NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Taktičar
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la Taktičar » 28 sep 2010, 05:23

U ovoj seriji se secondary može iskupiti za dosadašnje rupe. Ali kako je do sada išlo...
"Float like a butterfly, sting like a bee"

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 sep 2010, 05:28

Fumble! Eto šanse!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:30

BRATE URLACHER JE JEDAN I LEWIS I NEMA VISE NIKOOO NI BLIZU NJIMA DVOJICI VIDIS I SAMM.

Brate sad ako ovo ne iskoristimo ebiga onda... hvala ti sto si bio samnom nocas ovdje ,ali ja sam slom zivaca dobio brate ebem ti utkamicu :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:32

uj srece ispade mu lopta :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:34

AJJJJJ STA OLSEN UHVATII AHAHHAHAHAHAHA... SVAKAKO BI BIO PENALTY JER SU GA DIRALI PRIJE HVATANJA.... BRAVOOOOOO
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 sep 2010, 05:35

SaltCityAttack je napisao/la:BRATE URLACHER JE JEDAN I LEWIS I NEMA VISE NIKOOO NI BLIZU NJIMA DVOJICI VIDIS I SAMM.

Brate sad ako ovo ne iskoristimo ebiga onda... hvala ti sto si bio samnom nocas ovdje ,ali ja sam slom zivaca dobio brate ebem ti utkamicu :)
Njih dvojica su legende, bez daljnjeg.
Bilo mi je zadovoljstvo zajedno pratiti tekmu, samo moram priznati da mi sada prije svaga daje da neko pobijedi jer je ovdje 5.30. ;)
E ovo je sada pravo dobro izvučeno. Mislio sam da ćete upropastiti onu odličnu početnu poziciju nakon fumblea.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:38

diraju nam recivere hahahaha... ebiga koliko smo mi sebi unistili dio utkamice toliko cu i Packersi... utakmica izjednacena tijesna, nervozna ebiga ono sto se i ocekivalo

samo da ne baca Cutler rizicno neka proba Taylor sad ili Forte, ako nista onda FG i to je to :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 sep 2010, 05:39

SaltCityAttack je napisao/la:diraju nam recivere hahahaha... ebiga koliko smo mi sebi unistili dio utkamice toliko cu i Packersi... utakmica izjednacena tijesna, nervozna ebiga ono sto se i ocekivalo
Pobjeda na vidiku za vas ;)
Packersi izjednačili svoj rekord od 17 penaltyja iz 1945.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:40

eh sad Gold i ako si profulo jedan ipak mozes postati junak utkamice :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:44

Hvala ti jos jednom mnogo evo dobili smo 20:17 to je vazno nije ni bitno na koji nacin :).......jesil vidio ovog dodavanja Packersa hahaha eh ovo se vidje samo ponekad :)....joj kad budu ovi nasi jarani sa foruma citlai nase komentare danas mogu mislit :).... ebiga ako nisu gledlai utkamicu, onda neka citaju postove imaju sve :)

Lahka ti noc ili ugodan dan brate pa do iducu nedleju kad aigraju Bearsi i Giantsi ponovo u isto doba :)
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 28 sep 2010, 05:45, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 sep 2010, 05:45

To je to. Bilo je eto kako se i pretpostavljalo - do zadnje sekunde, do zadnjeg daha.
Čestitam na pobjedi i hvala za zajedničko praćenje tekme.
Ti slavi, a ja pod hitno u krevet.
Nastavićemo aBd sutra.
Ako nas ne izbace sa foruma zbog spamiranja :)
Sve najbolje stari i uživaj.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 05:46

ma nece nas izbaciti prenosili smo utakmicu brate... ima ovih sto nisu gledali ahhahaha neka citaju ebiga.. lahka ti noc i ugodan dan :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

edina
Kontakt:

Post Postao/la edina » 28 sep 2010, 14:41

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Vas dvojica ste legende! :D :D :D Uštedili ste mi nekoliko sati gledanja utakmice, sad znam sve šta je bilo (mada sam sporadično pratila šta se dešava ali nisam bila skroz fokusirana). Još ne mogu da vjerujem da su Bearsi počeli sezonu 3-0... Ali znači odbrana je ponovo jaka, Cutler igra dobro... Loše se piše mom Favre-u ove sezone, bojim se... Bearsi ovim tempom mogu uzeti diviziju. A za Packerse nemam riječi. 8 yardi trčanja za 30 minuta je dno dna...
Definitions belong to the definers, not the defined

randy_moss
Kontakt:

Post Postao/la randy_moss » 28 sep 2010, 20:11

Ajd pustite Bearse, prica sedmice je da su Patriotsi osvojili 200 yardi trcanjem.
SuperBowl Champions 2001, 2003, 2004, 2014

EdinTM87: "Cinjenica je da (Jamie Collins) D'Qwell Jacksonu ne moze pertle vezat po segmentu sposobnosti na poziciji LB."

Posljednji put kada je Indianapolis pobijedio New England: 15. Novembar 2009.

marseille_unique
Kontakt:

Post Postao/la marseille_unique » 28 sep 2010, 20:33

pobiejdise packersi sami sebe navijo sam protiv bearsa radi salt citya, a randy de mi reci sta vam ono rade jetsi ja vam reko prije 5 mjeseci bicemo prvaci ali nisi htjeo slusati , sad malo po malo pokazujemo da smo bolji i od vas i donih delfina, gblupog imena za nfl team, prvaci smo u nasoj diviziji, to ej sigurno za sad a dokazat ce mo to i za super bowl, lets go jets
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 21:34

Teska utkamica za jedne i druge, napeta i to je ono sto ove utkamice cine...jendostavno i jedna i druga ekipa je igrala protiv sebe...da su Bearsi izgubili, vjerovanto bi bilo, da su sami sebe pobjedili, zbog gresaka u utkamici, a ovako je sad ispalo da su Packersi sebe unisitli tim penalima..Ni mi nismo bili bez glupih penala, jer onaj je bio kritican, kada je Rogers otrcao TD...mislim da ono uopste nije bilo za penalty, ali sad vala nije ni bitno :).

Ma da se razumijemo Packersi su kompletna ekipa, a mi to nismo i ja jos uvjek vidim Packerse kao najobziljnije kandidate mozd ai za super bowll... mi nemamo offense line, nemamo secondary defense, ali imamo pojedince poput Urlachera,Briggsa,Peppersa,Cutlera,Hestera koji nas mogu dovesti daleko.Ova pobjeda je jako vazna i ako mislim da na kraju ce Packersi biti ispred nas(nadam se da grijesim).
Urlacher je sinoc pokazao da on nije star, kako gavec mnogi prozivaju.Pa covjek je uz Lewisa godinama konstantan i igra odlican football..pravi je kapiten i bez njega ova ekipa nije ista to se vidi....mnogo je lakse igrata kada imas u svojoj odbrani takvog covjeka i mentalitet drugih igraca je skroz drugaci, nego onda kada on nije tu, kao sto je bilo prosle godine.
Sta reci za Pappersa nego da je sinoc po mnogima uz Urlachera bio i najbolji igrac utkamice...na Pappersu je sinoc bilo cak 8 penala, presjekao je onaj FG, zatim je konstantno jurisao trcao prema Rogersu i prosto ne mogu da vjerujem da on onoliko napada koje smo pravili na njemu, mi nismo uspjeli ga oboriti ni jednom...Ja ovdje skidma kapu Rogersu jer se izvukao par puta iz mrtvih situacija....dobro pa i ne izbuko se, kada su cak upravo oni morali 8 puta na Pappersu praviti penalty :), a naravno mora se spomenuti da je upravo on blokirao FG :)...odbrana na zemlji odlicna i podatak da su Packersi imali svega 8 yardi u prvom poluvremenu dovoljno govori....do kraja utkamice su imali oko 60 yardi, ali to nije zahvaljujuci RB, vec vise Rogersu koji je mozda u 3 navrata ptrcao za 1thdown i cak jedan TD... vjerujem da je on imo pola tih pretrcanih yardi, jer morao je i trcati,kada ga je ganjao konstantno Pappers :)
Neznam zasto za nas nije igrao Tomy Harris, ali on nam je nedostajao mnogo, dok je Briggs bio kao i uvjek odlican i eto on je ni kriv ni duzan pokupio dvije lopte, zahvaljujuci Urlacheru :)

