Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Zeman
Kontakt:

Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real

Post Postao/la Zeman » 25 avg 2012, 10:39

[youtube][/youtube]
NAPRIJED NARODE!

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 25 avg 2012, 22:30

Ako slusam Gorillaz,nenormalan sam jer nemam sansu da im odem na njihov koncert.Umjesto toga trebam slusati degene s Pinka.
FUCK LOGIC.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 25 avg 2012, 22:37

PatrickBateman je napisao/la:Ako slusam Gorillaz,nenormalan sam jer nemam sansu da im odem na njihov koncert.Umjesto toga trebam slusati degene s Pinka.
FUCK LOGIC.
I couldn't agree more .
+1
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2012, 22:54

PatrickBateman je napisao/la:Ako slusam Gorillaz,nenormalan sam jer nemam sansu da im odem na njihov koncert.Umjesto toga trebam slusati degene s Pinka.
FUCK LOGIC.
Za mene moj klub predstavlja mene i moj grad, nešto poput repke koja predstavlja domovinu. Ne znam zašto ovo vežeš sa muzikom.
Čelik Zenica 1945

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 25 avg 2012, 23:00

Nimla_RZ je napisao/la:
FUCK LOGIC.
Za mene moj klub predstavlja mene i moj grad, nešto poput repke koja predstavlja domovinu. Ne znam zašto ovo vežeš sa muzikom.
Zbog toga što ne moramo svi biti isti. Neko ne može da se identifikuje sa klubom iz svog grada jer taj klub i njegovi navijači ne predstavljaju ono što taj čovjek je. Kontaš?
NAPRIJED NARODE!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2012, 23:05

E ne kontam, kao ni mnogi koji se srcem vežu za lokalni klub. To se ti identifikuješ i pronalaziš sa klubom iz druge države, on te predstavlja? Ajde molim te.
Čelik Zenica 1945

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 25 avg 2012, 23:10

Ljudi koji se identifikuju sa svojim gradom,ili drzavom su vecinom oni koji nikad nisu zivjeli u drugoj sredini.

Da ne govorim o ljudima koji se ponose mjestom rodjenja,valjda bi se osjecaj ponosa trebao ostaviti za stvari koje postignes ti svojim radom i trudom a ne ponosit se necime na sto nisi ni malo mogao uticati,sto je sudbinska slucajnost. Mozes bit' sretan sto si rodjen u Sarajevu a ne u nekom selu. Al' ne ponosan. (George Carlin)

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 25 avg 2012, 23:12

Nimla_RZ je napisao/la:E ne kontam, kao ni mnogi koji se srcem vežu za lokalni klub. To se ti identifikuješ i pronalaziš sa klubom iz druge države, on te predstavlja? Ajde molim te.
Pokušaću objasniti, ali bojim se da nećeš shvatiti. Evo recimo da sam ja mrtvi ljevičar, to je moja ideologija i životno opredijeljenje. Ne volim nacije, nemam neku emocionalnu povezanost sa narodom, zanimaju me samo komunisti i komunizam. Kako u mom gradu nema takvog kluba, a ni u državi (Velež to nije kao ni bilo koji drugi), onda se identifikujem sa onima koji proklamuju isto što i ja, a to su npr. Livorno, St. Pauli, Celtic, Marseille i štatijaznam koji sve.
NAPRIJED NARODE!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2012, 23:15

Živio sam u drugoj sredini, kao i mnogi koje znam, pa navijaju za Čelik. Ta teorija otpada.

