FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
- gerdmuller
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
0:3-Dortmund
0:4-Real Madrid
1:4-Wolfsburg
0:3 Barcelona
0:8 gol razlika u polufinalnim utakmicama
Lahm u veznoj liniji,Martinez na stoperu,Rode na beku..
Hvala ti Pep!
Pepu jako zamjeram jednu stvar:gubimo 2:0 a stoperi na centru.Pa daj covjece povuci ekipu,zadrzimo tih 2:0 to je u redu, uostalom imali bi kakve takve sanse u uzvratu.Ovako smo se osramotili i nemamo nikakve sanse u utorak.A kako vrijeme odmice sve mi se vise cini kao trenerska prevara.Evo,izgleda da ce Barca ove sezone osvojiti triple(sve zbog Messia)pa ce ispasti Luis Enrique strucnjak a dok je bio u Romi nista nije pokazao.
Isto tako pojedinci zasluzuju kritike:Bastian koji otkad je osvojio Svjetsko prvenstvo nije svoj ili Gotze koji nije izbliza opravdao 37 milijuna.
Kako god,treba bit optimist:idemo sljedece sezone po sve titule.
[youtube][/youtube]
0:4-Real Madrid
1:4-Wolfsburg
0:3 Barcelona
0:8 gol razlika u polufinalnim utakmicama
Lahm u veznoj liniji,Martinez na stoperu,Rode na beku..
Hvala ti Pep!
Pepu jako zamjeram jednu stvar:gubimo 2:0 a stoperi na centru.Pa daj covjece povuci ekipu,zadrzimo tih 2:0 to je u redu, uostalom imali bi kakve takve sanse u uzvratu.Ovako smo se osramotili i nemamo nikakve sanse u utorak.A kako vrijeme odmice sve mi se vise cini kao trenerska prevara.Evo,izgleda da ce Barca ove sezone osvojiti triple(sve zbog Messia)pa ce ispasti Luis Enrique strucnjak a dok je bio u Romi nista nije pokazao.
Isto tako pojedinci zasluzuju kritike:Bastian koji otkad je osvojio Svjetsko prvenstvo nije svoj ili Gotze koji nije izbliza opravdao 37 milijuna.
Kako god,treba bit optimist:idemo sljedece sezone po sve titule.
[youtube][/youtube]
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Varas se druze,mi smo mogli dovesti Depaya u svakom trenutku jer imamo na klupi LvG-a.Mi smo se prvi pitali i odlazak u neki drugi klub bio bi samo zato sto ga mi ne bi zeljeli,ali naravno zasto ne bi htjeli jednog od najtalentovanih igraca u svijetu 

- FranckRibery
- Kontakt:
pa da si pratio Bayern kroz historiju znao bi da su uvijek kupovali prvo po Bundesligi pa onda iz inostranstva. Naravno da mi imamo takvog tipa igraca u Gotzeu tehnicar dobar pregled igre ali de Bruyne ima i brzinu i moze kontru puno bolje odigrati nego Gotze. A sto se tice Gotzea on ce proigrati kad bude drugi trener dosao u nas klub, a do tad ce igrati ovako ispodprosjecno. Ja se samo nadam da ce iskesirati ovog ljeta, dovest pojacanja jer nemamo kvalitetnu zamjenu na spicu, krilima. A ako je istina da je Muller zakuhao poslije izmjene sa Peponjom, to je samo dokaz da je on izgubio konce i da nema po meni dovoljan nivo discipline. Kad vidim Thiaga Bernata i ostale igrace kako lagano trce poslije izgubljene lopte, a ne bi igrali da nisu spremni, onda je ocigledno da trener nema veliki uticaj kod njih jer ipak se radi o utakmicama kod kojih trebas dati sve od sebe a ne setkati se po terenu.KayserSose je napisao/la: Ovaj gore spominje kako treba dovesti De Bruynea, pa u istom postu kuka o slaboj konkurenciji u BL. Kupovina Kevina je totalno nepotrebna Bayernu. Taj profil igrača Bayern ima u Goetzeu, pa nije baš da ga koriste.