Sto se tice utakmice evo ukratko:

Na samom pocetku Bearsi su dosli u situaciju da postignu FG, ali je Gold to profulao.U svom prvom napadu Packersi dolaze do TD i prednosti od 7:0, a Rogers je tu bacao fenomenalno, gdje nas secondary defense nije mogao nista zaustaviti.Jednostavno tokom citave utakmice, sve do samog kraja ja nisam zapamtio da su barem jedan pas oni presjekli.....u nadem drugom napadu, ponovo dolazimo u priliku da postignemo pojene, ali Cutler baca za Olsena, koji se nije nasao na pravom mjestu i pravi interception, gdje smo ponovo propustili postici minimalno FG....u ovom dijelu utkamice smo fakticki sami sebe unistavali i pomislio sam da je ova utkamica skoro i gotova i da ce Packersi doci do pobjede, pogotov kada su Packersi postigli FG i otisli na 10:0.Poslije smo ponovo imali solidnu field poziciju, ali smo penalima umanjili svoje sanse za moguce pojene.Zatim smo u slijedecem njihovom napadu odradili odlicno odbranbene zadatke i ostavili Packerse na njihov polovini, na 20 yardi i tako 2 minute do kraja sansu je dobio Hester, da napravi dobar punt return i ipak nam da sansu da do kraja poluvremena smanjimo prednost Packersa...Hester je uspjeo otrcati odlicno i u zadnjem trenutku su ga oborili negdje tanco na 50 yardi...malo je falilo da tada prodje mozda i za TD.....nakon toga Cutler odlicnom loptom pronalazi Knoxa i zatim Olsena za TD i smanjene prednosti Packersa na 10:7....30 sekundi do kraja Rogersu je ostalo samo da pokusa dubinskom loptom pronaci recivere, ali znajuci da je nas secondary jako los sve je to bilo opasno :)....kapitet Urlacher je tada otisao na poziciju FS i on onako gradjen uspjeo je skociti vise od svih resivera i CB i izbiti loptu, koju je pokupio Briggs i za koji ce se ispostaviti jedini insterseption u utkamici Rogersa.....ovo nam je bilo pootrebno jer vjerovo sam da ce podici nam moral u nastavku utakmice.

Drug poluvrijeme utkamice pocinje kod napada Packersa, koji su drzali poptu cak 13 minuta :shock: :o ...ipak uspjeli smo se odbraniti, jer zahvaljujuci povredi Cris Harrsisa, u igru je usao Tim Jennings koji je poceo zaustavljati pasove Rogersa, za koje do tad ami nismo imali rijesenja...nas prvi napad donjeo je i ono za cemu smo mogli i zazaliti na kraju utakmice, ali na svu srecu pa nismo :)....Cutler je odlicnim bacanjem dosao u poziciju za TD ili eventualnim FG da vratimo utkamicu na pocetak.Jednu loptu koju je bacio za Benneta i koji je cak postigao TD, ali je ponisten od strane sudije(zigleda ispravno)...istina Bennet je upjeo spustiti loptu iza linije, ali u onakvoj poziciji kakvoj je on bio, niko od igraca ga nije smjeo dirati, ali ga je ipak za trunku samo okresao prstima po fresu jedna od igraca Packersa :(.....Smith se ipak odlucuje da ide 4th down sa samo par inchi od dol line....Cutler se odlucuje prevariti odbranu sto i uspjeva i pokusava baciti lagnau loptu za Clarka, kome lopta prolazi kroz ruke :(..;;u tom trenutku sam rekao da je sada definitivno gotovo, jer puno smo se kockali tokom ove utkamice i da je ovo bilo previse.Ipak odbrana do kraja tog perioda nije dozvolila Packersima da dodju u poziciju da poentiraju.Sad nisam siguran jeli onaj trenutak kada je Pappers blokirao FG bio prije ovog trenutka ili poslije, ali znam da je bilo u istom to jeste 3 periodu utakmice... ako se takricar mose sijetiti neka mi kaze :)... jer zaista ne mogu da se sjetim nesto :)

