Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

Seaman
Kontakt:

Re: Nogometna reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la Seaman » 17 jul 2014, 13:06

Mamić nema veze s mojim oproštajem, a za Hrvatsku 
sam učinio 
više od 
Kovača

Samo ja znam kroz što sam sve prolazio i nisam se više želio dovesti u situaciju da opet doživim nešto slično - kaže Dudu.

Nakon Ognjena Vukojevića, od nacionalnog se dresa oprostio i Eduardo da Silva! Očekivano, najavljivao je taj odlazak, a nakon pisma koje je uputio HNS-u i javnosti, naš najbolji strijelac (29 golova u 64 utakmice!) nakon Davora Šukera odlučio je svoje najdublje tajne podijeliti s čitateljima Večernjeg lista i u duljem ekskluzivnom razgovoru govorio je o svakoj temi koju smo dodirnuli. Eduardo je potkraj prošlog tjedna došao u Zagreb, no već u srijedu se, s obitelji, vratio u Rio de Janeiro.

Razgovarali smo u brazilskom baru Beleza, vlasnik kojeg je Eduardov prijatelj, Brazilac Serginho, bivši nogometaš Rijeke i Hrvatskog dragovoljca. Dudu je na početku rekao:

Nedostajat će mi navijači

- Bilo mi je prekrasno ovih deset godina u mladoj i A reprezentaciji, a najviše bih zahvalio navijačima na potpori koju sam imao cijelo vrijeme, pogotovu kad mi je bilo najteže. Uostalom, zbog navijača sam i odlučio igrati za Hrvatsku, nedostajat će mi taj pogled s travnjaka na crveno-bijele tribine – rekao je Eduardo i nastavio:

- Nije mi bilo lako oprostiti se od reprezentacije, to mi je najteža odluka u karijeri. Ali, trenutačno je to najbolje za mene. Samo ja znam kroz što sam sve prolazio i nisam se više želio dovesti u situaciju da opet doživim nešto slično.

U oproštajnom ste pismu naveli da "neki ljudi sa strane utječu na rad reprezentacije". Na koga ste konkretno mislili?

- Prepoznat će se ti ljudi u mojim riječima! I nisam to rekao samo zbog SP-a u Brazilu, nego zbog svega što se događalo u ovih deset godina koliko sam bio u A i mladoj reprezentaciji. Nije taj vanjski utjecaj od jučer...

Neki su uvjereni da ste mislili na Zdravka Mamića?

- Ni slučajno! Zdravko Mamić nema nikakve veze s tim, reprezentaciju nisam napustio zbog Zdravka Mamića! I začudilo me kad sam vidio da su neki mediji povezali Mamića s mojim oproštajem, to nije istina! Sramotno je da su neki novinari napisali da sam brutalno napao Mamića, kad to nisam ni rekao, ni učinio i ne znam zašto su to napisali. To što sam na sudu s Mamićem, nema nikakve veze s mojom odlukom o odlasku iz reprezentacije. Ovo nije moj obračun s Mamićem, nego moja istina o reprezentaciji i o razlozima odlaska iz reprezentacije.

Odluka nakon Meksika

Kad ste definitivno odlučili da je bilo dosta?

- Nakon poraza od Meksika. Pozvao sam Srnu, Pletikosu, Modrića, Ćorluku i Vukojevića, s kojima sam sve prošao, i rekao sam im da se opraštam.

Jeste li o oproštaju odlučili zajedno s Vukojevićem?

- Ma ne... Ogi je iz svojih razloga donio odluku, ja iz svojih. Uostalom, možda će se netko i sutra oprostiti, svatko od nas zna što je najbolje za njega. Meni je igranje za reprezentaciju uvijek bila najveća čast. Inače, najprije sam rekao obitelji, nisam tražio ni od koga savjet, nego sam im samo prenio odluku. Bili su konsternirani, ali prihvatili su moju odluku.

A kako su na vašu odluku reagirali suigrači?

- Bili su iznenađeni.

Brazil neću nikad prežaliti

Je li spoznaja da ste u Brazilu igrali samo 20-ak minuta najviše utjecala na vašu odluku?

- I da i ne. Zapravo, sad znam da bih jednako odlučio i da sam više igrao. Uostalom, prije dvije godine na EP-u u Poljskoj igrao sam manje nego u Brazilu pa nisam ni pomislio na oproštaj! Ali, na SP-u su se događale neke druge, ružne stvari koje su me pogodile i razočarale, osjetio sam da me se ne cijeni. Jasno je da svi želimo igrati, međutim, zna se vrlo dobro koliko je tko od nas dao za reprezentaciju i koliko može još dati. Odnosno, trebalo bi se to znati.

Je li vam to što niste igrali protiv Brazila najtužniji trenutak u karijeri, ne računajući, naravno, ozljede?

- Bio bih najsretniji čovjek na svijetu da sam tada igrao. Da sam na travnjaku proveo barem minutu... Uh, i danas mi je teško sjetiti se te utakmice, nikad to neću prežaliti. Nadao sam se minutaži, ne samo ja, vjerujem da je 99 posto hrvatskih navijača vjerovalo da ću dobiti priliku.

Je li točno da ste željeli napustiti klupu kad ste vidjeli da vas izbornik Kovač ne uvodi u igru?

- Ne, to je glupost i neistina, prvi put sad čujem za to! Pa nisam ja takav igrač, nisam sklon incidentima, nikad to ne bih napravio, momčad mi je uvijek ispred svega. Uostalom, za vrijeme utakmice nisam razmišljao o tome, koncentrirao sam se na igru i čekao sam da me se izbornik sjeti. Ali, nakon utakmice, odvrtio sam cijeli film. Zabio sam mnogo važnih golova za Hrvatsku, ali sam i svjestan da se ne živi od stare slave. Bio sam u dobroj formi cijelo proljeće, k tome sam rođeni Brazilac i igrali smo u Sao Paulu protiv Brazila! Svi su bili silno motivirani, a možete samo zamisliti kakav je bio moj motiv! To je bilo nešto posebno, teško mi je opisati taj osjećaj. I da sam ja bio trener, rekao bih: "Eduardo, danas ćeš igrati, dobit ćeš priliku i bit će ti to nagrada za sve što si dao reprezentaciji!" Ali, naš izbornik nije tako razmišljao i odlučio je drukčije. Jeste li vidjeli kako je izbornik Kolumbije Jose Pekerman stavio Mondragona na gol zadnje dvije minute, ili Louis van Gaal, nizozemski izbornik, koji je dao priliku i trećem vrataru u završnici utakmice za treće mjesto? To su bili veliki potezi velikih trenera i velikih ljudi...

A u svemu me najviše pogodila spoznaja da je Kovač napravio samo dvije izmjene, ne i treću! I zamislite, zadnjih desetak minuta gubimo 1:2, zagrijavamo se Sammir i ja, a odjednom Schildenfeld ide na zagrijavanje! Ništa mi nije bilo jasno, ni Sammiru, a ni Schildenfeldu. Gubimo, a izbornik zagrijava braniča!? I nikomu poslije nije bilo jasno zašto je napravio samo dvije izmjene na utakmici s Brazilom. I kad sam u miru sve to analizirao, složile su mi se kockice...

Smatrate li da vas izbornik namjerno nije uveo u igru?

- To samo on zna...

Kakav ste odnos imali s Nikom Kovačem?

- Iskreno, nikakav! Nakon što smo izbacili Island, jednom smo se čuli telefonski, naredio mi je da u siječnju idem na testiranje. To sam učinio, a drugi put razgovarali smo uoči početka priprema, kad sam ga zamolio da dođem dan kasnije, jer sam imao neke privatne obveze, i to mi je dopustio. A osim toga, nikad nismo razgovarali. Mislio sam da je takav prema svakom igraču, ali na pripremama i tijekom SP-a vidio sam da to nije baš tako. On ima nekoliko svojih "favorita", s njima je razgovarao, ponekad i na jeziku koji većina nas ne razumije... I začudilo me što s nama starijima, s kojima je zajedno i igrao, nikad nije razgovarao.

Kovač je "glumac"...

Jeste li imali nekih problema kad ste bili suigrači?

- Ne, barem ja mislim da nije bilo ništa. Sve je bilo normalno, ja njemu nisam mogao ništa zamjeriti. Očito je da se sad promijenio, kao igrač bio je jedna osoba, kao izbornik je posve druga. Ne znam što mi je mogao zamjeriti. Pjevao sam himnu kao i svi drugi, dakle to nije mogao biti razlog. Ne znam, možda mu nisam bio simpatičan, mogu samo nagađati... A možda je malo ljubomoran, jer je vjerojatno napravio znatno manje za reprezentaciju Hrvatske od mene! Zapravo, siguran sam da sam dao više od njega! On je stalno vikao, bio je borac, to mu nitko ne može osporiti, vrhunski je uklizavao. Ali, bio je i glumac! Igrao je na to uklizavanje, na viku i dernjavu, nosio je one boksačke ili hokejaške štitnike za zube, plakao je kad se svirala himna... I osvajao je narod na taj patetičan način. To je u redu, možete biti legenda i tako! Ali, samo time ne odlazi se na velika natjecanja, potrebno je i nešto više da bi reprezentacija uspjela na EP-u ili SP-u, potrebni su golovi i dobra igra!

Zanimljivo, u obraćanju javnosti nakon SP-a, Kovač je naglasio da ste negativno utjecali na ozračje u momčadi tijekom SP-a! Kako ste to negativno utjecali, što ste to učinili?

- Ja negativac? Ha-ha... Da nije žalosno, bilo bi doista smiješno. Jadna je ta izjava... Je li barem rekao što sam to negativno učinio?

Nije...

- Eto... Bilo bi dobro da netko pita sve igrače kako sam se ja to ponašao u Brazilu. Nitko tamo nije mogao vidjeti ni osjetiti moje nezadovoljstvo, moj je respekt prema reprezentaciji i navijačima prevelik da bih si dopustio iščašeno ponašanje. Uostalom, kod Bilića sam igrao i nisam igrao, kod Štimca je bilo isto tako, kao i kod Kovača. Ali, nikad nisam iskakao zbog nediscipline ili lošeg ponašanja. I nije mi jasno zašto je to rekao, očito je da se malo izgubio, ne zna prihvatiti objektivnu kritiku, a napao je sasvim pogrešnu osobu. Uostalom, ovo mi je prvi intervju nakon SP-a, nadam se da više i neću nikomu morati ništa objašnjavati, jer ću vama doista sve reći...