- FranckRibery
- Kontakt:
Potpuno se slazem s tobom. Ako vec hocemo da budemo medju najjacim klubovima i da tako godinama bude, nama je potreban jak Dortmund jak Wolfsburg Leverkusen Schalke itd da ih vise ne nabrajam, jer sa povecanjem konkurencije mi cemo biti sve bolji.isakovich je napisao/la:Damir_BvB je napisao/la: Ja navijam da BvB bude sto jaci to znaci da u munchenu nema opustanja.

Pogresno si citarao ali nema veze,ispada da je ovaj BvB ovac navija da budu sto jaci heheheFranckRibery je napisao/la:Potpuno se slazem s tobom. Ako vec hocemo da budemo medju najjacim klubovima i da tako godinama bude, nama je potreban jak Dortmund jak Wolfsburg Leverkusen Schalke itd da ih vise ne nabrajam, jer sa povecanjem konkurencije mi cemo biti sve bolji.isakovich je napisao/la:Damir_BvB je napisao/la: Ja navijam da BvB bude sto jaci to znaci da u munchenu nema opustanja.

VOLIM BAYERN
- FranckRibery
- Kontakt:
izvinjavam se, desi seisakovich je napisao/la: Pogresno si citarao ali nema veze,ispada da je ovaj BvB ovac navija da budu sto jaci hehehe

Guardiola veli da ako ima veci posjed onda ce imat vise prilika od protivnika. Pa sto sinoc ne uputismo sut ka golu???? Tiago i bernat se uplasili atmoafere?????neobjasnjivo losa partija. Lahm u vezi igrac manje to svi znamo i konstatovali smo. Ne kontam kako u kljucnim momentima da njemacki tim popusti fizicki i takticki.??al moguce da je sp uzelo svoj danak. Nije mi krivo kad se izgubi a pokazes zube..skupo prodas kozu..al ovako....
neki koda ne kontaju sta znaci nemati Riberija-robena-alabu u timu,da ne spominjem ostale zlata vrijedne Martina ,Strubera ...
Pa ljudi sinoc smo 75 min igrali dobro,jeste da je barca imala sanse ali imamo mi Neuera,kad igras dobro imas i srece.
Pa kako da vise od 75 minuta odigraju polovni igiraci i tek oporavljeni,jos postavljeni wela havla.
cak i posjed barci na camp neu uzeli wow.Nije bilo kvalitete da se dogura do kraja,nije bilo svjezine i snage u tim starim nogama Lahm,Basti,Alonso previse za nji.Al to da su nas razvalili necu priznati jer nisu,bili su poceli da se zivciraju i trebali smo jos 5-6 min ostati bez primljenog gola i isli bi sa nulom u mrezi kuci.Znaci sitnice i gluposti banalne nas kostale.Nije to pep ni lose postavio dok je snage bilo.Svaki posteni navijac Barce je rekao da rezultat nije ogledalo stanja na terenu.
Kao da nije bilo Neuera bilo bi 5-6 komada,pa valjda cojk brani za Bayern jbg.
Pa ljudi sinoc smo 75 min igrali dobro,jeste da je barca imala sanse ali imamo mi Neuera,kad igras dobro imas i srece.
Pa kako da vise od 75 minuta odigraju polovni igiraci i tek oporavljeni,jos postavljeni wela havla.
cak i posjed barci na camp neu uzeli wow.Nije bilo kvalitete da se dogura do kraja,nije bilo svjezine i snage u tim starim nogama Lahm,Basti,Alonso previse za nji.Al to da su nas razvalili necu priznati jer nisu,bili su poceli da se zivciraju i trebali smo jos 5-6 min ostati bez primljenog gola i isli bi sa nulom u mrezi kuci.Znaci sitnice i gluposti banalne nas kostale.Nije to pep ni lose postavio dok je snage bilo.Svaki posteni navijac Barce je rekao da rezultat nije ogledalo stanja na terenu.
Kao da nije bilo Neuera bilo bi 5-6 komada,pa valjda cojk brani za Bayern jbg.

