Sportski komentatori

Lampard8
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la Lampard8 » 27 feb 2014, 19:52

Imal neka adresa da im posaljemo koji mejl da smjene ovog mededa, kolicina gluposti koju iznosi u prenosima je postala nesnosljiva :roll:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 04 mar 2014, 22:06

Utakmica Milan-Barca,
Adis: Ide Iniestaaa i šutira pored gola.
Nije ni 10 sekundi prošlo, golman ispucava loptu,
Adis: Bio je to dobar pokušaj Messija.

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 06 mar 2014, 18:13

[youtube][/youtube]
:lol: :lol: Zoran Šuko
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 mar 2014, 18:39

Juče Marjan ponovo krajnje iritantan, ja sam na kraju mor'o nać streaming, ono se više ne može slušat'. Još malo pa će dostići nivo najvećeg od najvećih, nenadmašnog Vugdalića.

Među našim uglavnom lošim komentatorima istakao bih Majera po znanju i duhovitosti i Spahu po mogućnosti da prijenos učini zanimljivim. Van konkurencije je Avdić, on je komentator svjetskog formata slobodno to mogu reći.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 06 mar 2014, 18:43

Marjan stvarno pretjeruje. Nek' je on hiljadu puta spomenuo "miševe". Naravno, dok nismo ušli u 20. minutu utakmice. Onda se ušutio, haman je shvatio neke stvari.

Od dobrog komentatora se pretvorio u voditelja Grand parade. Tačno je iz dana u dan sve gori i gori. Meni ne smeta priča o igračima i sitnicama o porodici, ovome ili onome, ali frajer pretjeruje sa kojekakvim pozdravima, spominjanjem miševa, opkladama sa Džekinim ocem...

Bjež'. :?
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 06 mar 2014, 18:56

a jest los, nakon njega gledam Hrvatska- Svicarska pa kasnije kombinujem Srbe, Cile-Njemacka i Francuska-Holandija...svaki komentator je bio daleko ugodniji za slusati...jest da i hrvat ko sa ratista da izvjestava, srbin malo ****, ovaj Cile-Njemacka na areni prosjecan komentator ali u globalu svi ugodniji za slusati od Marjana.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 06 mar 2014, 19:09

Recimo ja sam gledao Engleska - Danska na itv, pa to je jedna muzika za uši, a ovaj samo smeta i iritira. Njemu niko nije obajsnio da nije cilj da on bude u prvom planu kada vrši prijenos nego da pomaže gledaocima da lakše prate utakmicu. Ovo s miševima je stvarno prevršilo svaku mjeru, ko njemu daje za pravo da iznosi vlastito mišljenje na tako bahat način, to nije ništa drugo nego zloupotrebljavanje medijskog prostora. Treba se sjetiti i one utakmice protiv Latvije, "meljite, derite, rokajte", pa meni se smuči kad vidim takav komentar na forumu, a on na televiziji, u vrijeme utakmice koju prati skoro cijela država sve sa dijasporom, priča takve gluposti k'o kakva pijandura. Grozno, nemam riječi, slušao sam takve diletante poput Šuke i Ahmetovića, izdur'o do kraja utakmice, ali ovog više jednostavno nisam mogao da slušam, definitivno je postao nivo neprevaziđenog maga Vugdalića.

Danas gledam bijatlon, nordijsku kombinaciju, skijanje, skokove, stvarno komentatori Eurosporta Srbija u zimskim sportovima imaju vrhunske komentatore, svaka im čast, isto važi i za snooker i za biciklizam i za atletiku, to je manje-više ono što ja pratim, odmorio sam uši danas nakon onog diletanta juče.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 06 mar 2014, 19:10

Makijeve ključne riječi: šef, miševi, lopov hota. I opet ponovo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2014, 19:45

Kome smeta Nermin Bise?
Svi ljubitelji Premijer lige Bosne i Hercegovine, koji prate radio prenose utakmica, sigurno vrlo dobro pamte glas novinara Nermina Bisea, čovjeka kojeg je bilo milina slušati tokom prenosa. Na momente slušajući ga imali smo dojam da se radi o utakmici Lige Prvaka. Sa toliko žara i entuzijazma je prenosio utakmice da nas je podsjetio i na doajene novinarstva poput Kamenjaševića i Tomića.

