Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chstal
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Chstal » 24 mar 2014, 21:53

Kao što sam govorio neće se igrati dvokružni sistem u juniorskoj ligi nego play off.

Idemo redom, kvalifikacije su prve u pionirskoj konkurenciji parovi:
Polufinale se igra na dvije dobijene a finale vjerovatno na 1 dobijenu. Oni koju budu u finalu objezbjedili si federalno koje se igra 13.4 (vjerovatno u Zenici).

Spars-Bosna 29.3 u 10:00 sati, mjesto Kobilja Glava
Realway-Gen 29.3 u 11:45 sati, mjesto Kobilja Glava

Finale vjerovatno između Sparsa i Realwaya.

Kadetska konkurencija
Polufinale se igra na dvije dobijene a finale vjerovatno na 1 dobijenu. Oni koju budu u finalu objezbjedili si federalno koje se igra 27.4 (vjerovatno u Zenici).

Spars-Bosna nepoznato
Koš-Realway nepoznato

Igra se vjerovatno iza 6 aprilskog turnira, finale vjerovatno između Sparsa i Koša

Juniorska selekcija
Polufinale se igra na dvije dobijene a finale vjerovatno na 1 dobijenu. Oni koju budu u finalu objezbjedili si federalno koje se igra 4.5 ili 11.5 (vjerovatno u Zenici).

Spars-Koš
Royal-Play Off

Igra se vjerovatno iza 6 aprilskog turnira, finale vjerovatno između Sparsa i Royala

Informacije za 6 aprilski turnir

Juniori
Grupa A
Koš
Cibona
Spars

Grupa B
BiH juniori
Fenerbahce
Kvarner

4.4 april:
19:45 otvaranje turnira
20:30 BIH-Fenerbahce skenderija dvorana 1, Koš-Spars skenderija dvorana 2

5.4
12:00 Spars-Cibona skenderija dvorana 1
14:00 Kvarner-Fenerbahce skenderija dvorana 1
20:00 BIH-Kvarner skenderija dvorana 1, Koš-Cibona skenderija dvorana 2

6.4
10:00 za V mjesto
14:00 za III mjesto
18:00 za I mjesto
20:00 Zatvaranje turnira

Kadeti

Grupa A
Koš
Benetton
Tofas

Grupa B
BIH kadeti
Cibona
Spars

4.4
16:00 BIH-Spars skenderija dvorana 1
18:00 Koš-Benetton skenderija dvorana 1
19:45 Otvaranje turnira

5.4
10:00 Spars-Cibona skenderija dvorana 1
12:00 Tofas-Benetton skenderija dvorana 2
16:00 BIH-Cibona skenderija dvorana 1
18:00 Koš-Tofas skenderija dvorana 1

6.4
12:00 za III mjesto skenderija dvorana 1, za V mjesto skenderija dvorana 2
16:00 za I mjesto
20:00 zatvaranje turnira

Pioniri
Grupa A
Koš
Jolly
Gen

GRUPA B
Spars
Dubrovnik
Kvarner

4.4
16:00 Koš-Gen skenderija dvorana 2
18:00 Spars-Dubrovnik skenderija dvorana 2

5.4
10:00 Gen-Jolly skenderija dvorana 2
14:00 Kvarner-Dubrovnik skenderija dvorana 2
16:00 Koš-Jolly skenderija dvorana 2
18:00 Kvarner-Spars skenderija dvorana 2

6.4

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 25 mar 2014, 10:12

Jasmin Kovacevic 03.09.1996 208 cm Power Forward Norrköping Dolphins

Ovaj ce igrati za Svedsku na ovom turniru u Njemackoj na koji smo i mi pozvani..

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 25 mar 2014, 21:42

Chstal je napisao/la:Kao što sam govorio neće se igrati dvokružni sistem u juniorskoj ligi nego play off.

Idemo redom, kvalifikacije su prve u pionirskoj konkurenciji parovi:
Polufinale se igra na dvije dobijene a finale vjerovatno na 1 dobijenu. Oni koju budu u finalu objezbjedili si federalno koje se igra 13.4 (vjerovatno u Zenici).

Spars-Bosna 29.3 u 10:00 sati, mjesto Kobilja Glava
Realway-Gen 29.3 u 11:45 sati, mjesto Kobilja Glava

Finale vjerovatno između Sparsa i Realwaya.

