Potencijalni selektori 2014-
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Potencijalni selektori 2014-
Ako je Vaha otpao, a jeste, realno nikad ga nije niko ni nazvo, jer u nasem savezu poslije Sulje i Muniba su ponovo Munib i Suljo, jedino sto ima Osima da malo iznivelise to, ja mislim da bi i Amar i Meša i Bajević mogli voditi repku i kvalificirat se, to bi i Sušić uradio bez problema u ovom sistemu kvalifikacija, ali onda kad dodju pripreme za EP tada bi moglo doci ponovo do rasula u reprezentaciji ako ne bude autoriteta trenera, a zato mislim da su Amar i Bajević najbolji.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Ni Kloppo nije bio neki igrac, ali je korak po korak iso dalji i sad je tu gdje jeste (isto kao i Mourinho). Amara ipak nema takvu karijeru i postavljanjem na celo repke bi bio EKSPERIMENT (dodje ti na isto kao i sa Safetom, i on je bio eksperiment)!bhsport je napisao/la:Mourinho je ko igrac bio manji od mušanove kite, dok je Pape ko igrac bio beton a ko trener je kita mušanova.Babayaro je napisao/la:Uzimajući u obzir da je kao igrač bio kita mušanova, to su reference za selektora San Marina.bhsport je napisao/la:Imas google pa potrazi, samo znam da se sa jednim klubom nosio sa NUFC ravnopravno.
Dosta!
Izbacio Serif Tiraspol koji ima uslove kakve mi mozemo sanjati i uzeo kup u Japanu.
Dakle nigdje veze jedno sa drugim.
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Na to branjenje Amara sam aludiro, pravite od jednom od njega veletrenera a on to u ovom momentu i nije (ti rezultati Koje ima su ipak sitne ribe).bhsport je napisao/la:
Tebi da odgovorim, cuj farbam se a prva 2 prioriteta Vaha i Dusko Velezovi igraci.
Meša je trener koji je ispod ovih a u rangu sa Farukom. Faruk je imao svoju sansu pa sto je ne pruziti i Mesi.
Vazi ko i za ovog iznad tebe, nigdje veze sa vezom.
Vaha je moja prva zelja, odavno! Dusko mozda nebi bio lose rjesenje, neznam, ako on bude podrzacu ga ako bude imo rezultate (kao sto sam i sa Susicem, kad rezultati izostanu onda se zna)!
Normalno je da branim leegndu svog kluba i covjeka koji je u BH fubdalu u nasoj avliji napravio sto nikad niko nece napraviti za zivota.MaksuzBaksuz je napisao/la:Na to branjenje Amara sam aludiro, pravite od jednom od njega veletrenera a on to u ovom momentu i nije (ti rezultati Koje ima su ipak sitne ribe).bhsport je napisao/la:
Tebi da odgovorim, cuj farbam se a prva 2 prioriteta Vaha i Dusko Velezovi igraci.
Meša je trener koji je ispod ovih a u rangu sa Farukom. Faruk je imao svoju sansu pa sto je ne pruziti i Mesi.
Vazi ko i za ovog iznad tebe, nigdje veze sa vezom.
Vaha je moja prva zelja, odavno! Dusko mozda nebi bio lose rjesenje, neznam, ako on bude podrzacu ga ako bude imo rezultate (kao sto sam i sa Susicem, kad rezultati izostanu onda se zna)!
Da je postigao uspjeh i vani postigao je jer je sa slabasnom ekipom bio bare bare sa NUFCom i da je izbacio jedan Serif koji ima infrastrukturu boli glava.
No, nevezano za to, Amara bih licno volio vidjeti u Zelji do groba i sto sam stavio na svoju listu prioriteta.
Amarov kompleks imaju komisije ofarbane u bordo jer ne zele priznati da covjek ima prosjek trofej po sezoni i da je osvojio prvenstava vise nego njihov klub u istoriji, ali to nije tema.
Dakle pocele su prozivke normalno je da sam stao argumentima uz to.
Amar za razliku od Susica ima autoritet i kod njega nema glupiranja to je svima jasno koji ga prate.
Eh sada na temu, Vaha definitivno je nas najbolji trener, poslije Ivice nas najbolji trener svih vremena. Pitanje je samo da li mu se svidja sadasnji NS, jer sa onim prije nije htio raditi iz razumljivih razloga. Ovdje bi Ivica mogao odigrati ulogu ako mu je stalo do napretka BH fudbala, jer je Safet dostigao maksimum i tesko da moze napredovati jos vise.
