26.03.2026. Vels - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

231983
Kontakt:

Re: 26.03.2026. Vels - BiH

Post Postao/la 231983 » 10 feb 2026, 13:02

babino je napisao/la:
10 feb 2026, 11:16
231983 je napisao/la:
10 feb 2026, 10:12
babino je napisao/la:
10 feb 2026, 10:06

da li bismo vidjeli nesto vise od cijele ekipe da umjesto tahirovica igra neko bolji?:-)

ili je on jos uvijek sakrivena svjetska klasa, koja vec u 3 kluba, i to ovim redoslijedom roma-ajax-brondby, ne moze to da ispolji...da ga probamo u bihpl, mozda se tu pokaze..
De imenuj boljeg na toj poziciji!
zezam hurema:-)...vise radi toga sto ne mogu da vjerujem da selektor izjavi da je igrac koji nije bitna karika u grebenom brondbyu, buduca svjetska klasa...a iz godine u godinu pada stepenicu nize u karijeri.
momak je zasticen ko nacionalno blago i to mi se ne svidja....ima li boljih, ne znam, treba nesto i probati da bi znali.
To ti hoću reći, toliko smo tanki na toj poziciji da smo osuđeni na ovog. Očito neće previše napredovati, valja tražiti rješenja. Od ovog što trenutno imamo... nula bodova svi 😏

Micron
Kontakt:

Post Postao/la Micron » 10 feb 2026, 13:45

231983 je napisao/la:
10 feb 2026, 13:02
babino je napisao/la:
231983 je napisao/la:
10 feb 2026, 10:12

De imenuj boljeg na toj poziciji!
zezam hurema:-)...vise radi toga sto ne mogu da vjerujem da selektor izjavi da je igrac koji nije bitna karika u grebenom brondbyu, buduca svjetska klasa...a iz godine u godinu pada stepenicu nize u karijeri.
momak je zasticen ko nacionalno blago i to mi se ne svidja....ima li boljih, ne znam, treba nesto i probati da bi znali.
To ti hoću reći, toliko smo tanki na toj poziciji da smo osuđeni na ovog. Očito neće previše napredovati, valja tražiti rješenja. Od ovog što trenutno imamo... nula bodova svi 😏
Ma ne računajući na ove nedostupne Janelt i Krunić, realno mi i nemamo nešto puno bolje od Tahirovića.
Iskreno mislim da su trenutno i Hadžiahmetović, Bašić pa i taj Huseinbašić svi sličnog kvaliteta i da se ne bi puno promjenilo postavljanjem bilo kojeg od navedenih, svaki od njih ima neke prednosti i mane, ali u suštini nikakvu veliku prednost u odnosu na ostale.

Jedna od mogućnosti je igra sa dvojicom sa te liste, npr. Tahirović - Hadžiahmetovic ili Bašić tu bi sigurno dobili na kontroli lopte ali onda gubimo na trci.

Ili neki eventualni experiment sa Kerimom ili Esmirom kao nekim trećim veznjakom, gdje bi dobili zadatak da izvrše taj prenos lopte prema stranama. Ali i to je guranje u vatru i prelazak na jednog napadača u momentu kad imamo 3 u formi.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 10 feb 2026, 13:51

Micron je napisao/la:
10 feb 2026, 13:45
231983 je napisao/la:
10 feb 2026, 13:02
babino je napisao/la:

Ma ne računajući na ove nedostupne Janelt i Krunić, realno mi i nemamo nešto puno bolje od Tahirovića.
Iskreno mislim da su trenutno i Hadžiahmetović, Bašić pa i taj Huseinbašić svi sličnog kvaliteta i da se ne bi puno promjenilo postavljanjem bilo kojeg od navedenih, svaki od njih ima neke prednosti i mane, ali u suštini nikakvu veliku prednost u odnosu na ostale.

Jedna od mogućnosti je igra sa dvojicom sa te liste, npr. Tahirović - Hadžiahmetovic ili Bašić tu bi sigurno dobili na kontroli lopte ali onda gubimo na trci.

