Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
88
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
14%

Ukupno glasova: 146

Marsal
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Marsal » 14 jan 2013, 14:59

U mene stari namjerava uzeti nešto novije sad i prilično je zapeo za Stila

e'o ovakvog
http://www.****/artikal/5233765/fiat- ... -2003-g-p/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima li iko iskustava sa njim, kakvo je auto, troši li puno i tak'? Recimo ovaj sa oglasa je 190 hiljada presao, je li to puno, je li malo? Koliko bi još mogao trajati kada bi ga se čuvalo? :)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2013, 15:14

Devil je napisao/la:
Otelo je napisao/la:Jel se samo ja u ovoj drzavi ne palim na auta il ima jos ko?
Npr:meni se svi cude kad im kazem da me je stari molio da mi uzme motor a ja nisam htio il kad pricaju drugi o autima ja djelujem ko da sam na Marsu,meni je to glupost
Pa jbg nije to neka loziona na auto vec je vise stvar potrebe.Jednostavno ne bih mogao da zamislim zivot bez auta i smucanje po gradskom prevozu ili tako.Naravno sve u umerenim kolicinama,treba nekada protegnuti i noge,istrcati se a ne svaki dan sa fotelje u auto pa na stolicu u kaficu.

Nisam neki preterani fanatik u auta,ali volim kada je sredjen i lepo izgleda,npr.ja ne bih mogao da zamislim svoj auto a da nije GTI,da nema Xenone i da nema jos te neke elemente sportskog auta.A opet ne volim da jurnjam sa njim,vec iskljucivo opustena varijantica a u zavisnosti od toga da li jos neko ima u autu zavisi i muzika. ;)
Auto je u danasnje vrijeme ovdje jednostavno nuznost, daleko od luksuza, sad, to sto nam primanja nisu nesto srazmjerna s nekim drugim stvarima, to je druga stvar.

Moja kombinacija je xenon+koža uvijek, ostalo moze, a ne mora, plus vozilo mora imati minimalno 100 KW.

Iduca akvizicija, valjda :

slika

slika

Cim se proda postojece.
...Život za Široki...

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2013, 15:19

Marsal je napisao/la:U mene stari namjerava uzeti nešto novije sad i prilično je zapeo za Stila

e'o ovakvog
http://www.****/artikal/5233765/fiat-stilo-1-9-jtd-85-kw-2003-g-p/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ima li iko iskustava sa njim, kakvo je auto, troši li puno i tak'? Recimo ovaj sa oglasa je 190 hiljada presao, je li to puno, je li malo? Koliko bi još mogao trajati kada bi ga se čuvalo? :)
Stilo je jedno vrlo zahvalno vozilo i poprilicno ugodno za voziti, naravno uzmimo u obzir da je Fiat i manje auto. Motor je prepoznatljiv, naravno JTD potpis govori sve.

Za kilometrazu : ovisi. Ako je auto u dobrom stanju, redovno odrzavano, nece mu predstavljati preveliki problem ta kilometraza. Najveca stavka sto se tice tih malih Fiata, Citroena, Peugeota i sl. je to sto se vrlo lako znaju rasklapati kad predju 200 000, pogotovo na nasim cestama. Ali, to ne mora nuzno biti stavka s ovim konkretno vozilom, pa je samim time to najbolje pregledati i uvjeriti se sam u kakvom je stanju, jel sve na svome mjestu. Inace, za taj novac solidno auto.
...Život za Široki...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 jan 2013, 15:24

Znam ja da je auto nuzno,al nisam opsjednut njima kao neki i ne privlace me,a da su nuzna to jesu.I htio ne htio moras ga imat
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 14 jan 2013, 15:38

Boze moj, ako je vec nuznost, zasto od toga ne napraviti i uzitak. Nuzna ti je i odjeca, pa neces uzeti prvi fuš koji ti se nudi.

Netko ce reci luksuz, medjutim, kvaliteta zivota nije i ne smije biti luksuz, a ako netko uziva u automobilu i voli ga podredjivati svojim zeljama, u odnosu na svoje financijske mogucnosti, ne vidim po cemu je to posebno razlicito od osobe koja uziva u putovanjima, sportu, skupocjenoj elektronici, itd.
...Život za Široki...

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 14 jan 2013, 17:29

ŠB_Fidelis na stranu nase sportsko rivalstvo,nego sto ti mislis o audi a4 karavan 2005 godina pa do 2007,za koliko bi se novca moglo dovesti iz Njemacke da ima negdje oko 200 000 na sata ?! :D

slika

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 14 jan 2013, 17:31

ŠB_Fidelis je napisao/la:Boze moj, ako je vec nuznost, zasto od toga ne napraviti i uzitak. Nuzna ti je i odjeca, pa neces uzeti prvi fuš koji ti se nudi.