Zadnja izmjena: isakovich, dana/u 07 maj 2015, 18:21, ukupno mijenjano 2 puta.
VOLIM BAYERN
- bavaracmujo
- Kontakt:
Svasta ste konstatovali svasta pisali al sustina svega po meni je, da je utakmica zavrsena u 75oj min pep bi bio genije kralj heroj a ovako je spadalo **** i neznalica, eh kako je tanka ta nit izmedju heroja i **** a jos kad mesi skakuce po toj liniji onda si sigurno ****. Imamo pravo zamjerati pepu i kritikovati al treba znati i to je cinjenica i argument pep voli i forsira ofanzivu i po tome je poznat i ima ugled top pet trenera na planeti. U sinosnjoj utakmici ta ofanziva koju on forsira trebala je imati robena riberija i levu koji je rúku na srce sinot bio igrac manje isto kao i miler, tako da greska bernata je sve uprskala i onda je sve poznato raspali smo se. Treba pohvaliti rafinju i mehu, ovaj prvi je odigrao odlicno meha isti tako. U nastavku ocekujem neke promjene dali igracke ili trenerske nemam pojma al opet ima uprava pa neka odluci ako pep ostaje daj mu odrijesene ruke sa transferima i nek radi sta mu volja al imam osjecaj tvrdoglavi spanac ostaje dok klempu ne donese u minhen.
kad ova nasa **** uprava planira napraviti sjednicu,skupstinu i tako ta sranja,odbor zasjedanje,lupanje od sto,dizanje frka,ahtung ahtung,signal za uzbunu.kad ce pep da elaborira sta je uradio ,i zbog cega je nesto uradio.Kad ce mu postaviti ultimatum , dati otkaz ili da radi po pravilima Bayerna.
Onaj kritizira Gocu pickicu onu naduvanu,a u kritikama zaboravlja Pepa iluzionistu,egoistu i papka.
Odma brate sutra cojka isplatiti dati mu kofere da se spakuje ,kartu za barcalonu da ujedno i proslavi,sta fali nek neko privede kraju ovi par tekmi moze i Samer,pepov lizoguzac.
Odma se rijesiti buljasa gecea,te alonsa,raphine,dantea,pizara,pa i Bastijana.te onih pepovih pomocnika sto ih je dovo sa sobom levati.
onu dvojicu Robery jos samo ovaj put zalijeciti,svaka sljedeca teza povreda znacila bi i kraj u Bayernu,pa neam smisla vise.Gori su od Zadre u NMK.
Onaj kritizira Gocu pickicu onu naduvanu,a u kritikama zaboravlja Pepa iluzionistu,egoistu i papka.
Odma brate sutra cojka isplatiti dati mu kofere da se spakuje ,kartu za barcalonu da ujedno i proslavi,sta fali nek neko privede kraju ovi par tekmi moze i Samer,pepov lizoguzac.
Odma se rijesiti buljasa gecea,te alonsa,raphine,dantea,pizara,pa i Bastijana.te onih pepovih pomocnika sto ih je dovo sa sobom levati.
onu dvojicu Robery jos samo ovaj put zalijeciti,svaka sljedeca teza povreda znacila bi i kraj u Bayernu,pa neam smisla vise.Gori su od Zadre u NMK.
VOLIM BAYERN
isakovich je napisao/la:kad ova nasa **** uprava planira napraviti sjednicu,skupstinu i tako ta sranja,odbor zasjedanje,lupanje od sto,dizanje frka,ahtung ahtung,signal za uzbunu.kad ce pep da elaborira sta je uradio ,i zbog cega je nesto uradio.Kad ce mu postaviti ultimatum , dati otkaz ili da radi po pravilima Bayerna.
simpaticno napisano

PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Na ljeto Muller odlazi

- FranckRibery
- Kontakt:
Da je Uli tu davno bi se neke stvari rasčistile ovako Kalle i društvo previše popuštaju Guardioli.
Nikad mu neću oprostiti što je uništio dva ponajbolja bekovska para na svijetu Lahma i Alabu da bi njihove pozicije igrali limitirani Bernat i Rafinha.
Nikad mu neću oprostiti što je uništio dva ponajbolja bekovska para na svijetu Lahma i Alabu da bi njihove pozicije igrali limitirani Bernat i Rafinha.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Utakmica u utorak će biti suprotnost, treba da nas ohrabruje onih pola sata kada smo od Barce učinili Kolna, nisu se mogli sastati s loptom, uvezati 4 pasa, a onda greška Bernata i sve ode po zlu, nevjerovatno kako nam se igra u sekundi srušila.
U tih pola sata imali smo sve u svojim rukama, i pokazali Barci kako se igra, Nou Camp nikad tiši,
a Saša Vugdalić i Adis na konopcima.
E ako je tih pola sata bilo kao iz udžbenika, u stilu najboljeg trenera, onda je zadnjih 15 potpuni amaterizam.
Šanse su nam male, ali ja se još nadam, da nema Mesija siguran bi bio da i ovo okrećemo,
ali zabiti 3 gola i još misliti na njega, to je skoro nemoguća misija.
Uzdamo se u slabu noć Mesituljka.
Sinoć su svi naši rekli da jpš ništa nije gotovo, sigurno neće priznati poraz sve dok traje i zadnja sekunda.
Klinsman je 2009, poslije utakmice u Minhenu rekao malo nam je falilo da prođemo, imali smo ih, poveli 1:0, a onda primamo jeftin gol i sve ode...
Kad je takav Bayern protiv one Barce kući dobro odigrao, onda se valjda s pravom nadamo da može i ovaj.
Ako ništa trebali bi pobijediti, jer da izgubi i 0:5 Guardiola još jednu godinu ostaje.
ps:Slažem se Saurmane, bekove mu niko oprostoti ne može, čista ludost, malo jedan pa oba, bezobrazluk.
Ovdje okrivljujete Bernata, jeste momak sinoć podbacio, nije se snašao, ali momak nije ni blizu loš igrač kakvim ga predstavljate.
Brzo zaboravljate njegovu ulogu protiv Porta, i još većinu utakmica je odigrao na visokom nivou, ali da bi se Alaba sinoć bolje snašao to je valjda jasno, Alaba je sami vrh i najbolji kad je najpotrebnije, a Bernat je dobar igrač koji može zakazati.
Uostalom Alaba je povrijeđen i šta vi mislite da mi možemo imati takva 2 beka u ekipi?
I Rafko sinoć nije loše odigrao, ko god to kaže sigurno laže, uostalom Rafko nas spasio već u prvom,
nije on kriv što mu Gvardo naredio da se zakuca pred protivničkih 16, pa ode Neymar sam.
Rafko je odličan bio.
Bernat, Lahm serendaš, i Tijago su bili flopovi.
Švajn je loše odigrao, ali ako ništa bar se trudio, pretrčao je silne kilometre.
U tih pola sata imali smo sve u svojim rukama, i pokazali Barci kako se igra, Nou Camp nikad tiši,
a Saša Vugdalić i Adis na konopcima.