Kako ovo misliš? Ne mogu biti ponosan što sam Bosanac i Hercegovac jer sam samo rođen u BiH?
Čelik Zenica 1945

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 25 avg 2012, 23:17

Ne razumijem kako neko može imati nervni slom zato jer Dortmund nije pobijedio VFB.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 25 avg 2012, 23:24

Jeli normalno ili nije? Za mene je to trend i pokušaj da se bude in, pa se fol nerviraju jer je "sramežljivi" kristiano promašio "balun" u osudnoj utakmici za "jadni" i "siromašni" real madrid, u utakmici za trofej "kralja segmundaVII-og", što je jako rastužilo mehu iz donjeg mrčajevca inače zakletog navijača kraljevskog kluba. A ja navijam za sarajevo, jer pojma nemam šta je fudbal i sport. Ne pamtim ja ni veliku jugo ligu, ni veliku četvorku, ni prenose na radiju, ni maria primorca, ni mladena delića, paspalja, ni grbovića, ni metaloplastiku, ni ismeta mulavdića, ni piksija, ni magazin tempo. Šta ja znam, nisam ja gledao kristiana u utakmici kralja segmunda VII", na najnovijoj plazmi u HD rezoluciji. Nisam ja gledao nikada pravi fudbal jer zašto bi navijao za takav klub?
Zadnja izmjena: FCS, dana/u 25 avg 2012, 23:29, ukupno mijenjano 1 put.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2012, 23:27

Zeman je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:E ne kontam, kao ni mnogi koji se srcem vežu za lokalni klub. To se ti identifikuješ i pronalaziš sa klubom iz druge države, on te predstavlja? Ajde molim te.
Pokušaću objasniti, ali bojim se da nećeš shvatiti. Evo recimo da sam ja mrtvi ljevičar, to je moja ideologija i životno opredijeljenje. Ne volim nacije, nemam neku emocionalnu povezanost sa narodom, zanimaju me samo komunisti i komunizam. Kako u mom gradu nema takvog kluba, a ni u državi (Velež to nije kao ni bilo koji drugi), onda se identifikujem sa onima koji proklamuju isto što i ja, a to su npr. Livorno, St. Pauli, Celtic, Marseille i štatijaznam koji sve.
Uredu, ako ti želiš da te predstavljaju politički orijentisani klubovi neka tako i bude. Samo, ja tu ljubavi prema klubu ne vidim nigdje. Navijati za lokalni klub je potpuno drugačije.
Čelik Zenica 1945

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 25 avg 2012, 23:29

Nimla_RZ je napisao/la:
Zeman je napisao/la:
Uredu, ako ti želiš da te predstavljaju politički orijentisani klubovi neka tako i bude. Samo, ja tu ljubavi prema klubu ne vidim nigdje. Navijati za lokalni klub je potpuno drugačije.
Vidis da nije shvatio :mrgreen:

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 25 avg 2012, 23:30

Nimla_RZ je napisao/la:
Zeman je napisao/la:
Jesam ti rekao da nećeš shvatiti?! :mrgreen:
NAPRIJED NARODE!

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 avg 2012, 16:51

pa niko nije ovdje postavio pitanje jel normalno navijati za domaće klubove samo zato što su domaći bez obzira što je kvalitet fudbala na nivou onog u Papua Novoj Gvineji il Bisao svejedno.Znači samo nek je pri ruci i odma je to najbolje na svijetu,nek navija ko za koga hoće,to što je nekome nepojmljivo da ima ljudi koji Manutd il Bayern il Real il Barcu vole više od Želje i Sarajeva il Gradine to je njihov problem,manite nametanja spike sa izrazom simpatisanje kluba je drugo a navijanje drugo.Patrick sinoć rastabirio pravo.
ovo sa kraljom segmundom nije smiješno osim ako riječ segmund nije smiješna ;) ja nikad nikome nisam sporio da navija za koga hoće i da piše šta hoće al nametanje volje je glupo,bez obzira čital neko od tempa do sportskih novosti i žurnala il samo odgleda 1 tekmu sedmično na tv,potpuno subjektivno je pravo svakog da se osjeća navijačem ili ne bilo kojeg kluba na planeti .
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 27 avg 2012, 09:03

PatrickBateman je napisao/la:Ljudi koji se identifikuju sa svojim gradom,ili drzavom su vecinom oni koji nikad nisu zivjeli u drugoj sredini.

