ItalijaDylan Dog je napisao/la:Kad se sjetim finala olimpijskih igara Spanija-USA,sigurno najbolja kosarskaska utakmica koju sam ikad gledao.
Puno,puno su se naumucili James,Kobe,Wade,Howard i kompanija protiv kompletnih Spanaca,tako da se pridruzujem misljenu uvazenoga kolege nene da im niko nista ne moze,mozda jedino Italija
EP Litvanija 2011
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: EP Litvanija 2011
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Ono sto mene licno fascinira kod ovih Spanaca to je kad krenu u kontru, prava furija kao sto im je i nadimak. Jednostavno imas osjecaj da ce da protivnicke igrace pometu

Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Al', Amerikanci su opet mogli i 20+ da slave u tom mecu.Dylan Dog je napisao/la:Kad se sjetim finala olimpijskih igara Spanija-USA,sigurno najbolja kosarskaska utakmica koju sam ikad gledao.
Puno,puno su se naumucili James,Kobe,Wade,Howard i kompanija protiv kompletnih Spanaca,tako da se pridruzujem misljenu uvazenoga kolege nene da im niko nista ne moze,mozda jedino Italija
Izdržati, to je temelj vrline!
Spanci jesu odlicni, i sasvim sigurno prvi favoriti na EP-u u Litvaniji. Ali, mogu sa sigurnoscu reci, da ce i ovi Litvanci dogurati daleko, nisu nimalo naivna ekipa. Kad vidis kako Lavrinovic gadja trice, i onako igra pod kosem, zatim odlican ulaz pod kos imaju bekovi, te odlican sut za tri poena...Ne znam da li je tu brat Lavrinovic (Darijus ja mislim
)... 
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
- Slatinash_7
- Kontakt:
Spanija ide daleko al mislim da ce se negdje okliznuti,ne znam zasto al mislim da ce ih uzeti neki od ovih divljih ekipa tipa Italije(vrlo malo vjerovatno)ili Francuske(vise vjerovatno)Ekipe sa sistemom im ja mislim nisu dorasle jer i ovi imaju sistem ali za razliku od ostalih ekipa ovi imaju zvijezde koje dobro igraju u sistemu,ne kao Talijani ili Francuzi zvijezde koje ne znaju igrati u sistemu.Srbija bi mogla daleko sad ne znam zrijeb mogul se naci sa Spancima prije polufinala pa da ispadnu tu.Litvanci ce biti dobri,ali moji favorit je Rusija,znamo svi kakav je Blatt strucnjak a pogledajte i ekipu:Kirilenko rodjeni vodje reprezentacije i NIKADA(barem koliko ja znam)nije podbacio za repku,tu je i Khryapa koji je univerzalac moze dat tricu moze se ugurat pod kos a odbrana mu je na zavidnom nivou.Pod kosem stijena Mozgov koji je jos prije 2 godine odigrao dobro prvenstvo.Ostatak ekipe radi za sistem odnosno vodu nose gore spomenutom trojcu,svi osim Monie za kojeg svi kazu da ne znaju zasto igra za repku ali Blatt je Blatt isto kao sto je Ferguson Ferguson.Mislim da mogu stvarno daleko,mozda sam subjektivan al za mene je sve osim finala neuspjeh
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Jest Blatt odlican strucnjak, ali vala ga ti pretjera sa poredjenjem sa Fergusonom
. Prvi dio druge faze ce biti katastrofa, havarija teska. Proci ce Srbija/Spanija/Litvanija/Turska i jos dvije iz grupe sa Srbijom. Prizeljkujem Njemacku i vjerovatno ce biti Francuska. Znaci prva tri favorita ce biti u jednoj grupi. Na drugoj strani ce biti Grcka/Hrvatska/Slovenija/Rusija i jos dvije beznacajne ekipice. Mislim da iskreno Rusi ne mogu dalje od cetvrtfinala, bez obzira na sve. Jedino ako budu prvi u drugoj fazi pa im dodje neka relativno laksa reprezentacija, Turska ili neko slican. Sve zavisi. Suvise je tanka spoljna linija kod Rusije. Jednostavno nema kvaliteta tu.