Kadetska konkurencija
Polufinale se igra na dvije dobijene a finale vjerovatno na 1 dobijenu. Oni koju budu u finalu objezbjedili si federalno koje se igra 27.4 (vjerovatno u Zenici).

Spars-Bosna nepoznato
Koš-Realway nepoznato

Igra se vjerovatno iza 6 aprilskog turnira, finale vjerovatno između Sparsa i Koša

Juniorska selekcija
Polufinale se igra na dvije dobijene a finale vjerovatno na 1 dobijenu. Oni koju budu u finalu objezbjedili si federalno koje se igra 4.5 ili 11.5 (vjerovatno u Zenici).

Spars-Koš
Royal-Play Off

Igra se vjerovatno iza 6 aprilskog turnira, finale vjerovatno između Sparsa i Royala

Informacije za 6 aprilski turnir

Juniori
Grupa A
Koš
Cibona
Spars

Grupa B
BiH juniori
Fenerbahce
Kvarner

4.4 april:
20:30 BIH-Fenerbahce skenderija dvorana 1, Koš-Spars skenderija dvorana 2

5.4
12:00 Spars-Cibona skenderija dvorana 1
14:00 Kvarner-Fenerbahce skenderija dvorana 1
20:00 BIH-Kvarner skenderija dvorana 1, Koš-Cibona skenderija dvorana 2

6.4
18:00 za I mjesto
20:00 Zatvaranje turnira

Kadeti

Grupa A
Koš
Benetton
Tofas

Grupa B
BIH kadeti
Cibona
Spars

4.4
16:00 BIH-Spars skenderija dvorana 1
18:00 Koš-Benetton skenderija dvorana 1
19:45 Otvaranje turnira

5.4
10:00 Spars-Cibona skenderija dvorana 1
12:00 Tofas-Benetton skenderija dvorana 2
16:00 BIH-Cibona skenderija dvorana 1
18:00 Koš-Tofas skenderija dvorana 1

6.4
12:00 za III mjesto skenderija dvorana 1, za V mjesto skenderija dvorana 2

Pioniri
Grupa A
Koš
Jolly
Gen

GRUPA B
Spars
Dubrovnik
Kvarner

4.4
16:00 Koš-Gen skenderija dvorana 2
18:00 Spars-Dubrovnik skenderija dvorana 2

5.4
10:00 Gen-Jolly skenderija dvorana 2
14:00 Kvarner-Dubrovnik skenderija dvorana 2
16:00 Koš-Jolly skenderija dvorana 2
18:00 Kvarner-Spars skenderija dvorana 2

6.4

Hvala na informaciji, samo mi reci zasto ocekujes finale juniora Spars-Royal kad je Play Off dobio Royala i namucio Sparse(ZAMALO I POBIJEDILI, ALI MALO KONCETRACIJE BILO NA KRAJU)??

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 25 mar 2014, 22:58

Hvala na informaciji, samo mi reci zasto ocekujes finale juniora Spars-Royal kad je Play Off dobio Royala i namucio Sparse(ZAMALO I POBIJEDILI, ALI MALO KONCETRACIJE BILO NA KRAJU)??[/quote]

Royal ima 8 ili 9 juniora. Prvu utakmicu protiv Play offa nisu igrala dva igrača i zato su poraženi, njihov najveći problem je što imaju samo jednog playa i tu play off treba tražiti svoju šansu. Royal je stvarno deficitaran na poziciji 1,2 i 3.

Play off je ostao bez trener Admira Prašovića koji je dao otkaz, muški tim se gasi na kraju sezone (baš sve). Iskreno ovdje je sve moguće, ali dajem više šanse Royalu ali me ne bi iznenadilo da Play off prođe dalje. Očekujem ovdje 3 utakmice.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 01 apr 2014, 23:34

Juniorska reprezentacija naše države se večeras okupila u hotelu Hollywood i počela pripreme za turnir koji će biti održan od četvrtog do šestog aprila u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić. Nakon što su se igrači odazvali pozivu, večeras je odrađen i prvi trening. Na njemu su prisustvovali sljedeći igrači:

1. Mirsad Pilavdžić KK Sloboda

2. Ivo Garić KK Široki

3. Milan Lužaić KK Leotar

4. Đorđe Kelečević KK Rookie

5. Haris Ćurevac KK Bosna

6. Luka Jovanović KK Budućnost

7. Rijad Smajlović KK Bosna

8. Meris Bećirović

9. Đorđe Beronja Basket 2000

10. Milenko Predić KK Rookie

11. Srđan Ružić KK Budućnost

12. Faris Jahić KK Sloboda

13. Bože Galić KK Široki

14. Ivan Krčun KK Leotar

15. Emir Ahmedić KK Bosna

16. Amer Ajdarpašić KK Geteborg

basket.ba

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 01 apr 2014, 23:36

Koji su ovdje igrači za budućnost :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 apr 2014, 00:36

Ovo je reprezentacija skupljena za ovaj turnir sesti april, bice puno jaca za Manheim. Vidjet cemo da li ce se neko od ovih iz nase lige pokazati. Na vecerasnjem treningu, nije uopce lose izgledalo..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 02 apr 2014, 12:05

Cuj KSBIH imenova novog selektora juniorske reprezentacije, ma stace da nece mozda ljubo vidacic slucajno da vodi. Od naseg saveza te nesije nista iznenaditi, predloze imenuju, sute par mjeseci i onda zamjene covjeka i niti ga nespominju vise vec spominju markovica. Doduse ima dragan zasluge, jer evo gdje to ima da presjednik komisije koja bira selekora A reprezentacije je selektor juniora. Jedino u savezu koji ima KIFLU na celu istog. Fuj .
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 apr 2014, 12:14

kim je napisao/la:Cuj KSBIH imenova novog selektora juniorske reprezentacije, ma stace da nece mozda ljubo vidacic slucajno da vodi. Od naseg saveza te nesije nista iznenaditi, predloze imenuju, sute par mjeseci i onda zamjene covjeka i niti ga nespominju vise vec spominju markovica. Doduse ima dragan zasluge, jer evo gdje to ima da presjednik komisije koja bira selekora A reprezentacije je selektor juniora. Jedino u savezu koji ima KIFLU na celu istog. Fuj .
Prvo Ljuba nije nikad imenovan nego je bio samo prijedlog i mislilo se da je gotova stvar međutim kao u svemu u našoj državi pretpostvaljam da nije čovjek bio dovoljno veliki srbin ili šta već pa se moralo izaći u susret ovima iz RS-a. Nemoj bezveze pričati kakvu KIFLU? na koga misliš? NEma to veze ni sa jednim od onih na koje mislim da misliš nego je to tako u svemu u ovoj državi. Moraš praviti kompromise. Baja je trebao biti pomoćni Dušku pa vidiš da je na kraju Velić došao. Razmišljaj malo majka mu stara.

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 02 apr 2014, 12:37

Cuj morao se praviti kompromis, O.K. nema problema. Pa ako cemo tako gledat koliki je ko u nacionanlnom smislu. "Kako nema niko dovoljno VELIKI BOSNJAK" pa da vodi reprezentaciju, osim Halimica "Bosanca" .
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 02 apr 2014, 13:22

kim je napisao/la:Cuj morao se praviti kompromis, O.K. nema problema. Pa ako cemo tako gledat koliki je ko u nacionanlnom smislu. "Kako nema niko dovoljno VELIKI BOSNJAK" pa da vodi reprezentaciju, osim Halimica "Bosanca" .
NE mora značiti da sam u pravu za ovo dovoljno veliki srbin. MOžda je čovjek tražio juniore s obzirom da nije bio sa seniorima pa ga LJuba izvisio. A ovo za Halu ne kontam šta si htio reći ali eto. Hala je taj bošnjak trener očigledno. Pretpostavljam da će onda U20 biti hrvat jer se već Primorac spominjao.

