Najviše gotivim te strašne transfere iz naše lige obavijene velom tajne... Da nije mali Kobiljar pred potpisom za bugarski Černo more ili je u pitanju rumunska Astra Temisvar.... Ko ce doček sutraQuinlan je napisao/la:sutra ujutru se vjerovatno finalizira transfer jednog igraca iz glavnog grada u jednu eu zemlju, nije liga petice ali solidan klub![]()
vidjeti cemo kad ce objave po portalima krenuti za sada dolazak celnih ljudi tog kluba je proso neopazeno
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,Monolog,ribery
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Na Otoci sagradit jos dvije tribine, natkrit, uredit po UEFA standardima i taman se dode do tih 8000.
Kosevo i Grbavicu srusit i izgradit nesto korisno na tim lokacijama s obzirom da ce sarajevski prvoligasi igrati na modernoj Gay Areni.
Kosevo i Grbavicu srusit i izgradit nesto korisno na tim lokacijama s obzirom da ce sarajevski prvoligasi igrati na modernoj Gay Areni.
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
staragarda je napisao/la:Najviše gotivim te strašne transfere iz naše lige obavijene velom tajne... Da nije mali Kobiljar pred potpisom za bugarski Černo more ili je u pitanju rumunska Astra Temisvar.... Ko ce doček sutraQuinlan je napisao/la:sutra ujutru se vjerovatno finalizira transfer jednog igraca iz glavnog grada u jednu eu zemlju, nije liga petice ali solidan klub![]()
vidjeti cemo kad ce objave po portalima krenuti za sada dolazak celnih ljudi tog kluba je proso neopazeno
1946
OVa Željina istočna tribina neće koštati ni milion i po? Jbt al naši nas zavlače onda godinama...
I zar nije bilo najavljeno ranije da se počne s radovima pa su stali, zar nisu davno dobili građevinsku dozvolu? (nije provokacija, nismo na prepucavanjima)
I zar nije bilo najavljeno ranije da se počne s radovima pa su stali, zar nisu davno dobili građevinsku dozvolu? (nije provokacija, nismo na prepucavanjima)
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
- Incognito87
- Kontakt:
Ako ti nije mrsko imaš negdje video sa pressa, tu je sve objašnjeno, čitav "timeline" postupaka, od početka do danas.wobly92 je napisao/la:OVa Željina istočna tribina neće koštati ni milion i po? Jbt al naši nas zavlače onda godinama...
Tetka teco tetka teco, valja sisat, kosa upada u oci. Kaze hrenovka. Ma kaka hrenovka. Ustaje rmpalija ovoliki. Cija majka crnu vunu prede.
Dobili smo urbanističku saglasnost, pa je SD uložilo žalbu i zato smo stali. Sad je sve ok, tribina će fizički biti gotova u martu, nakon toga nam treba upotrebna dozvola koju izdaje opština i tribina je spremna za korištenje. Znači, čekamo građevinsku dozvolu, gradimo, čekamo upotrebnu dozvolu, koristimo tribinu.wobly92 je napisao/la:I zar nije bilo najavljeno ranije da se počne s radovima pa su stali, zar nisu davno dobili građevinsku dozvolu?
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Ocekivana cijena za radove (moja procjena je bila 1,5 do 2 miliona) koji podrazumjevaju izgradnju tribine bez krova i podtribinskih prostora (barem ne u prvoj fazi) od unaprijed pripremljenih elemenata koji ce se vecinom samo slagati. Tribina ce vrlo vjerovatno zavrsetkom prve faze radova sa vana izgledati kao ona najduza na Vrapcicima tj. betonski kostur. No za pocetak sasvim dovoljnowobly92 je napisao/la:OVa Željina istočna tribina neće koštati ni milion i po? Jbt al naši nas zavlače onda godinama...
S obzirom da su rekli da će je s tim uloženim novcem osposobiti za proljetni dio prvenstva, biće to samo više od betonskog kostura. Ako misle dobit upotrebnu dozvolu za nju naravno.AnelZ je napisao/la:Ocekivana cijena za radove (moja procjena je bila 1,5 do 2 miliona) koji podrazumjevaju izgradnju tribine bez krova i podtribinskih prostora (barem ne u prvoj fazi) od unaprijed pripremljenih elemenata koji ce se vecinom samo slagati. Tribina ce vrlo vjerovatno zavrsetkom prve faze radova sa vana izgledati kao ona najduza na Vrapcicima tj. betonski kostur. No za pocetak sasvim dovoljnowobly92 je napisao/la:OVa Željina istočna tribina neće koštati ni milion i po? Jbt al naši nas zavlače onda godinama...
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Pa dao sam primjer kako ocekujem da izgleda. Osim sanitarnih prostorija i mjesta za pruzanje prve pomoci ne vidim sta je jos potrebno po nasim pravilima. Uprava ce sigurno teziti da tribina ispunjava uslove za UEFA takmicenja no ona nisu suvise visoka za druge tribine pored one glavne (najvazniji parametri su broj sanitarnih prostorija po kapacitetu i pristup invalidnim osobama).
