FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
također tu ima još jedan jako bitan faktor, a to je pobjednički mentalitet koji mi nemamo, treba to izgradit', pa će to što ti govoriš doći do izražaja .. recimo, nije Seljina ekipa toliko dobra koliko rezultate ostvaruju, sve je to stvar pobjedničkog mentaliteta
sve je to proces 
@Chinaglia
Mislim da poređenje sa Željinom ekipom nije odgovarajuće u ovom slučaju, barem kad je u pitanje izgradnja tima. Željo igra na blitzkrieg, na momentum, na lucidnost mladih i talentovanih igrača kao što su Bajić, Memija i ostali, koji mogu imati svoj dan, a mogu i potpuno podbaciti kao danas. Dakle, postoje oscilacije, što s ekipama kojima je godinama usađivan pobjednički mentalitet (kao Lippijevom Juventusu
) baš i nije slučaj.
Da se razumijemo, ja prvi non-stop trubim od tome da se ekipa mora godinama graditi, da ništa ne može doći preko noći, tako da shvatam o čemu pričaš.
Mislim da poređenje sa Željinom ekipom nije odgovarajuće u ovom slučaju, barem kad je u pitanje izgradnja tima. Željo igra na blitzkrieg, na momentum, na lucidnost mladih i talentovanih igrača kao što su Bajić, Memija i ostali, koji mogu imati svoj dan, a mogu i potpuno podbaciti kao danas. Dakle, postoje oscilacije, što s ekipama kojima je godinama usađivan pobjednički mentalitet (kao Lippijevom Juventusu
Da se razumijemo, ja prvi non-stop trubim od tome da se ekipa mora godinama graditi, da ništa ne može doći preko noći, tako da shvatam o čemu pričaš.
ne mozes nikako da smo dosta kvalitetniji od vas. pa mi ovu sezonu igramo samo sa djecom i par iskusnijih igraca. dok je kod vas drukcija situacija, imate takodje veoma dobru ekipu !Chinaglia je napisao/la:eh sad, kad je Sok izborio evropu, drugačija je liga bila, slabija, al' i Sloboda je tad imala dobru ekipu, uz Sokovu taktiku k'o Juve birvaktile![]()
gledajući tabelu, igrali smo na gostovanju s tri ekipe koje se bore za titulu, dvije nas jedva dobile, trećoj smo uzeli bod, al' nemoj da te to zavara, te ekipe su ipak prilično, ma dosta kvalitetnije od nas!
što se Radovanovića tiče, on je bolji od Krpića i Mujića, al' bojim se da ni on nije golgeter za evropukako god, slažemo se valjda svi na ovom podforumu oko 4-5 igrača koji su nam neophodni, te moja želja još par igrača koji bi činili dobar upgrade
Željezničar živimo !
A radnik izgubi na svom terenu od mrtve Zvijezde, hhh. I jos mi se jedan od najvatrenijih starih Fukara kune sinoc da je istina za proslu Slobodinu tekmu, znaju oni na pp sto sam im pisao. Liga i dlake, ali idemo mudro, Azmir zna bolje od nas sta i kako treba.
Svaka cast danas na osvojenom bodu, ali sa igracem vise (dobro neko napisa, tada smo tek bili izjednaceni, nakon crvenog) smo trebali napasti i pokusati dati jos jedan gol.
Svaka cast danas na osvojenom bodu, ali sa igracem vise (dobro neko napisa, tada smo tek bili izjednaceni, nakon crvenog) smo trebali napasti i pokusati dati jos jedan gol.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
vara vas naša ekipa, ona jeste pojačana sa dosta (boljih) igrača u odnosu na jesenju ekipu, al' i dalje se ne može nosit' s ekipa iz vrha! recimo, iz Slobodine ekipe, samo četiri igrača (Pirija, Ivetić, Zeba, Bekić i možda potpuno spremni Ahmetović) bi mogli igrat' u ekipama iz vrha, dok igrači poput Efendića, Salihovića, Zrnanovića, Mehmedagića, Kise, Sarića, Pršeša, Mujića, Krpića, Radovanovića, Mehidića, Čolovića, ne bi mogli igrat', naravno, govorim o prvih 11 
zbog toga kažem da vaša ekipa nije dobra kao što rezultati pokazuju, jer je to posljedica pobjedničkog mentaliteta, vaš klub ima pobjednički mentalitet, to je ono što će trebat' Slobodi kad se bude borila za evropu, da se dovedu igrači s pobjedničkim mentalitetom, da donesu takav mentalitet u klub, al' i da Husref prenese taj mentalitet na igrače koji isti nemaju
pa jebote, naši godinama kad pređu Šićki, već gube 1-0
zbog toga kažem da vaša ekipa nije dobra kao što rezultati pokazuju, jer je to posljedica pobjedničkog mentaliteta, vaš klub ima pobjednički mentalitet, to je ono što će trebat' Slobodi kad se bude borila za evropu, da se dovedu igrači s pobjedničkim mentalitetom, da donesu takav mentalitet u klub, al' i da Husref prenese taj mentalitet na igrače koji isti nemaju
pa jebote, naši godinama kad pređu Šićki, već gube 1-0
Nije on ni prije povrede bio puno bolji a kakav ce se vratiti nakon prilicne pauze ostaje da se vidi...A da tesko dajemo go ocigledno je isto kao sto je ocigledno da ga suvise lako i jeftino primamo...Znaci kao jesenas sto sezona vise odmice mi sve gori i gori...Hajd valjda ovaj bod malo zaustavi cirkus...Chinaglia je napisao/la: što se Radovanovića tiče, on je bolji od Krpića i Mujića, al' bojim se da ni on nije golgeter za evropukako god, slažemo se valjda svi na ovom podforumu oko 4-5 igrača koji su nam neophodni, te moja želja još par igrača koji bi činili dobar upgrade
& $ ?
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Ma jarane dali smo bobu Radniku da ovi Zvijezdi dadnu da se pokusaju izvuci i to j to ali neka brate izvuce se valjdaBatva je napisao/la:A radnik izgubi na svom terenu od mrtve Zvijezde, hhh. I jos mi se jedan od najvatrenijih starih Fukara kune sinoc da je istina za proslu Slobodinu tekmu, znaju oni na pp sto sam im pisao. Liga i dlake, ali idemo mudro, Azmir zna bolje od nas sta i kako treba.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
S igracem vise se mora puno bolje odigrati,jos je Zeljeznicar napadao i bilo je poprilicno prostora i za kontre i polukontre ,ali ona soliranja su us.rala sve,ko dobije loptu na 50 m vuce je dribla tamo vamo dok je ne izgubi i tako zadnjih pola sata
,Krpic odigrao lavovski iako nije dobio upotrebljivu loptu tokom citave utakmice,onaj sprint u defanzivu u 90 i nekoj i uklizavanje
.
Na kraju s bodom mozemo biti zadovoljni ,Salihovic nije los bio kad je usao djelovao mi je sigurnije od Zrnanovica ,Efendic opet klimavo par puta ispao prelagano ,ni Zeljo ni mi nismo nesto Bog zna odigrali ,moze to puno bolje na obje strane.
Protiv Viteza do 3 boda da ne bi sebi zakomplikovali zivot.

Na kraju s bodom mozemo biti zadovoljni ,Salihovic nije los bio kad je usao djelovao mi je sigurnije od Zrnanovica ,Efendic opet klimavo par puta ispao prelagano ,ni Zeljo ni mi nismo nesto Bog zna odigrali ,moze to puno bolje na obje strane.
