KK Bosna

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

jocker123
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la jocker123 » 16 okt 2009, 22:34

Raul_64 je napisao/la:75:67...pobjeda Bosne...Radnički je prilazio na -4 ali više nisu mogli..

Šeovhić 26 poena 6 skokova 5 ukradenih lopti :!:

Jovanovic takođe odlična utakmica...rezonski bez potrošnje a stigao je pogoditi važnu trojku..

Ova NLB je jača/ravnopravnija nego ikad
ma tek je pocela,pitat cu te u drugom dijelu sto je ravnopravnija

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 16 okt 2009, 22:58

Pobjedu pisi,igru brisi....

Nezadovoljan totalno,igra bez koncepta,samo sutaj dje stignes,pa sta udje....sreca pa Sehovic bio raspolozen,i mali Jovanovic;Bosna me razocarala na pocetku ove sezone,ocekivao sam vise...

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 16 okt 2009, 23:04

cestitke za pobjedu....sta rec, napad koliko toliko solidan a na odbrani treba definitivno poraditi....iako sam jedan od onih sto kritikuju muhu, moram reci da je veceras odigrao solidnu rolu...dok se to isto ne moze reci i za indisponiranog zimica..fakat ne znam sta ce VV sa njim..covjek jednostavno ne pokazuje apsolutno nista....seha pokazao da je lider al nekako opet fali jos jedan igrac tipa ikone koji bi bio u tandemu sa sudom..zlaja sve sigurniji i bolji...sve u svemu najbitnije je da smo probili taj led i upisali prvu pobjedu...Budi Bosna!!!....
I feel devotion!!

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 16 okt 2009, 23:10

Upisana je i prva pobjeda i treba nastaviti igrati dobro. Na početku su se igrači Bosne izgubili i gosti su imali finu prednost, ali su košarkaši Bosne dobro odigrali ostatak susreta i zasluženo slavili na kraju. Igra je bila dobra, ali može još bolje.

Ko je sljedeći protivnik
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 16 okt 2009, 23:26

Monci je napisao/la:Pobjedu pisi,igru brisi....

Nezadovoljan totalno,igra bez koncepta,samo sutaj dje stignes,pa sta udje....sreca pa Sehovic bio raspolozen,i mali Jovanovic;Bosna me razocarala na pocetku ove sezone,ocekivao sam vise...
KAKO su mlada i neuigrana ekipa dolaze sebi ..ZADAR treba da zali zbog poraza a nasi kako izgledaju dobro su dosli do pobjede ,,poz.
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

mahalac
Kontakt:

Post Postao/la mahalac » 16 okt 2009, 23:39

Uglavnom nema razloga za zadovoljstvo, ovi trubaduri iz Kragujevca su slaba ekipa i kao takve ih je bosna jedva pobijedila.
Tesko da ce mo ovakvi idokle. Neke igrace treba na vrijeme otjerati npr. Bajica jer je totalan promasaj i ubaciti nekog domaceg momka. Dok bi neke kao recimo Vucka trebalo otjerati jos juce, sramota od sutera :oops:
Nadam se da ce proraditi barem polovicno Jovanovic i da ce se uigrati s Ivanom u akcijama. Onaj Muha izgleda djeluje na njega pa se i on zabija glavom ko bekan.(naravno onda lopta nekontrolisano bjezi)
Iznenadjuje povratak Hajrica, zaista sjajna borbenost a o kvaliteti istog pokazuje da je skoro cijelu minutazu pokrivao poziciju centra, gdje se kako rekoh Bajic doveo kao pojacanje.
Seha jedini pravi igrac na terenu u obje ekipe.
Ovo ostalo vise smrdi neg sto mirise, jedan suter bi nam itekako dobro dosao.
Vlada nocas nije nijednom tresnuo plocicom o pod ali se itekako izvikao, primjeti se da malo kasni sa zvanjem t-outa.
Ako je ovo ekipa koju je on birao kako sam tvrdi, onda...
PS. P.R. nocas nije nosio kapicu.
(duplicate post)
It's not about the shoes, it's about what you do in them!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 17 okt 2009, 00:25

el-fighter je napisao/la:Upisana je i prva pobjeda i treba nastaviti igrati dobro. Na početku su se igrači Bosne izgubili i gosti su imali finu prednost, ali su košarkaši Bosne dobro odigrali ostatak susreta i zasluženo slavili na kraju. Igra je bila dobra, ali može još bolje.

Ko je sljedeći protivnik
sljedeca je protiv olimpije 21. u srijedu.
@mahalac dobar post samo sto bi ja dodao i ocajnu igru ivanovica fakat je smijesno sta on radi u ova prva dva kola... on i vucko su po meni najveca razocarenja.
zimi je najveci problem sto je neambiciozan i zadovoljava se ulogom drugog centra pa kad imamo ovako loseg centra kao sto je bajić zima uspije nazalost biti slabiji i od njega pa ga evo nema skoro ni u sastavu. a jos cu jednom ponoviti zimic sigurno moze vise od bajica ali nece jer je neambiciozan....
You are someone else I am still right here

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 17 okt 2009, 00:33

Suad Sehovic lider nove ekipe, kapa dole momku kako igra !!!
Ostali moraju vise, posebno Ivan, Zlaja, Bajic, Hajric, Vucko
Cuva Bog Zelju svog!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 okt 2009, 10:55

fera je napisao/la:
el-fighter je napisao/la:Upisana je i prva pobjeda i treba nastaviti igrati dobro. Na početku su se igrači Bosne izgubili i gosti su imali finu prednost, ali su košarkaši Bosne dobro odigrali ostatak susreta i zasluženo slavili na kraju. Igra je bila dobra, ali može još bolje.

Ko je sljedeći protivnik
sljedeca je protiv olimpije 21. u srijedu.
@mahalac dobar post samo sto bi ja dodao i ocajnu igru ivanovica fakat je smijesno sta on radi u ova prva dva kola... on i vucko su po meni najveca razocarenja.
zimi je najveci problem sto je neambiciozan i zadovoljava se ulogom drugog centra pa kad imamo ovako loseg centra kao sto je bajić zima uspije nazalost biti slabiji i od njega pa ga evo nema skoro ni u sastavu. a jos cu jednom ponoviti zimic sigurno moze vise od bajica ali nece jer je neambiciozan....
meni je ivan razocarenje, od vucka sve manje ocekujem , a apsolutno se sve slazem sa tobom za zimu, ja kao njegov tako reci fan mislim da mu je vrjeme da se trzne jer po meni ako nastavi ovako najbolje je sljedece sezone dati klincu njegovo mjesto
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

košarkaš
Kontakt:

Post Postao/la košarkaš » 17 okt 2009, 11:09

čestitke na pobjedi, ljuti rivali :D

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 17 okt 2009, 11:20

Šta reći, pobjedi se ne gleda u zube, ali fino većina prije mene primjeti – grč, i to samo takav. Srljaju ko djeca (prva četvrtina je bila strašna), pokušavaju da sve riješe za 4 minute, ko da utakmica ne traje 40. Ni nalik na onu ekipu iz prošle sezone. Šta je razlog, ne znam, ali iskreno sam očekivao napredak, s obzirom da je trener sada imao priliku da sa njima odradi cijele pripreme i da iskombinuje roster onako kako on želi. To se za sada ne vidi, a razlog mi je nejasan. Po onome što indirektno čujem preko mojih u klubu, finansije su težak problem i igrači su nezadovoljni sa kašnjenjem plata, ali iskreno ne želim da vjerujem da bi klocevi bili u stanju „tankirati“ utakmice!? Valjda su dovoljno svjesni da ih nakon takvih poteza nijedna iole ozbiljnija ekipa ne bi uzela u razmatranje.
No nebitno, pobjeda je postignuta i to je ono što je važno. Vrijedi izdvojiti Šehu koji je odigrao fenomenalno, nosio je ekipu sam u četvrtoj kada se lomilo. Svaka čast, samo neka pripazi sa onim nerezonskim ulazima, one budalaštne sa zaletanjem među tri visoka Radničkog i koraci koje je fasovao mu ne trebaju. Odlično: Sejo i Zlaja. Sejo je krenuo sjajno u sezonu i zatvara sve ono što bi dvojica centara trebali da rade, plus odličan u napadu. Zlaja, odlično, 16 rezonskih koševa, osam prekršaja na njemu, tri asista, mora još malo pripaziti na izgubljene. Prosjek: Ivan i Paša. Ivan je dao 10 boba, skinuo 15 skokova, ali i dalje u napadu slab, dekocentrisan, nerezonska zalijetanja i glumatanje plejmejkera rezultiralo sa pet izgubljenih lopti. Blijeda kopija prošlogodišnjeg Ivana. Pašica, odlično prvo poluvrijeme kada se napravila serija, drugo – nestao. I dalje ne može da sveže jednu cijelu utakmicu u kontinuitetu, tražiti od njega da odigra dvije dobre je i dalje sci-fi. Od osrednjem ka lošem: krila. Božo nije uspio da ponovi ništa od one utakmice sa ZG, napravio 3-4 kiksa u prvoj četvrtini, dalje mu Vlada i nije dao na parket. Vučko, nastavio „seriju“. Ona sekvenca iz četvrte kada su mu otvorili tricu, koju on uredno fula uz salve psovki iz publike valjda jasno ocrtava da mu je vrijeme za oproštaj od bordo dresa. Sama činjenica da je Matija, i pored nikakvog konkretnog učinka imao 17 minuta je dovoljno da se skonta šta i Vlada misli o učinku krila. Konačno, centri. Ja ne znam nijednu drugu ekipu iz NLB čiji centri za kombinirane 23 minute na parketu skinu jedan skok. Pa majku mu, šta je više. Emir, taman odigra agresivnije jednu utakmicu, što da rezultate, narednu ga nigdje nema. Za onih njegovih šest minuta mrak mi je na oči pao od njegovih ispadanja u odbrani (sekvenca: stisnemo Radnički maksimalno, imaju četiri sekunde, njihovo krilo na postu okruženo Sejom i Šehom, ne može ništa. Zima kralj, napušta svog čovjeka ispod obruča i odlazi da „pomogne“ ljudima kojima očigledno pomoć ne treba. Čovjek fino proslijedi loptu pod koš čovjeku kojeg je ostavio – šah-mat). A napad da ne govorimo: spuštaju mu loptu na čisti zicer. Njegovo je samo da je pospremi u koš. E jok, on napušta čistu poziciju, ide na dribling odlazi metar od koša i pokušava poluhorog koji jedva u prvi obruč udara i onda ono poznato: pogne glavu i lagano se udalji, valjda da ga niko ne primjeti. Ma fuj brate. Onaj iz Voše isti kloc, samo agresivan čime maskira činjenicu da i on pojma nema – za 16 minuta 0 skokova. Zima da je iole pametniji, do petog kola je mogao prigrabiti poziciju startera, ali nešto čisto sumnjam da on to može.
Znam da je Uprava kokuz i da se nema, ali već sada bi mogli početi skenirati tržište da se vidi i kakva petica, jer ni u najgorim prognozama nisam mogao pretpostaviti da ću nakon prve dvije utakmice kod kuće protiv dvije ekipe iz „donjeg doma“ NLB-a plakati za propalim angažmanom Malbašića i sa sjetom se prisjećati Ovčine, koji je za ovu dvojicu doktor.
Slijede sada dvije u gostima, bilo bi lijepo očešati se o jednu pobjedu, ali sa trenutnom formom većine – jada boga.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 17 okt 2009, 12:05