Ma sama tribina nema baš previše veze sa UEFA kriterijima, to je ono osnovno kao što si rekao, sanitarne prostorije, broj izlaza, sve će to biti odrađeno po standardima.AnelZ je napisao/la:Pa dao sam primjer kako ocekujem da izgleda. Osim sanitarnih prostorija i mjesta za pruzanje prve pomoci ne vidim sta je jos potrebno po nasim pravilima. Uprava ce sigurno teziti da tribina ispunjava uslove za UEFA takmicenja no ona nisu suvise visoka za druge tribine pored one glavne (najvazniji parametri su broj sanitarnih prostorija po kapacitetu i pristup invalidnim osobama).
Nama treba kategorija 3 da bi A reprezentacija mogla igrati na tom stadionu. Razlike između kategorije 2 i 3 nisu velike i tiču se uglavnom parkinga, vip loža, mora se malo pojačati rasvjeta zbog tv prenosa, mora se dodati još par komentatorskih pozicija, ma generalno ništa strašno i sve je itekako izvodivo.
Za prelazak na kategoriju 3, osim parkinga, VIP loza i ostalih pratecih prostorija, bitan je broj LUX-a odnosno jacina osvjetljenja. Kada je nas gradski u Banjaluci presao na kategoriju 3, to sve je moralo komplet da se izmijeni 
Razlika izmedju cat2 i cat3 je ogromna. Mozda bi bilo lakse izvedivo da je Grbavica malo iznad cat2, a ne da je na knap. Ima tu jako puno posla za visu kategoriju, a bojim se da ju nece docekati bez novog preuredjenja zapadne tribine. Zato mislim da bi bilo bolje da su pri onom renoviranju napravili novi betonski zapad sa 6-7 redova duz cijelog terena. Ne bi puno kostalo, a tribina bi imala puno veci potencijal i imala bi prostora za smjestiti sve potrebno. Tribina sad ima 690 sjedecih mjesta, a za cat3 je potrebno 250 VIP sjedalica koje bi oduzele pola kapaciteta. Kada bi tu jos ugurali novinarska mjesta, kabine za komentatore i sve ostalo sto je potrebno na toj tribini bi kapacitet bio 100 mjesta.
Da, ali to zahtjeva sanaciju tribine, ne izgradnju nove i moze se uklopiti.
Pa napisao sam da je potrebno novo preuredjenje, a za izgradnju nove duz cijelog terena sam rekao da bi bilo prakticnije rjesenje ako se mislilo ganjati vece kategorije. Kad su renovirali u vise navrata sam na temi rekonstrukcija spominjao to rjesenje s kojim su se neki i slozili. To bi u svakom slucaju bilo rjesenje dok se ne steknu uslovi za izgradnju tribine koja se uklapa i ostatak stadiona, a to cemo cekati tko zna koliko. Dao sam primjer istocne tribine u Gornjem Milanovcu. Tamo je to gola tribina, ali bi na nju stao sav potrebni sadrzaj za cat3 i ostao bi solidan broj sjedecih mjesta.
Mislim da se to nije uradilo zato što bi se morao mijenjati regulacioni plan, a to bi se predugo čekalo. Ovako su uradili tribinu u istim gabaritima kao prethodna i nije bilo potrebno mnogo papirologije. To mi prvo pada na um.Signore je napisao/la:Pa napisao sam da je potrebno novo preuredjenje, a za izgradnju nove duz cijelog terena sam rekao da bi bilo prakticnije rjesenje ako se mislilo ganjati vece kategorije. Kad su renovirali u vise navrata sam na temi rekonstrukcija spominjao to rjesenje s kojim su se neki i slozili. To bi u svakom slucaju bilo rjesenje dok se ne steknu uslovi za izgradnju tribine koja se uklapa i ostatak stadiona, a to cemo cekati tko zna koliko. Dao sam primjer istocne tribine u Gornjem Milanovcu. Tamo je to gola tribina, ali bi na nju stao sav potrebni sadrzaj za cat3 i ostao bi solidan broj sjedecih mjesta.
Signore je napisao/la:Razlika izmedju cat2 i cat3 je ogromna. Mozda bi bilo lakse izvedivo da je Grbavica malo iznad cat2, a ne da je na knap. Ima tu jako puno posla za visu kategoriju, a bojim se da ju nece docekati bez novog preuredjenja zapadne tribine. Zato mislim da bi bilo bolje da su pri onom renoviranju napravili novi betonski zapad sa 6-7 redova duz cijelog terena. Ne bi puno kostalo, a tribina bi imala puno veci potencijal i imala bi prostora za smjestiti sve potrebno. Tribina sad ima 690 sjedecih mjesta, a za cat3 je potrebno 250 VIP sjedalica koje bi oduzele pola kapaciteta. Kada bi tu jos ugurali novinarska mjesta, kabine za komentatore i sve ostalo sto je potrebno na toj tribini bi kapacitet bio 100 mjesta.