Ili neki eventualni experiment sa Kerimom ili Esmirom kao nekim trećim veznjakom, gdje bi dobili zadatak da izvrše taj prenos lopte prema stranama. Ali i to je guranje u vatru i prelazak na jednog napadača u momentu kad imamo 3 u formi.
Slazem se da nemamo, ali to opet nije razlog da Tahirovic bude svaki mec na terenu svih 90 minuta. Ako su slicne kvalitete, a jesu, pa de rotiraj ponekad, vidi mozda ce neko bolje odigrati i slicno. Jer ovo sto je dosad Tahirovic pokazao u svim mecevima, ne zasluzuje zacementirano mjesto u prvih 11.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 feb 2026, 14:36

Tahirovic je igrao i dok nije mogao do minute u Ajaxu. Nažalost lik je iz nekog razloga ljubimac selektora. Iako nije nikakva klasa, staviše, lik je najslabija karika prvih 11. Ali i kao takav selektor ne razmišlja o nekim drugim opcijama.

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 10 feb 2026, 18:21

edvaE2 je napisao/la:
10 feb 2026, 08:06
Ne mogu ovu aroganciju, egoizam i samohvalisanje Makija nikako, ježim se, ali trpim kad je repka u pitanju.
Maki ovo snima samo da sam sebe hajpuje i zadovolji svoj ego, koji mu je jedno vrijeme bio skroz u kanalu. On sto se mogo slusat je onda kad se tek pojavio iz naftalina pa nas sviju izbacio iz kaljučica svojim prenosima, znanjem, komentarima, detaljima o svemu i svacemu. Mada to i nije bilo plaho tesko jer do tad su nam vrh sportskog novinarstva bili Baho i Velid, dvojica komentatora naturščika koji su silom prilika dobili mikrofon u ruke jer nije apsolutno nikog drugog bilo da se lati istog. Maki je sad uspio da sebe sroza cak i ispod njih.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 10 feb 2026, 19:45

Mislim da ce nas kako ekipa tako i strucni stab iznenaditi u velsu. Ubjedjen sam da ce svi doci motivisani i fokusirani na tekmu i odigrati vrhunski.
Nevjerovatan boost bi bio ekipi kada bi odigrali vrhunske 2 tekme i plasirali se na SP.
SS je takodje pravo motivisan,vec se prica sa nasim ljudima koji poznaju ostrvski fudbal,traze se ideje.
Mogla bi ovo biti generacija koja ce skinuti skalp kako barazu tako i jednoj velikoj Italiji.
Zapravo i jedina pobjeda protiv neke velike repke je protiv Italije.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 10 feb 2026, 22:18

Pa ova garnitura stručnog štaba će sigurno izboriti odlazak na makar jedno veliko takmičenje zato što najviše i najpredanije radi od nezavisnosti što se reprezentacije tiče. Vidi se da im fali iskustva i fudbalskog znanja što se tiče vođenja utakmica nekada, ali ovo što su u dvije godine uradili je za respecta.

Hoće li se poklopiti kockice pa da odmah sada odemo na Svjetsko ili će za to trebati još dvije godine, ne znam. Situacija je puno bolja sada nego poslije baraža za Euro 2024. godine, a nadam se da će biti još makar 50% bolja pred Euro 2028 jer bi nam u teoriji svi igrači trebali biti iskusniji i kvalitetniji zbog mladog rostera ekipe.

Najbolje bi bilo kada bi skupa i stručni štab napredovao sa ovom djecom jer imamo baš dobar potencijal za idućih 5-10 godina.

Daleko od toga da ne mislim da je SŠ direktno ili indirektno nas koštao zadnje utakmice u Beču, ali da je neki Krstajić bio selektor od tog perioda baraža za Euro do sada, ko zna kakav bi roster bio i da li bi uopšte bili u prilici da igramo 'finale'.

eleGancy
Kontakt:

Post Postao/la eleGancy » 11 feb 2026, 07:01

A kad ce otprilike objaviti spisak poziva?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, Micron i 13 gostiju.