A ona pobjeda protiv Spanije se desava jednom u 10 godina ja bih rekao. Da se igralo Spanija - Rusija, Spanci bi dobili devet, ali taj jedan se desio.
Pau za 19 minuta, 17 poena i 7 skokova, Navarro 13, Ibaka i Marc po 12. Ibaka je igrao veceras odlicno, imao je par odlicnih reakcija u odbrani. Jedno odlicno kucanje, pogodio dva suta sa poludistance.
Valanciunas je odigrao solidno, prakticno nastavio svoju odlicnu formu sa U - 19. Kaukenas je bio dosta nervozan, Ksistof bio dobar. Saras imao 7 - 8 poena. I dalje plijeni ljepotom i svaka njegova lopta ima oci.
Steta sto Linas nece igrati za Litvaniju, steta.
A ona pobjeda protiv Spanije se desava jednom u 10 godina ja bih rekao. Da se igralo Spanija - Rusija, Spanci bi dobili devet, ali taj jedan se desio.
Pau za 19 minuta, 17 poena i 7 skokova, Navarro 13, Ibaka i Marc po 12. Ibaka je igrao veceras odlicno, imao je par odlicnih reakcija u odbrani. Jedno odlicno kucanje, pogodio dva suta sa poludistance.
Valanciunas je odigrao solidno, prakticno nastavio svoju odlicnu formu sa U - 19. Kaukenas je bio dosta nervozan, Ksistof bio dobar. Saras imao 7 - 8 poena. I dalje plijeni ljepotom i svaka njegova lopta ima oci.
Steta sto Linas nece igrati za Litvaniju, steta.
Zadnja izmjena: neno#4, dana/u 14 avg 2011, 12:06, ukupno mijenjano 1 put.
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:mnogo_smo_jaki je napisao/la:kakavdanakneiskustvu je napisao/la:je li prvenstvo počinje 31.8.?
da
jbg,a ja na godišnjam od 1.9.,moram ženu negdje voditi
Ma može žena čekati
Evo završila utakmica..pobjedili smo Tursku 83-58.
jesi li oženjen?
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Rusi i bez centra razbili Letoniju
I drugi putu dva dana Rusija slavila u Letoniji protiv domaće reprezentacije, ovog puta s još uvjerljivijih 84:59 (21:14, 20:19, 18:10, 25:16)
Nakon +19 prvog dana, Rusi su u drugom susretu slavili s 25 razlike. Momčad Davida Blatta ovog puta nije imala prvog (i jedinog) centra Mozgova, niti 202cm visokog Antonova. Ulogu centra preuzeo je Nikita Šabalkin i sjajno se snašao, u 19 minuta imao je 18 poena i 7 skokova.
Baš kao i dan ranije, Rusija je ponovno susret prelomila u trećoj četvrtini. Letonci su serijom 10-0 poveli početkom druge 24:23, ali je Rusija do poluvremena otišla na +8, a u trećoj na komotnu dvoznamenkastu razliku.
Rusi su u susretu pogodili 10 od 21 trice. Fridzon je zabio 15, Kiriljenko bio igrač s najvećom minutažom (26min) u momčadi te postigao 12 koševa, a Hrjapa imao 10 poena u samo 14 minuta. Janis Blums je sa 16 koševa bio jedini dvoznamenkasti Letonac.
I drugi putu dva dana Rusija slavila u Letoniji protiv domaće reprezentacije, ovog puta s još uvjerljivijih 84:59 (21:14, 20:19, 18:10, 25:16)
Nakon +19 prvog dana, Rusi su u drugom susretu slavili s 25 razlike. Momčad Davida Blatta ovog puta nije imala prvog (i jedinog) centra Mozgova, niti 202cm visokog Antonova. Ulogu centra preuzeo je Nikita Šabalkin i sjajno se snašao, u 19 minuta imao je 18 poena i 7 skokova.