Dusko je isto tako veliko ime, ne treba ga posebno predstavljati, ima autoritet, iskustvo, znanje, veliki strateg, bio bi osvjezenje.
Mesa je solidan trener u rangu ili iznad prosjeka dosadasnjih selektora od kojih je Ciro najzvucnije ime ikad.
Jedini od te neke skupine koji nije dobio sansu, pa sto da ne, probati, ime je veliko to je definitivno.
Ostalo nema vise, Aco Ristic je star, on je veliki trener. Glavas i kompanija, posebno Barbarez trebaju poceti trenirati nekoga da ih vidimo, poput Zlaje Bajramovica.
Ostaje nase dvoriste a tu imamo par imena gdje u tom sivilu odskace Amar Osim, poslije njega, u uspjesne trenere ide Husref Musemic, Vlado Jagodic (koji je poput Safeta izgubio kompas u zadnje vrijeme) i Dragan Jovic - to su treneri koji nesto vrijede u BH fudbalu a evo i Dodo Uscuplic je dobro poceo bilo bi dobro ukljuciti ga u strucni stab U21 ili A repke.
Tuzla u zadnje vrijeme slabo izbacuje trenere, tamo je sport bio u krizi i sada se dize hvala Bogu, zahvaljujuci Azmiru Husicu. Vidjet cemo sta moze ovaj Sadikovic napraviti.
Mostarci nemaju nekog vele trenera, Jusufbegovic obecava bar u nasim uslovima i zaboravio sam Slavena Musu kojeg licno cijenim, veliki je to strucnjak.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
neroazzurni
- Kontakt:
kakav ba Amar i autoritet, lako je bit autoritet u nekom bosanskom klubu gdje ti samo treba nesto malo para i da redovno isplacujes plate i eto ga, odmah si im i bog i alah i mama i tata...sveeee
lako je na fukari gradit autoritet
vi zaboravljate da repku cine milioneri koje ne mozes kupit pivom u svojoj kafani i pricom o japanskim djepnim kanisterima od pet litara...mislite da bi ona kriva faca i razvlacenje recenica pusilo kod Spahe, Dzeke i Co.
u svoj ovoj prici jedina dobra stvar je sto Begic ne odlucuje sam, pita se tu i srba i hrvata tj i ostalih delegata, tako da koliko god bi Bega i Salem voljeli nastaviti "Pape Show" nece im biti lako...i po prvi put u zivotu mi je drago sto imamo troglavu azdaju u savezu inace bi onog amatera morali gledat jos jedne kvale
vi zaboravljate da repku cine milioneri koje ne mozes kupit pivom u svojoj kafani i pricom o japanskim djepnim kanisterima od pet litara...mislite da bi ona kriva faca i razvlacenje recenica pusilo kod Spahe, Dzeke i Co.
u svoj ovoj prici jedina dobra stvar je sto Begic ne odlucuje sam, pita se tu i srba i hrvata tj i ostalih delegata, tako da koliko god bi Bega i Salem voljeli nastaviti "Pape Show" nece im biti lako...i po prvi put u zivotu mi je drago sto imamo troglavu azdaju u savezu inace bi onog amatera morali gledat jos jedne kvale
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
Ja ne navijam mi za sarajevo ni zelju ali ako i jedan strucnjak koji je vodio nase klubove u premijer ligi da bude, najvise sanse treba da ima upravo on, amar osim. Od njega bi boljih bilo samo 2-3 imena koje spominjemo a i oni nisu ucinili mnogo sto sta osim vahe naravno.
I po meni ako je neko vodio francuske drugoligase ne znaci da je ista bolji od naaih menadzera iz lige. Jer TREBA ti neko DOSTIGNUCE. Da se vidi da je nesto ucinio. Nije prvi put da neko dobije priliku samo zato sto je igrao u tom klubu i bio neki bitan igrac a to sto ne postigne nista to je drugo. I recimo Amar Osim da se rodio u jednoj engleskoj ili francuskoj sigurno bi vodio minimum njihove drugoligase a mozda cak dobio nekad sanse i u klubu donjeg dijela tabele. Eh sad da li bi ista postigao ili obrukao se to je vec drugo Hocu samo da kazem da se ugl u vecini liga vrte isti ili slicni menadzeri koji su tu vec tako da to nije nikakav dokaz.