Proljetni dio Premijer lige BiH je počeo prošlog vikenda, a njegov Velež, čije je utakmice prenosio skoro dvije decenije, se spremao igrati utakmicu protiv Mladosti iz Velike Obarske u sklopu 21. kola PL BiH. Mnogi su se radovali ponovnom susretu sa “kolegom Biseom”, kako bi ga svaki put pozvali iz studija, ali nažalost, to se neće desiti. “Kolega Bise” više ne radi kao uposlenik BHR 1.

Bise se oglasio preko socijalne mreže Facebook i podijelio sa svojim prijateljima svoju verziju priče koju mi prenosimo u cijelosti:
Za sutra sam se pripremao da prenosim na BH Radiju utakmicu između Veleža i Mladosti. Tako inače radim evo cijelih 15 godina. Trebala je to biti moja 216.utakmica u eteru neke radio stanice. Najviši broj tih utakmica prenosio sam iz svoje duše slušaocima BH. Radija 1. Međutim, moje pripreme za utakmicu prekinuo je telefonski poziv u četvrtak navečer. Najmlađi sin Vedad bio je u sobi gdje mi je ostao telefon i dok mi je donio poziv je prekinut. Vidio sam da je zvao urednik Sportske redakcije BH Radija Adnan Ljubović. Znam, pred svaku utakmicu nazovu me dan prije da se dogovorimo oko prenosa. Ovaj poziv je bio nešto ranije. Hajde, mislim, urednik se sjetio da mi je rođendan ujutro, pa da mi prvi čestita. Nazovem ja na taj neodgovoreni poziv. Javi se Adnan i kaže: prekini, ja ću tebe nazvati. I prekinem. Zove…Javim se. Kaže mi: izvini ako te remetim u ova doba…Rekoh mu: ma, nikakav problem, uvijek sam tu, ništa mi ne kvariš…Na što je on dodao: bojim se da nije nimalo lijep povod, znaš, jako mi je žao što ti ovo moram reći, ali donesena je odluka da s tobom prekinemo saradnju i nećeš više raditi utakmice za nas…Nekih par sekundi nastala je tišina. Potom sam se pribrao od šoka i upitao Ljubovića: Zašto? Počeo je onda nesigurnim glasom da mi objašnjava: Sugerisano mi je iz Upravnog odbora da ti se otkaže dalja saradnja…Ponovio sam pitanje: Zbog čega? Rekao mi je: zbog tvojih komentara na Facebooku, u kojim si komentarisao to što BHT nije osigurala prenos mečeva Damira Džumhura na Australian Openu. Pošto mi je ovo zvučalo potpuno besmisleno i pošto sam bio siguran da je ovo izmišljeni razlog i dalje sam insistirao da mi odgovori jasno i konkretno, da mi kaže istinu, on je izbjegao odgovor i izmislio opet na neke ljude iz upravljačkih struktura BHRT-a. Rekao sam mu: okej, sve u redu…poslat ćete mi na adresu službeni raskid Ugovora, s odlukom i obrazloženjem iste, ovjerenu i potpisanu. Nije rekao ništa, nego zatražio da mu dam svoju e-mail adresu, koju je ustvari već imao preko koje smo često komunicirali. To mi je bio znak da je izmislio razloge za otkazivanje saradnje. Jutros oko 9 sati u e-mailu mi je napisao da je on donio odluku o raskidanju saradnje, očito svjestan da se neću pomiriti da me na ovakav način obmane i izradi, da me odbaci, a da prethodno neću upoznati i nadležne na BHRT-u. Pojasnio je još u tom e-mailu kako nema vremena da mi sve obrazloži i da će to uraditi nekad u idućoj sedmici. Ja sam u međuvremenu povukao za nekoliko svojih prijatelja u popularnom Sivom domu, te ih upoznao s ovim slučajem i zamolio da mi raspitaju šta je stvarni razlog ovakve Ljubovićeve odluke. Ubrzo mi je stigao odgovor iz Sivog doma: Uredniku sportske redakcije BH Radija NIKO iz UO nije NALOŽIO da me OTPUSTI niti mu je iko spominjao tvoje komentare na Facebooku, nego je on to uradio da bi na tvoje mjesto doveo brata Daria Mehmedovića s FTV-a.