Istaknuo je i ovaj detalj:

– Nakon zadnje test-utakmice protiv Australije u Salvadoru izbornik je izjavio da sam se probudio tek u drugom poluvremenu, da nisam trčao u prvih 45 minuta. Nisam ni znao za to, no on mi je prišao prije ručka i rekao mi "da nije tako rekao"! Nisam znao o čemu je riječ pa sam na internetu vidio tu izjavu. Sljedećeg dana uoči treninga zamolio sam Irca Barryja Hamiltona, koji je GPS-sustavom mjerio dužinu trčanja, da mi kaže koliko sam pretrčao na toj utakmici. I pokazao mi je da sam u prvih 45 minuta pretrčao čak 5800 metara! I tada sam počeo shvaćati da nešto "ne štima", da se baš i neću naigrati na SP-u...

:kafa:

A možda je malo ljubomoran, jer je vjerojatno napravio znatno manje za reprezentaciju Hrvatske od mene! Zapravo, siguran sam da sam dao više od njega! On je stalno vikao, bio je borac, to mu nitko ne može osporiti, vrhunski je uklizavao. Ali, bio je i glumac! Igrao je na to uklizavanje, na viku i dernjavu, nosio je one boksačke ili hokejaške štitnike za zube, plakao je kad se svirala himna... I osvajao je narod na taj patetičan način. To je u redu, možete biti legenda i tako! Ali, samo time ne odlazi se na velika natjecanja, potrebno je i nešto više da bi reprezentacija uspjela na EP-u ili SP-u, potrebni su golovi i dobra igra!

dobro si rekao panju,koji je bio čista kita od igrača,osim borbesti teška nula, domoljubni preserator

kennyM
Kontakt:

Post Postao/la kennyM » 17 jul 2014, 13:37

Kovač nije bio kita od igrača bio, glupo je o tome pričat, dovoljan je dokaz da od njegova odlaska nemamo kvalitetnog igrača na toj poziciji. Ovo Eduardu ne treba. Oprostio si se, hvala ti za sve što si napravio za reprezentaciju i ne ruši atmosferu iz Brazila.
audere est facere!
Joe!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 17 jul 2014, 13:40

osim borbenosti teška nula,ali svako ima pravo na svoje mišljenje :kafa:

kennyM
Kontakt:

Post Postao/la kennyM » 17 jul 2014, 13:58

Seaman je napisao/la:osim borbenosti teška nula,ali svako ima pravo na svoje mišljenje :kafa:
Naravno, ali i Dudu od ozljede se nikad nije vratio na prijašnju razinu. I sada pametuje, što ne vrati ili donira 140.000,00 eura koje je dobio zahvaljujući što ga je Niko poveo u Brazil kad nije igrao, njemu je se isplatilo bit Hrvat
audere est facere!
Joe!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 17 jul 2014, 14:05

ali i takav je bolji od panja jelavića :kafa: jedina istina je da kovac nema blage veze kao trener

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 18 jul 2014, 14:20

http://www.rtl.hr/vijesti/sport/1257828 ... ukojevica/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 jul 2014, 19:56

Uoci Kameruna:
Edge:
[Bliži se tekma, jel i vas pere nervoza?
Bench:
pere me nervoza, dal stavit će broza jer je u broza, talenta dupla doza

meni je broz dobar baš skroz, ravan mu nije ni veliki oz

najdraža boja marsela broza, znate i sami, naravno...roza,
životinja;koza,
piće je loza,
a najdraža bolest...tuberkuloza(kuka artroza/mononukleoza)

draga je njemu i jetre ciroza, a najdraži predmet;penkala iz toza
uvijek pri ruci je njemu glukoza, na trening još uvijek mama ga voza

a simbioza, samira i broza, udara jače neg najčišća droza

kamerun kmeči zbog hettrika broza, nije nam ravan ni tajvan formoza
Bench:
bože, da postoji ljudska mitoza pa da nam repka ima dva broza
MarceloBrozovic:
benće moj lako je srati
čito sam na fejsu da takvi su hrvati
i ti imaš u sebi taj hrvatski jal
kogod uspije za tebe mora da je kral
vidim šta pišeš o mamiču caru, reko mi je da ti velim da te nabije na karu
a kad smo kod kare znaj da imaš sreču
da mene nije snimilo jer niko nema veču
a kad smo kod nike stoposto sereš i po njemu
kao kaj je stavil broza sam da mu digne cjenu
kaj tebe boli **** kaj mi cjenu diže repka
treniram skoro svaki dan ne izlazim do petka
malo se opustim kod bosanca i frenkija
svugdje čeka separe i spremna litra đekija
nedužna zabava uz šabana i cecu
al ti bi buraz našo zamjerku i najboljemu svecu
smiješ mi se vidim i jer glas mi je piskutav
pričaš svima okolo broz je glup i mutav
a ja te pitam buraz o čemu mi to pričamo
pa prešo sam za sedam milja iz lokse u dinamo
sedam milja i to je bagatela, jer reko mi je zdravko da i barca me je htjela
veli poslali su ponudu sa službenog mejla
veli s tolko nula da je istog trena sjela
cijela zdravkova familija na trosjed ispod berbera
zdravko je zatražio vode i šećera
kćer je veli rekla tata nemoj umrijeti
ako odeš gotovi smo ulica će uspjeti
veli zdravko poslje da je jedva preživio
napravio je pravu stvar kako bi se smirio
spustio je pogled dolje ko da je na drogama
vidio da koleđice stoje čvrsto na nogama
veli odma je znao da još mi nije vrijeme
da atomski će dinamo gradit oko mene
navodno je točno tako sve baš i bilo
i sad smo zdravko i ja jedna duša jedno tilo
a ja te pitam benću sad kad znaš tu priču
oćeš srat i dalje
po marcelu brozoviču?
Suker:
slika
Bench:
opet je benć pokrenuo trend, broz preko noći postao brend
MarceloBrozovic:
zdravko dragi šefe sjedim kraj bazena
kupaće u strahu navuko do ramena
svako slovo benća me ranjava u glavu
piše ko da đavo drži mu penkalu
i taman da ću prestat čitat te pamflete
osjetim da vaše misli meni lete
pogledam u ajfon prije nega spremim
i vidim vaše stihove ko da piso ih jesenjin
odma oko srca toplina mi se vrati
šta je dvajspet posto kad daješ svojem tati
Bench:
dragi marćelo, ti pišeš mi pismo
k'o zajedno ovce da čuvali mi smo,
ne spominji zdravka jer pišem baš pjesmu;
"kako je četnik rasprodao česmu"
ma, pokrao četnik još puno je toga,
al reci nam kako je lukitzi noga?
jer slušam baš vijesti iz nudističkog kampa,
zaigrat će broz, veseli se čampa
a kamerun strepi, izvještava šapit,
na gigantskog pišu broz će ih nabit.
oduševljenje ne dijeli tek balog,
al pustimo njega, on ima premalog.
i vijest se već širi kao viroza,
hrvatcka ne može dobit bez broza.

ne laži za loksu i barselonu,
i da te mourinho već vidi u londonu,
jer snovi su jedno, a istina ta
tvoj domet su tata i gaenka.
ti samiru ne možeš čistit ni kopačke,
ma umrijet ćeš a nećeš doć do vozačke.
žurim sad, čeka me provod i torta,
na rođendan stižu mi messi i laporta,
bijonse mi puši, zaboravljam skroz,
tko je taj nevažni marćelo broz.
a benća ne ljuti on postavlja trend,
i moli se bogu da bude ti frend,
jer on je od tebe i stvorio brend,
zucni i biti će koniec, the end.
ZdravkoMamic:
**** mene forum, al kad mene forum razjebe, ja samo dodam gas i moja pjesma mladom brosketu je opet ovdje

istina je, benće, sve šta broz je reko
dinamovo on je novo med i mlijeko
umro skoro ja sam kad barca ga je htjela
digli su mi tlak gore od vuvuzela

sedam milja dragi znaš da nije malo
al za takvu klasu i više bi se dalo
sad nakon brazila vrijedit će još više
svaki kamerunac prestrašeno diše

drag meni je jako, svaki start mu je do koske
najbolji na svijetu, to ti je naš broske
transfer rok se bliži, doće kolovoz
a onda odlazi naš marčelo broz

misliš da tek tako iz bayerna ide kroos
ništa nema čudno, zamijenit će ga broz
moćni guardiola ima ga u planu
misli o marčelu i po noći i po danu

pitali me zašto više se ne maknem
e pa benće dragi, na **** ih nataknem
takvi kao ti moj su pravi spas
čim ih vidim glasne, odmah dodam gas

rasturi me, ajde, imaš li ta muda
tjerat ću te ako treba do vrhovnog suda
znaš i sam da imam iskustva na sudu
**** li ga crnog, zna to i naš dudu

sad se ti povuci i marčela zamoli
da ti sve oprosti, ipak on sve ljude voli
volim i ja njega, pa to je moj marčelo,
kao šta je reko, jedna duša, jedno tijelo
MarceloBrozovic:
ne znam benću zašto si jalan
što prvotimac postat ću stalan
protiv brazila već sam zablisto
i cijeli je svijet vidio isto:
da brz sam ko vjetar, spretan ko mačka
da u lijevoj mi top, u desnoj mi praćka
da tehniku imam za driblinge razne
i da real i barca već sefove prazne
Bench:
niti sva poezija, niti svjetska proza, opjevati ne može talent mladog broza
ZdravkoMamic:
dragi prijatelju, vidim da si hrabar
e pa pojest ću te ko šta drvo jede dabar
smrvit ću te, znaj, kao franckov čips,
dobit ćeš svoje ko i onaj šips

u marčela se diraš, a to ti ne praštam,
ko mačku ću te prebit, već o tome maštam
zvučiš kao da si ljubomoran jako
što u mome klubu ne može igrat svatko

lovren me sad zvao, kae šefe, jeste čuli
da u kampu svi se dive marčelovoj fruli
reko ja sam, ništa čudno da velika mu je kita
kad važniji je broz i od starog druga tita
MarceloBrozovic:
šefe ovo kada čitam
dlake mi se ježe
i često se zapitam
dokle sve to seže

ta njihova zloba
i zahtjevi čudni
a sad je zlatno doba
mi sanjamo budni

deveti naslov odavno u žepu
atomska se momčad gradi u tišini
na klupi sjedi stručnjak ravan pepu
a jovke se iza koprca u prašini

ja sam u brazilu sjajno debitiro
unio sigurnost čim sam bio ušo
da nam sudac ono nije sviro
vrjedio bi već sad više nego pršo

sve nam šefe zasad ide prema planu
čini mi se kao da živim u bajci
ja se već navečer veselim novom danu
jedino se mrštim toj benćovoj hajci
ZdravkoMamic:
prvo da ti kažem, dragi,
ponosan sam strašno jako,
mijenjaš rimu ko po špagi,
ja od sreće sad bi plako

znaš ti kad sam samiru citao
da galeb se u vodama topi
nisam ni na kraj pameti imao
da tek smo s tobom sila u europi

benć s pizdarijama polako staje
nema vise vike ni graje
bit će sve u redu, dragi

ljubav se topi kao sladoled mlijecni,
ostat ces heroj maksimira vjecni,
ja, ja, ja, ja te volim
Ndreca:
Znaci ovo je show, duboki naklon bencu i njegovim klonovima
ZdravkoMamic:
nisam ja nikakav benćov klon, JESI CUOOOOOOO?

