Što se tiče Kriteriuma kao zavšne pripreme za TDF,može se reći da TJV ima dva ,a možda i tri najjača vozača u peletonu.
Nova etapna pobjeda za njih,Kuss je bio brutalan čitav tjedan,Martinez uzeo GC pobjedu,a Pinot ostao opet kratki rukava.
Nadam se da je s Rogličem sve uredu i kako stvari stoje mogli bi opet imati dosadan TDF ovaj put s Visma trainom
TJV-vjerovatno su ostali bez Krujswika za TDF,ali Kuss,Bennett,WVA,T.Martin,Gesink i Tomica koji itekako podiže formu su sigurno
brutalna podrška za Rogliča,Ne bi me iznenadilo da uzmu prva dva mjesta na TDFu.Tomica se očito vraća u staru formu i tko zna možda vidimo borbu unutar momčadi
Ineos-Prva imena ne izgledaju dobro,Frooma nebi ni vodio na TDF,G je malo ali samo malo bio bolji,Bernala su povuki i rekli da ima problema s leđjima,ali ja njima uopće ništa ne vjerujem

Sivakov je bio vrlo dobar.Sigurno će doći s sjajnom momčadi na TDF i biti velika prijetnja(tko će znati šta kuhaju u kuhinji) ali prednost ide TVJo.
EF-Martinez iskoristio razna odustajanja i uzeo svoju najveću pobjedu,Higuita se isto razbio pa je nemoguće reći u kakvom je stanju.Uran nije izgledao dobro ali on je nepredvidljiv.Na papiru imaju vrlo dobro momčad posebno za brda:Woods,Carthy,Uran,Higuita,Martinez i trebali bi biti bitan faktor na TDFu.
Ag2R-Bardet solidan ali ništa više od toga u zadnjoj godini u ovoj momčadi,takva mu je i momčad,ali nešto što volim kod njih je da uvijek napadaju i pokušavaju nešto.Bardet bi možda trebao ganjati tačkastu majicu.
Astana-Lopez malo po malo podiže formu i mislim da je borba za TOP 5 realna,na TDFu uz njega su sigurno braća Izagire i Lutsenko ali bi ja poveo i mladog Vlasova koji je u sjajnoj formi iako su ga odredili za Giro.
Bahrein-#free Landa Landa je do danas bio odličan ali kako govore imao je grčeve i probleme sa stomakom,tako da ću mu to uzeti kao ispriku

Ako bude dobar kao prethodna četeri dana očekujem da bude itekakv faktor na TDFu,uz podršku Polesa,Bilba,Theunsa,Mohorica,Carusa..
Bora-Buchmann je bio sjajan do pada,tako da ne znam u kakvom je stanju,ali ako ništa nije ozbiljno vidim ga u borbi za podijum.
Mali problem je to što je Sagan tu koji sigurno neće raditi za njega,a morat će i troštit prije svih Ossa za sprint i borbu za zelenu majicu,iako Saganu nije potreban lead- out .Tako da Buchmann neće imati čitavu ekipu kao neki iza sebe.
CCC-šta reći od njima kad su najlošija WT momčad i raspadaju se,bez ijedne pobjede ove sezone.Zakarin;GVA,Trentin,Hirt,De Marchi..vjerovatno mnogo pokušaja da budu u bijegu i da uzmu neku etapu.
Cofidis-Sjajan rezultat za njih na Criteriumu ,GM završio treći za GC..vjerovatno najslabija WT momčad po imenima.Viviani,Sabatini i Laporte pokušat če ukrati neki sprint ,a GM će slijediti najjače na brdima pa šta bude ,Top 10 bi bio odličan rezultat jer skoro ide bez ikakve pomoći.
DQS-Alaf je se razgibavao malo na Criteriumu,njihov je cilj kao uvijek uzeti što više pobjeda i takva je momčad bez GC vozača
iako sigurno neće Alafa više puštati da pobjedjuje solo i uzima bonifikacije.
FDJ-izgledalo je da če Pinot uzeti Kriterium nakon Roglina odustajanja,ali opet ga je vrućina sjebala

iako je se mora se priznati borio kao lav bez ikakve momčadske podrške.Ne lošu momčad ima ali daleko od ovi najbolji,ali opet najjača francuska nada za žutu.
Lotto-ne treba ništa ni govoriti,samo sprint i etape...Caleb izgleda odlično,naravno kakav bi to TDF bio bez De Gendta i njegovi pokušaja da pobjedi iz bijega,očekujem ga u skoro svakom
MS-Adam ništa nije pokazao na CDu i ne vidim ga borbi za top5 ,Chaves je na Poljskoj pokazao neke znakove života nakon one teške ozljede,Momčadski mi uopće ne izgledaju da bi mogli biti faktor na TDFu.
Movistar-Ajde od Bale ništa ne očekujem,ali da Mas bude lošiji od dede nije dobar znak.Prvi put nakon dugo godina nisu faktor za GC na TDFu,valjda Bala može izvući neku etapu.
NTT-ganjanje etapa i ništa više,jedino ako Meintjes za 2 tjedna ne uskrsne

ali to se ne dogadja.
Sunweb-Od jako potentne momčadi od prije par godina na TDF dolaze samo da pokušaju uzeti neku etapu.Hircshi mi je zanimljiv vozač i ovo mu je prvi GT.
Trek-Porte je izgledao do danas dobro ali onda raspad ,ne znam šta se desilo.Solidna ekipa s njim i Baukom koji će sa svojim karakteritsičnim načinom vožnje ,biciklistička Paula Radcliffe

probati držati najbolje.
Direct Energie-etapa bi bila super,Calmejane u nekom pokušaju solo pobjede.
Vital Concept-dobri Pierre Roland za kojeg sam mislio da ima puno više godina samo 33 ,vjerovatno će pokušati pobjediti neko brdo iz bijega.Teško da Coquard može uzeti neki sprint,I njima pobjeda etapna je čudo.
Arkea Samsic-bemti coronu i udarac auta..Nairo je izgledao sjajno prije toga i do danas na CDu je bio odličan,sigurno još osjeća posljedice udarca.Dobra ekipa za proconti tim,Barguil izgleda dobro,ali ako Nairo ne bude dobar sigurno će Barguil ići u bijegove ili napadat tačkastu.

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "