RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Crveni_1922

Re: FK Velež

Post Postao/la Crveni_1922 » 12 apr 2009, 17:53

slika

Pare za Velež otišle u Orašje
Ko je i zašto projekat "Goal" umjesto Mostara premjestio u Orašje, to ni ljudima iz FIFA -e nije jasno...

Čelnici FIFA-e ovih dana boravili su u Mostaru kako bi snimili film o Veležu. Već je snimljen jedan o Rođenima nazvan "Mostar United", koji je izazvao odlične reakcije na brojnim dokumentarnim festivalima. Uzimanjem referenci iz NS BiH o historiji ovog kluba čelnici FIFA-e su bili iznenađeni što nekada jedan od najtrofejnijih timova sa prostora bivše Jugoslavije svih ovih godina nema nikave podrške iz Saveza. Posebno ih je iznenadio podatak kakve su sve trenerske i igračke veličine trenirale u ovom klubu.

- Ljudi iz FIFA -e nisu mogli vjerovati da su Meho Kodro, Sergej Barbarez, Dušan Bajević, Vahid Halilhodžić, Aleksandar Ristić i ostale velike igračke i trenerske zvijezde ponikle u ovom klubu. Čelnicima iz Nyna nije jasno kako je projekat "Goal" prije nekoliko godina otišao u Orašje, gdje je izgrađen i fudbalski kompleks vrijedan oko 400.000 dolara (oko 590.000 KM). To je ono što kažu ljudi iz NS BiH, ali mislim da je donacija bila i puno veća. Ljudi ne mogu vjerovati kako Velež nema nikakvu pomoć od Saveza. Otjerani su sa stadiona, sve im je uništeno, a pare su zahvaljujući prije svega Ilji Dominkoviću otišle u Orašje, klub koji gotovo da nije ni postojao kada je Velež bio evropski klub - veli izvor blizak NS BiH.

Čelnici Veleža svih ovih godina se bore sa finansijama, a posebno su razočarani nakon što su im ljudi iz FIFA -e kazali kako je projekat "Goal" trebao dobiti Mostar i Velež. Sada stadion Vrapčići imaju licencu B, umjesto sportskog centra.

- Ko je i zašto projekat "Goal" umjesto Mostara premjestio u Orašje, to ni ljudima iz FIFA -e nije jasno. Oni su dali pare za projekt, a zašto se to nije uputilo na našu adresu ni oni ne znaju. Ljudi su se razočarali kada su vidjeli u kakvom se stanju danas nalazimo, a kakve je zvijezde dao ovaj klub - govori sportski direktor Veleža Mensud Duraković.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Red Bull

Post Postao/la Red Bull » 12 apr 2009, 19:27

Koliko ja znam zaista se trebao graditi fudbalski centar u Mostaru čiji bi vlasnik bio Velež, samo što se u tom slučaju Velež morao odreći stadiona Pod Bijelim brijegom što je u ono vrijeme bilo ravno samoubistvu. Ipak, sa trenutne tačke gledišta sve je više onih koji bi odmah pristali na novi stadion u kojem bi mogla igrati i repka a da ne pričam o tome kakav bi prosperitet Veležu donio.
Bez dlake na jeziku

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 12 apr 2009, 22:03

Zasto "efendija" sa fakultetskom naobrazbom ima ne ograniceno pravo udlucivanja na ovom portalu?!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 14 apr 2009, 06:58

slika

"Rođeni" proradili u nastavku
"Rođeni" u ovom trenutku imaju bod više u odnosu na Orašje i Posušje...

Fudbaleri Veleža upisali su protiv Orašja sedmu ovosezonsku pobjedu, kojom su, barem nakon ovog, 22. kola, pobjegli iz zone ispadanja. "Rođeni" u ovom trenutku imaju bod više u odnosu na Orašje i Posušje.

Istina, Mostarci su se mučili protiv Orašja, teško su dolazili u prilike, dok su gosti, koje je u Vrapčićima s klupe vodio nekadašnji igrač Veleža Bakir Beširević, bili ipak konkretniji. Srećom po "Rođene", Orašje nije iskoristilo svoje prilike, a za svoje promašaje kažnjeni su u drugom poluvremenu.