optuzujes me bez da dokaz kakav imas
nit ne zelim znati cije mito primas
mislis da smo prike, e pa, mili, nismo
zato ja ti pisem ovo kratko pismo
NikoKovac:
Pa koji vam je ****, zašto sve to radite,
Prije važne tekme, atmosferu gadite
Ko da nije dosta što su uslikani goli
A vi još imputirate da se Broza ne voli

A taman sam ga spremio i nabrijao jako
Bio bi najbolji, Kamerun bi plak'o
A onda bi nas vukao, dalje do finala
Vjerujte mi kad vam kažem, da to nije šala

A vi samo vidite urote i laži
Tuđi vam je neuspjeh od bilo čega draži
A maknuli smo Igora i nisam zvao Alena
Iako svi znaju da ima puno talenta

Što želite više, jel' želite krv moju?
Ne damo vam repku, osnujte si svoju
Da ste pravi domoljubi , da vam je svijest prava
Svi bi bili na temi gdje susjedu crkne krava

I zbog vas se sada, sa dečkima ne kupam
Nego fhr čitam, po tastaturi lupam
Još se Brozu rugate čak i kako piše
Vi nemate srca, dokle ćete više

I vi samo lažete, jer vas tako volja
Vi zapravo želite da Bosna bude bolja
Zašto se jednostavno ne držite po strani
Dobro kaže Zdravko, da ste zavedeni muslimani

Ja sam prvo mislio da se vi svi zezate
Ali vi ste stoka, od ničega ne prezate
Vi baš stvarno želite da Hrvatska ne prođe,
**** vam ja mater, a i moj brat također
Suker:
slika
SammirJorgeCruz:
sam samcat u kampu sjedim i šutim
gledam marčela kako se smije
samoću ko hladnu oštricu ćutim
i ništa više nije ko prije

drugi mu sada igra po glavi
drugoga bodri, drugoga slavi
drugom se mjesto traži u timu
drugom igraču, drugome sinu
ZdravkoMamic:
sammire, ljubavi, dao sam ti sve
al ti si radije drmao viskije
george best se u grobu obrće
kad god ti, mili, posjetiš zrće

jer da bi živio takvim stilom
moraš golove trpati silom
sreću ja ti želim čak i ovo ljeto
nek dobro zapamti te samuel eto
RobertKovac:
Dobro kaze moj brat Niko
Nebi ovo poželio nikom
Nisu sva slova točna
**** li vam majku s boka

Krv znoj i suze to je naš mentalitet
Njemacka tu je disciplina
Dobar, loš, Broz misle da je epitet
Na Kolubijskoj robi tattina je nosina

Svi ste vi rušitelji Hrvatske
Plakat ce i **** Kamerunske
A ne samo smrdljivi bench
Strjerat ce ga attias u vrelu pech

Mi u Njemačka znamo sta je za vas najbolje
Dok bi vi nas izbacili napolje
Ali dok je tate, brenda i marčinka
Bit ce izjebana Anicina ****

Sve Za Dom rekao je Josip
Benchu dao Bog da dobio osip
Hrvastka, ustasa, za dom sam uvijek govorio
Šteta šta umjesto milanovića, nije Doktor Ivo
Bench:
dobro zboriš izborniče,
Svi su oni isti,
Izdajice, partizani,
Jugokomunisti.

Nego javlja Rojters
Ne igra ni Srna,
Od tog tvojeg brčkanja
Natekla mu čuna

Kako sad na kamerun
I bez kapetana,
Čeka li sad brozoviča,
Prazna desna strana?

Pozdravi nam Mamiča,
Kad u Brazil dođe,
**** vam je Anicu,
On i brat takođe
SammirJorgeCruz:
ljubljeni zdravko, ljubljeni padre
dobro me poznaš, nema tu tajni
kak se napalit na istre i zadre
a čekaju te iniesta il švajni

kad je trebalo ja sam odigro
sjeti se malmea i desetke od tome
al sad kad sam digao sidro
ispada frka jer nije po tvome

istina da sam, al rijetko vrlo
pogledo u čašino varljivo dno
ako je zločin osvježit grlo
pošalji me padre u guantanamo

a sad kad sam spreman ko đoe za dom
nedaš mi šansu neg guraš broza
napravio bih od etoa lom
al umjesto pjesme igrat će proza
MarceloBrozovic:
imo si svoju šansu kod oca
dao ti je sve živo na pladnju
al tebi je bitnija bila boca
planiro si berbu al ne i sadnju
BrozovInstruktor:
O bijedni, jalni, Kmenche, ne znam zašto plačeš
A kad ga Broz sašije, od uzbuđenja ti skačeš.
I glasnice ti puknu, i srce ti treperi
A na fhr-u ponašaš se kao i ostali crveni kmeri.

Ja Broza volim, tek u srcu ga nosim
Zato se u autu stalno s njim vozim.
I suze mi poteku, svaki put kada skreće
Kad ga cure vide, zavrište od sreće.

Ja od Broza, boljeg đaka nemam,
po trinaesti put na ispit ga spremam.
I mrtvi kut on ima u malom prstu
Kao izbornik Kovač nacionalnu vrstu.

Zato trči, mladi Marcelo, gledaj preko vrata
Nedaj na se, budi kao Tata.
I Eto'o u napada kada zašprinta preko polja,
Pokaži nam svima da si Lampard Turopolja.
Stancer:
NOTTURNO

Manauska noć; na stadionu lavež; krasan
bek il' stoper;
Marcelo BrozoviČ—veznjak jak i strasan
Slavi tajni transfer.
Assou Ekotto sporo trči, kasan
Kao da je Sammir;
Teške oči sklapaju se na san,
Al' budan je Vrbanović Damir.
S mrkog semafora bat
Broji pospan sat,
Davorov palac dignut sa visina;
Kroz samoću, muk,
Sve je tiši huk:
Nade guta loša obrana Pletina.
ZdravkoMamic:
Sammiru...

Moram vam priznat, već dugo me tišti,
Srce se para i vlada svud jad,
Ko Broskeov glas nostalgično pišti
Tuga za onim dok bio je mlad.

Taj osmijeh na licu i razigran ples
Nad loptom pridobiše ljubav svu moju
Kažem vam, stvarno, nije to zez
Mišljah da Sammir po našem je kroju.

Dudu je tu bio, stig'o i Etto,
Naši Brazilci bili su bliski.
Nažalost, brzo stiglo je ljeto
A Sammir je, znate, otkrio viski.

Oprostio sam mu dvaput i triput,
Ma stoput sam ja mu oprostio sve.
Vraćao on se ponekad u formu
Ali konstantno, nikad, o ne.

Benć mu sad sere i Broske ga prca
Kao da oni znaju tu bol,
Ne razumijete, ma kako nemate srca
Shvatiti što čini zli alkohol.

Plesao on je tu predivnu sambu,
Znaju to Helsinki i Malmö čak,
Ali je noću volio bambus,
S čašicom novčanik bio je lak.

Tuga je moja pregolema, ljudi,
Svoje ekstremitete dao bih ja
Samo da doživim osjet taj ludi
Kad Sammir pokaže da igrati zna.

Kao maslačke što pod vjetrom lete
Otpuši tu afričku obranu ti
Jer ovo je ljeto za tvoj ples, dijete,
Spodobo jedna, u srcu si mi.
Suker:
slika
MarceloBrozovic:
igrati meksiku bilo je lako
protiv brazila je danas mogao svako
nisu se stigli riješiti muke
od mojeg pritiska u pola čuke
priča mi danas imenjak marčelo
bolno je broske cijelo mi tijelo
od trke za tobom noge nam teške
zato smo danas radili greške
pa skolari je danas panično gledo
u onaj popis što herera je predo
da tvoje ime ne njemu ne spazi
pazusi već su mu bili u vlazi
a kad je vidio da te nema
nestala najednom svaka mu trema
zapalio odma smotanu frulu
i rekao igrajte dečki na nulu
Bench:
mehiko slavi već prolazak grupe,
marselo me može poljubit u dupe

i još k tome, sutra, počinje s klupe
Flashonn:
Čitam i čitam i ne mogu da verujem
evo sve vas u **** sterujem
u mjesto da ste svi u dresu
kako i treba biti po pe-esu
ko da vas neko pusti s uzice
blejite samo u gole guzice
muške da ne bi bilo zabune
kojima s prednje strane vise čune
što je i logično da tamo vise
sa strane skroz ste maknuli sise
bacite pogled do Sevinog pupka
zar ne znate da je novog zgrabila šupka
snimila pismu selfi na netu
potpuno gola na krevetu
ima i slika, oko nje pandže
naše udarne pesnice Mandže
sve mi se čini da ju dovabio
samo jer nije odavno zabio
a da nije ispala iz trenda
vidi se kad je zgrabila brenda
slavonsku lolu, lisca Šukera
pa što da ga Mamić voda ko kera
Potrgat će jednom i on te lance
Dotada Širkan levati Bosance
zaradu dijele lapo lapo
zavisi ko je više đapo
Širkan ja mislim , pogle mu face
jajare, secikese sa dna kace
što ste kivni na našeg Marsela
terenom se kreće ko gazela
lakog koraka, kopačke meke
a kad krene prodavat karafeke
tiho se šunja pametna glava
pored svakog lava koji spava
ne razumim logiku jalnuša sviju
kao uzet će Mamić proviziju
što se bunite koju čunu
treba financirat karte po kunu
Niko Kovac:
Benchu...
Svi su oni isti, ali za djecu mi je jasno
Za tebe se bojim, možda je prekasno
Nisu djeca kriva, naivni i mladi
Ne shvaćaju oni što im Bench uradi