E ako je tih pola sata bilo kao iz udžbenika, u stilu najboljeg trenera, onda je zadnjih 15 potpuni amaterizam.
Šanse su nam male, ali ja se još nadam, da nema Mesija siguran bi bio da i ovo okrećemo,
ali zabiti 3 gola i još misliti na njega, to je skoro nemoguća misija.
Uzdamo se u slabu noć Mesituljka.
Sinoć su svi naši rekli da jpš ništa nije gotovo, sigurno neće priznati poraz sve dok traje i zadnja sekunda.
Klinsman je 2009, poslije utakmice u Minhenu rekao malo nam je falilo da prođemo, imali smo ih, poveli 1:0, a onda primamo jeftin gol i sve ode...
Kad je takav Bayern protiv one Barce kući dobro odigrao, onda se valjda s pravom nadamo da može i ovaj.
Ako ništa trebali bi pobijediti, jer da izgubi i 0:5 Guardiola još jednu godinu ostaje.
ps:Slažem se Saurmane, bekove mu niko oprostoti ne može, čista ludost, malo jedan pa oba, bezobrazluk.

Ovdje okrivljujete Bernata, jeste momak sinoć podbacio, nije se snašao, ali momak nije ni blizu loš igrač kakvim ga predstavljate.
Brzo zaboravljate njegovu ulogu protiv Porta, i još većinu utakmica je odigrao na visokom nivou, ali da bi se Alaba sinoć bolje snašao to je valjda jasno, Alaba je sami vrh i najbolji kad je najpotrebnije, a Bernat je dobar igrač koji može zakazati.
Uostalom Alaba je povrijeđen i šta vi mislite da mi možemo imati takva 2 beka u ekipi?