Jedino sto ja mislim da mozda Ivica ne bi zelio da ima sina za selektora jer iovako ga ne bi svi podrzali a on posebno ne zeli da ispada da je samo zbog toga selektor.
I po meni ako je neko vodio francuske drugoligase ne znaci da je ista bolji od naaih menadzera iz lige. Jer TREBA ti neko DOSTIGNUCE. Da se vidi da je nesto ucinio. Nije prvi put da neko dobije priliku samo zato sto je igrao u tom klubu i bio neki bitan igrac a to sto ne postigne nista to je drugo. I recimo Amar Osim da se rodio u jednoj engleskoj ili francuskoj sigurno bi vodio minimum njihove drugoligase a mozda cak dobio nekad sanse i u klubu donjeg dijela tabele. Eh sad da li bi ista postigao ili obrukao se to je vec drugo Hocu samo da kazem da se ugl u vecini liga vrte isti ili slicni menadzeri koji su tu vec tako da to nije nikakav dokaz.
Jedino sto ja mislim da mozda Ivica ne bi zelio da ima sina za selektora jer iovako ga ne bi svi podrzali a on posebno ne zeli da ispada da je samo zbog toga selektor.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Zar fakat mislis da je i jednima i drugima cilj napredak BH fudbala? Da bi voljeli da neko dodje ko ce im slabiti matice i otimati igrace i Vatrenim i Orlovima. Ne budi naivan drug. a o uspjehu repke da i ne govorim. Kada bi napravili neku senzaciju, repka bi se pocela gotiviti i u Banja Luci i u Trebinju i u Posusju, Orasju.....neroazzurni je napisao/la:kakav ba Amar i autoritet, lako je bit autoritet u nekom bosanskom klubu gdje ti samo treba nesto malo para i da redovno isplacujes plate i eto ga, odmah si im i bog i alah i mama i tata...sveeee
![]()
a sto se Amara tice, on ako dodje on nece dati nikom da mu se petlja u posao i to budi siguran.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
-
neroazzurni
- Kontakt:
ne znam otkud uopste Amar tema emisije al hajd...
kao njegov najveci adut ovdje se predstavlja taj neki famozni autoritet koji on stvara tj ima u Zelji sto je cista glupost i nije nikakvo mjerilo, u nasoj ligi se sve stvara parama pa tako i Amar vodi glavnu rijec u Zelji samo preko kesa, slusas-imas platu ne slusas-nema plate i to je sav njegov autoritet...u repki to ne pusi
na kraju krajeva nasa liga nije nikakvo mjerilo, to je dokazano hiljadu puta na primjeru igraca koji se ni jedan nije nametnuo u repci ni blizu, tako da ne vidim kako bi sad mogao neki trener, koji usput receno ne moze naci ino angazman pa ni u Hrvatsku...
kao njegov najveci adut ovdje se predstavlja taj neki famozni autoritet koji on stvara tj ima u Zelji sto je cista glupost i nije nikakvo mjerilo, u nasoj ligi se sve stvara parama pa tako i Amar vodi glavnu rijec u Zelji samo preko kesa, slusas-imas platu ne slusas-nema plate i to je sav njegov autoritet...u repki to ne pusi
na kraju krajeva nasa liga nije nikakvo mjerilo, to je dokazano hiljadu puta na primjeru igraca koji se ni jedan nije nametnuo u repci ni blizu, tako da ne vidim kako bi sad mogao neki trener, koji usput receno ne moze naci ino angazman pa ni u Hrvatsku...
"Kod nas je reprezentacija kao kad dođeš malo na odmor. Kolači, porodica, pokloni i onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas"
-
neroazzurni
- Kontakt:
ti ne mrdas drug iz 90-ih, ti si jos u fazonu oni su bagra mi smo fini, oni mrze drzavu a mi je volimo...nebih ja s tobom dalje...TMovac je napisao/la:Zar fakat mislis da je i jednima i drugima cilj napredak BH fudbala? Da bi voljeli da neko dodje ko ce im slabiti matice i otimati igrace i Vatrenim i Orlovima. Ne budi naivan drug. a o uspjehu repke da i ne govorim. Kada bi napravili neku senzaciju, repka bi se pocela gotiviti i u Banja Luci i u Trebinju i u Posusju, Orasju.....neroazzurni je napisao/la:kakav ba Amar i autoritet, lako je bit autoritet u nekom bosanskom klubu gdje ti samo treba nesto malo para i da redovno isplacujes plate i eto ga, odmah si im i bog i alah i mama i tata...sveeee
![]()
a sto se Amara tice, on ako dodje on nece dati nikom da mu se petlja u posao i to budi siguran.