Podrivate mučki, onako sa leđa
Vi ste provokatori, eto to me vrijeđa
A djeca se dvoume, tužna su im lica
Pa me stvarno tješi, to što vas je šačica

Svi bi oni rado skupa s nama stali
Za Sammira i Broza zajedno navijali
Ali takvi poput tebe, zavode ih krivo
Pričaju im bajke, lažu im sve živo

Ne laži za Srnu, naše malo lane
A Broz će i Sammir , držati sve strane
Pregazit će Kamerunce kao potok plitak
Biti će njih dvojica, naš bit i bitak

Jel te strah Bench, da ćemo ih smlavit?
Pa da ćete djeca s topica ostavit?
Opusti se Bench, brzo bit će rasplet
Kako kaže Tomica, malo si mi napet

Zašto spominješ Anicu,što imaš na umu
Pa kome će pomoći, ak' ne bratu ili kumu
Možda je to razlog, nisi dugo jeb'o?
Javi se na private, ako budeš treb'o

Ne brini se Bench, neće znati selo
Prvoklasne kurve i najbolje bijelo
Vjeruj nam bench, bolji smo od prosjeka
Čovjek je stvoren da živi za čovjeka

Zato ti pružamo ruku pomirenja
Jer mi smo Božji ljudi, u misiji spasenja
Skupimo se svi jer zemlja smo mala
Ako smo svi zajedno, idemo do finala

Nije ovo Bench, naopako pila
Evo ja ti nudim, dođi do Brazila
Upoznat ćeš dečke, piće će da plate
A kod našeg Širkana, čekat će te karte

A kad vidiš Broza i Sammira uživo
I još kad sa njima popiješ po pivo (samo jedno Sammire)
Shvatiti ćeš onda svu tu svoju glupost
Da su njih dvojica hrvatska budućnost (i Alen naravno)

I kada vidiš Sammira kako igra na terenu
Kada on i Broz po stranama krenu
Zaboravi ekran, bez obzira na broj incha
Kad ga vidiš uživo, Vikat ćeš garrincha

p.s.
Sammire moj dragi, dobro si im rek'o
Znao sam da si naš, a ne od tamo preko
Dobro da te nisam ostavio kući
Zbog one tvoje proze, u igru ćeš ući
MarceloBrozovic:
Zdravku...
šefe moj dragi, oče moj drugi
tvoji su stihovi razlog mojoj tugi
koliko god se kleo da me ljubiš
u dnu srca u drugi rog ti trubiš

nikad mene voljet nećeš moći
kao njega, pjanog svake noći
dok sam doma vezao goblene
alkohol njemu punio je vene

oče moj drugi, šefe moj dragi
mislio sam da barem smo na vagi
da će moja igra u oba smjera
značit vam više od njegovih sombrera

pucam s dve noge, trčim ko bijesan
od tolike trke teren mi tijesan
ali svaki njegov dribling kroz tuđe noge
udara u vas ko najjače droge

drugi moj oče, dragi moj šefe
ležim u kampu ispod bambusove strehe
čitam na mobu novosti sportske
i ta me vijest pogađa do koske

da igrat on će a ja neću
da on će stvarat vašu sreću
da on će dobit minutažu
a ja na klupi držat stražu

dragi moj šefe, drugi moj oče
život neda što ludo srce hoće
više od auta i stotina milja
vrijedi jedan sekund u koži vašeg filja

al istina je ono što mnogo puta ka'ste
ljubavi drvo samo jednom raste
krošnja njemu badava se miče
a iz prerezana panja mladica ne niče
MarceloBrozovic:
šefe svaka čast, benću ste odbrusili
da je pravi hrvat, 'klupa' bi ga krstili
ali njemu naravno strano sve je drago
a sve što je domaće mrzi kao onaj zmago

poziva ga cjeli štab da u brazil dođe
popije pet-šest butelja i janjca oglođe
možda nakon toga više neče srat po mamiču
stoposto je tak srao i po davoru i ladiču

mi smo tu svi jedno, silencio nas zbližio
benć je sav jadan, jer nije to predvidio
nadao se da će brzo doć do raspada sistema
a o našoj slozi pjeva cjela ipanema

šefe molim danas ako misliš stavit samira
daj i meni šansu, daj brozu da te šarmira
daj da još jednom skupa zaigramo
daj da sve razvalimo ko što smo za dinamo

šefe nemreš fulat sa dva takva asa
ja sam malo finiji a samir je dasa
skupa smo više nego ubitačan duo
nakon ove tekme svako za nas bude čuo
SammirJorgeCruz:
šefe ja se moram nadovezati na broza
malo sam se šalio s onim pjesma i proza
naravno da nabolji smo u istoj kombinaciji
što najbolje je zdravku najbolje je naciji

šefe nemoj molim te da danas ne igramo
sjeti se što dali smo zajedno za dinamo
mi smo na koncu ko braća posvojena
istom rukom tučena iz iste pipe pojena
ZeljkoSiric:
To je bilo za Bosnu karata nuđenje
kod mene te čeka pošteno suđenje.
za bosnu karata imam punu torbu
večeras u Manausu očekujem dobru borbu.

Kad ugleda Broza Eto'o
na pameti mu je samo - rispetto
Broz fintama dovodi publiku do ekstaze
Tatta i Zoki kurvama i bijelim se gaze.

Držati ćemo Kmerunce opasno na uzici
neće se svijet diviti samo Lovrenovoj guzici

Ako danas pobjede naši
doći će nam svirati tamburaši
pa ćeš vidjet kako Čarli praši
Dok se Sammir iživljava na flaši.
TinaKatanic:
slika
Suker:
slika
NivesCelzijus:
IBAN : HR8388281239983 834 123
TinaKatanic:
kujo
NavijacNevenko:
hrvatska krava crknut neće
tko tako misli udbaško je smeće
sammir samo yasmin ****
marcelo drka jedino na katoličke trebe
šuker nije zlatnike krao
širkan nije karte prodavo
čitajte što židak piše
slušajte, momčad kao jedan diše
lovren nije luku udario kurcem po nozi
cijela repka kupa se u slozi
u manaušu će biti navijači pravi
a ne huligani koji unučadi rade o glavi
i kad ga mandžo zabije
pod prečku
**** će vam zdravko majku
pod ****
NikoKovac:
Sammiru...
Dečki moji dragi, meine liebe djeca
Sve vas jako volim, zbog vas mi srce štreca

Evo sad je bio Kova, maločas do mene
Oči pune tuge, suza će da krene
Ali srca puna, on zauzme pozu
Kaže makni mene i daj mjesto Brozu

Zagrlim ga čvrsto, onako bez riječi
Moju sreću nitko ne može da spriječi
Onda dignem pogled, njime hvalim Boga
jer su pravi Hrvati jedan uz drugoga

I kad bi se to moglo, svi bi pod reflektor
Od prvog do zadnjeg, al' ja sam samo selektor
Pokazali biste svima, da ste brat do brata
A tko će na kraju igrat, tu je glavni tata
Bench:
Izborniku...
hvala vrli izborniče, ali rađe ne bih
sad bi ti da sve tek tako gurnemo pod tepih
zvao me je sad i zdravko, da je kod buzina, kae;
samo reci, stižemo i ja i limuzina.
odjednom bi svi sad benća vodili u brazil,
nudili mu kurve, bijelo, politički azil.
E moj niko, samke, broske, nismo tako bliski
nećete iz cipele mi nikad piti viski.
nabijem vas sve na ****, nadam se da pratiš,
očnjaci već žedni krvi kad se kući vratiš.
tatta već te smijenio al reko mi da šutiN
Izbornik će biti bišćan, naredio putiN
Nesto najjace ikad,placem,vristim :rol: :rol: :rol:
VlatkoMarkovic:
evo nam i mene, sa nove mi adrese
izlazi iz mene pjesma ko kad koka nese
čitam ovdje upise od pravih hrvata
marcela i sammira, dva hrvatska junaka
al čitam i benća tog zavedenog srbina
više mrzi hrvatsku od onog peđe grbina
iz svakog mu upisa vire strašna krvna zrnca
u repku bi stavio prije srbina neg crnca
srečom zato tu su vitez do viteza
nadičniji sinovi nogometnog saveza
od zdravka i davora koji upravlja tim tipkama
do dragoga mi igora i mojeg kuma širkana
jako mi je žao što otišo sam rano
šta ćeš nekom jest a nekom nije dano
da gledam uživo sve te herojske pobjede
obečo bi dečkima ne znam kakve premije
ovako gledam tekme uz staljina i hitlera
imao sam predrasude al ekipa ko izmišljena
adolf malo rogobori zbog crnaca i jogija
ja mu velim bitna je lova a ne ideologija
kasnije svi odemo na piće kod slobodana
sad navija za švicarsku prava duša prodana
ponekad mi dojadi to lijepo društvance
nisam baš ni stvoren za život uz strance
spustim se tad brzo do rusanove ulice
gledam svoju djecu, od zdravka do vrbice
suza tad mi krene, niz obraz se cijedi
dolje sam ostavio sve ono što vrijedi
Bench:
slušaj stara hobotnice, ti iz haenesa
odvratna su obnažena, vaša ta tjelesa,
kamerun će ostavit te bez tih tvojih krakova,a...
broz će opet pasti ispit iz prometnih znakova
NikoKovac:
Benchu...
Znam ti ja to dobro, al' ja nisam pizda
Nek je proklet onaj tko domovinu izda
Šutit ću do kraja, trpit sve u sebi
Samo da atmosferu, narušio ne bi'

