Anime, manga

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Baboon
Kontakt:

Re: Anime, manga

Post Postao/la Baboon » 08 jul 2016, 01:25

AjsKjub je napisao/la:Nisekoi već počinje da prelazi u sprdnju.
Konkretnije, od kako je Komi počeo sa "eliminisanjem" cura. inb4 Onodera, očekivano, potvrđuje dominaciju chapterom 221. :kafa: :mrgreen:
Re:zero bez konkurencije uzima AOTS, dok je netoyome užasno podcijenjen. Preporuke na oba -- prvi je malo teži za gledati i dosta ozbiljniji, dok drugi pruža odličnu komediju. Od ostalog vrijedi spomenuti i Asterisk war sezonu 2, od koje sam očekivao mnogo više nakon loše prve sezone. Po kvaliteti ni blizu Chivalry of a Failed Knight-u.
Da li gledaš na animefraku? Ja inače više volim na našem titlu pogledati,ali tek 4 epizode izbacili :( pa sam se fokusirao na Hunter X Hunter i jako sam zadovoljan.Mada vidio sam da imaju dvije verzije jedna iz 2011 i jedna starija sa manje epizoda,pretpostavljam da su iste samo animacija kvalitetnija?
it's football day

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 jul 2016, 02:04

Ne, HxH 2011 od Madhousa je 10x bolji i pokriva više jer manga i dalje ide -- Fullmetal Alchemist slučaj ugl.

Anime gledam preko torrenta (kad hoću odličnu kvalitetu) i online streamingom putem kissanimea (jer je jedini streaming site koji valja).
Orange koji ima odličnu ideju , a i prva epizoda mi je ok bila , nadam se da će ovako nastaviti .
Jedna od omiljenih mangi, očekujem dosta ovdje iako je animacija ravna stvarčici.
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 08 jul 2016, 03:08

Ma samo kissanime dolazi u obzir. Nema ljepšeg osjećaja nego kad se zavalim i pustim sebi neki video u 1080p. :kafa: :thumbup:

Plot kod Orange-a definitivno zvuči zanimljivo , vjerujem da će i odraditi dobar posao za njega.
Nisam mangu čitao , pa ne znam kako će se odvijati dalje situacija , ali se na prvi pogled čini dobro.
Fakat im je animacija loša , moglo je ono puno bolje. :roll:

Šta kažeš za zadnji chapter Nisekoi ? :mrgreen:
Bleach manga je trenutno u zadnjem volume-u. :cry:
Ali i vrijeme je da završava više. :mrgreen:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 jul 2016, 03:40

225? Haos, forsirana melodrama i besmisleno "milkanje" mange. Kad završi ide jedan detaljniji nisekoi rant pa da se mogu riješit nagomilane frustracije.
Unico amore sei!
❤️🖤

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 08 jul 2016, 03:54

AjsKjub je napisao/la:
225? Haos, forsirana melodrama i besmisleno "milkanje" mange. Kad završi ide jedan detaljniji nisekoi rant pa da se mogu riješit nagomilane frustracije.
Da. Stvarno tužno šta uradi lik od mange. Ali nažalost , moglo se i očekivati nešto slično. Rijetko koji harem završi normalno. :problem:
Ali napokon je neko skupio cojones , pa je confess. :mrgreen:
Koja je pussy ispao Ichijou u zadnjem chapteru. Rasplaka se brat kod one scene. :urnebes:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 08 jul 2016, 13:47

Maestro^^ je napisao/la:Nemam trenutno vremena da pogledam ReLIFE , ali su kritike veoma dobre zasada , tako da preporučuje se za gledanje.
Još bih dodao da se iz ove sezone isprati Shokugeki no Souma : Ni no Sara, Orange koji ima odličnu ideju , a i prva epizoda mi je ok bila , nadam se da će ovako nastaviti .
Ko je gledao D.Gray-man , gledat će i D.Gray-man Hallow.
Tales of Zestiria the X koji ima bogovsku animaciju , samo zbog toga vrijedi gledati :tokralju: .
Masou Gakuen HxH za ljubitelje ecchi i harem anime-a :mrgreen: .
Koga interesuje anime o fudbalu , neka pokuša sa Days , možda ispadne solidan anime na kraju. :D
Berserk ima užasne kritike zasada i razmišljam da li da ikako pogledam prvu epizodu. :roll:
Taboo Tatoo bi mogao biti solidan anime iz martial arts žanra.
Ispratit ću još par anime-a iz ove sezone , pa dojavim ako išta bude vrijedno gledanja. :D

Moram još dodati : Re:Zero :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Kako jaka zadnja epizoda ybt. :zviz:

Ma HxH kida. Koji je otac Hisoka. :tokralju:
Napokon se i u One Piece-u zakuhava ovaj arc. :beba:

D.Gray Man je strasan anime, Cross Marian :tokralju:

Ali kakva prva ep. Hallowa i ending prve ep. :shock:

Inace ko nije gledao neka pregleda, karakteri i radnja je dobra i mozda ne krece jako ali nakon 20-30 ep pocinje pravo tj naviknes se. Odličan anime stvarno.

