Film - najbolji režiseri

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Najbolji reziser od ponudjenih po vama je:

Anketa je završila: 04 apr 2015, 17:33.

Scorsese
13
38%
Nolan
6
18%
Fincher
2
6%
Tarantino
7
21%
Hitchcock
6
18%

Ukupno glasova: 34

MartinScorsese
Kontakt:

Re: Film - najprecijenjeniji svih vremena

Post Postao/la MartinScorsese » 03 feb 2015, 16:08

Donnie Darko je napisao/la: Hajd iskreno, bil ti smetalo da je Kum na listi umjesto Shawshanka? :)

Brate moj, glasao sam za njega :lol:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 feb 2015, 16:13

Ne znam jbg, ja ću vazda prije staviti Trainspotting, koji mi je odvratan, na listu precijenjenih, nego LOTR trilogiju, koju smatram dosta dobrom.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 03 feb 2015, 16:14

Argo po meni najprecjenjeniji, ne znam zbog cega taj film imatako dobre ocjene.Ali kao i diskusija iznad slazem se da svako ima svoje misljenje.
Meni su prva dva dijela Kuma neprevazidjena kada se uzmu svi kriteriji u obzir,ali gluma je presudna,nesto sto izdvaja tajfilm iznad ostalih.Bilo je filmova sa dosta boljim scenarijima ali...
SLOBODA NAVIJAČIMA

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 feb 2015, 16:17

Ma, Shawshank je jednostavno najprecjenjeniji film i tacka. Prakticno imas dva izbora: ili ti je jedan od najboljih filmova svih vremena ili nije... Ako, jeste- OK, tvoj izbor, ako nije- precjenjen je. Da je ispravno glasanje, on bi lako odnio pobjedu.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

MartinScorsese
Kontakt:

Post Postao/la MartinScorsese » 03 feb 2015, 16:19

Consigliere je napisao/la:Ma, Shawshank je jednostavno najprecjenjeniji film i tacka. Prakticno imas dva izbora: ili ti je jedan od najboljih filmova svih vremena ili nije... Ako, jeste- OK, tvoj izbor, ako nije- precjenjen je. Da je ispravno glasanje, on bi lako odnio pobjedu.
Definitivno jeste jedan od... pitanje je da li zasluzuje biti prvi ili ne.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2015, 16:30

Gdje je ovdje ebeni Terminator :mrgreen:

Ovo gore sve dobri filmovi..

Pegi10
Kontakt:

Post Postao/la Pegi10 » 03 feb 2015, 16:52

Al je ova tema otisla u neku stvar neki su se toliko uvrijedili izborom kao da su oni reziseri tih filmova covjece niko od nas nije priznati filmski kriticar pa da se nesto njegova rijec vazi i svako glasa subjektivno sto mi se kod ovakvih izbora svidja ali opet niko nije odstupao toliko od teme pa da je glasao za neka sranja koja nisu ni cijenjena

Svidja mi se ideja za sljedecu anketu i nadam se da nece biti toliko negativna kao ova :thumbup: :wave:
Na temi Film i Kinematografija postoje samo Nerminovic i neznalice :kafa:
Dantes, Bog za kompjutere :kafa:
Quarterbeg, kloc za muziku :kafa:
Katastrofa šta se sve snima, previše se ljudima pustilo.

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 03 feb 2015, 17:46

Nije da se neko vredja samo mi je bilo smijesno sto su mnogi koji imaju hejt prema Camerunu apsolutno promasili temu. Valjda da bi nesto bilo precjenjeno mora da potuce konkurenciju u kritikama, nagradama a ne da te godine apsolutno bude u sjeni filma gdje se ovde nije nasao niti jedan glas za njega!?

U ovoj anketi Argo je najprecenjeniji film.
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 feb 2015, 18:02

Ima Hurt Locker jedan glas. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Klare

Post Postao/la Klare » 03 feb 2015, 18:02

Donnie Darko je napisao/la:
messilla je napisao/la:Ma otišli smo u pogrešnom pravcu jbga. Trebalo se glasati za filmove koji su nam odvratni, koje smo jedva pogledali i na koje se mrštimo kad ih neko spomene.
To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.
Donie preslusaj se jos jednom.

Zasto niko nije glasao za filmove Segala, Dama, Norisa, a znamo da su najgori.
Brkas mi te pojmove najgori i najprecijenjenji, nisi mi nacisto, a nije cudo sto anketa nije uspjela, bila je osudjena na propast i prije nego sto je pocela, osudjena kada Donie uzeo stvar u svoje ruke.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 feb 2015, 18:07

Klare je napisao/la:
messilla je napisao/la:Ma otišli smo u pogrešnom pravcu jbga. Trebalo se glasati za filmove koji su nam odvratni, koje smo jedva pogledali i na koje se mrštimo kad ih neko spomene.
To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.

Brkas mi te pojmove najgori i najprecijenjenji, nisi mi nacisto, a nije cudo sto anketa nije uspjela, bila je osudjena na propast i prije nego sto je pocela, osudjena kada Donie uzeo stvar u svoje ruke.
O čemu pričaš uopšte? :rol:

Anketa je itekako uspjela, samo je prevelik broj uvrijeđenih što im je najdraži film u anketi (velikim dijelom upravo zat što je anketa uspjela).

