Cris se prvo nadao da ce dobiti sedmicu, ali je sretan i devetkom
Zanimljivo je da je Florentino objasnio novinarima kako ce nekima igracima morati "dati nogu" jer klub ima 35 igraca brojeci i dva pojacanja koja ce dovesti u narednih par sedmica, mozda cak i dana...
Real su ovo ljeto vec napustili Julien Faubert koji se vratio u West ham nakon propale polusezone u Realu.. zatim Cannavaro koji se je vratio u Juve nakon isteka ugovora s Realom...poslije njih klub je napustio Javier Saviola koji je u Benficu otisao za €5 miliona, a nakon njega Real Madrid je objavio da je dopustio Jordiu Codini da napusti redove Reala te da ce u narednim sezonama stajati na golu Getafea
Sad se spekulira odlazak sest nizozemaca (El Cazador, Sneijder, RVN, VDV, Drenthe i Robben)...no moguce je da klub napuste Javi Garcia, Heinze i Metzelder...tako da se zasigurno moze ocekivati ostanak nekih od nizozemaca.. ja najvise preferiram ostanak VDV-a i Robbena..zasto VDV-a? - Jer svaki put ada je usao sa klupe se pokazao kao odlicno rjesenje Juandeu Ramosu.. a zasto Robben? - Nemamo kvalitetnih krila koja mogu igrati zajedno s Ronaldom i mjenjati medjusobne pozicije..Marcelo je prekomponovan u odlicno krilo nakon katastrofalnih utakmica na mjestu beka ali nije to ono sto se trazi...Drenthe takodjer..jedno vrijeme dobar, jedno lose.. ni to nije ono sto trebamo...
Kada bih morao odabrati igrace koji ce napustiti klub to bi bili: Michel Salgado (iako je legenda i cetvrti kapiten kluba, njegovo je ipak proslo), Royston Drenthe (nevjerovatan pad forme u drugoj polusezoni sto je dovelo i do nezadovoljstva publike zbog koje je jedno vrijeme i javno plakao), Wesley Sneijder (nakon ozljede se jednostavno poceo povlaciti, nije igrao na risk, nije bilo onog starog wesa), Ruud van Nistelrooy (iako napadac koji je obiljezio real u zadnjih desetak godina uz Morientesa i Raula, ozljeda koljena ga je udaljila sa terena na vise od sest mjeseci a i 33 godine mu je), Javi Garcia (mali igra defanzivnog veznjaka i nikako da se uklopi u igru Reala, sto pokazuje da je dobar za ekipe kao sto su Atletico, Getafe i slicni), Fernando Gago (moj omiljeni igrac u zadnjih nekoliko sezona, no druga polusezona bas kao i u Wesa nevjerovatno katastrofalna... previse gresaka u sredini terena, malo tacnih pasova, nepokrivanje rupa koje su nastale zbog lijenih suigraca a ono sto je najgore, previse je zaradjivao kartone koji uopste nisu bili potrebni) te Klaas-Jan Huntelaar (bilo mi je i vise nego drago kada je stigao, moj omiljeni igrac koji nije igrao u Realu, no 8 golova u 20 utakmica pokazuje da nije dorastao onome sto ga je cekalo u Realu.. u Ajaxu je imao sve sto je potrebnu igracu kao sto je on, a defanzivna igra Reala mu je samo odmagala.. uz to, igrat cemo najvjerovatnije sa dva defanzivna vezna, trojcem ispred njih (jedan ofenzivni vezni i dva krila) te jednim napadacem, tako da bi higuain i raul mogli zauzeti mjesto ispred njega, i bolje je da ide gdje bi mogao igrati.. sem toga, imamo i malog Alvara Negreda, no u njegov stanaka sumnjam s obzirom da mu je vrijednost 18 miliona a dota ga timova zeli, tako da bi mogao biti ukljucen u neki od transfera, kao kompenzacija)