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 02 apr 2014, 13:30

Danas s početkom u 11 sati održala se press konferencija OKK Spars. Uoči početka Lige 4, medijima i javnosti obratili su se predsjednik kluba Nihad Selimović, trener Marko Trbić, kapiten Adin Vrabac, te prvotimci Nedim Buza i Aleksej Nikolić.
Medijima se najprije obratio predsjednik Nihad Selimović.
"Želio bih da vam se zahvalim zato što ste došli na ovu press konferenciju i da vam se isto tako zahvalim na dosadašnjem praćenju našeg kluba. Povod današnje press konferencije je završetak Lige 12 i početak Lige 4. Na ovoj press konferenciji želimo da vas upoznamo s našim dosadašnjim rezultatima kao i sa planovima u budućnosti. S obzirom da smo u Ligu 12 ušli s istim timom koji ju je i izborio, mnogi su nam predviđali borbu za opstanak. Ipak, malo po malo smo se konsolidovali i počeli igrati sve bolje i bolje da bi na kraju završili na prvom mjestu. Što se tiče Lige 4, rezultat opet nije u prvom planu. U prvom planu je naša mlada ekipa i da igrači koji će nastupati tu dožive afirmaciju. Igranje u ovom takmičenju će za mlade momke biti dragocjeno iskustvo i bogatstvo koje će im biti korisno za naredni period u karijeri."
Nakon Selimovića, trener Marko Trbić je preuzeo riječ.
"Selimović je rekao sve šta smo uradili i šta nam je bila vizija. Ja ću vas samo podsjetiti da su ova tri momka izborila prvo Ligu 12, a sada i Ligu 4. Prije godinu dana smo igrali vjerovatno najtežu utakmicu do sada, u Vogošći protiv Slobode. Ja sam tog dana odlučio da ili će tu utakmicu pobijediti Vrabac, Buza, Nikolić, Glogovac i Šalić ili neće. To je bila utakmica s najviše pritiska, neizvjesnosti i treme. Da smo tu utakmicu izgubili, sada vjerovatno ne bi sjedili ovdje.", kazao je trener Sparsa.
Trbić se potom osvrnuo i na vjeru OKK Spars u mlade igrače iz njihovog omladinskog pogona.
"Na isti način smo počeli i ovu sezonu. Doveli smo samo dva igrača Josipovića i Đurasovića te Kašćelana zbog povrede Nikolića, kao i to da mu pomogne. Imamo veliko povjerenje u mlade igrače, tako da ćemo ući u ABA ligu onog trenutka kad Vrabac, Buza, Nikolić i društvo to obezbjede. Nećemo dovoditi dva ili tri Amerikanca kako bi ostvarili rezultat, već čekat ćemo da ovi igrači sazriju i onda svoj puni potencijal iskažu u jačem takmičenju.", dodao je Trbić.
Kapiten Adin Vrabac je rekao da u ekipi vlada sjajna atmosfera.
"Mi kao ekipa smo zadovoljni s prvim mjestom u Ligi 12. Trudit ćemo se da pružimo što bolji otpor Širokom, Igokei i Mladosti. Dat ćemo sve od sebe, a da li će to biti dovoljno za neki iskorak, vidjet ćemo", rekao je Vrabac.
Nedim Buza smatra da će predstojeće utakmice poslužiti kao veliko iskustvo košarkašima Sparsa.
"Što se tiče kompletne sezone mi u klubu smo jako zadovoljni. Mislimo da smo sjajno odradili posao. Što se tiče Lige 4, niko od nas nema iskustvo igranja protiv timova kao što su Široki i Igokea, tako da će nam te utakmice poslužiti da vidimo dokle smo i na čemu smo", kazao je talentovani krilni igrač.
Aleksej Nikolić je ove sezone imao problema s povredama, ali bit će spreman za Ligu 4. Mladi reprezentativac Slovenije se nada da će Sparsi napraviti iznenađenje.
"Mislim da smo zasluženo završili prvi u Ligi 12. Imali smo brojnih problema, ali uspjeli smo na putu ka svom cilju. Utakmice u Ligi 4 će biti zlata vrijedne za nas kada je u pitanju naše iskustvo. Uz naš dobar dan i, eventualno, loš dan protivnika možda i iznenadimo.", rekao je organizator igre Sparsa.
Marko Trbić je još poručio da će mladi igrači dati svoj maksimum, ali isto tako da ne može govoriti o tome kakav rezultat očekuju na kraju Lige 4.
"U prvi mah sam pomislio zašto prve dvije utakmice u Laktašima i na Pecari, ali sada sam zadovoljan s takvim ždrijebom. Dvije najteže utakmice ćemo završiti na početku. Mi ćemo pružiti svoj maksimum, a za šta će to biti dovoljno ja ne znam. Igokea jeste bolja, ali sigurno da se nećemo predati."
Selimović i Trbić su se potom osvrnuli na pitanje vezano za eventualnu dodjelu Wild carda...
"Mi smo izgubili jednog predstavnika ove godine. Prema informacijama iz ABA lige Slovenija ima tri predstavnika, s tim što s jednim imaju problem. Ako ta ekipa odustane, svakako da se otvara jedno mjesto i mi ćemo razmišljati o tome.", završio je predsjednik jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, a Trbić je dodao da je "potrebno da se poklopi mnogo stvari da se dobije pozivnica za ABA ligu", te da, ako dođe do toga, Sparsi će "dati sve od sebe da to maksimalno iskoriste".
"Sigurno da bi i u ABA ligi opet ovi momci bili nosioci ekipe, a ne neki Amerikanci koji bi gušili njihov daljni razvoj.", završio je Trbić.
Prvu utakmicu u okviru Lige 4 Sparsi će igrati u Laktašima, a protivnik će biti Igokea. Meč je na rasporedu u subotu s početkom u 19 sati.