Poceo sam gledati Psycho Pass, dosada dobar :mrgreen:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 jul 2016, 13:54

Pratil ko jos one piece ? Hocel se napokon tuc s Kaidom vise :mrgreen:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 08 jul 2016, 14:50

Nisam još pogledao D.Gray Man-a , ali ću morati uskoro , izgleda da dosta toga propuštam. Ubi ovaj fakultet , ne stignem pogledati ništa ni iz ove summer sezone. :D
Moram i Psycho Pass pogledati , vidiš. :mrgreen:

Ma pratimo buraz , ali nešto ne vjerujem da će baš tako brzo doći fight sa Kaidom. U animeu očekujem da će biti prije sredine 2017. godine. :mrgreen:
Nadam se jednoj epskoj borbi. :pray:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 12 jul 2016, 23:05

Znaci vecih jadova od ovih ato rade Naruto i OP nema znaci toliko filera da bi i rodjenog sina natjero da ne nastavi gledati.

Drago mi je da ce se konacno AoT nastaviti a i bio je red nakon 2 godine
Glory Glory Man United !!! :D

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 12 jul 2016, 23:38

Maestro^^ je napisao/la:Nisam još pogledao D.Gray Man-a , ali ću morati uskoro , izgleda da dosta toga propuštam. Ubi ovaj fakultet , ne stignem pogledati ništa ni iz ove summer sezone. :D
Moram i Psycho Pass pogledati , vidiš. :mrgreen:

Ma pratimo buraz , ali nešto ne vjerujem da će baš tako brzo doći fight sa Kaidom. U animeu očekujem da će biti prije sredine 2017. godine. :mrgreen:
Nadam se jednoj epskoj borbi. :pray:

Ako ti ne bude zanimljiv na početku d.gray man negdje od 40-50 epizode pocinju haos epizode da se sjebes, i onda kako jdes dalje nema dosadne epizode uopste, nema ni prije al vise ide ono ko klasicni anime pa kasnije prelazi u dosta jace

Nakon 8 godina hallow izašao, ja taman odgledao zadnju ep d gray mana kad vidim tek pustena prva epizoda hallowa, nisam mogao da vjerujem kakav sam tajming imao :lol:

A Psycho Pass je fenomenalan, ako vam je pasao Death Note ( a 100% jeste ) onda ce i ovaj :thumbup:

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 13 jul 2016, 02:29

Znači da se oba pogledaju. Raste watchlista , a i ovako imam oko 200 stvari za pogledati. :thumbup: :urnebes:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 14 jul 2016, 03:16

yebem te u usta naoshi komi, trollu smrdljivi
Unico amore sei!
❤️🖤

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 14 jul 2016, 09:47

Isplati li se gledati novi Berserk serijal? Čitao sam nekoliko podijeljenih recenzija o kvaliteti istog.

I ima li Anno planove raditi išta više na Evangelionu? Vidim da je režirao novi Godzilla film i nakon toga se ne prikazuju nikakvi dalji projekti.

Btw, meni je Neon Genesis Evangelion najbolji anime serijal svih vremena. Baš sam nedavno čitao neki blogpost linkovan na Kotaku-u o toj revolucionarnoj subverziji koji je unio u mecha žanr. Ikari Shinji je najkompleksiji lik na kog sam nabasao u anime svijetu.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 14 jul 2016, 11:15

AjsKjub je napisao/la:yebem te u usta naoshi komi, trollu smrdljivi
:urnebes: :urnebes: :urnebes:
Nije da nisam rekao da će ovako završiti .
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 16 jul 2016, 19:01

ReLife http://myanimelist.net/anime/30015/ReLIFE

Odličan, preporuka! :thumbup:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2016, 00:36

http://myanimelist.net/animelist/Kingnanek

Moja lista, lijepo da raja gleda anime, svojevremeno nas je bilo dvoje - troje koji smo aktivno gledali anime.

Nisam mjesec dana ništa gledao, vikendom nešto pogledam kada imam vremena.

Gasai Yuno mi je najodvratniji anime karakte kojeg sam ikad gledao. Kako mi je samo išla na živce, a to ne smijem reći ispred par prijatelja koji bi se naljutili. Svojevremeno se frend naljutio jer sam rekao da je Homura zaljubljena u Madoku u Mahou Shouojo Madoka Magica.