Nisam ja k'o ti, da narod ovaj trujem
I po svemu našem danonoćno pljujem
Za podmetnut leđa, nemate ni srca ni volje
Jer svi to dobro znaju, da tatta zna najbolje
Bench:
slažeš prohrvacke stihove tvoje,
čak spretno k'o erotski pjesnik emir,
al zastave moje su crvene boje,
u srce mi ne možeš unijeti nemir.
ZdravkoMamic:
şlušaj moronu samo si jalan
jel Broz u GNKL bio stalan
on je potreban repki ko šećerašu glukoza
ko budali šamar a pacijentu narkoza
uostalom za njeg sam pljuno sedam miljona
sedam puta su mi ga mećali i svaki put bez ****
bio si lijepo pozvan na pečenog ovna
odbio si i sad jedi ****
Znaš da tatta ima čunu ko Himalaja
nikad ga ne stavlja do pola nego uvijek do jaja
samo me ljutite a znate da ima dana
mogo bi reaktivirat i Boška Balabana
a možda nisi znao da je Ibanez bez angažmana
NavijacNevenko:
Navijački vlak za Amazonu kreće
Kroz močvaru i prašumu do hrvatske sreće
Lojz kofere nosi lično, molim
Lovren nije vidio ništa slično, opalim te golim
Željeznicu guta već daljina
Pred Hrvatima je brazilska divljina
Hrvati stižu, Kamerunci pozor!
Lojz, ****, ne naginji se kroz prozor!
Bench:
Po prašumi, širom, bez staze i puta
izbornik Kovač povazdan luta.
Benćom se bavi često ga vide,
s brozom i samirom na kamerun ide.
I vrba i zdravko i katanić tina
poznaju Benća, srpskoga sina.
Širkan ga štuje, Suki se sklanja,
Gologuzi Lovren po svu noć ga sanja.
Pred njim dan hoda, širi se strava,
njegovim tragom putuje slava.
NavijacNevenko:
Bijela dugačka lajna hrvatska
na stolu sjeti me da ja volim je
igrajte za nju, nasu voljenu
nek jače kuca to srce menadžerovo

E, yo, ekipo, da pozdravimo igrače
da Sammir i Broz čuju navijače
kad se pjesma ori, vena pulsira jače
u boj, za Hrvatsku, provizije i plaće
ZorkoSrebric:
Javio si se dragi Vlatko, pa onda morat ću i ja,
Ipak smo bili nerazdvojan par.
Ti predsjednik, a ja tajnik glavni,
Putovanja i večere, to su bili dani slavni.

Nije više isto, ja sam sad na margini,
Rijetko kad me se sjeti i Michael Platini.
On sada voli neke druge, Zdravka, Vrbu i Brenda,
A sjećam se kad meni glumio frenda.

Al znaš mene Vlatko, ja se puno ne bunim,
Moj je poso ionako da blagajnu punim.
A možda i bolje da se pritajim do mirovine,
Da ne slikaju me više kad kradem olovke i novine.

Nije loše ovako u sjeni, krećem se tiho i sporo,
Ali ipak imam osjećaj, Vlatko, da vidimo se skoro.
VlatkoMarkovic:
dragi moj zorko, suradniče vjerni
ne znam čemu taj ton tvoj čemerni
nisi još sve dao, još si u punoj snazi
siguran sam da tvoje vrijeme tek dolazi
novine si onomad samo posudio
al mnogi benć te i bez suđenja osudio
olovke si uzeo za poklon gladnoj djeci
na kreposti ti zavide i ovdašnji sveci
sad si u nemilosti ko betmen u trećem dijelu
al lampu s tvojim likom još čuvamo cijelu
i onda kad zagusti i kad ulica priprijeti
njeno ćemo svjetlo prema nebu uprijeti
i kad na tmurnom oblaku ocrta tvoj lik
znat će ta rulja da vratio se pravednik
paragrafima ćeš tada kosit među njima
mašuć ljevo-desno ko sauron među ljudima
i ja ću se tada podići iz groba
vratit ćemo opet naše zlatno doba
i opet ćemo u dijaspori tražit repstativce
u štampi ćemo opet za sve naći krivce
nabijat na **** svakog tko nam smeta
opet ćemo s čirom do trečeg mjesta svjeta
opet ćemo imat pristup do mišela
opet ćemo razgovore završavat zbog tunela
Bench:
jovanović društvo je moje,
uz njega i stanković aco,
a nikada širkan i zdravko
il njegov kretenasti braco
ZdravkoMamic:
Pa gde si buraz Srbine brate
ide veliki pozdrav od tatte
**** mu materina lepa
šulja će da se napola cepa
saću ti reći i što se ne sme
tatta zna sve Zvezdine pesme
sigurno niste znali dečki
pevam ih bolje no Robi Prosinečki
donesi bratu crno i belo
tata izvrće za društvo celo
dok se Ramizu kaplje znoja
petsto evra ide na čelo
Bench:
gde si svetski menadžeru,
gde si dragi tajo,
poljupce iz vukovara,
šalje ti božović rajo
ZdravkoMamic:
Božović Rajo velki mi je drug
nas dva se skupa vrtimo u krug
ko je od nas dva veća manga
odlučit će suci argentinskog tanga
Bench:
Božović Raja hrvate je klao,
A ti se sad praviš da to nisi znao
u begeš kad odeš si najveći srbin,
A ovde ti smeta i moj peđa grbin
ZdravkoMamic:
I sam znaš da su to finte
samo za one što su bez kinte
Peđa mene opšte ne vređa
samo me strah njega sa leđa
Bench:
E vidiš zdravko tu si ti **** i
Nek ti se avion u okean sad surva,
Pusti te priče pa nisi ti Tesla,
A nije ni Benć baš sisao vesla.

ne laži zdravko ne budi kuja,
Ima da sprži te izmenična struja.
ZorkoSrebric:
Najdrazi vlatko,prijatelju stari,
Tvoja rijec mi ugaslu dusu razgari,
Probudio si u meni neku novu snagu,
Idem i ja na bazen opalit sliku nagu.

Vjerujem ti, Vlatko, da ustat ces ko feniks ptica,
Pravednicki zar sijat ce sa tvog lica.
Jaci smo skupa od misela i od blatera,
Uzet cemo svjetsko prvenstvo od katara.

Bice opet kao u sretne dane,
Ti i ja, na domjenku s brdom hrane.
Pozvat cemo ciru,a ako treba i otta barica,
Evo sam cu mu naci ona dva igraca.

Voljeni vlatko,opet pun sam nade
Zajedno cemo pomest ove odmetnike mlade.
Zmaju od bosne,tvoj vojnik u boj se sprema,
U glavi zvone rijeci: "nema nikih problema".
ZdravkoMamic:
Evo mene opet ovdje nakon bez sna noći
strašna briga um mi mori, potpuno me koči
Ipak od svega sam danas najviše popizdio
Kad sam ovog bezbožnika na forumu vidio

Zasad tolko iako mi misli ne odlaze
Na Sammira i mog Broza trnci me prolaze
Do ponoci bit ce svima stvari malo jasnije
Evo sad mi zvoni diler, cujemo se kasnije.
VelimirBujanec:
Nisam ja zvonio, kunem ti se Otče,
netko te sad drugi namiriti hoče.
Od našeg prošlog susreta ja se još liječim
jedem heptanone al' kažu džabe da krečim.

No dosta tuge, prijava, cinkanja i sranja,
Večeras igra repkica, pomolit se valja:
Manđo, Kovač, Maamč, pa i Mi Hrvati,
Međugorje, krunice,Thompson i ćevapi!

Glavo naša najveća
lijepa geometrijska,
svijetli se ćela Tvoja
i zubna proteza Tvoja
kako u Novinama
tako i na Televiziji
lego-amen.
NikkyVuksan:
Neka pričaju šta žele,
Odštete od Broza samnom se dijele.
Bacate obmane, urote i laži,
što vas je više, zdravku i meni marcelo je draži.
Kako to da talent mali nije,
A evo meni ponuda iz ajntrahta se smije??
Neka, neka, danas broz startati mora,
Benćhu u inat-jer nema ni ojra! hehe
Bench:
zvao me i ćiro, kaže
Da je konsterniran
Brozovićem stvarno nije
Impresioniran
Morao bi netko brozu
Iskomunicirat
Kako će mu karijeru
Benć determinirat
mnogi krivo misle da ga
Benć dezavuira
ali on to samo čini
Da galvanizira.
"Reci im da kaže Ćiro
Da ti nisi jalan
Pretendiram da si samo
Malo žovijalan"
Ciro:
Kako možeš sine samo tako lagat?
Sigurno bi Lovrena po guzi htio dragat.
Ja sam ipak trener i tebe ne bih zvao,
mene i sad traže da vodim Gvineju Bisao.

Niko je moj sin i ja ga puno volim,
al' za ovu postavu opalim ga golim.

I zato ne talasaj, ne talasaj Benću,
prevrnut ćeš čamac a onda gdje ću.
8585:
Bench, ocekujemo li kakav izvanredan poziv franku andrijasevicu u repku? ocekujem da bi se na sutrasnjem treningu moglo ozlijediti 3-4 veznjaka, osobito ako kamerun veceras dobije.
ZdravkoMamic:
Mislim da si fulao, zašto pitaš druge
Koga u vezu stavit će vaš Tata?
Priznat ću, za našu sudbu više nema tuge
Sammir, Broske, Franko, to je brat do brata.

Ali ipak još za Franka vrijeme došlo nije
Kao gusjenica ja ljepotu njeg'vu krijem.
Bit će on iznenađenje za godinu-dvije
Kada dragi Broske ode, ako ne i prije.

Baš se čuo s izbornikom, veznjaka je suša,
Broz i Sammir nerazdvojni, stvarno jedna duša,
Ostali još morali bi puno jesti žgance,
ja danas ću na teren stavit svoje blizance.

Vidjet ćete gaženje to, kao plitak potok
Kameruna neće biti nigdje, ni na mapi
Broske dragi i moj Sammir uzet će im život
Kao mineralnoj kad zadnji mjehur ishlapi.
Bench:
Franko je iznimno kapacitiran,
al vidim da bio bi isprovociran,
Od tebe i medija stigmatiziran i
Samim tim dvojbeno aklimatiziran

Oprosti mi sine ti nisi educiran
i trojac taj bio bi čak deplasiran
a modrić bi ostao demotiviran
Jer franko je igrač neafirmiran

No vidim da vrlo si determiniran
I determinaciju tu akceptiram
Jer znam da ti nisi ni jalan ni kivan,
Već pežorativan i mobiliziran
Bench:
Ciri...
Ne lažem i znaš to dobro,
Nemoj se nervirat
Morat ćeš se vrlo brzo
Ti rekuperirat
znamo da će zdravko niku
Skoro degažirat
Potom kleknut pred tebe
I tebi salutirat

Samo on ti verbalno,
Još uspije parirat,
I Nema druge morat ćeš se
Sad reaktivirat!