Netko ce reci luksuz, medjutim, kvaliteta zivota nije i ne smije biti luksuz, a ako netko uziva u automobilu i voli ga podredjivati svojim zeljama, u odnosu na svoje financijske mogucnosti, ne vidim po cemu je to posebno razlicito od osobe koja uziva u putovanjima, sportu, skupocjenoj elektronici, itd.
shvatam ja ljude koji uzivaju u autima i to ih zanima dok mene boli ***** za auta i to sto se nalazi u njima,dok druge ne zanima nesto drugo.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 jan 2013, 17:57

Marsal je napisao/la:U mene stari namjerava uzeti nešto novije sad i prilično je zapeo za Stila

e'o ovakvog
http://www.****/artikal/5233765/fiat-stilo-1-9-jtd-85-kw-2003-g-p/" onclick="window.open(this.href);return false;

Stilo je predobro auto. Ima lafet(u) to znam i to znaci da je puno udobnije od golfa 4. Znaci ovaj JTD 1.9 85 kw je najbolji dizelas u svojoj klasi, ubjedljivo ! Mozda mu je mala mana oko elektronike, ali nista strasno opet. Ne trosi puno, vrlo zahvalno auto :)
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 14 jan 2013, 18:16

Eh ljudi ovako , vi koji se bolje razumijete u auta .

Ja trenutno polažem , stari hoće da mi uzme auto , i ja trebam iskoristiti priliku dok je zagrijan i odlučiti se koje auto želim . Naravno izbor je sužen , cijena se može kretati do nekih 5-6k KM , manje auto da je , malu potrošnju da ima , da nije baš prejako , ukratko , auto za početnike .

Šta vi kažete , koje je najbolje auto za početnika . Uzmite u obzir , momak , 18 godina , nemojte sad fušeriti , nek se cure mogu paliti na auto :lol: :lol:

High

Post Postao/la High » 14 jan 2013, 18:20

slika
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 14 jan 2013, 19:45

ovakvog sam imao

slika

prodo ga prije mjesec i kupio ovo.

slika

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 14 jan 2013, 20:54

Ima li tko kompetantan da zna za koliko bi se ovakav audi mogao dovesti u BiH sa kilometrazom do nekih 200 000 ?

slika

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 14 jan 2013, 21:01

bavarian_bk je napisao/la:Eh ljudi ovako , vi koji se bolje razumijete u auta .

Ja trenutno polažem , stari hoće da mi uzme auto , i ja trebam iskoristiti priliku dok je zagrijan i odlučiti se koje auto želim . Naravno izbor je sužen , cijena se može kretati do nekih 5-6k KM , manje auto da je , malu potrošnju da ima , da nije baš prejako , ukratko , auto za početnike .

Šta vi kažete , koje je najbolje auto za početnika . Uzmite u obzir , momak , 18 godina , nemojte sad fušeriti , nek se cure mogu paliti na auto :lol: :lol:

http://www.****/artikal/5233765/fiat- ... -2003-g-p/" onclick="window.open(this.href);return false;
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 14 jan 2013, 21:11

mambabalkan je napisao/la: slika
jesi probavao prvi CC, kakav je novi u odnosu na stari
novi CC mi se bas i ne svidja nesto spolja, morao je to VW dosta bolje odraditi

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 jan 2013, 22:10

Daj slike kad si ga kupio, nemoj bit' skrt jarane :)

I ne postoji novi CC, mozda ce biti novi golf CC, ali od ove generacije Passat se vraca kao Passat.

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

forza
Kontakt:

Post Postao/la forza » 14 jan 2013, 22:31

bekicamir je napisao/la:Ima li tko kompetantan da zna za koliko bi se ovakav audi mogao dovesti u BiH sa kilometrazom do nekih 200 000 ?

slika
zavisi koje godiste ... al nekih 20 hiljada KM mogao bi se dosta dobar naci ...
Samo je jedan, grijeha je vrijedan ..... TM87

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 jan 2013, 22:33

Uvek kazem,po meni je Ford Focus stvoren za to. ;)

I usput nemojte vise stavljati slike sa PIK-a vidite da je oznacen kao spam u zadnje vreme. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 14 jan 2013, 22:38

Devil je napisao/la:

Uvek kazem,po meni je Ford Focus stvoren za to. ;)
Focus, Peugeot 306, Citroen 4, Fiat Stilo :D

mambabalkan
Kontakt:

Post Postao/la mambabalkan » 14 jan 2013, 22:41

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
mambabalkan je napisao/la: slika
jesi probavao prvi CC, kakav je novi u odnosu na stari
novi CC mi se bas i ne svidja nesto spolja, morao je to VW dosta bolje odraditi

poptpuno isti kao stari. Isti motor sama je razlika napolju. Meni je stari ljepsi s prijeda ali novi mi je ljepsi odzada. A o svjetlima da ne pricamo.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 15 jan 2013, 09:30

bekicamir je napisao/la:ŠB_Fidelis na stranu nase sportsko rivalstvo,nego sto ti mislis o audi a4 karavan 2005 godina pa do 2007,za koliko bi se novca moglo dovesti iz Njemacke da ima negdje oko 200 000 na sata ?! :D

slika
Od jedno 5-7 (+ prijevoz i PDV), ovisno o dealeru/privatniku, stanju vozila, godini, opremi.
Da se da naci na leasingu bio bi i jeftiniji, doduse onda bi ti bilo koja auto kuca uzela i svoju proviziju osim ako ti ne bi bio po nabavnoj cijeni, mada bi opet slicna cijena bila, al eto.
Moze se bez problema za izmedju 5 i 7 vani naci dobar trazeni.
Kakvih 20 000, mogu B8 uzeti za 20 000.
Zadnja izmjena: ŠB_Fidelis, dana/u 15 jan 2013, 09:35, ukupno mijenjano 1 put.
...Život za Široki...

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.