I Rafko sinoć nije loše odigrao, ko god to kaže sigurno laže, uostalom Rafko nas spasio već u prvom,
nije on kriv što mu Gvardo naredio da se zakuca pred protivničkih 16, pa ode Neymar sam.
Rafko je odličan bio.
Bernat, Lahm serendaš, i Tijago su bili flopovi.
Švajn je loše odigrao, ali ako ništa bar se trudio, pretrčao je silne kilometre.
Sa igracima koje je raspolagao, i sa formom tih igraca - Bayern je sasvim solidno sinoc igrao do 75 minute, parirao na sredini, pokušavao graditi napade kroz pas igru - sve dok se fudbalski Mesija nije ukazao u zadnjih 15 minuta i riješio utakmicu. Da ste sinoc igrali sa bilo kojom ekipom osim Barce, vjerovatno bi izvukli remi ili tako nešto. Neki ne kontaju da je Barca u strašnoj formi i naletu. Možda i najspremnija ekipa u ovoj fazi kalendara.
Mogao je Pep izabrati drugaciji pristup i recept, mogao je narediti parkiranje autobusa, vjerovatno bi i utakmica završila znatno povoljnije za vas - ali vas nije htio svesti na nivo Čelzija i Intera.
Mogao je Pep izabrati drugaciji pristup i recept, mogao je narediti parkiranje autobusa, vjerovatno bi i utakmica završila znatno povoljnije za vas - ali vas nije htio svesti na nivo Čelzija i Intera.
Poštovanje Bayern familijo, pozdrav iz daleke Amerike. Nakon dugog čitanja ovog foruma sam odlučio da se i ja malo ubacim u diskusiju sa pravom rajom.
Šta da se kaze, nakon onakve utakmice i teškog poraza - rane su friške, a vidim i nervoza se digla po stranici, pa je počelo besmisleno vrijeđanje. To sad najmanje treba.
Mnogo toga je već rečeno, vidim da ima raje ovdje koja djeli dosta slično mišljenje sa mnom, zato I nisam pisao prije. Poštovanje prema cijenjenom gospodinu effe-u, stvarno nekad kao da mi čita misli…
Ali što se tiče utakmice, moram reći iskreno da uopće nisam očekivao onakav rezultat, pogotovo nakon 76 minuta bez golova, iako je Neuer fantastično branio.
Jednostavno smo se raspali i rastavljeni na proste faktore.
I upravo zato mi je najviše krivo, je li znamo svi da naša ekipa može bolje. I ne želim tupiti više o Riberyju i Robbenu i Alabi. Naravno sam ubjeđen da su nam svi aduti bili na raspolaganju, rezultat bi 100% bio drugčiji. Ali to je nogomet, šta je tu je. Sad potpuno razumijem kako je Arsenalu zadnjih par godina zbog povrjeda. (Topnici nemojte na mene, I come in peace!)
Dosta sam zapisivao i analizirao a bogami i loše spavao kao mnogi. Bilo je tu problema, nekarakterističnih grešaka, nervoze i mnogo loših paseva na koje nismo navikli, ali po meni ova činjenica sve govori o našoj igri – Bayern nakon 94 minute nije imao NITI JEDAN šut na okvir gola. (Izgleda dok sam pisao ovo Scholl je pogodio šta sam htio reći!!)
I ljudi koji prate Bayern su već par puta zapazili to što meni najviše smeta. A to je da Bayern, kad je najkritičnije, izgleda sporo, neinspirisano i najgore – bezopasno. Ja ne želim da pljujem po Pepu niti po igračima, iako neki to zaslužuju svojom trenutnom igrom. Za sad samo govorim o činjenicama ove zadnje igre. Posjed lopte je bio tu negdje, fifty-fifty. Znači dobrih 45 minuta bez šuta na okvir gola (odbijena lopta Thiaga se ne broji) je apsolutno samoubojstvo, i tako se ne može igrati protiv top ekipa.
Neki na forumu su to nazvali peglanjem. I Pep je prije izjavio da “mrzi” posjed lopte sam po sebi (ispravite me ako nisam u pravu, ali znam da sam to pročitao prije možda godinu dana), i da se mora igrati “passing with purpose,” znači passing koji nekud vodi. Na kraju krajeva ispadne upravo tako kad izgubimo. Posjed lopte bez šuteva, preko 450 passes, i možda jedna opasna šansa našeg Batmana. A meni srce htjelo da iskoči svaki put kad Barca pređe centar.
Po meni bi bilo logično da nakon 76 minuta bez nikakvih prilika - Hej možda je vrijeme da se malo zatvorimo protiv takve Barcelone u odličnoj formi, i damo si šansu za prolazak kod kuće. Izgubiti 1-0 protiv Barcelone nije smak svijeta bez Robbery-ja, 3-0 je već druga priča.
Treba i nekad biti pragmatičan i ocjeniti situaciju, pa pustiti ego na kraj... Na kraju je bitan rezultat.
I nije to samo bio slučaj protiv Barcelone. Slične stvari su se desile i protiv Gladbacha, Wolfsburga i Reala gdje smo imali posjed lopte, ali drugi team je imao više šuteva na okvir i ekipe protiv nas su izgledale mnogo opasnije i efikasnije. I nažalost, prava mjera jedne World Class momčadi ne može biti protiv Paderborna ili Stuttgarta, nego baš u ovim situacijama kad se igra protiv najboljih ekipa. I kad povučes crtu, mi smo previše takvih utakmica izgubili.
