Donnie Darko je napisao/la: Hajd iskreno, bil ti smetalo da je Kum na listi umjesto Shawshanka?![]()
Brate moj, glasao sam za njega

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Donnie Darko je napisao/la: Hajd iskreno, bil ti smetalo da je Kum na listi umjesto Shawshanka?![]()
Definitivno jeste jedan od... pitanje je da li zasluzuje biti prvi ili ne.Consigliere je napisao/la:Ma, Shawshank je jednostavno najprecjenjeniji film i tacka. Prakticno imas dva izbora: ili ti je jedan od najboljih filmova svih vremena ili nije... Ako, jeste- OK, tvoj izbor, ako nije- precjenjen je. Da je ispravno glasanje, on bi lako odnio pobjedu.
Donie preslusaj se jos jednom.Donnie Darko je napisao/la:To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.messilla je napisao/la:Ma otišli smo u pogrešnom pravcu jbga. Trebalo se glasati za filmove koji su nam odvratni, koje smo jedva pogledali i na koje se mrštimo kad ih neko spomene.
O čemu pričaš uopšte?Klare je napisao/la:Donie preslusaj se jos jednom.Donnie Darko je napisao/la:To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.messilla je napisao/la:Ma otišli smo u pogrešnom pravcu jbga. Trebalo se glasati za filmove koji su nam odvratni, koje smo jedva pogledali i na koje se mrštimo kad ih neko spomene.
Zasto niko nije glasao za filmove Segala, Dama, Norisa, a znamo da su najgori.
Brkas mi te pojmove najgori i najprecijenjenji, nisi mi nacisto, a nije cudo sto anketa nije uspjela, bila je osudjena na propast i prije nego sto je pocela, osudjena kada Donie uzeo stvar u svoje ruke.
madridist je napisao/la:Zasto bi te bilo stid,Kum je legendarna trilogija ali da je to najbolje ostvarenej u istoriji ,naravno da nije,MartinScorsese je napisao/la:Iskreno, meni je iskuoljenje bolji film od kuma. Da sam kuma pogledao prije goodfellas, ili once upon a time in america mozda bi mi bolje legao. Sta bi sad covjek.Postujem koliki je to napredak za kinematografiju u to doba ali imam bar 20 filmova u kojima sam vise uzivao od kuma. Mislim da me nema sta biti stid pa to reci. I drugi dio mi je bio bolji i dinamicniji od prvog.
meni je Dobar,los zao jaci od trilogije Kum.
Slazem se da je anketa uspjela,ali ne bih rekao da je netko uvrijedjen nego ljudima jednostavno nije jasno zbog cega netko neke od ovih filmova smatra precijenjenima.Recimo meni za Avatar nije jasno,dobar mi je film i nisam dobio dojam da je precijenjen i da se nekakav ogroman hype oko njega stvorio.Shawshank mi je pak medju 10 najdrazih/najboljih filmova ikad,ali shvacam zasto ga dosta ljudi smatra precijenjenim.Izgleda da bi definitivno trebalo u iducim anketama i neko obrazlozenje napisat pa da odmah vidimo kako i zasto.Donnie Darko je napisao/la:O čemu pričaš uopšte?Klare je napisao/la:Donie preslusaj se jos jednom.Donnie Darko je napisao/la: To je najgori film, ne najprecjenjeniji. Dva svijeta različita.
Zasto niko nije glasao za filmove Segala, Dama, Norisa, a znamo da su najgori.
Brkas mi te pojmove najgori i najprecijenjenji, nisi mi nacisto, a nije cudo sto anketa nije uspjela, bila je osudjena na propast i prije nego sto je pocela, osudjena kada Donie uzeo stvar u svoje ruke.![]()
Anketa je itekako uspjela, samo je prevelik broj uvrijeđenih što im je najdraži film u anketi (velikim dijelom upravo zat što je anketa uspjela).
Al, nasao skolske primjere precjenjenog filma.madridist je napisao/la:Budimo realni,jedino da je autor namjerno kao trik stavio Iskupljenje i Foresta na glasanje mogao bih to shvatiti,ovako ako je to stavljeno samo zato da neki balavac glasa za ta dva remek djela onda je anketa neozbiljna i nema mjesto ovdje.
Ja sam laik za umjetnost i slike Rembranta ili onog ludjaka Salvador Dalia ne kontam ali se nikad ne bih usudio reci da su precijenjeni ...jer ako sam laik za tu vrstu umjetnosti i ako je ne razumijem ili ne vidim pravim ocima kako onda da je nazovem precijenjenom..
Zao mi tastature po kojoj kucas.calcio je napisao/la:Znaci Kill Bill i Avatar su precjenjeni a Interstellar nije? Znam da cu ispasti naporan ali meni ovo stvarno nema logike. Kill Bill i Avatar za mene nisu precjenjeni jer ispunjavaju ono sto su obecali, bez velikih pretenzija da otkriju tajne univerzuma. Za razliku od ovog medjuzvjezdanog filma koji je mnogo obecavao ali se skroz zapetljao, srusio osnove fizike, spustio glavnog junaka u srce crne rupe i na kraju nista posebno nije rekao. Vjerujem da ce vremenom euforija oko tog filma splasnuti i da ce ljudi uvidjeti sve njegove mane, a ima ih mnogo.