čestitke na pobijedi...gledao sam tekmu, ne cijelu ali dobar dio...izgleda da se pokazuje ono što sam govorio, ni Bosna ni Široki ove godine nemaju jake ekipe, pod jake mislim ekipe kao dosadašnjih godina gdje se bez problema dobivaju ekipe tipa Vojvodina,Radnički,Helios itd, a uzme se skalp i jačima..

vidi se da je Šehović najbolji i lider, ali kao što sam rekao(kao što i ipsa kaže) fali netko tipa Ikona uz njega..

ovo je meni bilo nekako na jedvite jade,iako se razlika na kraju dobro povecala,vise glupostima Radničkog nego da je Bosna nešto uradila..

opet sam mišljenja da će Bosna i Široki biti od 12-14 mjesta pa di ko završi...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 17 okt 2009, 15:23

ode sehovic u nba. igracina,ratnik kompletan igrac. i nisam vidio nikoga ko ima takav osjecaj za otpatke on kao da ima nekakvo culo koje mu kaze gdje ce se lopta odbiti. kad bosnini centri ne mogu skociti moze sehovic.

jovanovic nije nista forsirao i to je mozda i razlog sto je odigrao dobru utakmicu. dobar na oba kraja terena za 16 poena i odigrao je dobru odbranu nad onim aleksicem.

ivanovic iz prosle sezone i ivanovic iz ove su dva potpuno razlicita igraca. mora da se polomio trenirajuci preko ljeta.

ceskovic nije ni napravio nesto pretjerano nije ni zasrao bio mu je lijep onaj ulaz u 2.cetvrtini,

zimic apsolutni kloc. pa jbt bio je bolji prije 4 godine nego sad. apsolutna anemicnost i nezainteresovanost. najaca scena iz prvog poluvremena kad se VV dere na klupi i gleda u zimica a on mu uzvraca tupim pogledom. ko zna sta li je tad mislio.

bajic agresivnija verzija zimica ne znam ko ga dovede.

hajric nije los.

pasalic je talentovan lik ali brate nekonstantan phil jackson ne bi znao sta da ocekuje od njega

đurasovic- ako napravi nesto dobro u pocetku utakmice bilo u odbrani bilo u napadu odigrace dobru utakmicu.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 okt 2009, 00:32

Kevin je napisao/la:čestitke na pobijedi...gledao sam tekmu, ne cijelu ali dobar dio...izgleda da se pokazuje ono što sam govorio, ni Bosna ni Široki ove godine nemaju jake ekipe, pod jake mislim ekipe kao dosadašnjih godina gdje se bez problema dobivaju ekipe tipa Vojvodina,Radnički,Helios itd, a uzme se skalp i jačima..

vidi se da je Šehović najbolji i lider, ali kao što sam rekao(kao što i ipsa kaže) fali netko tipa Ikona uz njega..

ovo je meni bilo nekako na jedvite jade,iako se razlika na kraju dobro povecala,vise glupostima Radničkog nego da je Bosna nešto uradila..

pratim bosnu dugo i ne sjecam se kad mo bas te ekipe sto si ti nabrojao (vojvodina i helios) dobili bez nekih problema i glatko. ja se sjecam nekih tankih pobjeda protiv heliosa i gubljenja zivaca i poraza od vojvodine kad su Felix i Plisnić igrali za njih....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 18 okt 2009, 09:11

fera je napisao/la:
Kevin je napisao/la:čestitke na pobijedi...gledao sam tekmu, ne cijelu ali dobar dio...izgleda da se pokazuje ono što sam govorio, ni Bosna ni Široki ove godine nemaju jake ekipe, pod jake mislim ekipe kao dosadašnjih godina gdje se bez problema dobivaju ekipe tipa Vojvodina,Radnički,Helios itd, a uzme se skalp i jačima..

pratim bosnu dugo i ne sjecam se kad mo bas te ekipe sto si ti nabrojao (vojvodina i helios) dobili bez nekih problema i glatko. ja se sjecam nekih tankih pobjeda protiv heliosa i gubljenja zivaca i poraza od vojvodine kad su Felix i Plisnić igrali za njih....
Prosle godine smo Vojvodinu glatko dobili dva puta. A sa Heliosom smo se tradicionalno mucili uvijek.
Sport je lijek za tijelo i duh.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 18 okt 2009, 19:26

