Citao sam do ovdje gdje se hoce prikazat kako nije trebao niti biti pozvan ili kako bi se samo kao time trebao zadovoljiti,sta li...Kad ste definitivno odlučili da je bilo dosta?Je li spoznaja da ste u Brazilu igrali samo 20-ak minuta najviše utjecala na vašu odluku?
– I da i ne. Zapravo, sad znam da bih jednako odlučio i da sam više igrao. Uostalom, prije dvije godine na EP-u u Poljskoj igrao sam manje nego u Brazilu pa nisam ni pomislio na oproštaj! Ali, na SP-u su se događale neke druge, ružne stvari koje su me pogodile i razočarale, osjetio sam da me se ne cijeni. Jasno je da svi želimo igrati, međutim, zna se vrlo dobro koliko je tko od nas dao za reprezentaciju i koliko može još dati. Odnosno, trebalo bi se to znati.
Da te se ne cijeni, prije dvije godine ne bi uopće putovao na EP, a vjerojatno bi i Brazil vidio samo kao turist. Iza sebe imaš sezonu u kojoj te klupski trener koristio 15 minuta na šest utakmica lige prvaka, a onda tri u Europskoj ligi. U prvenstvu si igrao u prosjeku 33 minute po utakmici. Poveli su te jer su vjerovali u tebe, jer su ti na taj način željeli zahvaliti na svemu, jer su mislili da možeš donijeti pozitivnu vibru i uskočiti ako treba, a da nećeš gunđati ako ne budeš igrao.
I ne samo ovaj novinar nego i ostali koji su se sad nasli prozvani kritizirat Eduarda idu sa pricom kako navodno ne igra dovoljno i ne zabija pa eto nema se sta bunit sto je na klupi.E tu su se za*ebali ako su mislili na tu kartu ic.Mozemo recimo rec kako je Olic u 35 nastupa prosle sezone od kojih je u cak 31 bio starter dao 15 golova dok je Eduardo krenuo 9 puta (25 nastupa ukupno) i ima cak 8 golova za tu debelo manju minutazu.A mislim da odnos s Jelavicem ne trebam niti spominjati,jel tako?
Tako da Eduardo ima puno pravo biti nezadovoljan sto nije vise nastupao jer je to svojim igrama zasluzio.Jedino sto mu zamjeram je ovo sto je isao ocrniti Kovaca kao igraca jer mu to nije trebalo.
Inace Eduardo je nakon povratka od teske ozljede najbolji strijelac reprezentacije (iako nije medju prva dva,a mozda ni tri napadaca po dobivenoj minutazi) sa 2 gola vise od Manzdukica i 6 od Olica.