Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Wolverine
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la Wolverine » 16 nov 2009, 17:33

neko_iz_mase je napisao/la:
harishp je napisao/la: Ama gdje su ostali ,,zasluzeni,,zuti.O tom se radi.
Ne razumijem. Hoces da kazes da su Rahimic i Murat nezasluzeno dobili kartone, ili .....
hoce da kaze ili zasto neki nasi igraci koji nemaju kartone nisu dobili zasluzeni zuti...

ili da nije portugalcima djelio zasluzene zute.

harisp imas navodnike na tastaturi, ovako samo "bode u oci".

schalke 04
Kontakt:

Post Postao/la schalke 04 » 16 nov 2009, 17:34

Ja mislim da je to cista laz jer jas negdje procitao da je Pjanic negdje izjavio da se uopste ne buni sto je na klupi...

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 nov 2009, 17:35

DinoTM je napisao/la:
Adobih91 je napisao/la:Dječaci i curice vako ču vam reč... Ako se ne budu svađali u reprezentaciji možemo pobijedit brez problema 8-)
Ali ja čuo Pjaničov otac nešto čiri sere zašto Pjanić nije igro više pa govori se čak da bi i Pjanić išo van iz reprezentacije... Negdje sam pročito da je morala u BIH reprezentaciji u qrcu i ako je to istina velika bruka nas čeka u srijedu...
Ocat' ko te slaga? Sto to niko drugi nije cuo nego bas, i samo ti?
Ma to ti je jarane pisalo na siteu Sportskih Novosti iz Hrvatske. Te su novine poznate po svom nacionalizmu. Nasu su reprezentaciju sve donedavno zvali "bosnjacka". I onda u sljedecoj recenici spomenu Misketa ili Pandzu. Smjesno. Tako su izmislili i ovo za Pjanica, isti su kreteni pisali i da su horde ubili Vedrana, da su ulazili u kuce sirokobrijezana itd itd.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 nov 2009, 17:36

Wolverine je napisao/la:
Ne razumijem. Hoces da kazes da su Rahimic i Murat nezasluzeno dobili kartone, ili .....
hoce da kaze ili zasto neki nasi igraci koji nemaju kartone nisu dobili zasluzeni zuti...

Da.
,,Bode oci,, :roll: Kako bi stampu citao????????
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 nov 2009, 17:37

Sudija je kvalitetno radio za Portugalce,naravno nije smio sebi dozvoliti da se to vidi kao na dlanu ,ali ako malo dublje udjemo u analizu vidicemo da je bio katastrofalan po nas.
Sjetimo se starta nad Liedsonom ,kontakt koji se ne svira nigdje ,i kontakt koji engleski sudija vidja svako kolo ,i naravno pusta,ali eto u tom slucaju je bio start koji se mora svirati.
Start Spahica za zuti karton,jeste bio ,ali je ipak to kapiten ,i njemu se onako ne daju kartoni ,nego se prvo opomene...a,sjeticemo se i starta nad Muratovicem od strane Carvalha ,gdje je pustena prednost ,nakon cega je dosao do njega i samo ga opomenuo..ono je klasicni zuti karton.
Ne znam ,isto tako ,koju je ruku vidio od strane Ibisevica kad je zaustavio nas napad.
Sto se tice offside-a u kojemu su se nasla 3 portugalca ,nista niko svirao nije ,cinjenica je isto tako da se offside ne svira ako neki igrac ne ostvari kontakt sa loptom ,pa to moze biti dobar izgovor za nesviranje,ali su sva 3 igraca bila u offside-u ,i svi su bili potencijalni kandidati za dodir s loptom ,i to se mora svirati.
Sjeckao je igru ,nije dozvoljavao da se razvije ,jednostavno bio je los sudija po nas...neke je stvari kompenzirao ,ali ipak je prelos bio...i nema sanse da italijan sebi dozvoli taj luksuz da u Zenici svira onako..vjerujem u njega,
Na kraju krajeva ,mozemo pisati ovdje danima vezano za nase prilike ,utakmicu ,sudjenje ,ali bilo je sta je bilo ,i to se vratiti ne moze ,pri svakoj pomisli da smo mogli dati gol me uhvati neka tuga i strah da nam to ne bude razlog zbog kojeg cemo propustiti SP,ali opet se nadam da cemo ih unistiti.
Okrenimo se malo narednoj utakmici ,ostavimo proslu iza nas ,i pokusajmo zajednickim snagama sto bolje analizirati na koji nacin bi bilo dobro odigrati ,kako uznemiriti porugalce,kako im je.bat cigansku majku..kako se dodatno homogenizirati .i td...

elvir75
Kontakt:

Post Postao/la elvir75 » 16 nov 2009, 17:39

Što se tiče sudjenja sudija je imao neujednacen kriterij, nama je dao cetri kartona a mogao je bogami i portugalcima.
Sudija iz engleske lige da sudi onakve prekrsaje protiv nas a iste nesvira za nas u njmanju ruku sumnjivo.
To je primjetio cak i Bozo Susec