[youtube][/youtube]

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 jul 2016, 00:58

Poslo sam ti zahtjev na MALu.
Gasai Yuno mi je najodvratniji anime karakte kojeg sam ikad gledao
:salut:

Mirai Nikki mi je poslije Zero no Tsukaime i School Daysa najgora stvar ikad.
Unico amore sei!
❤️🖤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2016, 01:15

Prihvatio sam.

Mirai Nikki ima dobar soundtrack, posebno ona španska verzija koju Illoqueen pjeva.

Anime je dobar, barem meni osim kraja. Yuno je razlog što postoji profesija psihijatar, a Yukiteru je mazohista. Imao sam kontakt sa jednom djevojkom koja je bila fascinirana likom Yuno, i kao takva je imala milijardu slika od nje. Kako nekome može biti drag karakter koji ubija sve redom čisto radi lične satisfakcije i želje sa koitusom između Yukitera i nje same. Promjena rasploženja ide od 1-3-5 itd minute do kraja epizode. Nasmijana, lažni osmijeh, tužna, lažne suze, lažno žrtvovanje, u neku ruku licemjernost. Lik mi je nenormalno išao na živce, iako ponavljam, anime mi je dobar bio.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 17 jul 2016, 04:17

Smeta mi jer su doslovni svi sporedni likovi plot device-i i kako niko osim 2 lika nije dobio pažnje i razgradnje, završnica je pregršt tripova koji su trebali bit nešto grandiozno i neki GoT tier twist ali je to imo ispalo tragikomično -- pogotovo dio gdje se razrješava "tajna" rozulje što me naljutilo jer je to navodno bio cijeli hype showa i na to se ta silna gradnja svela. Da ne pričam o plačipički od glavnog lika. Shvatam na šta su ciljali, ali ovo je ispalo suprotno od traženog. Ciljali su na realne emocije koje bi većina pokazivala u datim momentima ali su i to zasrali jer su pretjerali i stvorili suprotno. Rozulja je propali pokušaj yanderea, inb4 higurashi, berserk i penguindrum su već pokazali kako se može napravit odličan lik.. tako da pada u vodu kontra-argument mnogih fanova gdje nalažu kako je zahtjevan archtype i da je nemoguće napravit idealnog yandere lika. Dosta je bilo animea za koje sam mislio da su živo sranje ali opet dao 5/6 ocjenu jer sam uživo u njima. Ovdje je rijetki slučaj gdje ne mogu ništa pozitivno naći u vezi animea, jednostavno ga ne podnosim, pa sad da li je to do mog okusa il šta već... Borbene scene su bile valjda ok, eto jedne pozitive.. valjda.

maj bičin asajd ..
U zadnje vrijeme dosta čitam/gledam "klasike" tipa golden boy, haibane renmei, i odličnu i dosta podcijenjenu mangu iz 80ih - Riki-oh (koja već ima film, ali ne i anime.. barem koliko ja znam) ... Da, i Re Zero nastavlja sa sve boljim i boljim epizodama, 15 je bila bomba i najbolja do sad. Nastavi li ovako, moglo bi završit u favoritima. #TeamEmilia :mrgreen:
Unico amore sei!
❤️🖤

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2016, 10:54

Evo ti jedan dobar anime iz 90-tih:

http://myanimelist.net/anime/400/Seihou ... utlaw_Star

Japanci su radoholičari ali nerviraju me ljudi oko mnogih anime-a koji nemaju 2-3 sezonu, a manga je daleko otišla. Jedina manga koju sam pročitao do kraja je Naruto jer nisam mogao izdržati filere iz epizode u epizodu, čekajući sedmicu-dvije novu. Imaju ljudi milion praznika, pa sam nekad čekao i mjesec dana, tako da sam stao na 426 i čekat ću dok se završi anime, pa pogledati sve najednom u dan-dva, zavisno od vremena.

Većina novih anime-a fura echii u kombinaciji sa loli i erotskim glasom. Nema perverznijeg naroda na svijetu :think:
slika
:beba:

Kakva je fora sa 1A i 1B epizodom, mislio sam da sam došao do epizode tri, kad obje prve epizode :rol: Uglavnom dobar početak, evo me na trećoj, tj. po ovoj logici na drugoj epizodi.

Edit:

Pogledao sam evo 15 epizoda Re:Zero, kako je bolesna 15 epizoda, ide mi na žive što on bali za Emiliom, dok je Rem in love s njim. Ali kako mu ode glava, kakav završetak epizode, wow. Evo izašla je i 16 epizoda, pogledati ću je kasnije, malo je psycho anime, čudi me da i to nisu stavili u žanru :)

Felis, it's a trap.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.