Baš kao i dan ranije, Rusija je ponovno susret prelomila u trećoj četvrtini. Letonci su serijom 10-0 poveli početkom druge 24:23, ali je Rusija do poluvremena otišla na +8, a u trećoj na komotnu dvoznamenkastu razliku.
Rusi su u susretu pogodili 10 od 21 trice. Fridzon je zabio 15, Kiriljenko bio igrač s najvećom minutažom (26min) u momčadi te postigao 12 koševa, a Hrjapa imao 10 poena u samo 14 minuta. Janis Blums je sa 16 koševa bio jedini dvoznamenkasti Letonac.
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Španjolci lako s Litvom u igri skrivača
Španjolska je u Madridu porazila Litvu 90:78 u prvom od dva međusobna pripremna ogleda, a budući da dvije reprezentacije igraju i u istoj skupini na Eurobasketu oba izbornika su uglavnom rotirala igrače i puno toga skrivala
Dva rivala koja se jako dobro poznaju i koji su već prošle godine igrali jedni protiv drugih na pripremama, osjetili su jedni druge po prvi put i ovog ljeta.
Španjolska i Litva su po mnogima dva najveća favorita za osvajanje Eurobasketa, a prvi dvoboj otišao je lagano na stranu Španjolaca. Razliku su napravili već u prvoj dionici koševima Pau Gasola i Rudyja Fernandeza te asistencijama Rickyja Rubija. Ali Litva je iskoristila slabu obrambenu reakciju domaćina u drugoj četvrtini te tricama Jasaitisa, Lavrinoviča i Jasikevičiusa srezala 13 poena minusa na 29:27, potom u dva navrata bila i na minimalnom zaostatku.
Ipak, Sada i Pau Gasol su se pobrinuli da se na odmor ode s 48:42, da bi Ibaka i Rubio u prve četiri minute nastavka odveli Španjolsku na +14 nakon čega više nije bilo povratka za Litavce.
Niti jedan Španjolski igrač (u zapisniku ih je bilo 13) nije na parketu proveo niti 19 minuta, Pau Gasolu je to bilo dovoljno za 17 koševa i 7 skokova. Njegov brat Marc te Ibaka su zabili svaki po 12, dok je Navarro završio s 13. Kod Litve je Kšyštof Lavrinovič imao 12 koševa i 8 skokova, Kaukenas je zabio 11, a Valančiunas 10 poena. Njihov izbornik Kemzura je rotirao 11 igrača.
Španjolska je u Madridu porazila Litvu 90:78 u prvom od dva međusobna pripremna ogleda, a budući da dvije reprezentacije igraju i u istoj skupini na Eurobasketu oba izbornika su uglavnom rotirala igrače i puno toga skrivala
Dva rivala koja se jako dobro poznaju i koji su već prošle godine igrali jedni protiv drugih na pripremama, osjetili su jedni druge po prvi put i ovog ljeta.
Španjolska i Litva su po mnogima dva najveća favorita za osvajanje Eurobasketa, a prvi dvoboj otišao je lagano na stranu Španjolaca. Razliku su napravili već u prvoj dionici koševima Pau Gasola i Rudyja Fernandeza te asistencijama Rickyja Rubija. Ali Litva je iskoristila slabu obrambenu reakciju domaćina u drugoj četvrtini te tricama Jasaitisa, Lavrinoviča i Jasikevičiusa srezala 13 poena minusa na 29:27, potom u dva navrata bila i na minimalnom zaostatku.
Ipak, Sada i Pau Gasol su se pobrinuli da se na odmor ode s 48:42, da bi Ibaka i Rubio u prve četiri minute nastavka odveli Španjolsku na +14 nakon čega više nije bilo povratka za Litavce.