Razgovarao sam s tim bratom, momkom kojeg znam i kojeg su danas obavjestili da radi sutra prenos utakmice i kojem nije bilo nimalo čudno, niti je upitao šta je s Nerminom, zašto on ne radi. Taj momak inače ima par godina za BH Radio radi utakmice Zrinjskog i sada će umjesto mene raditi i utakmice Veleža. Zaposlen je u jednoj školi u Mostaru, dakle, ima stalan posao, i povrh će imati i dupli honorar BH Radija, njegov (za Zrinjski) i do jučer moj (za utakmice Veleža). Tako sam dakle sad ostao bukvalno i bez ikakvog angažmana i mogućnosti zarade, jer mi je honorar s BH Radija (od 50 do 150 KM mjesečno) sada uskraćen.

Život ide dalje. Ovo me neće slomiti, nego će me samo ojačati. Ja ću nastaviti i dalje, i bez nafake ni ja, ni moje troje djece koji se školuju, nećemo ostati. Ostat će ova priča kao primjer ljudima da znaju kako se stvari odvijaju i na kakvo smo dno pali.
Gospodina Bisea ne poznajemo lično, osim preko već pomenutih prenosa u kojima smo godinama uživali, poznajući ga kako je radio, a na osnovu ove izjave pitamo se: Kome smeta Nermin Bise?

Nadamo se da će u narednim danim doći i objašnjenje iz njegove, sada već bivše, radijske stanice za koju je godinama radio.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 mar 2014, 00:08

Pa kakvo je to pitanje: "Kome smeta Nermin Bise?". Pa smeta onom ko je pikir'o njegov honorar, dakle bratu tog Daria Mehmedovića. I onda su krivi političari. Političari su ogledalo društva, samo što oni to rade "u velikom", a običan puk "u malom". Grozno, ali ni malo čudno nažalost.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 mar 2014, 10:36

Da, baš grozno. Izgleda da još nismo izašli iz devedesetih.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 11 mar 2014, 23:49

Šuko nikako da razabere ko je Robben a ko Ribery. :roll:

Ako je neko pratio tekmu na FTV kakav je bio monsinjor Bilić.? :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 11 mar 2014, 23:51

Cuj Gabri kapiten jorgandzija :oops:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 mar 2014, 21:16

Saurman je napisao/la:Šuko nikako da razabere ko je Robben a ko Ribery. :roll:

Ako je neko pratio tekmu na FTV kakav je bio monsinjor Bilić.? :mrgreen:
yebo nam je kevu s udarcem iz kuta :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 mar 2014, 22:16

Smiren Saša, ne igraju Mandžo ni Modrić. Skoro da je ustao kada je Đeko imao šansu.

berardi25
Kontakt:

Post Postao/la berardi25 » 12 mar 2014, 22:34

Ma jasta neg smiren,lik mirno kaze,City treba molit Boga da zavrsi cetvrti u Premier ligi i da iduce sezone igra LP :lol:
Zadnja izmjena: berardi25, dana/u 12 mar 2014, 22:37, ukupno mijenjano 1 put.
https://pbs.twimg.com/media/Bm6HHeLCEAE3QJh.jpg

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 12 mar 2014, 22:35

Ljudi imali novosti o Skomini ?

xaves
Kontakt:

Post Postao/la xaves » 12 mar 2014, 22:40

Vičem ja njima lijevo malo zalutao na livadu Saša

Lampard8
Kontakt:

Post Postao/la Lampard8 » 12 mar 2014, 22:42

berardi25 je napisao/la:Ma jasta neg smiren,lik mirno kaze,City treba molit Boga da zavrsi cetvrti u Premier ligi i da iduce sezone igra LP :lol:
Ja sve čekam kad će ga onaj uhljup ispravit a i on isti :lol:
Za Čelik i Zenicu,
za crno i crveno,
za naše voljeno,
mi pjevamo...

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 12 mar 2014, 22:43

evo ga opsajdddd :lol: :lol: :lol:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.