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 16 nov 2009, 17:40

dzaba raspravljate kad je spaha sam prizno da je svjesno dobio zuti karton jer je miske izgubio loptu na sredini i cigani krenuli u kontru . . . rahimic u prvom poluvremenu dobio opomenu, kasnije igro rukom namjerno i dobro je do kraja i osto samo na zutom . . . muratovic isto tako nako par prekrsaja dobio zuti . . . sto bas njih trojica ? pa vjerovatno sto im je zadatak bio prekidanje portugalskih fuckin' napada od kojih se pola moralo zaustavljat prekrsajem :roll: i dosta molim vas tih teorija zavjere i slicnih njasra, da ga je zlatan zabio sve bi bilo u redu
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 16 nov 2009, 17:41

Evil Genius je napisao/la:dzaba raspravljate kad je spaha sam prizno da je svjesno dobio zuti karton jer je miske izgubio loptu na sredini i cigani krenuli u kontru . . . rahimic u prvom poluvremenu dobio opomenu, kasnije igro rukom namjerno i dobro je do kraja i osto samo na zutom . . . muratovic isto tako nako par prekrsaja dobio zuti . . . sto bas njih trojica ? pa vjerovatno sto im je zadatak bio prekidanje portugalskih fuckin' napada od kojih se pola moralo zaustavljat prekrsajem :roll: i dosta molim vas tih teorija zavjere i slicnih njasra, da ga je zlatan zabio sve bi bilo u redu
Rahimic je dobio 2x puta opomenu...treci put zuti karton naravno
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 16 nov 2009, 17:42

Wolverine je napisao/la:

A-ha Pa vjerovatno zato sto niko nece da gleda SP bez najskupljeg igraca svijeta.
Fudbal je davno komercijalizovan, i prece su milijarde koje stignu od Kineza i Japanaca,nego da neko gleda Bosnu na SP-u. U stvari,dovoljna je bila i ona recenica Blatera,da nam sve bude jasno.
Mi mozemo proci na SP, ali u mnogome ce nam put biti otezan i ukoliko mislimo proci, u Zenici moramo dati 200% nasih mogucnosti.
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 nov 2009, 17:43

rob do bagro je napisao/la:
Evil Genius je napisao/la:dzaba raspravljate kad je spaha sam prizno da je svjesno dobio zuti karton jer je miske izgubio loptu na sredini i cigani krenuli u kontru . . . rahimic u prvom poluvremenu dobio opomenu, kasnije igro rukom namjerno i dobro je do kraja i osto samo na zutom . . . muratovic isto tako nako par prekrsaja dobio zuti . . . sto bas njih trojica ? pa vjerovatno sto im je zadatak bio prekidanje portugalskih fuckin' napada od kojih se pola moralo zaustavljat prekrsajem :roll: i dosta molim vas tih teorija zavjere i slicnih njasra, da ga je zlatan zabio sve bi bilo u redu
Rahimic je dobio 2x puta opomenu...treci put zuti karton naravno
A portugalci jedan zuti i milion opomena.
To oni saha haman igrali. :roll:
@Neko iz Mase pa o tome cjelo vrijeme i trubimo. :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 16 nov 2009, 17:45

ljudi sva ova prica izgleda ko da trazimo sebi opravdanje za eventualni neuspjeh ;)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 16 nov 2009, 17:48

Mozda bi ipak u Zenici trebali igrati pametno ,strpljivo ,racunati da utakmica traje 90 min ,a ne se zaljecati ,i otvarati puno prostora...polako ,ipak nas i 1-0 ostavlja u igri..samo sto je najgore u produzecima ako daju gol gotovo nam je,i to je mana ovog sistema "gol na strani"..jer ipak ,ovdje im ide na ruku 120 min ,a mi nismo imali 120 min da damo gol na strani..no ,sta je ,tu je!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 16 nov 2009, 17:50

zato napast u prvim minutama,dat gol na pocetku odma i navalit na drugi...branit se nesmijes...gore ti je ganjat rezultat citavih 90 min
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 nov 2009, 17:50

Evil Genius je napisao/la:ljudi sva ova prica izgleda ko da trazimo sebi opravdanje za eventualni neuspjeh ;)
Vidis,ja sam se ibretio kako relativno u cjelim kvalifikacijama smo imali ok sudjenje.
Zato nisam puno se ni obazirao na to.
Bez obzira dobili ili izgubili.
Ali ono u Lisabonu je bilo providno i nemoguce da svi mediji u svjetu su za to da je sudjenje bilo lose i nekvalitetno.Kao i tendecizno na strani Portugala.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 16 nov 2009, 17:51

strasno ste glupi i dosadni još od kraja tekme u subotu. Mi imamo jako dobar rezultat a ovdje se vec spominju neke svađe i gluposti. nego, da je ovo pravi forum sa normalnim likovima vise bi se respravljalo o ovom info-Alves i Deco propustili trening . valjda je to bitnija informacija od toga kako je sudio lik(teorija zavjere, kod nas toliko popularna jer ne vjerujemo u sebe)ili kako vedo nije odigrao dobro(sto nije tacno).
LJUDI JESTE LI SVJESNI U LISABONU IGRATI 1:0!!!!!TO NIJE NIKO OCEKIVAO!!!!!
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 16 nov 2009, 17:53