Niti jedan Španjolski igrač (u zapisniku ih je bilo 13) nije na parketu proveo niti 19 minuta, Pau Gasolu je to bilo dovoljno za 17 koševa i 7 skokova. Njegov brat Marc te Ibaka su zabili svaki po 12, dok je Navarro završio s 13. Kod Litve je Kšyštof Lavrinovič imao 12 koševa i 8 skokova, Kaukenas je zabio 11, a Valančiunas 10 poena. Njihov izbornik Kemzura je rotirao 11 igrača.
- Slatinash_7
- Kontakt:
@neno4
Viktor je kao sto vidis igrao zadnje dvije tekme i to,doduse jednu samo 3 minute ali evo ovu je odigrao odlicno za njegovo stanje 10p i skokova.Ja kazem mozda sam subjektivan al kad pogledas im zrijeb onda nije bas nerealno da odlete do finala,bit ce 1.u prvoj grupi onda dalje ce biti mozda mali problem sa Turcima ali nista specijalno oni su bez Bose kanta.Bllat aka Ferguson dobro pretjerao sam ali samo kod ovog moze Monia igrati i uzimati za mene dosta suteva pa evo sad bez Antonova i Mozgova uleti neki Nikita Sabalkin,meni nepoznat igrac a sigurno i vecini drugih pa zabi poena i skokova..Uglavnom subjektivan sam za finale al polufinale ne gine
Viktor je kao sto vidis igrao zadnje dvije tekme i to,doduse jednu samo 3 minute ali evo ovu je odigrao odlicno za njegovo stanje 10p i skokova.Ja kazem mozda sam subjektivan al kad pogledas im zrijeb onda nije bas nerealno da odlete do finala,bit ce 1.u prvoj grupi onda dalje ce biti mozda mali problem sa Turcima ali nista specijalno oni su bez Bose kanta.Bllat aka Ferguson dobro pretjerao sam ali samo kod ovog moze Monia igrati i uzimati za mene dosta suteva pa evo sad bez Antonova i Mozgova uleti neki Nikita Sabalkin,meni nepoznat igrac a sigurno i vecini drugih pa zabi poena i skokova..Uglavnom subjektivan sam za finale al polufinale ne gine
Slatina Bog i batina
Po meni s kim god dodju Litvanija/Srbija/Spanija, nece imati sansu. Ne znam zasto, ali ovi mi se onako na prvu cine isuvise jaki. Litvanija je sinoc igrala odlicno, tecno, sa mnogo suteva, mnogobrojnom razmjenom pasova. Mislim da Rusi kao i Grci ulaze previse rano u formu.Slatinash_7 je napisao/la:@neno4
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- Slatinash_7
- Kontakt:
Ma litvanija zivi od suta a zna Blatt odgovor na to pitanje,ima on onih zona jos i igraca za te zone pa Kirilenko i Viktor mogu u 2-3 zoni pokriti mal te ne tricu komplet,a o 3-2 da ne pricam to je posebna prica i poseban lijek za Litvance,iskreno ne vidim kako bi ih ovi dobili osim ako ne polude pa preko ruke pocnu sarat.Bekovi jesu slabi ali nece to biti bas neki veliki problem ako znamo da Kirilenko moze pokriti od 2 do 4 i odbranu i napad,barem sto se evropske kosarke tice i ako izuzmemo neke bas teske 4,za koje bi opet bio Viktor zaduzen...Po meni Litvanci jesu prijetnja ali ne velika da sad kazes nmg snjimaneno#4 je napisao/la:Po meni s kim god dodju Litvanija/Srbija/Spanija, nece imati sansu. Ne znam zasto, ali ovi mi se onako na prvu cine isuvise jaki. Litvanija je sinoc igrala odlicno, tecno, sa mnogo suteva, mnogobrojnom razmjenom pasova. Mislim da Rusi kao i Grci ulaze previse rano u formu.Slatinash_7 je napisao/la:@neno4
