Trositi rijeci na ovakve"velicine"poput nekih forumasa sa kojima sam vec ranije"razjasnio sve nejasnoce"-nepotrebno je...ili sam MISLIO da sam"razjasnio"...
Vidjela je Bosna i Hercegovina,vidjela je Hrvatska,vidjela je cijela Evropa "kulturu",nacizam,fasizam,sovinizam,"kulturno blago"koje nose "dolazece generacije"navijaca mahalskog ,novog i ne zaboravimo kluba osnovanog od strane FASISTA U DRUGOM SVJETSKOM RATU...POSTUJEM sve ljude dobre volje,sve normalne LJUDE ali ne podnosim FASISTE,naciste,soviniste,ubice,bagru...a sve to se vidjelo na zadnjem derbiju...
Ovoliko PROSTAKLUKA i papanluka Evropa odavno nije vidjela(od one utakmive Srbija-BiH na Marakani i cetnickog orgijanja)..i sada-trebali bi opet da sutimo..e vidis"NE MERE VISE" da se suti...
Spasili smo taj novosnovani klub Od ispadanja prije nekoliko godina..da VELEZ JE SPASIO Zrinjski da ne odleprsa u Federalnu ligu....to svi znaju a mogu i dan danas da provjere na nettu...A oni?
Gadjati DJECU na klupi Veleza bakljama,bocama..gadjati igrace,razvijati zastavu pod kojom je na tom istom UKRADENOM stadionu bio najveci kazamat i koncentracioni logor u BiH,buditi"sjecanja" na krvoprolica i torture najgore vrste iz 93-e,paliti zastavu svoje DOMOVINE,i na kraju-KAMENOVATI AUTOBUS sa igracima...to se ne desava ni u najvecim dzunglama medju domorocima...ali eto moze u"novonastaloj opcini Zapadni Mostar"....Zao mi svega mi domicilnih Mostaraca,bez obzitra na naciju koja zivi u tom okruzenju MRZNJE i papanluka.
NESTO se pocinje desavati i -insallah-bit ce "nevjerovatno"za nase "susjede"koji su u Zapadni Mostar-usput receno-SLJEGLI sa Listice vecinon,te OD Konjica,OD Zenice,OD Posavine itd.Toliko o tim vrlim"Mostarcima"koji Mostar prvi put ugledase nedavno-a do tada-samo na razglednici.PRAVIM Mostarcima svaka cast.A ovim sto"sljegose"-oni belaj i napravise.
Sada je FIFA uzela u svoje ruke neke stvari koje su davnih dana prodati balijani iz SDA morali i trebali da uzmu:da rijese mnoge stvari,medju ostalim-KAKO JE ORASJE dobilo novac namjenjen Velezu( o tome sam pisao ima i godina dana mislim) i KAKO je Zrinjski"dobio stadion od necega sto ne postoji" i "odmah"uletio u Premijer ligu.SVAKI novi klub koji TEK POSTAJE(mogu pojedinci napisati i da je taj klub oformljen u 5 vijeku i to prije nove ere..ali svo smo ZIVI svjedoci otkada egzistira ta tvorevina od nazovi kluba),Taj Zrinjski se trebao boriti od ZADNJE lige i upadati iz ranga u rang kao svi ostali NOVI klubovi.
Nakon zadnjeg derbija,TEK SADA SHVATIH ko i sta su u stvari nase vrle komsije...zar u njima nema nimalo kulture,nimalo ljudskosti..zar ce im zivot u MRZNJI proteci?!
Jadni oni,ne znaju kako je zivot lijep kada se sve voli a niko i nista ne mrzi...to je U GENIMA izgleda...zalost ljuta...
Velez ce insallah DOBITI svoj i samo SVOJ stadion..novac ce doci JAKO BRZO ako Bog da..a onda..ponovo na tragove stare slave...Jer o VELEZU su se pisale fudbalske knjige,o Velezu su snaimane posebne emisije kao"evropskim Brazilcima" i o Velezu ce se OPET pisati i govoriti-insallah!
Na kraju,Zrinjski ce imati pravo"da se javi"tek kada iz njegovih redova budu nikli VELIKI,EVROPSKI i Svjetski fudbaleri kakvih je Velez ODUVIJEK imao i imat ce ih insallah:
Muhamed Mujic
Ivan Curkovic
Enver Maric
Dusko Bajevic
Franjo Vladic
Vahid Halilhodzic
Hasan Salihamidzic
Sasa Papac
Sergej Barbarez....
Trebao bih pisati 2 dana da ih sve nabrojim..a oni su vidis igrali za"male seoske klubove"iz tamo neke Njemacke,Spanije,Francuske...ma sve neka sela bola...
Ali-ova"KNJIGA SLAVNIH"nije zatvorena ..u nju se svakim danom upisuju nova,ZLATNA imena koja dolaze..neki o ovakvim stvarima mogu samo da sanjaju a upravo radi ovih"imena"FIFA i jeste "zainteresirana"za Rodjene...i vidi im samo nadimka..RODJENI-pun ljubavi...pun radosti...pun LJUDSKOSTI....zar je potrebno ista vise reci?!
Samo naprijed nasi voljeni RODJENI....sviju nas majka rodi...nas INSANE...tako i VAS-nase Rodjene.....
Nek smo vazda puni Bosne ali i Bosna puna nas!