Neće više nitko tebe
Marginalizirat
Samo s tobom
Hrvatska će
Opet
Trijumfirat!
Ciro:
Istinito zboriš i nema tu dileme,
čekaj da si samo na prsa spojim kleme.
Ipak, već sam star i **** me zdravlje,
teško da ću stić fabricirat novo slavlje.

Jedino je bitno i silno me veseli,
što nadživio sam Vlatka, nek se kiseli.
Joj što me nervirao mister sto posto,
čeka se još Zorko i ja bih miran ost'o.
ZdravkoMamic:
Evo mene opet, složio ekipu
Stavio sam Srnu, Čarlija i Stipu,
A ono što sve vas najviše zanima
Kakvu vezu neće razjebat nam klima.

Zato sam odlučio, za tog sina znate
Brazilske mu majke i hrvatskog tate
Sambu nek zapleše kao što to voli
Neka dominira kao Broz u autoškoli.
Nakon Kameruna:
Bench:
kamerun je kao momčad
vrlo limitiran,
rezultatom moram priznat
da sam devastiran

Taj kamerunski nastup
Skroz je krivo koncipiran
Nakon njega ostao sam
Bolno demantiran
NikoKovac:
Zašto išta pisat i pokvarit slavlje
Rađe smo odlučili u miru uživat
Zašto sami ulazit' u dvorište lavlje
Draže nam je bilo malo si otplivat

Cijela nas je Hrvatska gledala u ponoć
Pobijediti tako bilo je baš slatko
I posebni navijači poslali su pomoć
Svevišnji od gore, a od dole Vlatko

Kako li smo samo uživali nakon
Čitali na glas što novinar piše
I poslije u hotelu bilo je baš zakon
Grmjelo je stalno: „Bencha nema više“

Oprosti nam Broz, i tattica te ljubi
Nismo htjeli nikako, da netko te ozlijedi
Vidiš samo kako li su kamerunci grubi
A mi znamo dobro, da ti najviše nam vrijediš

Ti si naša sreća u životu bijednom
Pa dragi naš Broz, naš ponosu i diko
Takvi poput tebe rađaju se jednom
Kako bi bez tebe išli na Meksiko

Vidiš i sam Broz da zamrla im tema
Miševi u rupi, niš im se ne piše
Znaju oni dobro što Meksiku spremaš
Pa će tihe ovce biti još i tiše

To nisu Hrvati, to je niža vrsta
Strana krv im izgleda teče sad kroz vene
Pa im za kraj ostavljam samo još dva prsta
Palac od Davora i srednji od mene
MarceloBrozovic:
e moj frende benću, valjda sad si sretan
na klupi u manausu još i sada čekam
izbornikov poziv da trenirku skinem
ostao je čežnja, od tada samo brinem
cijela moja karijera u pitanje je došla
baba sa kolačima čini mi se prošla
onih pola sata što razvalih spram brazila
kao da je samo san što dječica su snila
više niko me ne slavi, moj doprinos silan
i sad ću opet ja ispast nesimpatičan i kivan
al frende benću reći ću ti makar ispo smiješan
trebalo je mene stavit da im obranu izmiješam
vodili bi četri nula već nakon dvajst minuta
nikad ne bi vidjeli mukanđa tako ljuta
no mjesto mene stavi onog brazilskog pijanca
mjesto turopoljskog lamparda on postavi stranca
a svi mi kažu broske ti si novi maradona
svi mi vele da u meni vide šampiona
navodno je bila i anketa na brazuki
dobio sam devesdevet posto da sam novi suki
VlatkoMarkovic:
Srebricu...
zorko moj vjerni, tajniče moj glavni
vratit će se opet onaj sjaj naš davni
jutros kad sam pročitao ove tvoje riječi
shvatio sam da nitko neće moći da nas sprječi

odmetnici mladi, kako dobro si ih nazvao
kad se vratim ima odma da skupštinu si sazvao
pobjedit ćemo opet sa preko sto i deset posto
na bilo kakve prigovore odgovarat ćemo prosto

položit ćemo kamenje za još tri-četri kampa
opet će nas bit prepune i televizija i štampa
dobro si se sjetio i katarskog prvenstva
mišel mi je javio da smo blizu domaćinstva

sredstva ćemo povuči i od europske unije
s bosnom ćemo se prijavit da sigurno to uspije
snimit ćemo i neki spot da uspjeh nam ne gine
u njemu ću ja nabit loptu preko istočne tribine

opet ćemo ti i ja sve sami kombinirat
otu, čiru i joziča bez prestanka rotirat
dobro si se sjetio i za ova dva igrača
imam več i jednog crnca pradida mu s brača

idem zorko sada se još malo odmorit
trebat će mi svaka snaga kad krenemo se borit
još mi jedno palo je na pamet ovog trena
pošalji mi molim te one fotke sa bazena
ZdravkoMamic:
Bio sad na izletu s dragim svojim Zorkom,
Sastavili taktiku, krstarili Mallorcom,
Broz je u jedanaest, nema tu dileme,
Sposoban je nositi tako tesko breme.

Novi on je Suki, vjeruju to svi
Osim onih jean posto, Benć, to si ti,
Idemo sad iz kafica i ove hladovine,
Zorko, koji ti je ****, ostavi tu novine.
NikoKovac:
Nažalost to je tako, stvarno mi je žao
Sad sam se navuk'o, i bas ne bih stao
Ali prokleta je sudba, sjedoh joj na šut
I za sat vremena, moram ja na put

Idem malo dalje, daleko od ove manije
A sa moba mi se ne da pisati litanije
Ako netko drugi želi, nek za izbornika sklada
Ja sam pisao k'o Nikoo, druge nisam nikada

Ps. Iako neću pisat, pod mus ću vas pratit
A za 10 dana i kući ću se vratit
Mozda dotad ne zamre ni pjesma ni proza
Vjerujem u Sammira, a posebice Broza
Velimir Bujanec:
Zdravku...
Otče! Menađeru svih Hrvata!
Najprimarniji od primata.
Pomoli se za nas sposobne,
sviraj nam ritmove trodobne.

Oj Zdravko! Tko udari na te,
na jahti nek ti lijepi laminate.
Ti si naša glava ti si naša stijena,
ded' udijeli nešto tantijema.

Naočigled sviju moćni Kamerun pade,
gdje ima našega Zdravka ima i nade.

Ne obaziri se na miševe, nek udru u trk,
a s njima i Benć, šmrk!
Vlatko Markovic:
slušaj zdravko kurvin sine, poslušaj me dobro
znam što želiš napraviti prijetvorna jedna kobro
vodiš zorka na jedrenje, šećeš ga po majorci
novine i olovke kupuju mu tvoji novci

al sva ta blaga mojem zorku jako malo znače
zna zorko da zmaj od bosne nešto bolje daće
putovanja i crven tepih kod sepa i mišela
na ždrijebanju skupina stolac odma ispred zdjela

dragi zorko on ni ne zna da si poliglota
da čestitam bi znao reći i plemenu vizigota
zamijenio te vrbom kao da si stara sokna
maknuo te s očiju ko da si kose lokna
Nesto najbolje ikad,preporucam da se sve procita,tko nije pratio,iako ima dosta teksta.A i ovo je samo jedan dio za sada :mrgreen:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 19 jul 2014, 20:01

Moj favorit...
şlušaj moronu samo si jalan
jel Broz u GNKL bio stalan
on je potreban repki ko šećerašu glukoza
ko budali šamar a pacijentu narkoza
uostalom za njeg sam pljuno sedam miljona
sedam puta su mi ga mećali i svaki put bez ****
bio si lijepo pozvan na pečenog ovna
odbio si i sad jedi ****
Znaš da tatta ima čunu ko Himalaja
nikad ga ne stavlja do pola nego uvijek do jaja
samo me ljutite a znate da ima dana
mogo bi reaktivirat i Boška Balabana
a možda nisi znao da je Ibanez bez angažmana
:tokralju: :lol: :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 19 jul 2014, 21:10

"Jos mi jedno palo je na pamet ovog trena,posalji mi molim te one fotke sa bazena"
Vristanje :rol:

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 19 jul 2014, 22:32

Seaman je napisao/la:Mamić nema veze s mojim oproštajem, a za Hrvatsku 
sam učinio 
više od 
Kovača

Samo ja znam kroz što sam sve prolazio i nisam se više želio dovesti u situaciju da opet doživim nešto slično - kaže Dudu.

Nakon Ognjena Vukojevića, od nacionalnog se dresa oprostio i Eduardo da Silva! Očekivano, najavljivao je taj odlazak, a nakon pisma koje je uputio HNS-u i javnosti, naš najbolji strijelac (29 golova u 64 utakmice!) nakon Davora Šukera odlučio je svoje najdublje tajne podijeliti s čitateljima Večernjeg lista i u duljem ekskluzivnom razgovoru govorio je o svakoj temi koju smo dodirnuli. Eduardo je potkraj prošlog tjedna došao u Zagreb, no već u srijedu se, s obitelji, vratio u Rio de Janeiro.

Razgovarali smo u brazilskom baru Beleza, vlasnik kojeg je Eduardov prijatelj, Brazilac Serginho, bivši nogometaš Rijeke i Hrvatskog dragovoljca. Dudu je na početku rekao:

Nedostajat će mi navijači

- Bilo mi je prekrasno ovih deset godina u mladoj i A reprezentaciji, a najviše bih zahvalio navijačima na potpori koju sam imao cijelo vrijeme, pogotovu kad mi je bilo najteže. Uostalom, zbog navijača sam i odlučio igrati za Hrvatsku, nedostajat će mi taj pogled s travnjaka na crveno-bijele tribine – rekao je Eduardo i nastavio:

- Nije mi bilo lako oprostiti se od reprezentacije, to mi je najteža odluka u karijeri. Ali, trenutačno je to najbolje za mene. Samo ja znam kroz što sam sve prolazio i nisam se više želio dovesti u situaciju da opet doživim nešto slično.

