FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
23%
2. Borbu za Evropu
83
47%
3. Sredinu tabele
29
16%
4. Borbu za opstanak
25
14%

Ukupno glasova: 177

mamonelafo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mamonelafo » 10 mar 2024, 17:20

https://fkzeljeznicar.ba/klub/organi-kluba/

Neka je sve ove, ispod boldiranog imena na početku, stid i sram! Ublehe, od prvog do zadnjeg.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 10 mar 2024, 17:22

Komentari nakon Sarajeva i nakon gostovanja,su odraz nase sklonosti da od ocaja do ovikanja u zvjezde,tako malo nam treba. Mozda je to plod i neznanja i nestrpljenja,i ja sve to razumijem. Ali ne razumijem da ljudi od Brune naprave neznalicu i genija u 7 dana i tako u krug.
Cinjenica je da sta je bilo prije Brune bilo je. Zeljo je dokazao koliko je bio los.
Ali hajmo pricati o ove njegove 4 tekme. Na Grbavici sasvim korektna i dobra izdanja. Gostovanja katastrofa.
Na Grbavici teren solidan,navijaci,igra sasvim zadovoljavajuca ,pogotovo protiv Sarajeva. Vidjeli smo borbenost,trku,zalaganje,pa cak i dosta smiljene i tecne igre.
Ova dva gostovanja,ja cu ponoviti ponovo. Kad na tv vidim teren,meni se ne gleda jer znam da ce biti patnja.
Necu reci da nasa gospoda su igraci iz liga petice i navikli igrati na tepihu. Ali kad napravis pararelu u kolicini znanja,i losim terenima,a nije kao prije da si svake sedmice igrao na takvim terenima pa si naviknut,onda imas to sto imas.
Pa evo i Sarajevo i Zrinjski fasovase tamo.
Ne opravdavam ove nase ni sekunde,ali me nervira kad citam eto bolje igrali sa Edisom.
Nismo realni sekunde,lupamo gluposti. Ionako nam fali kvaliteta.
Na onakvim terenima najcesce odlucuje individualni kvalitet. Toga kod nas nema puno. Kod nas sve mora da funkcionise dobro da bi dobili.
Nasi igraci su ko hrdjav ku rac,sve im treba biti potaman da dobiju,tj zabiju. I jos kad dodas amaterske greske iz kojih primimo golove,onda imamo to sto imamo.
Ja zaista ali ni u ludilu ne vjerujem da mi mozemo ispasti iz lige,i ne sekira me to uopste.
Mogao bi se sloziti da mi je dosta puta svaka ekipa protiv nas djelovala kao ozbiljnija. Osim ove zadnje dvije na Grbavici. Zato iz nekog razloga vjerujem u Brunu.
Jedino sto mu zamjeram,je to da ono sto igra i dobije na Grbavici,tesko da moze dobiti na ovim pasnjacima. Nazalost nema puno izbora da na neku fintu ili kvalitet izvuce nesto.
Napadaci nam nisu maheri. Vise zavise od suigraca. Kod nas napadaci citavu sezonu nisu prosli nekog jedan na jedan.
Nisu u stanju kad idu 1 na 1 sa golmanom da zavrse a kamoli da prodju nekoga.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 10 mar 2024, 17:22

Samo mali upad..NAJVEĆI KLUB U DRŽAVI..divevi kažu da su oni,Zrinja oni,Vehlež da su to oni..i sada Vi.de se vi fino dogovorite...to za Gargamela pošto ne citira njegov post

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 10 mar 2024, 17:48

Gargamel22 je napisao/la:
10 mar 2024, 17:11
Tužno je koliko mi imamo nade u ovo sve da pred svaku utakmicu imamo optimizam. Garantujem da tribine Grbavice donose bodove ovakvom Želji. Izuzev podrške s tribina ne vidim nijedan aspekt pozitivan.
Samo cu reci ovako: da je korona kojim slucajem (kao prije par godina) i da se igra pred praznim tribinama, mi bi ispali milion %.
Tribine su "donijele" sve one pobjede i bodove na Grbavici. S obzirom kakvi su to jadovi od igraca oni imaju bogovsku podrsku svaku utakmicu, pa uspiju pobjediti poneku utakmicu.