Kakve su sanse da te sve pratece prostorije budu na Sjever-Jug tribinama ?
Nije dozvoljeno, sve prostorije za VIP i medije moraju biti u sklopu glavne tribine gdje se nalaze sve podtribinske prostorije. Zapravo mogu biti ispod drugih tribina ali mora postojati izravna veza sa glavne tribine do tih prostorija + da sa tih drugih tribina ne moze pristupiti tim koridorima i prostorijama. Tako pise u pravilniku za stadionsku infrastrukturu koju je izdala UEFA. A ispod juga kako god se nece nista moci uklopiti jer ce pola tribine zapravo biti izbetonirano brdo, a ostala polovina ce biti sanitarne prostorije, mjesto za prvu pomoc i (nadam se) mjesto za prodaju osvjezenja i hrane.delko je napisao/la:Kakve su sanse da te sve pratece prostorije budu na Sjever-Jug tribinama ?
@Signore - iskreno i ja licno ne smatram da su razlike izmedju druge i trece kategorije velike kao sto ti napisa jer da ih ne poznajem iz tvog posta bi pomislio da je za potrebno jedno 2-3 miliona. Dodatni zahtjevi su poprilicni ali nista sto zahtjeva sada izgradnju nekih ogromnih stvari. Za usporedbu, zahtjevi za cetvrtu kategoriju naspram trecoj je nesto sto ja zovem velikim dodatnim zahtjevima ako se ganjalo da se knap ispune zahtjevi za trecu kategoriju jer da se ispune zahtjevi za cetvrtu kategoriju bi onda bili potrebni poprilicni gradjevinski radovi i ogroman redizajn tribine.
Pa nisu veliki da bi trebalo par milijuna, ali bi na Grbavici bilo puno posla, pogotovo zbog cinjenice da je zapad dosta ogranicen.
Hajmo reci da je Grbavica ispunila minimum koji je potreban za drugu kategoriju i sada zeli da ostvari minimum za trecu kategoriju. Kada pogledam, meni iskreno ne izgleda kao ogromni dodatnih zahtjevi. Zapad se komotno moze dalje ograniciti za "obicne" gledaoce te se vise mjesta izdvojiti za VIP i medije, nikakva ogromna steta. Znaci potrebno je 250 VIP mjesta i 50 mjesta za medije te pet komentatorskih pozicija sto i dalje ostavlja oko 250 mjesta za gledaoce. Neka citav onaj dio zapada prema jugu bude onda predvidjen za taj segment, misljenja sam da bi se moglo regulisati. Potrebna su dva TV studija umjesto jednog, ali nije obavezno da oni moraju imati pogled na igraliste, a ubaciti dvije dodatne komentatorske pozicije sumnjam da bi zahtjevalo uopste radove. Znaci jedino sto vidim od radova da je potrebno jeste izgradnja zasebne prostorije za fotoreportere, drugi TV studio i onda trenutno raspolozivi prostor na zapadnoj tribini bolje racionalizirati prema zahtjevima za trecu kategoriju. Naravno, potrebna je rasvjeta koja omogucava 1200 lux naspram 800 lux za drugu kategoriju, no to nema veze sa tribinama. To je mojih "two cents" 
- FaustinoAsprilla
- Kontakt:
ma sve se te prostorije (fotoreporteri , tv studio i ine gluposti ) daju 'iskemijat' , improvizirat , siroki je to rijesio brzinski . najveci problem ti je rasvjeta. jer je skupa a razlika izmedju 800 i 1200 luxa je ogromna (ne znam doduse koliko zeljo trenutno ima )AnelZ je napisao/la:Hajmo reci da je Grbavica ispunila minimum koji je potreban za drugu kategoriju i sada zeli da ostvari minimum za trecu kategoriju. Kada pogledam, meni iskreno ne izgleda kao ogromni dodatnih zahtjevi. Zapad se komotno moze dalje ograniciti za "obicne" gledaoce te se vise mjesta izdvojiti za VIP i medije, nikakva ogromna steta. Znaci potrebno je 250 VIP mjesta i 50 mjesta za medije te pet komentatorskih pozicija sto i dalje ostavlja oko 250 mjesta za gledaoce. Neka citav onaj dio zapada prema jugu bude onda predvidjen za taj segment, misljenja sam da bi se moglo regulisati. Potrebna su dva TV studija umjesto jednog, ali nije obavezno da oni moraju imati pogled na igraliste, a ubaciti dvije dodatne komentatorske pozicije sumnjam da bi zahtjevalo uopste radove. Znaci jedino sto vidim od radova da je potrebno jeste izgradnja zasebne prostorije za fotoreportere, drugi TV studio i onda trenutno raspolozivi prostor na zapadnoj tribini bolje racionalizirati prema zahtjevima za trecu kategoriju. Naravno, potrebna je rasvjeta koja omogucava 1200 lux naspram 800 lux za drugu kategoriju, no to nema veze sa tribinama. To je mojih "two cents"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.