Losa utakmica,stvarno smo igrali lose,ustvari igrali smo mi odlicno kakve igrace imamo!
Cestitke na pobjedi,ali imamo groanu ekipu,sa svega 3/4 kvalitetna igraca!
Bosna i Siroki nikada nisu bili losiji! Posjeta u dvorani sramotno mala,treba uloaiti jos mnogo truda da stvari dodju na svoje mjesto,a VUCKO treba dobiti otkaa i dovesti na njegovo mjesto nekog ozbiljnijeg,ili vratiti IKONICA!
p.s.
Ovcina je plafon za Bajica!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 okt 2009, 20:08

bosnas_ je napisao/la:Losa utakmica,stvarno smo igrali lose,ustvari igrali smo mi odlicno kakve igrace imamo!
Bosna i Siroki nikada nisu bili losiji! Posjeta u dvorani sramotno mala,treba uloaiti jos mnogo truda da stvari dodju na svoje mjesto,a VUCKO treba dobiti otkaa i dovesti na njegovo mjesto nekog ozbiljnijeg,ili vratiti IKONICA!
p.s.
bajić je u takvoj formi da bi ga zimic da se ne glupira mogao lagano izbaciti iz prvog tima. ivanovic ne igra odbranu nikako šeha je previse opterecen igrom u odbrani.... vucko.... ja ne znam kako je moguce da je on jos clan kk bosne... koliko cemo ga cekati ? jel opet kao prosle sezone do pred kraj da proradi... samo ne znam kako ti zamisljas da se vrati ikona pa nije on dijete neko maloumno da ga se voda tamo vamo... kad ga je trebalo popljuvati 90% ljudi je to uradilo preskup bio nije se zalagao... a kako bi nam sad dosao jedan takav igrac samo da uveze 2-3 trica kao sto je to ikona radio.

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 18 okt 2009, 20:11

fera je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Losa utakmica,stvarno smo igrali lose,ustvari igrali smo mi odlicno kakve igrace imamo!
p.s.
bajić je u takvoj formi da bi ga zimic da se ne glupira mogao lagano izbaciti iz prvog tima. ivanovic ne igra odbranu nikako šeha je previse opterecen igrom u odbrani.... vucko.... ja ne znam kako je moguce da je on jos clan kk bosne... koliko cemo ga cekati ? jel opet kao prosle sezone do pred kraj da proradi... samo ne znam kako ti zamisljas da se vrati ikona pa nije on dijete neko maloumno da ga se voda tamo vamo... kad ga je trebalo popljuvati 90% ljudi je to uradilo preskup bio nije se zalagao... a kako bi nam sad dosao jedan takav igrac samo da uveze 2-3 trica kao sto je to ikona radio.
ma bolan mi samo mozemo cekat neko krilo iz beobasketa, tesko da bi neko normalan mogao doc, ja se nadam da cu se prevarit, al tesko

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 18 okt 2009, 20:20

The Game je napisao/la:
fera je napisao/la:
p.s.
ma bolan mi samo mozemo cekat neko krilo iz beobasketa, tesko da bi neko normalan mogao doc, ja se nadam da cu se prevarit, al tesko
i da dođe i to krilo bilo bi ok

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 18 okt 2009, 23:03

Po ovim komentarima izgleda da bi trebalo osim SEHE sviju otpustiti,,,,a po gradskom budzetu i prodaji ulaznicau posjecenoj zetri ,_osim onih godisnjih koje su gratis djeljene---klub nemoze plattiti ni ove momke koji su malo skromnije placeni ,a ne dovesti neki kvalitet...Znaci koliko para toliko muzike ,,a niko ne pominje klubove sa dosta jacimbudzetom pa zijanise od RADNICKOG....
bice bolje tek je pocetak ,momci su skoro poceli trenirati u Zetri...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.