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 10 mar 2024, 17:52

Velež - Željezničar
Željezničar - Sloga
Sarajevo - Željezničar
Željezničar - Posušje
Široki - Željezničar
Željezničar - GOŠK
Igman - Željezničar
Zvijezda 09 - Željezničar
Željezničar - Tuzla City
Borac - Željezničar
Željezničar - Zrinjski
Ako Velez dobije sutra

Gargamel22
Kontakt:

Post Postao/la Gargamel22 » 10 mar 2024, 17:59

aqarius je napisao/la:
10 mar 2024, 17:22
Samo mali upad..NAJVEĆI KLUB U DRŽAVI..divevi kažu da su oni,Zrinja oni,Vehlež da su to oni..i sada Vi.de se vi fino dogovorite...to za Gargamela pošto ne citira njegov post
Tu rečenicu pripaja sebi kako ko hoće
Željezničar je i uvijek će biti NAJVEĆI

To što kitari, škutori i one komunjare pričaju me čisto zaboli ona stvar. Ja sam govorio da naši igrači moraju biti svjesni težine nošenja dresa Želje i ginuti za taj grb za dresu. Treba da bude privilegija da izgaraš a ne da dođeš i moliš Boga da te neko vidi i da se ispališ lagano kao što to pojedinci priželjkuju
Ako se gleda po dokumentima i razvoju fudbala kroz historiju grada, autentične i izvorne Sarajlije prirodno navijaju za Želju!

lakilone
Kontakt:

Post Postao/la lakilone » 10 mar 2024, 18:11

Jesmo li sada 9. ili 10. ?
Kako se gleda na ovom presjeku?
gol razlika ili međusobni?

f16
Kontakt:

Post Postao/la f16 » 10 mar 2024, 18:12

lakilone je napisao/la:
10 mar 2024, 18:11
Čekamo TC-Velež, svakako, sa kitarima igramo najkasnije za 3. kola
Fuck you fighter

1921ljoze
Kontakt:

Post Postao/la 1921ljoze » 10 mar 2024, 18:15

lakilone je napisao/la:
10 mar 2024, 18:11
Medjusobni tako da smo 10 ako tuzla uzme ili bude remi mi smo 11

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 mar 2024, 18:18

BarbareZeljin je napisao/la:
10 mar 2024, 17:22
Komentari nakon Sarajeva i nakon gostovanja,su odraz nase sklonosti da od ocaja do ovikanja u zvjezde,tako malo nam treba. Mozda je to plod i neznanja i nestrpljenja,i ja sve to razumijem. Ali ne razumijem da ljudi od Brune naprave neznalicu i genija u 7 dana i tako u krug.
Cinjenica je da sta je bilo prije Brune bilo je. Zeljo je dokazao koliko je bio los.
Ali hajmo pricati o ove njegove 4 tekme. Na Grbavici sasvim korektna i dobra izdanja. Gostovanja katastrofa.
Na Grbavici teren solidan,navijaci,igra sasvim zadovoljavajuca ,pogotovo protiv Sarajeva. Vidjeli smo borbenost,trku,zalaganje,pa cak i dosta smiljene i tecne igre.
Ova dva gostovanja,ja cu ponoviti ponovo. Kad na tv vidim teren,meni se ne gleda jer znam da ce biti patnja.
Necu reci da nasa gospoda su igraci iz liga petice i navikli igrati na tepihu. Ali kad napravis pararelu u kolicini znanja,i losim terenima,a nije kao prije da si svake sedmice igrao na takvim terenima pa si naviknut,onda imas to sto imas.
Pa evo i Sarajevo i Zrinjski fasovase tamo.
Ne opravdavam ove nase ni sekunde,ali me nervira kad citam eto bolje igrali sa Edisom.
Nismo realni sekunde,lupamo gluposti. Ionako nam fali kvaliteta.
Na onakvim terenima najcesce odlucuje individualni kvalitet. Toga kod nas nema puno. Kod nas sve mora da funkcionise dobro da bi dobili.
Nasi igraci su ko hrdjav ku rac,sve im treba biti potaman da dobiju,tj zabiju. I jos kad dodas amaterske greske iz kojih primimo golove,onda imamo to sto imamo.
Ja zaista ali ni u ludilu ne vjerujem da mi mozemo ispasti iz lige,i ne sekira me to uopste.
Mogao bi se sloziti da mi je dosta puta svaka ekipa protiv nas djelovala kao ozbiljnija. Osim ove zadnje dvije na Grbavici. Zato iz nekog razloga vjerujem u Brunu.
Jedino sto mu zamjeram,je to da ono sto igra i dobije na Grbavici,tesko da moze dobiti na ovim pasnjacima. Nazalost nema puno izbora da na neku fintu ili kvalitet izvuce nesto.
Napadaci nam nisu maheri. Vise zavise od suigraca. Kod nas napadaci citavu sezonu nisu prosli nekog jedan na jedan.
Nisu u stanju kad idu 1 na 1 sa golmanom da zavrse a kamoli da prodju nekoga.
Ma nisu nasi dosli iz Madrida pa im smetaju ovakvi tereni. Vecina njih je citav zivot po slicnim pasnjacima. Tek od ove sezone su ostali tereni ok.
Poimenicno mi smo ok ekipa. Ovo sto oni rade ili i mi imamo nekakvog Ziljkica ili oni nece. Treca opcija je nemoguca.
Nema sanse da ovih 15 igraca koliko ih se vrti u nasem timu ne moze osvojit prokleti bod na strani.
Ako nastave ovako mi cemo ispast, Bruno budi musko reci pičoke nece da igraju vani, uvedi 10 koji su bili na klupi ili iz juniora isti nan qrac.
Natjerat Cocalica i Stilica nek progovore. Ima li iko autoritet u ovoj ekipi i trunku obraza i stida zbog navijaca i kluba....
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 mar 2024, 18:28