Da ne govorim o ljudima koji se ponose mjestom rodjenja,valjda bi se osjecaj ponosa trebao ostaviti za stvari koje postignes ti svojim radom i trudom a ne ponosit se necime na sto nisi ni malo mogao uticati,sto je sudbinska slucajnost. Mozes bit' sretan sto si rodjen u Sarajevu a ne u nekom selu. Al' ne ponosan. (George Carlin)
identifikovat' se i mozes samo s gradom u kojem si proveo odredjen period svog zivota... onaj ko citav zivot zivi u jednom gradu i moze se identifikovat' samo s tim gradom, obzirom da je malo suludo identificirat' se s gradom u kojem nisi nikad zivio... ljudi koji su zivjeli u razlicitim drzavama izvjestan period naravno se mogu identificirat' s tim drzavama-gradovima, ali je njihova povezanost prema pojedinacnoj sredini najcesce manjeg intenziteta...

s drugim pasusom se u potpunosti slazem... mozes bit' ponosan samo na nesto cemu si sam svojim radom, aktivnosti doprinio... samo sto to nema bas puno veze s navijanjem/podrzavanjem nekog kluba ili smatras da navijac koji nema nikakve veze s nekim klubom osim pracenja putem medija doprinosi necim uspjehu kluba i da ima pravo biti ponosan na klub?

napisao sam to koju stranicu prije... simpatisat', podrzavat', navijat' za neki klub moze svako bez obzira na povezanost s klubom (mediji, boravak ili nesto trece), ali identificirat' se mozes samo s klubom ili drzavom s kojom imas neku direktnu vezu (rodjen si tamo, zivio si ili zivis tamo, placas clanarinu, ides na utakmice...)... sve drugo nije normalno...

VanTheMan
Kontakt:

Post Postao/la VanTheMan » 09 sep 2012, 19:36

Ali kad mi neko kaze da ja nisam "navijac" Uniteda zato sto ne zivim tamo, nego "fan" :lol: :lol:
Jaoj seljacke logike

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 09 sep 2012, 21:44

Jesam li ja jedini kojem je urnebesan naslov ove teme? Cuj Barca, Lyon, Real... :lol: :mrgreen:

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 09 sep 2012, 22:14

Donnie Darko je napisao/la:Jesam li ja jedini kojem je urnebesan naslov ove teme? Cuj Barca, Lyon, Real... :lol: :mrgreen:
a mozda da ubace Valenica bil bilo bolje :P

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 09 sep 2012, 22:33

VanTheMan je napisao/la:Ali kad mi neko kaze da ja nisam "navijac" Uniteda zato sto ne zivim tamo, nego "fan" :lol: :lol:
Jaoj seljacke logike
Sinko moj nisi navijač ni fan..
Ukoliko jesi dokaži se poslaji 50-60 hiljada eura na račun kluba itd...
Ti možeš biti navijač hajduka dinama partizana sarajeva želje,čelika,slobode itd...
a sve ostalo je bolesno..To nije bolest,to je nešto čak i gore.Gledate filmove ,živite u fantaziji.I ja gledam nekad utakmice United itd...al meni je njihova pobijeda jedino važan za kladonicu a ne da se ja sa tim hranim.
Apsolutno tema je prava,možda si ti još mlad .Meni je 19 godina,ja sam sa 13-14 mislio da navijam za Real Sociedad,ali ti navijač ne možeš biti kao ni ja.
Mladi se zamaraju glupostima oko toga koje bolji Mesi ili Ronaldo.
O tome kako je Kagawa bolji od Hazarda jel je preso u United a nije u Chelsea.
O tome i drugim temama ja uopšte nerazmisljam niti svaki normalan čovjek jer meni "ni iz džepa ni u džep"

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.