- Osjetilo se na igračima da je derbi ostavio traga, nije bilo tečnosti u našoj igri, ideje, pas-igre u sredini terena. Na poluvremenu smo napravili određene promjene, rokade i to je dalo rezultat. Ostvarili smo važnu pobjedu i idemo dalje - rekao je nakon utakmice Abdulah Ibraković.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 14 apr 2009, 22:45

slika

- Proslavljeni bosanskohercegovački nogometni as i trener, nekadašnji centarfor Veleža, Vahid Halilhodžić posjetio je u utorak Fudbalski klub Velež, gdje je razgovarao sa članovima rukovodstva Kluba, Ćamilom Zuhrićem, te Avdom Kalajdžićem.

Halilhodžić je za RTM uz ostalo izjavio kako je potpuno svjestan situacije u kojoj se Velež nalazi.

„Kad god sam u prilici, ja pomognem Veležu, ali smatram da to nije rješenje za spas ovog kluba", rekao je Halilhodžić uz ostalo za RTM.

On je podsjetio da je još poslije rata govorio da se Velež treba vratiti na stadion Pod Bijelim brijegom, ali da je politika - očito - mislila drugačije.

U svakom slučaju, popularni Vaha smatra kako što prije treba naći rješenje za Velež, koji ne bi smio igrati u uslovima u kakvim sada igra.

On je još jednom ponovio da je Velež simbol grada Mostara i da je sramota što je Velež već godinama u teškoj situaciji.

O posjeti Vahida Halilhodžića Veležu pogledajte opširnije u Vijestima RTM-a u utorak uveče, te u emisiji Sportski magazin, koju uređuje i vodi Zoran Šaković.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 15 apr 2009, 18:50

Idemo u Trebinje po te bodove dosta je vise gubljenja bodova na strani!!!

slikaslikaslika

Ne pisi velikim slovima !

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 15 apr 2009, 18:53

Crveni_1922 je napisao/la:Idemo u Trebinje po te bodove dosta je vise gubljenja bodova na strani!!!

slikaslikaslika

Bas cete uzeti bodove i to u TREBINJU :?
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 15 apr 2009, 18:57

Crveni_1922 je napisao/la:Idemo u Trebinje po te bodove dosta je vise gubljenja bodova na strani!!!

slikaslikaslika

pa zasto onda imate opciju za velika slova??

samo desno
Kontakt:

Post Postao/la samo desno » 16 apr 2009, 11:50

Samo da upitam, da li su sendviči sa sudžukom ili sa polijem.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 16 apr 2009, 19:35

samo desno je napisao/la:Samo da upitam, da li su sendviči sa sudžukom ili sa polijem.
Nemas poima kako su dobri......a uprava nam je sredila neku kuravu iz zapadnog Mostara cini mi se pa ce bit redaljka kad se vratimo iz Trebinja. Jeli ti treba jos koja informacija??

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 16 apr 2009, 21:19

Crveni_1922 je napisao/la:
samo desno je napisao/la:Samo da upitam, da li su sendviči sa sudžukom ili sa polijem.
Nemas poima kako su dobri......a uprava nam je sredila neku kuravu iz zapadnog Mostara cini mi se pa ce bit redaljka kad se vratimo iz Trebinja. Jeli ti treba jos koja informacija??
a je ona Sabina iz Santiceve,uf dobar komad ...uzivajte susjedi...zastitu **** koristite. :D
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

hammers
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la hammers » 16 apr 2009, 23:02

http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

hara17
Kontakt:

Post Postao/la hara17 » 17 apr 2009, 02:28

hammers je napisao/la:
Mali je kralj svaka mu cast,ima jos nekolike pjesme

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 apr 2009, 02:37

Možda nisam bio u par postova realan, uglavnom radih nekih članova ovoga forumu što se dižu ali.....

Kada je ušao Velež u ligu, bili su u samom vrhu po navijačima, čak i po igri su bili među prvih 5 ekipa. Velež je najviše platio u ovom ratum izgubili su najviše, svi pljuju po njemu, svi se ismijavaju Veležu, ali Velež je Velež, Hercegovci, među kojima mi je i rođeni brat imaju toplo, žarko srce, kroz vene im teče krv boje svoga kluba.

Velež je jedan od najboljih ako ne i najbolji klub u bivšoj ex-Jugoslaviji, ali nažalost, klub je platio ceh svemu što se dešavalo. I dan danas mafijaši vode taj klub , na prvome mjestu je jedan od članova NFS-BIH, ne želim ga imenovati ali lopov i to žestoki. Sjećam se utakmice sa Jedinstvom kada je upravo taj čovjek platio nekima da ulete u teren, to su bila loša vremena.

Ahmed Džubur je jedini izlaz Veležu, vidi se da je školovan,da stavlja klub ispred svojih ličnih interesa.

Velež je Velež i ostat će Velež, ma kakav god bio stadion, ma kakve ga god nesreće uhvatile, i ma ko god krao u njemu, Velež će biti to što je bio, jedna zvijezda koja će da sija na nebu crnome.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 17 apr 2009, 05:56

antipolitikaa je napisao/la:
Crveni_1922 je napisao/la:
a je ona Sabina iz Santiceve,uf dobar komad ...uzivajte susjedi...zastitu **** koristite. :D
Antipolitika pun si politike savjetovao bih ti da promjenis nick jer ti taj nepristaje.... ;)

edinko
Kontakt:

Post Postao/la edinko » 17 apr 2009, 13:29

Trositi rijeci na ovakve"velicine"poput nekih forumasa sa kojima sam vec ranije"razjasnio sve nejasnoce"-nepotrebno je...ili sam MISLIO da sam"razjasnio"...

Vidjela je Bosna i Hercegovina,vidjela je Hrvatska,vidjela je cijela Evropa "kulturu",nacizam,fasizam,sovinizam,"kulturno blago"koje nose "dolazece generacije"navijaca mahalskog ,novog i ne zaboravimo kluba osnovanog od strane FASISTA U DRUGOM SVJETSKOM RATU...POSTUJEM sve ljude dobre volje,sve normalne LJUDE ali ne podnosim FASISTE,naciste,soviniste,ubice,bagru...a sve to se vidjelo na zadnjem derbiju...

Ovoliko PROSTAKLUKA i papanluka Evropa odavno nije vidjela(od one utakmive Srbija-BiH na Marakani i cetnickog orgijanja)..i sada-trebali bi opet da sutimo..e vidis"NE MERE VISE" da se suti...

Spasili smo taj novosnovani klub Od ispadanja prije nekoliko godina..da VELEZ JE SPASIO Zrinjski da ne odleprsa u Federalnu ligu....to svi znaju a mogu i dan danas da provjere na nettu...A oni?

Gadjati DJECU na klupi Veleza bakljama,bocama..gadjati igrace,razvijati zastavu pod kojom je na tom istom UKRADENOM stadionu bio najveci kazamat i koncentracioni logor u BiH,buditi"sjecanja" na krvoprolica i torture najgore vrste iz 93-e,paliti zastavu svoje DOMOVINE,i na kraju-KAMENOVATI AUTOBUS sa igracima...to se ne desava ni u najvecim dzunglama medju domorocima...ali eto moze u"novonastaloj opcini Zapadni Mostar"....Zao mi svega mi domicilnih Mostaraca,bez obzitra na naciju koja zivi u tom okruzenju MRZNJE i papanluka.

NESTO se pocinje desavati i -insallah-bit ce "nevjerovatno"za nase "susjede"koji su u Zapadni Mostar-usput receno-SLJEGLI sa Listice vecinon,te OD Konjica,OD Zenice,OD Posavine itd.Toliko o tim vrlim"Mostarcima"koji Mostar prvi put ugledase nedavno-a do tada-samo na razglednici.PRAVIM Mostarcima svaka cast.A ovim sto"sljegose"-oni belaj i napravise.
Sada je FIFA uzela u svoje ruke neke stvari koje su davnih dana prodati balijani iz SDA morali i trebali da uzmu:da rijese mnoge stvari,medju ostalim-KAKO JE ORASJE dobilo novac namjenjen Velezu( o tome sam pisao ima i godina dana mislim) i KAKO je Zrinjski"dobio stadion od necega sto ne postoji" i "odmah"uletio u Premijer ligu.SVAKI novi klub koji TEK POSTAJE(mogu pojedinci napisati i da je taj klub oformljen u 5 vijeku i to prije nove ere..ali svo smo ZIVI svjedoci otkada egzistira ta tvorevina od nazovi kluba),Taj Zrinjski se trebao boriti od ZADNJE lige i upadati iz ranga u rang kao svi ostali NOVI klubovi.
Nakon zadnjeg derbija,TEK SADA SHVATIH ko i sta su u stvari nase vrle komsije...zar u njima nema nimalo kulture,nimalo ljudskosti..zar ce im zivot u MRZNJI proteci?!
Jadni oni,ne znaju kako je zivot lijep kada se sve voli a niko i nista ne mrzi...to je U GENIMA izgleda...zalost ljuta...