Srbija:Sistem na sistem utakmica hmmm i to bi bila jako tvrda tekma al sjeti se sad SP-a meni se cini ili sta je bilo bez Kirilenka je bilo pregusto meni se cini u 6-10 razlike,ako se dobro sjecam da i Viktora nije bilo tad...Nije da ni njih nmg dobiti posebno kad pogledamo iskusnijeg Mozgova koji se moze nositi sa Krsticem a i ove brze cetvorke protiv Viktora i AK47 padaju u vodu,Novica i Savanovic protiv ove dvojice nemaju sanse.Jedini strucnjak ovdje koji moze parirati Ivkovicu je Bllat,pogotovo jer je on izgradio ovaj sistem u repci i drzi ga se vec dosta vremena i ima rezultate...Problemi sa Srbijom ce biti sa Teodosicem najvise jer ga nema ko cuvati realno.Ostatak bekovske linije Srbije i nije bas u nekoj formi sad da kazes treba ih se bojati tako da je i tu bara bar
Spanija sa Scariolom ne znam sta ovdje da kazem u svoju korist osim njegovog imena sve ostalo je na strani Spanije
Slatina Bog i batina
@ Neno ako si se setio jednog faula protiv Argentine seti se onda i svih lopovluka koji su nama priredjeni,i nama kao SFRJ(mislim na sve nas),a i nama od 1995.neno#4 je napisao/la:Isto kao i Indijanapolis 2002, zar nebraoolyo je napisao/la:Odlicni Turci, vidi se da su nas posteno i zasluzeno dobili na SP.![]()
![]()
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
-
mnogo_smo_jaki
- Kontakt:
Rasored reprezentacije Srbije na turniru u Londonu.
16. avgust: Srbija - Hrvatska (18:00)
17. avgust: Kina - Srbija (15:30)
18. avgust: Srbija - Velika Britanija (20.30)
20. avgust: Srbija - Australija (20:30)
21. avgust: Francuska - Srbija (20:30)
16. avgust: Srbija - Hrvatska (18:00)
17. avgust: Kina - Srbija (15:30)
18. avgust: Srbija - Velika Britanija (20.30)
20. avgust: Srbija - Australija (20:30)
21. avgust: Francuska - Srbija (20:30)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...
- skyisthelimit
vise mi ne mozemo ovako. Nisam pratio nijednu uakmicu koje su igrane u Italiji, ali rezultat mi sve govori. Mozda mi jednu utakmicu mozemo odigrati kvalitetno kao verovaatno sto smo protiv talijana, ali ne i u kontinuitetu, jer ne ide mi u glavu s talijanima ravnopravni, a poljaci nas nakantali..definitivno klupa nam je prekratka, pa cak i prva postava jos kad vidim da nemamo klasicnog centra dodje mi da placem. Varda otjeran tek tako, sto se odmah vidjelo da je greska, 0 ofanzivnih skokova ne bi dopustila ni ekipa Unisa, a ne neka (ne)ozbiljna reprezentacija
sta hocu da kazem, dan za danom ne mozemo igrati, jer ako danas odigramo ravnopravno, sutradan cemo doziviti katastrofu od bilo koga
sto je porazavajuce 
sta hocu da kazem, dan za danom ne mozemo igrati, jer ako danas odigramo ravnopravno, sutradan cemo doziviti katastrofu od bilo koga
15.10 - 15.06 ...