jednostavno ljudi vjeruju mladim igračima. :bih:

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 02 apr 2014, 22:54

@kim i nesto, znaju se braniti ovi iz Sparsa sami, ne trebate ih vi braniti..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 03 apr 2014, 10:01

neno#4 je napisao/la:@kim i nesto, znaju se braniti ovi iz Sparsa sami, ne trebate ih vi braniti..
@neno#4, znaju se braniti ovi iz Saveza sami, ne trebaš ih ti braniti ... ipak si ti dokazani protivnik istih ....

Ili ipak moraš, "novo radno mesto" ;) [youtube][/youtube]

kim
Kontakt:

Post Postao/la kim » 03 apr 2014, 18:31

neno#4 je napisao/la:@kim i nesto, znaju se braniti ovi iz Sparsa sami, ne trebate ih vi braniti..

E vala ako ja branim selimovića, moraću da se (smajli koji puca sebi u glavu). Koliko sam ih puta kritikovao zbog nekih pogrešnih poteza, i kontakata sa za mene pogrešnim "menadžerima". Ali odnos saveza u posljednje vrijeme je krajnje degutantan. A to što se oni ne mogu, na ličnoj osnovi, je smješno.

nesto
Kontakt:

Post Postao/la nesto » 03 apr 2014, 19:51

kim je napisao/la:

E vala ako ja branim selimovića, moraću da se (smajli koji puca sebi u glavu). Koliko sam ih puta kritikovao zbog nekih pogrešnih poteza, i kontakata sa za mene pogrešnim "menadžerima". Ali odnos saveza u posljednje vrijeme je krajnje degutantan. A to što se oni ne mogu, na ličnoj osnovi, je smješno.
Vidis Kim, sasvim je normalno kritikovati, davati prijedloge ili savjete, primjedbe, pohvale, kao sto to ti radis. Normalno je ne slagati se sa radom trenera, voliti ne voliti neki klub, ali kad si u ulozi navijača. Ali ovdje se očito ne radi o tome.
Nije li smješno, da Sparsu nije dodjeljeno ni jedno mjesto trenera ili pomoćnog trenera, pa je li moguće da niko ne valja, ni za pomoćnog. Pored takvih rezultata, da se ne ponavljamo više, ali sa vlastitim sredstvima.... Još nemamo odgovora zašto je skinut logo Sparsa sa stranice saveza. Još nemamo niti jednu čestitku Sparsu za osvojenu ligu 12 sa najmlađim timom, na zvaničnoj stranici (pa nije to moja liga, nisam ju ja organizovao, već državna liga, liga saveza). Tabela još nije korigovana, dok se tabele mlađih kategorija redovno ažuriraju iako su to nezvanične lige i nemaju nikakvo značenje. Pa ako je problem u ljudima koji održavaju stranicu ili tehničke prirode, pa zar je tako teško reći da je došlo do greške, kazniš dvoje troje i rješena stvar :D , ali ...

P.S. Pa i Barcelona radi sa pogrešnim menadžerima, ali njih kazni fifa, hehehe!

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 04 apr 2014, 12:23

smrdi palanka na kilometar! od saveza do glasnogovornika - sve da su i u pravu - način im je palanački.

koliko vidim, nema tv prenosa ove omladine?

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 06 apr 2014, 19:59

Da li je neko bio na sestoaprilskom?Kakvi su bili potencijalni kandidati za kadete i juniore?

minions
Kontakt:

Post Postao/la minions » 06 apr 2014, 21:38

Juniorska selekcija Sparsa osvojila naslov na 6. Aprilskom turniru pobjedom u finalu protiv Fenera, prethodno su pobjedili Cibonu sa 30 razlile.

slika
slika

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 5 gostiju.