo do prvotimca Zeljeznicara?

I mislis da bi Cesi uzeli (drvo mizerne cjene) Dzeku, da nije valjao?

Pitam se cemu sluzi ovdje administracije,i zasto dopusta vrijedjanje forumasa
I drvo i Džeko,iako kvalitetne sirovine,su otišli za mizernu cijenu.
U tome je poenta.
Naši nisu bili u stanju ni od jednog ni od drugog sami napraviti vrijedan gotov proizvod.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 21:10

emir79 je napisao/la:Nego ciji je proizvod Dzeko ako nije BH,o cemu lupetas? On je u Cesku otisao kao prvotimac Zeljeznicara. Znate se kurciti kako je Halilovic sa 16 godina produkt Hrvatske. Ciji je produkt Elvir Baljic,Meho Kodro,Elvir Bolic,Mirsad Hibic,Sead Kapetanovic. Da ih mozda ti nisi proizveo ili sta. Dzeko je produkt BIH,jer je prosao sve **** kategorije koje su bile i dosao do cilja,a to je prvi tim Zelje. Ili je naucio za 2 godine u Ceskoj da igra lopte. Kakvih gluposti ovdje covjek sve nece procitati.
U cemu je problem ? Jesam li ja kriv sto ti je argumentacija iracionalna i sto vrijedjas, a sada trazis da druge banuju ! bolje ti je da nesto naucis nego da tvrdoglavo negiras realnost.

nihco

Post Postao/la nihco » 12 jan 2013, 21:12

Evo i ovo ! Ako mislis da drugima govoris da lupetaju, da se kurce, da pisu gluposti prihvati da te pitam jesi li na drogama !

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 12 jan 2013, 21:30

+1
Sve što sam ja pokušavao objasnit evo napisano u postu citiranom.

P.S.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 12 jan 2013, 22:00

nihco je napisao/la:
emir79 je napisao/la:Nego ciji je proizvod Dzeko ako nije BH,o cemu lupetas? On je u Cesku otisao kao prvotimac Zeljeznicara. Znate se kurciti kako je Halilovic sa 16 godina produkt Hrvatske. Ciji je produkt Elvir Baljic,Meho Kodro,Elvir Bolic,Mirsad Hibic,Sead Kapetanovic. Da ih mozda ti nisi proizveo ili sta. Dzeko je produkt BIH,jer je prosao sve **** kategorije koje su bile i dosao do cilja,a to je prvi tim Zelje. Ili je naucio za 2 godine u Ceskoj da igra lopte. Kakvih gluposti ovdje covjek sve nece procitati.
U cemu je problem ? Jesam li ja kriv sto ti je argumentacija iracionalna i sto vrijedjas, a sada trazis da druge banuju ! bolje ti je da nesto naucis nego da tvrdoglavo negiras realnost.
Naravno tebi je to ravno onome,da nazivas nekog da je na drogama.
Nebitno,rascistili smo sa tim i gotovo.

Sad mi objasni,kako Baljic nije produkt BH lige,ako znamo da je 95-te otisao u Bursu,a ti tvrdis da je Jugoslovenske? A pritom tvrdis da je Dzeko Ceski produkt? Da li tebi slucajno ovo ne lici na kontradiktornost?
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 jan 2013, 13:17

Zao mi je kad vidim da je jedan Srđan Grahovac koji je jedan od najperspektivnijih igrača PLBiH ode za nekih 70tak hiljada evra koliko su bar objavili neki mediji..Mi nemamo jednostavno izgrađeno ime u svijetu fudbala,igrači nam idu prvo na kaljenje u Češku,Poljsku,Tursku i Rusiju i tu se izgube..

Stevanović pređe u sevilju i već je savsim dobro uklopljen u sistem igranja,ne treba mu vrijeme adaptacije,može da se fizički nosi sa naporima utakmica na višem nivou,sto govori da se puno bolje radi u Srbijanskoj ligi nego kod nas..

Spomenut ću još jednog igrača koji mi je djelovao obećavajuće ali još nije napravio bljesak to je Josip Kvesić iz Željezničara,zatim Goran Zakarić iz Širokog Brijega,interesuje me šta će se desiti sa Tonijem Markićem iz Zrinjskog,od mlađih ima onaj Duljević iz Olimpica zatim Zolotić iz Željezničara i još par njih koji imaju potencijal nadam se da će doći vrijeme kad klubovi neće preživljavati od mizernih transfera i da će naši momci imati puno bolje odskočne daske..