Dosta za sad, neću dangubiti, I baš ne mislim često pisati, na kraju dana mi bude dosta i kompjutera i tehnologije. Ali možda forum malo oživi, i počne misliti pozitivno, jel’ ipak mi smo Bayern, po meni najbolji team na ovoj kugli. I vrijeme je da se počne igrati i ponašati tako u velikim duelima.
Pozdrav svim navijačima Bayerna!
Šta da se kaze, nakon onakve utakmice i teškog poraza - rane su friške, a vidim i nervoza se digla po stranici, pa je počelo besmisleno vrijeđanje. To sad najmanje treba.
Mnogo toga je već rečeno, vidim da ima raje ovdje koja djeli dosta slično mišljenje sa mnom, zato I nisam pisao prije. Poštovanje prema cijenjenom gospodinu effe-u, stvarno nekad kao da mi čita misli…
Ali što se tiče utakmice, moram reći iskreno da uopće nisam očekivao onakav rezultat, pogotovo nakon 76 minuta bez golova, iako je Neuer fantastično branio.
Jednostavno smo se raspali i rastavljeni na proste faktore.
I upravo zato mi je najviše krivo, je li znamo svi da naša ekipa može bolje. I ne želim tupiti više o Riberyju i Robbenu i Alabi. Naravno sam ubjeđen da su nam svi aduti bili na raspolaganju, rezultat bi 100% bio drugčiji. Ali to je nogomet, šta je tu je. Sad potpuno razumijem kako je Arsenalu zadnjih par godina zbog povrjeda. (Topnici nemojte na mene, I come in peace!)
Dosta sam zapisivao i analizirao a bogami i loše spavao kao mnogi. Bilo je tu problema, nekarakterističnih grešaka, nervoze i mnogo loših paseva na koje nismo navikli, ali po meni ova činjenica sve govori o našoj igri – Bayern nakon 94 minute nije imao NITI JEDAN šut na okvir gola. (Izgleda dok sam pisao ovo Scholl je pogodio šta sam htio reći!!)
I ljudi koji prate Bayern su već par puta zapazili to što meni najviše smeta. A to je da Bayern, kad je najkritičnije, izgleda sporo, neinspirisano i najgore – bezopasno. Ja ne želim da pljujem po Pepu niti po igračima, iako neki to zaslužuju svojom trenutnom igrom. Za sad samo govorim o činjenicama ove zadnje igre. Posjed lopte je bio tu negdje, fifty-fifty. Znači dobrih 45 minuta bez šuta na okvir gola (odbijena lopta Thiaga se ne broji) je apsolutno samoubojstvo, i tako se ne može igrati protiv top ekipa.
Neki na forumu su to nazvali peglanjem. I Pep je prije izjavio da “mrzi” posjed lopte sam po sebi (ispravite me ako nisam u pravu, ali znam da sam to pročitao prije možda godinu dana), i da se mora igrati “passing with purpose,” znači passing koji nekud vodi. Na kraju krajeva ispadne upravo tako kad izgubimo. Posjed lopte bez šuteva, preko 450 passes, i možda jedna opasna šansa našeg Batmana. A meni srce htjelo da iskoči svaki put kad Barca pređe centar.
Po meni bi bilo logično da nakon 76 minuta bez nikakvih prilika - Hej možda je vrijeme da se malo zatvorimo protiv takve Barcelone u odličnoj formi, i damo si šansu za prolazak kod kuće. Izgubiti 1-0 protiv Barcelone nije smak svijeta bez Robbery-ja, 3-0 je već druga priča.
Treba i nekad biti pragmatičan i ocjeniti situaciju, pa pustiti ego na kraj... Na kraju je bitan rezultat.
I nije to samo bio slučaj protiv Barcelone. Slične stvari su se desile i protiv Gladbacha, Wolfsburga i Reala gdje smo imali posjed lopte, ali drugi team je imao više šuteva na okvir i ekipe protiv nas su izgledale mnogo opasnije i efikasnije. I nažalost, prava mjera jedne World Class momčadi ne može biti protiv Paderborna ili Stuttgarta, nego baš u ovim situacijama kad se igra protiv najboljih ekipa. I kad povučes crtu, mi smo previše takvih utakmica izgubili.
Dosta za sad, neću dangubiti, I baš ne mislim često pisati, na kraju dana mi bude dosta i kompjutera i tehnologije. Ali možda forum malo oživi, i počne misliti pozitivno, jel’ ipak mi smo Bayern, po meni najbolji team na ovoj kugli. I vrijeme je da se počne igrati i ponašati tako u velikim duelima.
Pozdrav svim navijačima Bayerna!
FC Bayern -/- THE Ohio State University
- BavaracZenica
- Kontakt:
BOOORNNN IN USAAAAAAA
prije svega odlicna pjesma
Dobro dosao prijatelju moj u najbolju raju
Elokventan si, i duhovit, i drago mi je da si bavarac a ne clan drugog nekog tabora
Pisi cesto, a mi cemo citat i pratit

Dobro dosao prijatelju moj u najbolju raju

Pisi cesto, a mi cemo citat i pratit

FC Bayern !!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.