Seklektor sa igracima moze izgraditi dvije vrste odnosa:
1.Prijateljski-taj je jedino moguc kad su igraci vece zvijezde i popularniji od trenera.U nasem slucaju nekoliko igraca nesumnjivo ima vecu moc kod navijaca i kod javnosti od sadasnjeg selektora a i od vecine ovih sto pominju kao buduci selektori.
2.Strahopostovanje-taj odnos je moguc samo ako je trener veca zvijezda i popularniji od svakog igraca i iza kojeg ce sutra javnost i navijaci stati kad bude povlacio eventualno neke radikalne poteze.
Amar Osim i slicni ne mogu biti autoritet jednom Edinu Dzeki i slicnim igracima i na njima provoditi neku prisilu jer u eventualnom konfliktu i sukobu sa njima,zbog njihove velicine i popularnosti,takav trener je vec unaprijed osudjen na svoj poraz.
Jedini koji moze biti autoritet ovim igracima u nasem slucaju,znaci u kontekstu nase reprezentaije je Barbarez.
Kad bi on usao u otvoren konflikt sa Spahicem,Dzekom ili nekim drugim igracem,poslao ih na klupu ili na tribine,imao bi podrsku navijaca i javnosti iz prostog razloga sto kod njih uziva veci ugled i postovanje od svih ovih igraca.
Ima jos samo jedan covjek koji bi to isto mogao,Ivica Osim ali on sigurno nece ni razmisljati o selektorskoj poziciji.
Svi ostali nemaju drugog izbora nego graditi odnos iz prve stavke,znaci prijateljski odnos sa igracima,nametanje nekog strahopostovanja i strahovlade je cista iluzija.
1.Prijateljski-taj je jedino moguc kad su igraci vece zvijezde i popularniji od trenera.U nasem slucaju nekoliko igraca nesumnjivo ima vecu moc kod navijaca i kod javnosti od sadasnjeg selektora a i od vecine ovih sto pominju kao buduci selektori.
2.Strahopostovanje-taj odnos je moguc samo ako je trener veca zvijezda i popularniji od svakog igraca i iza kojeg ce sutra javnost i navijaci stati kad bude povlacio eventualno neke radikalne poteze.
Amar Osim i slicni ne mogu biti autoritet jednom Edinu Dzeki i slicnim igracima i na njima provoditi neku prisilu jer u eventualnom konfliktu i sukobu sa njima,zbog njihove velicine i popularnosti,takav trener je vec unaprijed osudjen na svoj poraz.
Jedini koji moze biti autoritet ovim igracima u nasem slucaju,znaci u kontekstu nase reprezentaije je Barbarez.
Kad bi on usao u otvoren konflikt sa Spahicem,Dzekom ili nekim drugim igracem,poslao ih na klupu ili na tribine,imao bi podrsku navijaca i javnosti iz prostog razloga sto kod njih uziva veci ugled i postovanje od svih ovih igraca.
Ima jos samo jedan covjek koji bi to isto mogao,Ivica Osim ali on sigurno nece ni razmisljati o selektorskoj poziciji.
Svi ostali nemaju drugog izbora nego graditi odnos iz prve stavke,znaci prijateljski odnos sa igracima,nametanje nekog strahopostovanja i strahovlade je cista iluzija.