U oproštajnom ste pismu naveli da "neki ljudi sa strane utječu na rad reprezentacije". Na koga ste konkretno mislili?

- Prepoznat će se ti ljudi u mojim riječima! I nisam to rekao samo zbog SP-a u Brazilu, nego zbog svega što se događalo u ovih deset godina koliko sam bio u A i mladoj reprezentaciji. Nije taj vanjski utjecaj od jučer...

Neki su uvjereni da ste mislili na Zdravka Mamića?

- Ni slučajno! Zdravko Mamić nema nikakve veze s tim, reprezentaciju nisam napustio zbog Zdravka Mamića! I začudilo me kad sam vidio da su neki mediji povezali Mamića s mojim oproštajem, to nije istina! Sramotno je da su neki novinari napisali da sam brutalno napao Mamića, kad to nisam ni rekao, ni učinio i ne znam zašto su to napisali. To što sam na sudu s Mamićem, nema nikakve veze s mojom odlukom o odlasku iz reprezentacije. Ovo nije moj obračun s Mamićem, nego moja istina o reprezentaciji i o razlozima odlaska iz reprezentacije.

Odluka nakon Meksika

Kad ste definitivno odlučili da je bilo dosta?

- Nakon poraza od Meksika. Pozvao sam Srnu, Pletikosu, Modrića, Ćorluku i Vukojevića, s kojima sam sve prošao, i rekao sam im da se opraštam.

Jeste li o oproštaju odlučili zajedno s Vukojevićem?

- Ma ne... Ogi je iz svojih razloga donio odluku, ja iz svojih. Uostalom, možda će se netko i sutra oprostiti, svatko od nas zna što je najbolje za njega. Meni je igranje za reprezentaciju uvijek bila najveća čast. Inače, najprije sam rekao obitelji, nisam tražio ni od koga savjet, nego sam im samo prenio odluku. Bili su konsternirani, ali prihvatili su moju odluku.

A kako su na vašu odluku reagirali suigrači?

- Bili su iznenađeni.

Brazil neću nikad prežaliti

Je li spoznaja da ste u Brazilu igrali samo 20-ak minuta najviše utjecala na vašu odluku?

- I da i ne. Zapravo, sad znam da bih jednako odlučio i da sam više igrao. Uostalom, prije dvije godine na EP-u u Poljskoj igrao sam manje nego u Brazilu pa nisam ni pomislio na oproštaj! Ali, na SP-u su se događale neke druge, ružne stvari koje su me pogodile i razočarale, osjetio sam da me se ne cijeni. Jasno je da svi želimo igrati, međutim, zna se vrlo dobro koliko je tko od nas dao za reprezentaciju i koliko može još dati. Odnosno, trebalo bi se to znati.

Je li vam to što niste igrali protiv Brazila najtužniji trenutak u karijeri, ne računajući, naravno, ozljede?

- Bio bih najsretniji čovjek na svijetu da sam tada igrao. Da sam na travnjaku proveo barem minutu... Uh, i danas mi je teško sjetiti se te utakmice, nikad to neću prežaliti. Nadao sam se minutaži, ne samo ja, vjerujem da je 99 posto hrvatskih navijača vjerovalo da ću dobiti priliku.

Je li točno da ste željeli napustiti klupu kad ste vidjeli da vas izbornik Kovač ne uvodi u igru?

- Ne, to je glupost i neistina, prvi put sad čujem za to! Pa nisam ja takav igrač, nisam sklon incidentima, nikad to ne bih napravio, momčad mi je uvijek ispred svega. Uostalom, za vrijeme utakmice nisam razmišljao o tome, koncentrirao sam se na igru i čekao sam da me se izbornik sjeti. Ali, nakon utakmice, odvrtio sam cijeli film. Zabio sam mnogo važnih golova za Hrvatsku, ali sam i svjestan da se ne živi od stare slave. Bio sam u dobroj formi cijelo proljeće, k tome sam rođeni Brazilac i igrali smo u Sao Paulu protiv Brazila! Svi su bili silno motivirani, a možete samo zamisliti kakav je bio moj motiv! To je bilo nešto posebno, teško mi je opisati taj osjećaj. I da sam ja bio trener, rekao bih: "Eduardo, danas ćeš igrati, dobit ćeš priliku i bit će ti to nagrada za sve što si dao reprezentaciji!" Ali, naš izbornik nije tako razmišljao i odlučio je drukčije. Jeste li vidjeli kako je izbornik Kolumbije Jose Pekerman stavio Mondragona na gol zadnje dvije minute, ili Louis van Gaal, nizozemski izbornik, koji je dao priliku i trećem vrataru u završnici utakmice za treće mjesto? To su bili veliki potezi velikih trenera i velikih ljudi...

A u svemu me najviše pogodila spoznaja da je Kovač napravio samo dvije izmjene, ne i treću! I zamislite, zadnjih desetak minuta gubimo 1:2, zagrijavamo se Sammir i ja, a odjednom Schildenfeld ide na zagrijavanje! Ništa mi nije bilo jasno, ni Sammiru, a ni Schildenfeldu. Gubimo, a izbornik zagrijava braniča!? I nikomu poslije nije bilo jasno zašto je napravio samo dvije izmjene na utakmici s Brazilom. I kad sam u miru sve to analizirao, složile su mi se kockice...

Smatrate li da vas izbornik namjerno nije uveo u igru?

- To samo on zna...

Kakav ste odnos imali s Nikom Kovačem?

- Iskreno, nikakav! Nakon što smo izbacili Island, jednom smo se čuli telefonski, naredio mi je da u siječnju idem na testiranje. To sam učinio, a drugi put razgovarali smo uoči početka priprema, kad sam ga zamolio da dođem dan kasnije, jer sam imao neke privatne obveze, i to mi je dopustio. A osim toga, nikad nismo razgovarali. Mislio sam da je takav prema svakom igraču, ali na pripremama i tijekom SP-a vidio sam da to nije baš tako. On ima nekoliko svojih "favorita", s njima je razgovarao, ponekad i na jeziku koji većina nas ne razumije... I začudilo me što s nama starijima, s kojima je zajedno i igrao, nikad nije razgovarao.

Kovač je "glumac"...

Jeste li imali nekih problema kad ste bili suigrači?

- Ne, barem ja mislim da nije bilo ništa. Sve je bilo normalno, ja njemu nisam mogao ništa zamjeriti. Očito je da se sad promijenio, kao igrač bio je jedna osoba, kao izbornik je posve druga. Ne znam što mi je mogao zamjeriti. Pjevao sam himnu kao i svi drugi, dakle to nije mogao biti razlog. Ne znam, možda mu nisam bio simpatičan, mogu samo nagađati... A možda je malo ljubomoran, jer je vjerojatno napravio znatno manje za reprezentaciju Hrvatske od mene! Zapravo, siguran sam da sam dao više od njega! On je stalno vikao, bio je borac, to mu nitko ne može osporiti, vrhunski je uklizavao. Ali, bio je i glumac! Igrao je na to uklizavanje, na viku i dernjavu, nosio je one boksačke ili hokejaške štitnike za zube, plakao je kad se svirala himna... I osvajao je narod na taj patetičan način. To je u redu, možete biti legenda i tako! Ali, samo time ne odlazi se na velika natjecanja, potrebno je i nešto više da bi reprezentacija uspjela na EP-u ili SP-u, potrebni su golovi i dobra igra!

Zanimljivo, u obraćanju javnosti nakon SP-a, Kovač je naglasio da ste negativno utjecali na ozračje u momčadi tijekom SP-a! Kako ste to negativno utjecali, što ste to učinili?

- Ja negativac? Ha-ha... Da nije žalosno, bilo bi doista smiješno. Jadna je ta izjava... Je li barem rekao što sam to negativno učinio?

Nije...

- Eto... Bilo bi dobro da netko pita sve igrače kako sam se ja to ponašao u Brazilu. Nitko tamo nije mogao vidjeti ni osjetiti moje nezadovoljstvo, moj je respekt prema reprezentaciji i navijačima prevelik da bih si dopustio iščašeno ponašanje. Uostalom, kod Bilića sam igrao i nisam igrao, kod Štimca je bilo isto tako, kao i kod Kovača. Ali, nikad nisam iskakao zbog nediscipline ili lošeg ponašanja. I nije mi jasno zašto je to rekao, očito je da se malo izgubio, ne zna prihvatiti objektivnu kritiku, a napao je sasvim pogrešnu osobu. Uostalom, ovo mi je prvi intervju nakon SP-a, nadam se da više i neću nikomu morati ništa objašnjavati, jer ću vama doista sve reći...

Istaknuo je i ovaj detalj:

– Nakon zadnje test-utakmice protiv Australije u Salvadoru izbornik je izjavio da sam se probudio tek u drugom poluvremenu, da nisam trčao u prvih 45 minuta. Nisam ni znao za to, no on mi je prišao prije ručka i rekao mi "da nije tako rekao"! Nisam znao o čemu je riječ pa sam na internetu vidio tu izjavu. Sljedećeg dana uoči treninga zamolio sam Irca Barryja Hamiltona, koji je GPS-sustavom mjerio dužinu trčanja, da mi kaže koliko sam pretrčao na toj utakmici. I pokazao mi je da sam u prvih 45 minuta pretrčao čak 5800 metara! I tada sam počeo shvaćati da nešto "ne štima", da se baš i neću naigrati na SP-u...

:kafa:

A možda je malo ljubomoran, jer je vjerojatno napravio znatno manje za reprezentaciju Hrvatske od mene! Zapravo, siguran sam da sam dao više od njega! On je stalno vikao, bio je borac, to mu nitko ne može osporiti, vrhunski je uklizavao. Ali, bio je i glumac! Igrao je na to uklizavanje, na viku i dernjavu, nosio je one boksačke ili hokejaške štitnike za zube, plakao je kad se svirala himna... I osvajao je narod na taj patetičan način. To je u redu, možete biti legenda i tako! Ali, samo time ne odlazi se na velika natjecanja, potrebno je i nešto više da bi reprezentacija uspjela na EP-u ili SP-u, potrebni su golovi i dobra igra!

dobro si rekao panju,koji je bio čista kita od igrača,osim borbesti teška nula, domoljubni preserator

odličan komentar jednog novinara na ovaj intervju :kafa:

Možda se jednog dana ispričaš i Kovaču. Ah da, sada si se vratio doma, Kovač ti više nije potreban...

