12.06.2015. / BiH - Izrael
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- tuzlak1987
- Kontakt:
Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael
Pa kakve veze ima to sa nastupima za rep sa fizickim statusom igraca? Po meni nikakve, to sto je igrao prije ne znaci da sada moze odgovoriti zahtjevima..
Da nije pozvao Dzeku,Pjanica ili Begovica shvatio bih ali ovako Salihovic nije par godina odigrao normalne utakmice za reprezentaciju. Nista nismo izgubili jer uopste nije faktor na igru rep zadnjih godina
Slazem se da ne treba vise upucivati poziv Ibisevicu. Vjerovatno je i dobio jer osim Dzeke nema kvalitetnog napadaca pa da ih ima ako mu se nedaj Boze sta desi kao za Izrael
Da nije pozvao Dzeku,Pjanica ili Begovica shvatio bih ali ovako Salihovic nije par godina odigrao normalne utakmice za reprezentaciju. Nista nismo izgubili jer uopste nije faktor na igru rep zadnjih godina
Slazem se da ne treba vise upucivati poziv Ibisevicu. Vjerovatno je i dobio jer osim Dzeke nema kvalitetnog napadaca pa da ih ima ako mu se nedaj Boze sta desi kao za Izrael
-
Ma ovo veze s vezom nema, kritike totalno neutemeljene. Covjek radi stvar najbolje sto moze,a kritike su je sto je pozvao Avdiju, medju 26 igraca, i sto nije pozvao Salihovica. Covjek odigrao 422 minute u sezoni, u svim takmicenjima, uz to kuburi s povredama i totalno nespreman, a kada im to kazes , onda "a sto je pozvao Ibisevica?"tuzlak1987 je napisao/la:Pa kakve veze ima to sa nastupima za rep sa fizickim statusom igraca? Po meni nikakve, to sto je igrao prije ne znaci da sada moze odgovoriti zahtjevima..

Nema smisla raspravljati.
Je li ovo Miske stigao na okupljanje

Kad je se Lulic udebljao ovako?Dado je napisao/la:Je li ovo Miske stigao na okupljanje![]()
![]()
![]()

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Gledaj Dzone i sa fudbalerimaDado je napisao/la:Je li ovo Miske stigao na okupljanje![]()
![]()

@cartman ne diraj mi havera.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Nikad mu neću zaboraviti ono provociranje Abaloa, samo šteta što nema video zapis, za analeSabinho je napisao/la:Gledaj Dzone i sa fudbalerima

Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ziva legenda bgm.

Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Ljudi su uglavnom nezadovoljni i razocarani kako Meša počinje mandat,prije svega spiskom,pozivanjem nekih igraca koji su davno trebali biti prektizeni,nepozivanjem Salihovica i Prcica,pozivanjem Stojana aka makazice itd.I to razocarenje su iznijeli na drustvenim mrezama.
Ali nemamo drugog izbora nego zaboraviti na sve i ovo dana do utakmice stvoriti atmosferu potrebnu za pobjedu,samo je to sada vazno.Poslije ce biti vremena da se ispravi ono sto je pogresno.
Treba biti realan i reci da je Meši pripao težak zadatak, s druge strane sam se prihvatio zadatka.Savez i javnost ocekuju plasman na euro i sve ispod toga Mešu gura u bezizlaznu situaciju.Zadnjim potezima je sebi jos vise otezao jer da nije stvari koji neodoljivo lice na predhodnog selektora,prije svega sto ce tice pozivanja i nepozivanja igraca mozda bi Meša i imao sanse da ostane i u slucaju neuspjeha.
Ovako ce tesko ostati,zato sretno i njemu i nama,nadam se da zna sta radi.
Ali nemamo drugog izbora nego zaboraviti na sve i ovo dana do utakmice stvoriti atmosferu potrebnu za pobjedu,samo je to sada vazno.Poslije ce biti vremena da se ispravi ono sto je pogresno.
Treba biti realan i reci da je Meši pripao težak zadatak, s druge strane sam se prihvatio zadatka.Savez i javnost ocekuju plasman na euro i sve ispod toga Mešu gura u bezizlaznu situaciju.Zadnjim potezima je sebi jos vise otezao jer da nije stvari koji neodoljivo lice na predhodnog selektora,prije svega sto ce tice pozivanja i nepozivanja igraca mozda bi Meša i imao sanse da ostane i u slucaju neuspjeha.
Ovako ce tesko ostati,zato sretno i njemu i nama,nadam se da zna sta radi.
Moze Avdo mjenjati Zukanovica kod Susica je znao i lijevo krilo igrati. Tako da nema zime dok su ovakvi univerzalci unutra. Tu je i Hadzic koji je igrao beka kod spomenute persone. Sajini patenti nas vade iz svih situacija i sreca da je Mesa dijelom nastavio na temeljima njegova rada.
Ne daj boze samo da se Mujdzi sta desi. Samo individualni treninzi do utakmice. Ista stvar i sa Besicem, ne pustati Sea na 10 metara da mu pridje.
Ne daj boze samo da se Mujdzi sta desi. Samo individualni treninzi do utakmice. Ista stvar i sa Besicem, ne pustati Sea na 10 metara da mu pridje.
Gledam Misketa ,pa čovjek fizički spremniji nego pola repke....manje težina nego u jeku kinske lige(izgleda da mu riža nije pasala).Sada da uskoči u kopačke bolje bi odigrao nega pola naših tzv.kreatora igre.
aqarius je napisao/la:Gledam Misketa ,pa čovjek fizički spremniji nego pola repke....manje težina nego u jeku kinske lige(izgleda da mu riža nije pasala).Sada da uskoči u kopačke bolje bi odigrao nega pola naših tzv.kreatora igre.
da hoće...
#Salihović
Re: RE: Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael
Virtu4l je napisao/la:
Nikad mu neću zaboraviti ono provociranje Abaloa, samo šteta što nema video zapis, za anale

Joj kad se sjetim...
FORZA MARŠAL !!!
U ponedjeljak idu za Zenicu čini mi se. Vikend im je slobodan da se mogu nalithodža je napisao/la:Do kad je reprezentacija u Sarajevu ?