Velez ce insallah DOBITI svoj i samo SVOJ stadion..novac ce doci JAKO BRZO ako Bog da..a onda..ponovo na tragove stare slave...Jer o VELEZU su se pisale fudbalske knjige,o Velezu su snaimane posebne emisije kao"evropskim Brazilcima" i o Velezu ce se OPET pisati i govoriti-insallah!

Na kraju,Zrinjski ce imati pravo"da se javi"tek kada iz njegovih redova budu nikli VELIKI,EVROPSKI i Svjetski fudbaleri kakvih je Velez ODUVIJEK imao i imat ce ih insallah:

Muhamed Mujic
Ivan Curkovic
Enver Maric
Dusko Bajevic
Franjo Vladic
Vahid Halilhodzic
Hasan Salihamidzic
Sasa Papac
Sergej Barbarez....
Trebao bih pisati 2 dana da ih sve nabrojim..a oni su vidis igrali za"male seoske klubove"iz tamo neke Njemacke,Spanije,Francuske...ma sve neka sela bola...

Ali-ova"KNJIGA SLAVNIH"nije zatvorena ..u nju se svakim danom upisuju nova,ZLATNA imena koja dolaze..neki o ovakvim stvarima mogu samo da sanjaju a upravo radi ovih"imena"FIFA i jeste "zainteresirana"za Rodjene...i vidi im samo nadimka..RODJENI-pun ljubavi...pun radosti...pun LJUDSKOSTI....zar je potrebno ista vise reci?!

Samo naprijed nasi voljeni RODJENI....sviju nas majka rodi...nas INSANE...tako i VAS-nase Rodjene.....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!

hara17
Kontakt:

Post Postao/la hara17 » 17 apr 2009, 23:13

edinko je napisao/la:Trositi rijeci na ovakve"velicine"poput nekih forumasa sa kojima sam vec ranije"razjasnio sve nejasnoce"-nepotrebno je...ili sam MISLIO da sam"razjasnio"...

Vidjela je Bosna i Hercegovina,vidjela je Hrvatska,vidjela je cijela Evropa "kulturu",nacizam,fasizam,sovinizam,"kulturno blago"koje nose "dolazece generacije"navijaca mahalskog ,novog i ne zaboravimo kluba osnovanog od strane FASISTA U DRUGOM SVJETSKOM RATU...POSTUJEM sve ljude dobre volje,sve normalne LJUDE ali ne podnosim FASISTE,naciste,soviniste,ubice,bagru...a sve to se vidjelo na zadnjem derbiju...

Ovoliko PROSTAKLUKA i papanluka Evropa odavno nije vidjela(od one utakmive Srbija-BiH na Marakani i cetnickog orgijanja)..i sada-trebali bi opet da sutimo..e vidis"NE MERE VISE" da se suti...

Spasili smo taj novosnovani klub Od ispadanja prije nekoliko godina..da VELEZ JE SPASIO Zrinjski da ne odleprsa u Federalnu ligu....to svi znaju a mogu i dan danas da provjere na nettu...A oni?

Gadjati DJECU na klupi Veleza bakljama,bocama..gadjati igrace,razvijati zastavu pod kojom je na tom istom UKRADENOM stadionu bio najveci kazamat i koncentracioni logor u BiH,buditi"sjecanja" na krvoprolica i torture najgore vrste iz 93-e,paliti zastavu svoje DOMOVINE,i na kraju-KAMENOVATI AUTOBUS sa igracima...to se ne desava ni u najvecim dzunglama medju domorocima...ali eto moze u"novonastaloj opcini Zapadni Mostar"....Zao mi svega mi domicilnih Mostaraca,bez obzitra na naciju koja zivi u tom okruzenju MRZNJE i papanluka.