harishp je napisao/la:
Evil Genius je napisao/la:ljudi sva ova prica izgleda ko da trazimo sebi opravdanje za eventualni neuspjeh ;)
Vidis,ja sam se ibretio kako relativno u cjelim kvalifikacijama smo imali ok sudjenje.
Zato nisam puno se ni obazirao na to.
Bez obzira dobili ili izgubili.
Ali ono u Lisabonu je bilo providno i nemoguce da svi mediji u svjetu su za to da je sudjenje bilo lose i nekvalitetno.Kao i tendecizno na strani Portugala.
ma slazem se za to, al' kazem za ovu troijcu sto su dobili zute da je zasluzeno . . . a cijela ova prica (ne samo sudjenje) nego neke teorije zavjere i to mi djeluje ko da se pravdamo u slucaju ne prolaska dalje.

senoRA
Kontakt:

Post Postao/la senoRA » 16 nov 2009, 17:54

džakailibu je napisao/la:strasno ste glupi i dosadni još od kraja tekme u subotu. Mi imamo jako dobar rezultat a ovdje se vec spominju neke svađe i gluposti. nego, da je ovo pravi forum sa normalnim likovima vise bi se respravljalo o ovom info-Alves i Deco propustili trening . valjda je to bitnija informacija od toga kako je sudio lik(teorija zavjere, kod nas toliko popularna jer ne vjerujemo u sebe)ili kako vedo nije odigrao dobro(sto nije tacno).
LJUDI JESTE LI SVJESNI U LISABONU IGRATI 1:0!!!!!TO NIJE NIKO OCEKIVAO!!!!!
dzaba ti je to pisati......mi kad pobjedjujemo najbolji smo cim izgubimo 1:0 od portugala u portugalu ne valjamo krcu....ne vrijedi se radi toga prijavljivati na ovaj forum,samo te neko moze bezze isprovocirati :mrgreen:

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 16 nov 2009, 17:59

Kada citam to o Pjanicu i njegovom ocu. Ne da su glupe samo novine koje su to kao prve napisale, nego su jos gore nase novine koje su to dalje prosirile. U istom clanku pisu rijeci "i suska se da bi moglo biti da je blaa". Suska se? S.erem se na taj "journalisam". A ko je jos gori od navedenih? Naivni ljudi koji to gutaju i dalje sire. ;)

Ovo sa sudijom je svejedno, nije nam bio naklonjen, ali da smo imali vise sansi naprijed, dobivali bi Portugalci vise karti a ne mi. Ali to je sve svejedno. Ocekujem veoma dobro sudjenje u srijedu, trebaju nasi navijaci uvjek praviti pritisak na sudiju, pri najmanjem foulu Portugalaca. Sada samo vazi predstojeca utakmica i da pobjedimo.

Pa i da odigramo 1:0 i na penale.
Sta nas briga nemamo sta za izgubiti, kod kuce smo jaki i ovaj put cemo stisanti Portugalce. Igrace jedan igrac kojeg u Portugalu nije bilo, ne mislim time Pjanica, nego Misimovica. ;)
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

džakailibu
Kontakt:

Post Postao/la džakailibu » 16 nov 2009, 18:01

meni to nije jasno uopšte. pa zamislite kako su portugalci sjebani koji su mislili da ce sve rješiti u prvoj tekmi a tamo prošli kroz iglene uši a sada trebaju u zenici odigrati. ko je mislio da ce ove dvije tekme biti lake stvarno ne treba se vise ni javljati niti gledati fudbal. LJUDI IMAMO VELIKIH SANSI I SAMO TREBA IGRATI PAMETNO.I da upravo sto rece momak gore, mismovic ne moze odigrati lošije.
strašno me stomak boli! može li od jukana "mene nosi mutna rijeka"!!!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 16 nov 2009, 18:09

Samo da kazem da sam gledao Najmanje 30 utakmica koje je sudio Rossetti i mogu reci da je mozda u ovom trenutku najbolji sudija na svijetu,talijanska skola,mentor Kolina sta se tu ima pricati puno.Kolina ima striktna pravila kada su sudije u pitanju u Italiji tako da ako smo mogli birati sudiju koji e nam suditi ja bi izabrao talijana opet,covjek je hladan,nesjecka puno igru,respektuje sve igrace.Mislim da niko nema pravo na strah kada je u pitanju ovaj vrhunski sudac.

Budite mi pozdravljeni i nemojte se sekirati za sudiju ;) ;)

Kao sto sam jutros rekao Pjanic,Pandza,Bajramovic ce sve uciniti da damo sto vise golova i da se odbranimo,a tu je i Medunjanin koji bi mogao debitovati u srijedu,mislim da ce Misimovic u srijedu da briljira 8-) 8-)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.