Zatim dolazi trenutak, kada Smith ponovo salje Hestera da bude punt returner i on mu to vraca sa 69 yard TD, gdje on polsije ode na tribinu to da proslavi :).... naranvo to smo svi slavili ne samo on, jer nas je berze doveo u prednost od 14:10.
Nije dugo trebalo Rogersu, da vrati Packersima prednost i vec u slijedecem njihovom napadu zahvaljujuci Rogersovim odlicnim pasovima dosli su u tu poziciju.Istina postojala je mogucnost da se Bearsi spase, jer Packersi su dobili 10 yard penalty i vratilo ih je 10 yardi nazad kod 2nd downa, ali zatim bespotrebno Bearsi prave penal, koji je istina prestrogo dosudjen.Onoje dosudjeno kao da je bilo kontakta sa Rogersovom helmot, sto se poslije vidjelo, da nije bilo i tu smo osteceni.Nakon toga Rogers uspjeva otrcati TD i tako vrati prednost Packersima.
Bearsi u sijedecem napadu ponovo imaju odlicnu field poziciju, ali onda oni prave penale i tako budemo uskraceni da dodjemo u priliku postici FG...... do kraja utkamice ostalo je nepunih 5 minuta, a imajuci u obzir da Packersima to otvar apriliku za zadnji napad i moguci FG onda se trebalo razmisljati kako ispucati sto bolji punt....Mainard je to odradio odlicno i na 10 yardi na Packersovoj teritoriji zaustavio je loptu i tako dao nam malo vise sanse da mogu Packersi do tog FG...Rogers je ipak nastavio bacati dosta dobro i ako je Tim Jennings vec pomenuti igrac koji je pristigao iz Coltsa i kome je orginalna pozicija CB, a u igru je usao umjesto Cris Harrisa na poziciju FS i uspjevao je donekle da zaustavlja Rogrsove pasove..Kada u ekipi imate kapitena Urlachera i drugog pro bowllera onda sve je moguce :)...Rogers pronalazi svog resivera, na kojeg natrcava Urlacher koji izbija mu loptu iz ruku, na koju natrcava Briggs i tako stavlja Bearse u poziciju da dodju do pobjede...Ipak nije krenulo dobro, jer smo odmah na pocetku napravili penalty, a zatim i Cutler baca nekoliko kriticnih lopti. za koje sma mislio da su vec pokupljene :)... Jedna od njih je ona gdje je dosudjen penalty, kada su ga pukli u facu, nakon cega sam mislio da vise nece ni ustati sa zemlje, a ujendo i ta lopta je bila vec pokupljena od strane Packersa...ponovo Cutler baca jednu rizicnu loptu koju odbranbeni igraci fakticki uzimaju, a zatim lopta im ispada iz ruku. :D ...tu smo imali velike srece....onda Forte trzi oko 15 yardi uzima 1thdown, nakon ceg poslije svga bude fauliran od igraca Packersa, gdje dobijamo dodatnih 15 yardi.....Zatim Cutler na 3th down baca odlicnu loptu za Olsena koji to hvata, a u medjuvremenu je bio i faulitan , jer su ga dirali prije toga.Vec tad smo bili u mogucnosti za FG, ali Cutler pokusava rizicnim pokusajima pronaci recivere sto me zabrinulo :shock: ....tako je bacao jednu loptu za Benneta,koji biva fauliran i tu nam sudije ponovo daju 15 yardi i gdje smo bili svega 5 yardi od Packersove gol line i tada je bilo vec jasno da je sve u nasim rukama....Cutler tad vec nije rizikovao, vec je Forte pokusao praviti TD, ali mu nije uspjelo.Ako njemu nije, onda jeste Goldu, koji je ranije profulao jedan FG i sigurno je imao tremu izvesti ovaj zadnji FG....Ipak to je uradio sigurno i tako donjeo novu pobjedu Bearsima, koji su sad jedina NFC ekipa sa 3:0 rekordom :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 28 sep 2010, 21:40