Još jednom ti hvala na svemu. Iskreno, bez fige u džepu ti želim sve najbolje u nastavku karijere i života.

Ali, imam osjećaj da si zapravo samo tražio razlog da nas napokon "otkačiš", pa ti je Kovač i naše posrtanje na mundijalu došlo kao kec na desetku...
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 jul 2014, 13:22

Grdan je napisao/la:Ali, imam osjećaj da si zapravo samo tražio razlog da nas napokon "otkačiš", pa ti je Kovač i naše posrtanje na mundijalu došlo kao kec na desetku...
Da,mora da je to :rol: :rol:

Koji novinarcic je to napisao?

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 20 jul 2014, 13:35

Najjace... :rol: :tokralju:
igrati meksiku bilo je lako
protiv brazila je danas mogao svako
nisu se stigli riješiti muke
od mojeg pritiska u pola čuke
priča mi danas imenjak marčelo
bolno je broske cijelo mi tijelo
od trke za tobom noge nam teške
zato smo danas radili greške
pa skolari je danas panično gledo
u onaj popis što herera je predo
da tvoje ime ne njemu ne spazi
pazusi već su mu bili u vlazi
a kad je vidio da te nema
nestala najednom svaka mu trema
zapalio odma smotanu frulu
i rekao igrajte dečki na nulu
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Grdan
Kontakt:

Post Postao/la Grdan » 20 jul 2014, 13:52

SiamoNoi je napisao/la:
Grdan je napisao/la:Ali, imam osjećaj da si zapravo samo tražio razlog da nas napokon "otkačiš", pa ti je Kovač i naše posrtanje na mundijalu došlo kao kec na desetku...
Da,mora da je to :rol: :rol:

Koji novinarcic je to napisao?

http://www.lopta-online.net/index.php/1 ... ov-obracun" onclick="window.open(this.href);return false;

ja mu ništa ne vjerujem nakon smiješne izjave o nekakvom vanjskom utjecaju zbog koje nije imao pravedan tretman :kafa: .
http://www.youtube.com/watch?v=0arv0zVWz7s

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 20 jul 2014, 18:09

Kad ste definitivno odlučili da je bilo dosta?Je li spoznaja da ste u Brazilu igrali samo 20-ak minuta najviše utjecala na vašu odluku?
– I da i ne. Zapravo, sad znam da bih jednako odlučio i da sam više igrao. Uostalom, prije dvije godine na EP-u u Poljskoj igrao sam manje nego u Brazilu pa nisam ni pomislio na oproštaj! Ali, na SP-u su se događale neke druge, ružne stvari koje su me pogodile i razočarale, osjetio sam da me se ne cijeni. Jasno je da svi želimo igrati, međutim, zna se vrlo dobro koliko je tko od nas dao za reprezentaciju i koliko može još dati. Odnosno, trebalo bi se to znati.

Da te se ne cijeni, prije dvije godine ne bi uopće putovao na EP, a vjerojatno bi i Brazil vidio samo kao turist. Iza sebe imaš sezonu u kojoj te klupski trener koristio 15 minuta na šest utakmica lige prvaka, a onda tri u Europskoj ligi. U prvenstvu si igrao u prosjeku 33 minute po utakmici. Poveli su te jer su vjerovali u tebe, jer su ti na taj način željeli zahvaliti na svemu, jer su mislili da možeš donijeti pozitivnu vibru i uskočiti ako treba, a da nećeš gunđati ako ne budeš igrao.
Citao sam do ovdje gdje se hoce prikazat kako nije trebao niti biti pozvan ili kako bi se samo kao time trebao zadovoljiti,sta li...
I ne samo ovaj novinar nego i ostali koji su se sad nasli prozvani kritizirat Eduarda idu sa pricom kako navodno ne igra dovoljno i ne zabija pa eto nema se sta bunit sto je na klupi.E tu su se za*ebali ako su mislili na tu kartu ic.Mozemo recimo rec kako je Olic u 35 nastupa prosle sezone od kojih je u cak 31 bio starter dao 15 golova dok je Eduardo krenuo 9 puta (25 nastupa ukupno) i ima cak 8 golova za tu debelo manju minutazu.A mislim da odnos s Jelavicem ne trebam niti spominjati,jel tako?
Tako da Eduardo ima puno pravo biti nezadovoljan sto nije vise nastupao jer je to svojim igrama zasluzio.Jedino sto mu zamjeram je ovo sto je isao ocrniti Kovaca kao igraca jer mu to nije trebalo.

Inace Eduardo je nakon povratka od teske ozljede najbolji strijelac reprezentacije (iako nije medju prva dva,a mozda ni tri napadaca po dobivenoj minutazi) sa 2 gola vise od Manzdukica i 6 od Olica.

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 21 jul 2014, 19:26

Svaka čast Rakitiću na otvaranju sportskog centra negdje kod Žepča ja mislim :thumbup:
Grbavica naš je Hram!!!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 jul 2014, 22:07

RiverPlate je napisao/la:Svaka čast Rakitiću na otvaranju sportskog centra negdje kod Žepča ja mislim :thumbup:
Donirao poligon i svaka mu cast. Onda napravljen jedan turnir kao turnir sela zupe Novi Seher, a poslije i obicni turnir na kojem je mogao igrat tko je htio. To za svetog Iliju kao zastitnika zupe. Desetak dana se svaku vecer igralo, al je Rakitic izdao. Trebao je doc on i jos par reprezentativaca, al se nitko nije pojavio osim njegovog starog koji je ionako svako malo tu. Doduse, jelo i pice je bilo iz njegovog dzepa pa mu nitko nije ni zamjerio, to je bilo bitnije od njeg samog :lol:

kennyM
Kontakt:

Post Postao/la kennyM » 24 jul 2014, 11:51

Modrić otvorio dušu: 'Kovač nije zaslužio ovakav linč. Dudu? Njegov istup svima nam je naštetio'
utorak je doletio iz Zadra via München u Madrid. U srijedu je zajedno s kapetanom Ikerom Casillasom i Sergiom Ramosom odletio u Los Angeles te se priključio pripremama madridske mega momčadi. Nakon točno mjesec dana od poraza teškog eliminacije s Mundiala, protiv Meksika, Luka Modrić vratio se nogometu…

- Trebao mi je ovaj odmor i odmak od nogometnih zbivanja. Bio sam većinom u Zadru, s obitelji i prijateljima, kratki period odmora izvan zemlje, pa sam skočio do Istre, i to je to. Mjesec dana punjenja baterija i doista sam se zaželio nogometa.

Jeste li sondirali teren na najvećem poluotoku, gdje počinje novi reprezentativni ciklus, protiv Cipra u Puli?
Ah ne, samo odmor. Kako mi je trener Ancelotti kazao po povratku iz Brazila, "samo se opusti". Do lipnja 2015. godine nema više predaha.

Nakon SP-a izbornik Kovač doživio je krajnosti javnog raspoloženja unutar sedam mjeseci. Vaš dojam?

- Tako su prošli, neki prije drugi kasnije, i prethodnici. Kritika je sastavni dio reprezentativne priče, i zaslužili su je i igrači i izbornik! Nije ovo tenis, odnosno pojedinačni sport pa je jedan kriv. Mi igrači, pogotovo mi iskusniji, moramo prvi preuzeti odgovornosti. Niko Kovač je to već učinio i sam se izjasnio da je u nekim stvarima pogriješio. Svi mi griješimo. Ono što mi smeta, i nikad neću prihvatiti kako za izbornike tako i igrače, to su diskvalifikacije na osobnoj razini. Prozivanje za lošu igru, ako ih ima i za kriva ponašanja, dakle sve što je vezano za nogomet, to je ispravno i pošteno. No, diskreditirati ljude to je nepravedno i zlonamjerno!

Kako ste doživjeli Vukojevićev polemičan odlazak i pogotovo Eduardov gnjev?

- Teško! S obojicom sam odavno dobar, pogotovo s Ogijem. Poštujem odluke, ali od Eduarda nisam očekivao ovakav istup. Bilo je i prije nezadovoljnih i razočaranih među važnim igračima, ali nitko si nije dopustio ovakav ružan istup. Njegovo je pravo biti razočaran, i iz njegova kuta gledanja mogu ga razumjeti, ali ne slažem se s načinom kako je to pokazao. Moje je pravo biti razočaran. S tim načinom nije se obrušio samo na izbornika nego je obezvrijedio sve one i ono što čini reprezentaciju. Eduardo jest jedan od zaslužnijih velikih igrača, dao je puno, ali je puno i dobio od reprezentacije. Svi smo mi puno dobili od reprezentacije. Zato od ovakvog istupa nitko nema koristiti nego samo štete.

Otkrivaju li takvi stavovi da nije bilo dobre atmosfere u taboru reprezentacije?

- Među nama je bila dobra atmosfera, bez ikakvog ispada. Da je mogla biti bolja, mogla je!
Gospodin Luka :tokralju:
audere est facere!
Joe!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 24 jul 2014, 13:19

lukica šuti i puši tati :kafa:

kennyM
Kontakt:

Post Postao/la kennyM » 24 jul 2014, 13:31

Seaman je napisao/la:lukica šuti i puši tati :kafa:
kako glupi ljudi ima to je čudo :crazy: . Šta ima Luka s Mamićem, čovjek ima milijune igra u najvećem klubu na svijetu i mora se ulizivat Mamiću, radi čega? zašto? Čovjek je rekao svoje mišljenje i tako većina normalnih navijača misli da je Eduardo pojeo **** napavši Niku Kovača
audere est facere!
Joe!

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 24 jul 2014, 13:39

kennyM je napisao/la:
Seaman je napisao/la:lukica šuti i puši tati :kafa:
kako glupi ljudi ima to je čudo :crazy: . Šta ima Luka s Mamićem, čovjek ima milijune igra u najvećem klubu na svijetu i mora se ulizivat Mamiću, radi čega? zašto? Čovjek je rekao svoje mišljenje i tako većina normalnih navijača misli da je Eduardo pojeo **** napavši Niku Kovača
vide se da nemaš pojma :lol: sin od mamića mu menađer formalno da zaobiđu propise,a u stvarnosti je tata mu pravi menađer i mora tati davati 25% place :kafa:

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.