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 03 feb 2015, 18:25

Budimo realni,jedino da je autor namjerno kao trik stavio Iskupljenje i Foresta na glasanje mogao bih to shvatiti,ovako ako je to stavljeno samo zato da neki balavac glasa za ta dva remek djela onda je anketa neozbiljna i nema mjesto ovdje.
Ja sam laik za umjetnost i slike Rembranta ili onog ludjaka Salvador Dalia ne kontam ali se nikad ne bih usudio reci da su precijenjeni ...jer ako sam laik za tu vrstu umjetnosti i ako je ne razumijem ili ne vidim pravim ocima kako onda da je nazovem precijenjenom..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 feb 2015, 18:36

Ma nije trik, izglasani regularno. Svi izabrali svojih 10 najprecijenjenijih filmova po sistemu jedan film-jedan bod, i kao što vidiš ovo je prvih osam na listi. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 03 feb 2015, 18:41

:facepalm:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 03 feb 2015, 19:41

madridist je napisao/la:
MartinScorsese je napisao/la:Iskreno, meni je iskuoljenje bolji film od kuma. Da sam kuma pogledao prije goodfellas, ili once upon a time in america mozda bi mi bolje legao. Sta bi sad covjek. :D Postujem koliki je to napredak za kinematografiju u to doba ali imam bar 20 filmova u kojima sam vise uzivao od kuma. Mislim da me nema sta biti stid pa to reci. I drugi dio mi je bio bolji i dinamicniji od prvog.
Zasto bi te bilo stid,Kum je legendarna trilogija ali da je to najbolje ostvarenej u istoriji ,naravno da nije,
meni je Dobar,los zao jaci od trilogije Kum.
:thumbup:

You see, in this world there's two kinds of people, my friend: Those with loaded guns and those who dig. You dig. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 03 feb 2015, 20:37

Klare je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la: To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.

O čemu pričaš uopšte? :rol:

Anketa je itekako uspjela, samo je prevelik broj uvrijeđenih što im je najdraži film u anketi (velikim dijelom upravo zat što je anketa uspjela).
Slazem se da je anketa uspjela,ali ne bih rekao da je netko uvrijedjen nego ljudima jednostavno nije jasno zbog cega netko neke od ovih filmova smatra precijenjenima.Recimo meni za Avatar nije jasno,dobar mi je film i nisam dobio dojam da je precijenjen i da se nekakav ogroman hype oko njega stvorio.Shawshank mi je pak medju 10 najdrazih/najboljih filmova ikad,ali shvacam zasto ga dosta ljudi smatra precijenjenim.Izgleda da bi definitivno trebalo u iducim anketama i neko obrazlozenje napisat pa da odmah vidimo kako i zasto.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 03 feb 2015, 20:53

madridist je napisao/la:Budimo realni,jedino da je autor namjerno kao trik stavio Iskupljenje i Foresta na glasanje mogao bih to shvatiti,ovako ako je to stavljeno samo zato da neki balavac glasa za ta dva remek djela onda je anketa neozbiljna i nema mjesto ovdje.
Ja sam laik za umjetnost i slike Rembranta ili onog ludjaka Salvador Dalia ne kontam ali se nikad ne bih usudio reci da su precijenjeni ...jer ako sam laik za tu vrstu umjetnosti i ako je ne razumijem ili ne vidim pravim ocima kako onda da je nazovem precijenjenom..
Al, nasao skolske primjere precjenjenog filma. :rol: Jedan najbolji film svih vremena (!), drugi prakticno kult, a ustvari oba -nista posebno. :problem:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 03 feb 2015, 20:58

:lolno:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 feb 2015, 21:21

Znaci Kill Bill i Avatar su precjenjeni a Interstellar nije? Znam da cu ispasti naporan ali meni ovo stvarno nema logike. Kill Bill i Avatar za mene nisu precjenjeni jer ispunjavaju ono sto su obecali, bez velikih pretenzija da otkriju tajne univerzuma. Za razliku od ovog medjuzvjezdanog filma koji je mnogo obecavao ali se skroz zapetljao, srusio osnove fizike, spustio glavnog junaka u srce crne rupe i na kraju nista posebno nije rekao. Vjerujem da ce vremenom euforija oko tog filma splasnuti i da ce ljudi uvidjeti sve njegove mane, a ima ih mnogo.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 03 feb 2015, 21:23

calcio je napisao/la:Znaci Kill Bill i Avatar su precjenjeni a Interstellar nije? Znam da cu ispasti naporan ali meni ovo stvarno nema logike. Kill Bill i Avatar za mene nisu precjenjeni jer ispunjavaju ono sto su obecali, bez velikih pretenzija da otkriju tajne univerzuma. Za razliku od ovog medjuzvjezdanog filma koji je mnogo obecavao ali se skroz zapetljao, srusio osnove fizike, spustio glavnog junaka u srce crne rupe i na kraju nista posebno nije rekao. Vjerujem da ce vremenom euforija oko tog filma splasnuti i da ce ljudi uvidjeti sve njegove mane, a ima ih mnogo.
Zao mi tastature po kojoj kucas.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: tobaccos i 9 gostiju.