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Re: RE: Re: 12.06.2015. / BiH - Izrael
Aha..hvalaFaraonTM je napisao/la:U ponedjeljak idu za Zenicu čini mi se. Vikend im je slobodan da se mogu nalithodža je napisao/la:Do kad je reprezentacija u Sarajevu ?

FORZA MARŠAL !!!
Ja ne mogu da razumijem pojedine ljude ovdje koji ne razumiju dvije stvari, da selektor nije samo osoba koja selektuje igrače nego i osoba koja sa svojim stručnim timom te igrače raspoređuje na terenu.
To što Baždarević pravi greške pri selekciji (subjektivno) ne znači da je isti kao Safet.
Jer Safet osim što je zvao velahavle igrače bio je nikakav taktičar. Isti taj Safet protiv ovog Izraela nije pozvao ni jednog napadača, isti taj Safet se nadao da će nas ovaj Izrael napasti a u odbrani nije imao ni jedno rješenje, isti taj Safet nikada nigdje nije otišao da pogleda ni jednog našeg igrača da vidi kako igra nego je gledao već sada čuvene kasete. Taj Safet nije imao pristup nije imao znanje i nije imao volju, njegovo držanje na terenu za vrijeme utakmice kada se očekuje da si kapetan broda govori dovoljno, pri rezultatu 0:3 ista faca isti izraz kao i kada vodimo 3:0, bez emocije bez reakcije...
Meša te stvari radi drugačije, možda i sam griješi kada se određeni igrači pozivaju, ali Meša pokazuje da je selektor radi stvari koje selektor treba da radi.
Daj dvojici kuhara odrezak, jedan će napraviti cordon bleu drugi će faširati u pljeskavicu koja će zagoriti...
Sastav igrača ništa ne govori ako taj isti selektor ne zna postaviti igru, i to je ono što većina vas zaboravlja.
To što Baždarević pravi greške pri selekciji (subjektivno) ne znači da je isti kao Safet.
Jer Safet osim što je zvao velahavle igrače bio je nikakav taktičar. Isti taj Safet protiv ovog Izraela nije pozvao ni jednog napadača, isti taj Safet se nadao da će nas ovaj Izrael napasti a u odbrani nije imao ni jedno rješenje, isti taj Safet nikada nigdje nije otišao da pogleda ni jednog našeg igrača da vidi kako igra nego je gledao već sada čuvene kasete. Taj Safet nije imao pristup nije imao znanje i nije imao volju, njegovo držanje na terenu za vrijeme utakmice kada se očekuje da si kapetan broda govori dovoljno, pri rezultatu 0:3 ista faca isti izraz kao i kada vodimo 3:0, bez emocije bez reakcije...
Meša te stvari radi drugačije, možda i sam griješi kada se određeni igrači pozivaju, ali Meša pokazuje da je selektor radi stvari koje selektor treba da radi.
Daj dvojici kuhara odrezak, jedan će napraviti cordon bleu drugi će faširati u pljeskavicu koja će zagoriti...
Sastav igrača ništa ne govori ako taj isti selektor ne zna postaviti igru, i to je ono što većina vas zaboravlja.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Nadam se da cemo ovu utakmicu igrati sa jednim napadacem vjerovatno Dzeko, ako budu dva onda Dzeko i Zec (Djuric).
Losa forma vecine igraca pred vaznu utakmicu na zalost.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Bez obzira što imamo probleme na "desetci" i što ne možemo igrati formaciju koja bi nam najviše godila mislim da ćemo igrati sa jednim napadačem, i to u formaciji 4-5-1 koja u fazi napada ide u 4-3-3, sa Lulićem i Hajrovićem/Višćom kao krilima i sa trojkom u sredini Bešić, Pjanić i vjerovatno Medunjanin.Elegant je napisao/la:Nadam se da cemo ovu utakmicu igrati sa jednim napadacem vjerovatno Dzeko, ako budu dva onda Dzeko i Zec (Djuric).
To mi nekako izgleda najbolje što imamo u ovom trenutku a biće teška tekma sa mnogo trke i jaka sredina je neophodna.
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 03 jun 2015, 19:51, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Neko maloprije rece nesto u smislu "da nam Vedad zacepi usta golom protiv Izraela" ( ne mogu sad naci taj komentar) .Vedad je igrac koji nosi mozda najvece zasluge ove generacije u reprezentaciji.Ja prvi bih volio da zabije go i radi nas a i radi sebe da se malo trgne iz agonije u kojoj se nazalost vec duze vrijeme nalazi.Apsolutno podrzavam njegov poziv , medjutim mislim da mu Mesa ovaj put nece dati neku solidnu minutazu ,vrlo je riskantno poceti sa dva napadaca od kojih nijedan nije u dobroj formi,čak sumnjam da ce selektor ikako forsirati ovu formaciju.
#15.10.2013 !!!
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!
#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.
Pretrcao u toj utakmici vise od Abaloa.Virtu4l je napisao/la:Nikad mu neću zaboraviti ono provociranje Abaloa, samo šteta što nema video zapis, za analeSabinho je napisao/la:Gledaj Dzone i sa fudbalerima

Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.