NESTO se pocinje desavati i -insallah-bit ce "nevjerovatno"za nase "susjede"koji su u Zapadni Mostar-usput receno-SLJEGLI sa Listice vecinon,te OD Konjica,OD Zenice,OD Posavine itd.Toliko o tim vrlim"Mostarcima"koji Mostar prvi put ugledase nedavno-a do tada-samo na razglednici.PRAVIM Mostarcima svaka cast.A ovim sto"sljegose"-oni belaj i napravise.
Sada je FIFA uzela u svoje ruke neke stvari koje su davnih dana prodati balijani iz SDA morali i trebali da uzmu:da rijese mnoge stvari,medju ostalim-KAKO JE ORASJE dobilo novac namjenjen Velezu( o tome sam pisao ima i godina dana mislim) i KAKO je Zrinjski"dobio stadion od necega sto ne postoji" i "odmah"uletio u Premijer ligu.SVAKI novi klub koji TEK POSTAJE(mogu pojedinci napisati i da je taj klub oformljen u 5 vijeku i to prije nove ere..ali svo smo ZIVI svjedoci otkada egzistira ta tvorevina od nazovi kluba),Taj Zrinjski se trebao boriti od ZADNJE lige i upadati iz ranga u rang kao svi ostali NOVI klubovi.
Nakon zadnjeg derbija,TEK SADA SHVATIH ko i sta su u stvari nase vrle komsije...zar u njima nema nimalo kulture,nimalo ljudskosti..zar ce im zivot u MRZNJI proteci?!
Jadni oni,ne znaju kako je zivot lijep kada se sve voli a niko i nista ne mrzi...to je U GENIMA izgleda...zalost ljuta...

Velez ce insallah DOBITI svoj i samo SVOJ stadion..novac ce doci JAKO BRZO ako Bog da..a onda..ponovo na tragove stare slave...Jer o VELEZU su se pisale fudbalske knjige,o Velezu su snaimane posebne emisije kao"evropskim Brazilcima" i o Velezu ce se OPET pisati i govoriti-insallah!

Na kraju,Zrinjski ce imati pravo"da se javi"tek kada iz njegovih redova budu nikli VELIKI,EVROPSKI i Svjetski fudbaleri kakvih je Velez ODUVIJEK imao i imat ce ih insallah:

Muhamed Mujic
Ivan Curkovic
Enver Maric
Dusko Bajevic
Franjo Vladic
Vahid Halilhodzic
Hasan Salihamidzic
Sasa Papac
Sergej Barbarez....
Trebao bih pisati 2 dana da ih sve nabrojim..a oni su vidis igrali za"male seoske klubove"iz tamo neke Njemacke,Spanije,Francuske...ma sve neka sela bola...

Ali-ova"KNJIGA SLAVNIH"nije zatvorena ..u nju se svakim danom upisuju nova,ZLATNA imena koja dolaze..neki o ovakvim stvarima mogu samo da sanjaju a upravo radi ovih"imena"FIFA i jeste "zainteresirana"za Rodjene...i vidi im samo nadimka..RODJENI-pun ljubavi...pun radosti...pun LJUDSKOSTI....zar je potrebno ista vise reci?!

Samo naprijed nasi voljeni RODJENI....sviju nas majka rodi...nas INSANE...tako i VAS-nase Rodjene.....

brate sav sam se najezio kad sam cito ovaj post.svaka cast majstore,morao sam ga spasit na HD jer je post stvarno cistka 10-ka i vise od toga jos jednom svaka cast

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 18 apr 2009, 16:28

Svaka čast edinko ali to mi znamo rođeni i mi koji smo iz tog grada dijelimo takvu sudbinu!
Da se rastužiš ali eto abd bit će bolje.
Ima nas malo ali vrijedno.Mostarska raja živi za taj naš Velež koliko god bio loš na toj tabeli , bar nam je u srcima.
Čujem da će se neki ljudi vratiti napokon prihvatiti posla ,u nadi sam boljoj budućnosti!
Fi hajati.
GO Bosno.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 18 apr 2009, 17:36

Trenutno Velež se nalazi u teškoj situaciji, ali uz njega su navijači koji su jedni od boljih u državi. I da Velež igra u 4. ligi imaće veliki broj navijača. Nadm se da će danas uzeti bod(ove) u Trebinju.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

BegA_SA
Kontakt:

Post Postao/la BegA_SA » 18 apr 2009, 17:45

Eto Velez vodi 1:0 sad je sve do vas
SARAJEVO=Evropski Jerusalem :P

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.