Španija -Island 60%-40%
Utakmica u kojoj bi Španci trebali riješiti pitanje prolazka u polufinale .
Island je iznenadio Mađare ,ali mislim da na Špansku odbranu neće naći rješenje .
Još ako se razigra Entrerios koji je protiv Hrvata bio loš .I razbrani Hombrados na njega je reda (Siera branio protiv Hrvata ,a Rivera rotira golmane )
Španci bi to trebali dobiti.
Sjajnom odbranom i predvođeni sjajnim Valerom Rieverom ,pobjeda Španaca 3-4 gola razlike.
Island se uvjek patio protiv jakih odbrana,a Španci trenutno igraju najaču odbranu ,tako da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje .
Hrvatska -Francuska 51%-49%
Samo zbog trenutne forme dajem blagu prednost Hrvatima.
Ne bi ništa prognozirao,Hrvati su u trenutno boljoj formi ,ali ko zna ,možda se Francuzi probude danas.
SIgurno će se igrati jake odbrane ,Ivano će se žaliti na udarce,Nikola plakati itd.
Francuzi ako hoće u polufinale ,moraju odigrati danas na svom nivou i svojim oružjem,prije svega jako i čvrsto u odbrani i to je pola posla.Ako žele dalje Karabatić i Narcis danas moraju popraviti svoj šut .
Hrvati imaju šansi ,ali ako Francuzi odigraju na svom nivou mislim da se oni neće puno pitati danas.
Ali pošto ovi nisu ni u kakvoj formi ,Hrvati imaju veliku šansu da napokon pobjede te Francuze .
Odbran mora biti savršena,Lacković dobiti više minuta jer je u najboljoj formi od Hrvata ,Buntić takođe ,Ivano na svom nivou i smanjiti broj izgubljenih .
Vori je na ovom prvenstvu slab,vidjećemo hoće li danas proigrati pored klubskog kolege B.Gila
Mora ako žele do pobjede .
Francuzi počinju sa 6:0 ,Hrvati će mjenajti 6:0,5:1 pa koja bude bolje funkcionirala
Golmani su posebna priča Alilović sjajan na ovom prvenstvu,dok Omeyer i nije u nekoj formi .
Vidjećemo hoće li danas biti igrači odluke
Sve u svemu očekuje nas sjajan meč i nadam se da ćemo uživati.
Mađarska-Slovenija 70%-30%
Nakon što su Mađari podbacili protiv Islanda ,danas ne bi smjeli ,ako žele u borbu za medalje .
Prije svega moraju neutralisati brzu igru Slovenaca i krila Gajića i Žvižeja i to je skoro pola posla.
Protiv Islanda su bili očajni u odbrani ,danas mislim da neće jer ne mogu odigrati tako loše u dva dana u odbrani.
Bekovi moraju pogađati,Fazekaš nešta skinuti i to bi bilo to.
Slovenci su slabija ekipa od njih sigurno.Koja puno ovisi od Gajića i raspoloženja golmana .
Ako Mađari uspiju zaustaviti Gajića rekao sam blizu su dobrom rezultatu.
Sve u svemu očekujem pobjedu Mađara

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.