Proizvodimo nekvalitetne fudbalere,nekompletne sto je sigurno zbog nestrucnosti strucnih stabova,manjka kvalitetnih menadzera,nedostatka kvalitetnih terena i uslova za rad zatim nedostatka discipline kod igrača i profesionalnosti dok imamo dijaspore i bit ćemo u 2 ili 3ćem šeširu kad presuši nećemo ni baraža vidjeti jer domaća liga u kvaliteti napreduje puževim korakom..

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 15 jan 2013, 00:18

Miroslav Dukić: Zvali su me iz Srbije, ali ja sam odabrao BiH!

Od 18 do 22. januara bit će održan zimski kamp za U-15 i U-17 reprezentaciju BiH. Jedan od onih koji je dobio poziv selektora kadetske selekcije Sakiba Malkočevića je i Miroslav Dukić. Riječ je o 15-godišnjaku, koji svoje korijene vuče iz istočne Bosne. Đukić nastupa za FK Loznicu i sam priznaje nije sa nadao da će se naći odabranom društvu.

"Bio sam iznenađen. Nisam se nadao pozivu u bh. reprezentaciju. Kada sam to saznao u subotu, tu noć od prevelikog uzbuđenja nisam mogao da spavam", kaže na početku za **** Miroslav Dukić, koji je ranije bio na radaru Orlova.

"Zvali su me iz Srbije. Željeli su da igram za njihovu reprezentaciju, ali ja sam to odbio iz razloga što želim nositi nacionalni dres svoje države. Moja majka je i Nezuka kod Sapne, a ja sam rođen u Zvorniku što je u sklopu granica BiH. Cijelo moje djetinstvo veže me za Bosnu i za mene niti u jednom trenutku nije bilo dileme", govori nam ovaj 15-godišnjak.

"U petak putujem u Međugorje. Jedva čekam da upoznam selekciju i da pokažem šta znam. Nadam se da ću opravdati povjerenje selektora Malkočevića."

Partizan naredna destinacija?

Miroslav Dukić ponajbolji je igrač Loznice. Iako ima 15 godina, već nastupa za U-17 selekciju tima te njihov dres nosi sa dosta uspjeha. Glavne karakteristike su mu brzina i šut.Nije to moglo proći nezapaženo ni kod mnogo većih srpskih timova.

"Bio sam u Vojvodini i Radu gdje sam uspješno prošao probe. Svoju karijeru najvjerovatnije ću nastaviti u Partizanu. Naime, nakon jedne utakmice koju sam igrao protiv Partizana, prišao mi je njihov trener, Igor Spasić te mi dao svoj broj mobilnog telefona i kratko rekao kako kod njih mogu da dođem kad hoću. Planirano je bilo sada za zimu, ali zbog škole ću učiniti to najvjerovatnije na ljeto", objašnjava nam on.

Dukić je veliki fan bh. reprezentacije. Vjeruje da će se Zmajevi plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, ali i da će jednog dana zaigrati sa Miroslavom Stevanovićem.

"Pratim putem interneta igre bh. reprezentacije. Idemo u Brazil. U to uopće ne sumnjam. Isto tako vjerujem da ću i ja jednog dana biti "A" reprezentativac te zaigrati sa svojim sugrađaninom Miroslavom Stevanovićem. Osim njega posebno preferiram i Edina Džeku", dodao je za kraj u razgovoru za **** Miroslav Dukić.

Ajde sinko, lijepo od tebe .. ako Bog da, da uspiješ u Partizanu, pa te dobro prodaju, jer oni znaju napraviti i prodati igrača.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 15 jan 2013, 00:22

Momak malo baca bombe. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 15 jan 2013, 00:25

Devil je napisao/la:Momak malo baca bombe. ;)
Ma jok ba ovo je neki **** poznat po izmišljenim tekstovima :lol: :lol: po njima imamo par igrača u Real Madridu velikih svjetskih talenata, U Barceloni itd. :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jan 2013, 00:25

Devil je napisao/la:Momak malo baca bombe. ;)
Sto si ljubomoran? :D
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 15 jan 2013, 00:25

Malo više baca bombe.
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 18 gostiju.