marseille_unique je napisao/la:pobiejdise packersi sami sebe navijo sam protiv bearsa radi salt citya, a randy de mi reci sta vam ono rade jetsi ja vam reko prije 5 mjeseci bicemo prvaci ali nisi htjeo slusati , sad malo po malo pokazujemo da smo bolji i od vas i donih delfina, gblupog imena za nfl team, prvaci smo u nasoj diviziji, to ej sigurno za sad a dokazat ce mo to i za super bowl, lets go jets

cuj radi mene,a zasto to radi mene ? :) :)

Pa kako su sami sebe pobjedili, a mi to nebi sami sebe pobjedili, da smo kojim slucajem izgubili jeli?....pa ebote pogledaj prvi dio utakmice i vidjet ces, u drugom su ipak to bili Packersi zbog tih penala, a i mi smo ih imali i to onih kljucinih i to ovaj kada je Rogers trcao za TD ...nemoj tkao ipak bili smo na gol line nismo poentirali, pa profulali najmanje 2-3 FG... jedan je regularno profulan, dok je jedan onajgdje je Cutler napravio interseption i onda jedan upravo kada smo se morali vratiti nazad zbog penala, a mogli smo prije toga sutari za FG... tako da ne mozes tako nesto govoriti,,, budi ubjektivan i reci da su obadvije ekipe fakticki citavu utkamicu sami sebe pobjedjivali i u to nema sumnje :)...nego sta se desava sa tim Chargersima brinu me pravo, a ja iskreno bi volio da pobjedjuju zbog tebe ebiga :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Taktičar
Kontakt:

Post Postao/la Taktičar » 28 sep 2010, 22:06

E neka si vala Salty još jednom prepričao i izanalizirao tekmu forumašima tako da znaju šta su propustili ;)

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 29 sep 2010, 00:55

ma moram brate ponovo, jer onako je bilo isprekidano :)...ovako se barem lakse snaci onima koji nisu gledali ...ovo je barem priblizno onako kako je bilo :)

samo vidis nas drug sandiegochargers kaze kako je navijao za Packerse protiv Bearsa zbog mene :)....on garant misli da je meni drago sto San Diego gubi od ekipa kojima se nisu davale sanse za playoff....iskreno receno Chargersi su izgubili dvije gostujuce utakmice, mozda jedine koje su mogli dobiti na gostovanju...poslije im dolazi jos tezi raspored sto se tice gostovanja, a bice jos teze doci do pobjede.

Sto se tice utakmice Giants-Bears slijedece sedmice, ja se necu nadati pobjedi isto kao i protiv Dallasa...Giantsi su u krizi i to bi trebali iskoristiti, ali treba reci da oni nisu ni malo losa ekipa ako izbjegnu greske koje su pravili u prve dvije utakmice mogu oni do pobjede.Mi imamo dosta dobru odbranu za Giantse i vjerujem da cemo tu dominirati, jer kada su Titansi mogli, kojima je odbrana trenutno losa, onda i mi mozemo se necemu nadati...ipak u onim mojim ranim izlaganjima planirao sam poraz protiv Giantsa, pa tako i sada kazem.Poslije ove utakmice ocekuju nas 3 nesto lakse i te moramo dobiti i ako budemo 5;1 super je, a 6:0 to je vec odlicno :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 29 sep 2010, 12:01

salty brate ne sjecam se da sam napisao bilo sta u vezi utakmice chicago-green bay

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.