Nemoj da idemo bezveze u raspravu sada. Ne jednog faula nego regularnog kosa u zadnjoj sekundiTribalian je napisao/la:@ Neno ako si se setio jednog faula protiv Argentine seti se onda i svih lopovluka koji su nama priredjeni,i nama kao SFRJ(mislim na sve nas),a i nama od 1995.neno#4 je napisao/la:Isto kao i Indijanapolis 2002, zar nebraoolyo je napisao/la:Odlicni Turci, vidi se da su nas posteno i zasluzeno dobili na SP.![]()
![]()
A to sto Milicic malo suvise psuje i prijeti onim sudijama iz 2005, ako se sjetis konferencije za stamfu gdje Robija objasnjava razloge neuspjeha. Neki dan sam to gledao. Ponovo
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
-
kakavdanakneiskustvu
- Kontakt:
Tribalian je napisao/la:@ Neno ako si se setio jednog faula protiv Argentine seti se onda i svih lopovluka koji su nama priredjeni,i nama kao SFRJ(mislim na sve nas),a i nama od 1995.neno#4 je napisao/la:Isto kao i Indijanapolis 2002, zar nebraoolyo je napisao/la:Odlicni Turci, vidi se da su nas posteno i zasluzeno dobili na SP.![]()
![]()
i finala eurobasketa 95.?
To finale 1995. je vec diskutabilno
@ Neno,nije Milicic ja mislim psovao 2005.
On je to u Spaniji brate ako me secanje dobro sluzi,a 2005. je bila ona katastrofa Srbije u Srbiji
Tad nam sudije nista skrivile nisu .
@ Neno,nije Milicic ja mislim psovao 2005.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Uh upravu si. To je bilo u porazu od Grka.Tribalian je napisao/la:To finale 1995. je vec diskutabilno![]()
@ Neno,nije Milicic ja mislim psovao 2005.On je to u Spaniji brate ako me secanje dobro sluzi,a 2005. je bila ona katastrofa Srbije u Srbiji
Tad nam sudije nista skrivile nisu .
Eno sad finale '95 vec diskutabilno, eno
Nemoj bez razloga da zamajavas ovu mladju generaciju
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Vidim neki pišu o tim čuvenim krađama 1995 i 2002, ajde da realno sagledamo stvari.
2002 je bio prekršaj u zadnjem napadu, dakle sl.bacanja za Argentinu i SRJ ne bi videla zlato, a po mom laičkom mišljenju malo ranije je napravljena još jedna greška, kad je svirana lična Skoli ( čini mi se ) koji je čisto izbio loptu Divcu (gle čuda promašio oba bacanja).
O krađi 95 nema govora, 20 (ili koliko već) hiljada grčkih navijača je bilo na strani Litvanije jer su od SRJ poraženi u grupi i polufinalu, posle od Hrvatske i ostali bez medalje, takođe i Litvanija je pobeđena u grupi, a narednih godina do SP 1998 po 2 ili 3 puta su pobeđeni i jedni i drugi i kvalitet je dokazan brojnim medaljama (zlatnim).
Prvi sudija Amerikanac, drugi Grk ako se ne varam. Amerikanac 95 na strani Srba ? Danas, sutra, bilo kada Amer na strani Srba, ma dajte molim Vas.
Drugi Grk, 20 hiljada Grka protiv SRJ, a našao se jedan pametan na terenu da ošteti Litvance.
2002 je bio prekršaj u zadnjem napadu, dakle sl.bacanja za Argentinu i SRJ ne bi videla zlato, a po mom laičkom mišljenju malo ranije je napravljena još jedna greška, kad je svirana lična Skoli ( čini mi se ) koji je čisto izbio loptu Divcu (gle čuda promašio oba bacanja).
O krađi 95 nema govora, 20 (ili koliko već) hiljada grčkih navijača je bilo na strani Litvanije jer su od SRJ poraženi u grupi i polufinalu, posle od Hrvatske i ostali bez medalje, takođe i Litvanija je pobeđena u grupi, a narednih godina do SP 1998 po 2 ili 3 puta su pobeđeni i jedni i drugi i kvalitet je dokazan brojnim medaljama (zlatnim).
Prvi sudija Amerikanac, drugi Grk ako se ne varam. Amerikanac 95 na strani Srba ? Danas, sutra, bilo kada Amer na strani Srba, ma dajte molim Vas.
Drugi Grk, 20 hiljada Grka protiv SRJ, a našao se jedan pametan na terenu da ošteti Litvance.
I think I'm a pussy one.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.