Druze nisam ja u tom fazonu, ali pogledaj koliko je pravih sportskih radnika u savezu, a koliko podobnih stranackih ljudi koji nemaju blage veze sa sportom. Pa pogledaj Hrvati nam uzimaju kapitene omladinskih selekcija, a ljudi u savezu sute ko pic.ke. Istina ne mogu sprijeciti te igrace da odu tamo, ali mogli bi barem uputiti neku protestnu notu HNS-u. Pa da barem mogu reci nesto smo uradili.neroazzurni je napisao/la:ti ne mrdas drug iz 90-ih, ti si jos u fazonu oni su bagra mi smo fini, oni mrze drzavu a mi je volimo...nebih ja s tobom dalje...TMovac je napisao/la:Zar fakat mislis da je i jednima i drugima cilj napredak BH fudbala? Da bi voljeli da neko dodje ko ce im slabiti matice i otimati igrace i Vatrenim i Orlovima. Ne budi naivan drug. a o uspjehu repke da i ne govorim. Kada bi napravili neku senzaciju, repka bi se pocela gotiviti i u Banja Luci i u Trebinju i u Posusju, Orasju.....neroazzurni je napisao/la:kakav ba Amar i autoritet, lako je bit autoritet u nekom bosanskom klubu gdje ti samo treba nesto malo para i da redovno isplacujes plate i eto ga, odmah si im i bog i alah i mama i tata...sveeee
![]()
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!
Njegova najveci adut je sto bi mogao nekog pametnog pitati ako bi se nasao u problemu. Taj neko tko mu je usput u obitelji bi mu sigurno bio spreman dati savjet u svakom trenutku. Ja sam i inace pristalica mladjeg trenera koji ce se trsiti i po Evropi skupljati nase igrace. Koji je informaticki pismen i moze sve prednosti danasnje tehnologije koristiti u nasu korist. Ovo je jos i vaznije znajuci da mu savez nece moci platiti neki znacajan strucni stab. Ipak ne mislim da je Osim glavni kandidat za kojeg bi ja bio, ali zasigurno nije losiji od ovog kojeg trenutno imamo. Mozete li Susica zamisliti da selektira ekipu Sarajeva ili Zelja. Po meni vrlo tesko. Imam nekoliko takvih trenera ali bojim se da od tog nema nista. Ne znam kakav bi i Dusko bio po tom pitanju, ali makar je strucan i posten covjek.neroazzurni je napisao/la:ne znam otkud uopste Amar tema emisije al hajd...
- el-fighter
- Kontakt:
Dovesti Magatha za selektora i prosetat' se kroz ovu grupu.

Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Ko ce ga platit ?el-fighter je napisao/la:Dovesti Magatha za selektora i prosetat' se kroz ovu grupu.![]()
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Umjesto sto su placali porodicima smjestaj u Brazilu preko saveza i svaki clan saveza ubirao dnevnice za svaki dan provedem u Brazilu oko 100 KM mogli su platiti Magatha.Elegant je napisao/la:Ko ce ga platit ?el-fighter je napisao/la:Dovesti Magatha za selektora i prosetat' se kroz ovu grupu.![]()
3 miliona i trogodisnji ugovor.
1946
Znas li ti koliko je 3 mil. KM novca ? Jesi li svijestan koje su to pare za malu fudbalsku zemlju BiH ?Head je napisao/la:3 miliona i trogodisnji ugovor.
Daj probudite se yebo vas play station i video igre od fudbalu ...
Dobili su 9 miliona, ne vidim sto je problem dati trecinu toga na kvalitetnog selektora koji ce ti te pare vratiti dvostruko za dvije godine.Elegant je napisao/la:Znas li ti koliko je 3 mil. KM novca ? Jesi li svijestan koje su to pare za malu fudbalsku zemlju BiH ?Head je napisao/la:3 miliona i trogodisnji ugovor.
Daj probudite se yebo vas play station i video igre od fudbalu ...
1946
Pa da zarafala Miske po Magatu. Ali bi smijeha bilo.
Dio para od tih "9 milona" je vec potrosen na troskove putovanja i svega ostalog vezanog za Brazil, jedan dio je otisao za dugove i razno-razne obaveze.
Dio tog novca se rastalio u avionu po povratku iz Kaunasa. To je problem sto u savezu imamo taldjije kojim puca qurac za repkom al su tu da uzmu dio kolaca. Bas je Bevanda is'o u Brazil sto voli BiH, otiso covjek da se odmori a ujedno i dobija svaki dan megalomansku dnevnicu za to sto uziva u carima Brazilskih plaza.Elegant je napisao/la:Dio para od tih "9 milona" je vec potrosen na troskove putovanja i svega ostalog vezanog za Brazil, jedan dio je otisao za dugove i razno-razne obaveze.
1946
Trenutno korisnika/ca: Beduin, Goalgetter, Hajdeee, HariTz, Jarodwest, Kajkutenjoyer, L-Train, Lecler, MostarReds22, Muumii, StevieG8 i 86 gostiju.