1921ljoze je napisao/la:
10 mar 2024, 17:52
Velež - Željezničar
Željezničar - Sloga
Sarajevo - Željezničar
Željezničar - Posušje
Široki - Željezničar
Željezničar - GOŠK
Igman - Željezničar
Zvijezda 09 - Željezničar
Željezničar - Tuzla City
Borac - Željezničar
Željezničar - Zrinjski
Ako Velez dobije sutra
Ako nastavimo sa brukanjem po gosotvanjima znaci prvih tri tekmi ce bit 3 ili vjeorvatnije 1 bod...i onda zandjih 8 tekmo svaka na noz
=\_1921_/=

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 10 mar 2024, 18:38

Nema potrebe više ići na gostovanja, samo trošak. Ne možemo igrati duge lopte protiv svake ekipe, negdje ćemo morati iskombinovati. Selimović je opasna šifra, za izučavanja.
Brunina izjava mač sa dvije oštrice, nisam optimista da će donijeti neko poboljšanje, naprotiv, poznavajući ove igrače samo može biti kontra efekat.
DRLJO ANDRIJA NIJE IGRAČ!
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 10 mar 2024, 18:48

Bersaga je napisao/la:
10 mar 2024, 18:38
Nema potrebe više ići na gostovanja, samo trošak. Ne možemo igrati duge lopte protiv svake ekipe, negdje ćemo morati iskombinovati. Selimović je opasna šifra, za izučavanja.
Brunina izjava mač sa dvije oštrice, nisam optimista da će donijeti neko poboljšanje, naprotiv, poznavajući ove igrače samo može biti kontra efekat.
Brunina izjava je ok, na mjestu samo sto su nasi kapiteni pizde pa svi sute. Reci sta je problem, otjeraste Zelju u drugu ligu kreteni.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 mar 2024, 18:51

Ne isplati se ovo pratiti više, sljedeće godine izboriti ulaz ulaz u premijer ligu s mladim igračima pa nešto pokušati u godinama poslije
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 10 mar 2024, 19:35

Što se tiče Drlje i što igra, to morate pitati sportskog direktora, on dobro poznaje deal koji je sklopio sa Andrijinim zastupnikom i šta tamo piše.

Gdje nam je precjednik da baci koju pametnu? Seudine, zašto šutiš, poznaje li megamagacin klub u poru? Samo dionice istina su. :cool:
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

BIZMARK66

Post Postao/la BIZMARK66 » 10 mar 2024, 19:38

Samo mi navijaci sutimo i ovim ublehasima u klubu ne je
Bemo mame mamine. Nema potrebe kad smo u talu aha takoe...sto cemo ispasti ma nema veze..

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 10 mar 2024, 19:44

Da ce to ispadanje donijeti nesto pozitivno i neki restart pa hajde , al ja sam dosta blize tome da godinama necemo uci u premier ligu.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 10 mar 2024, 19:51

Mi ako ispadnemo necemo se vratit bar 5 godina
=\_1921_/=

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 10 mar 2024, 20:02

Bersaga je napisao/la:
10 mar 2024, 18:38
Ma sad će ga pojesti..u narednih par tekmi ne očekujem ni bod, dok ga ne otjeraju.
Ovdje samo čvrsta ruka Manijaka bi nas mogla ostaviti u ligi..međutim konstantno daju podršku igračima, tako da, famose eto Želje tamo se..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 mar 2024, 20:11

Valjalo bi da Velež dobije sutra, pa da dobijemo ovaj raspored što sam pročitao gore.

Tužno zvuči, ali bi protiv većine ekipa iz donjeg dijela tabele, odnosno konkurenata za opstanak, igrali na Grbavici i to je najbolja opcija. Na gostovanjima svakako ne možemo meda, pa je onda manje zlo da u gostima igramo protiv jačih ekipa na boljim terenima, pa možda se i zalomi neki bod do kraja sezone.

Što se tiče današnje tekme, nema se tu šta puno reći, ova ekipa ima mentalni i psihološki problem jer očigledno imaju problem sa motivom i što kaže Bruno biraju tekme gdje će "naložiti". To je sramotno ali je činjenica i moramo ih istrpiti do kraja sezone.

U opstanak ipak vjerujem, jer u ove četiri utakmice niko nas osim Širokog nije nadigrao.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”