Protiv Viteza do 3 boda da ne bi sebi zakomplikovali zivot.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Neka ovi momci sto psuju Azmira, ali koji su zeljno iscekivali da se na bilo koji nacin donekle osvetimo Zelji za ispadanje pogaze sve sto su rekli i zahvale se covjeku sto je napravio ekipu koja je koliko toliko udaljila Zelji od prve pozicije...Da nam nije Azmira nebi ovo docekali sigurno jos dugo
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Čestitam Predsjedniku Husiću, Treneru, Igračima i Slobodašima. Od sutra okrenuti se Vitezu. Počele su i namještaljke. Naš tim, kako prvenstvo odmiče ,sve lošiji. Pitam se, je li to Musemić već u mislima na Koševu?
Ja volim FK Tuzla City
Ma brate ja nmg da vjerujem sta pojedinci pisu po fb o i protiv Azmira ,jos matore gujice nisu to djeca ybt
,neki ocigledno imaju neke licne frustracije zbog Husica al onakve stvari pisati ,ja razumijem grupu i momke zbog ovih dogovora oko neodlaska na gostovanja da je los potez uprave bio ali da se sve rijesiti,ako dosad nisi skontao da covjek potura leđa da se klub normalizuje onda ybg .
I na kraju krajeva mi smo svi tu zbog Slobode i Fkr su nastale zbog Slobode a ne obrnuto ,ali to je opet zajednistvo i tako i treba da bude,ali prioritet mora da se zna a to je SLOBODA i ako moramo progutati knedlu za bolje sutra ,sta nam drugo ostaje,kad dodju bolja vremena po nas klub ,kad vratimo dugove i stanemo noge onda i mi navijaci mozemo malo zanovijetati i sl. do tad moramo samo raditi u korist Slobode i nista drugo.
I na kraju krajeva mi smo svi tu zbog Slobode i Fkr su nastale zbog Slobode a ne obrnuto ,ali to je opet zajednistvo i tako i treba da bude,ali prioritet mora da se zna a to je SLOBODA i ako moramo progutati knedlu za bolje sutra ,sta nam drugo ostaje,kad dodju bolja vremena po nas klub ,kad vratimo dugove i stanemo noge onda i mi navijaci mozemo malo zanovijetati i sl. do tad moramo samo raditi u korist Slobode i nista drugo.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
njima je grupa ispred kluba i to su jasno rekli..ni ja to ne shvatam, sta to znaci..znaci da sutra ugasis Slobodu grupa ostaje i ode navijat za Zmaj, Slogu Simin Han?
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Bogami nije lose bod kako smo izgledali na terenu i u trenutcima nas zeljo pravo stisno.Piric opet spasava ko i protiv Radnika.Sobzirom da je Zeljo predent za titulu prezadovoljan sam bodom,igrac manje i ne iskoristit i ne napravit konkretne sanse ne mogu bit zadovoljan.
Uglavnom super,al mora bolje to.Ne znam zasto Ahmetovica nije bilo na klupi!!!
Do mene sjedili Joldic i Music...Joldicu se malo sjetim familije...jbt ko da nije igro za nas
(iznenadio sam se u negativnom smislu)Music odmjereni komentari i uglavnom korektni 
Uglavnom super,al mora bolje to.Ne znam zasto Ahmetovica nije bilo na klupi!!!
Do mene sjedili Joldic i Music...Joldicu se malo sjetim familije...jbt ko da nije igro za nas
Zlatan Nalić sin tuzlanski
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
sva sreca da je drzavna televizija prenosila utakmicu pa se jasno moglo cuti kako zvuci urbana gerila sa drvene tribine..koje salve najprljavijih uvreda,konstantno vrsenje pritiska na sudca a sve u cilju da se nekako penal navuce...i ono ce nekom neke opaske dijelit

DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Re: Odg: FK Sloboda Tuzla
Ako hoćeš vec da se svetis izbaci nas iz lige.SaltCityAttack je napisao/la:Neka ovi momci sto psuju Azmira, ali koji su zeljno iscekivali da se na bilo koji nacin donekle osvetimo Zelji za ispadanje pogaze sve sto su rekli i zahvale se covjeku sto je napravio ekipu koja je koliko toliko udaljila Zelji od prve pozicije...Da nam nije Azmira nebi ovo docekali sigurno jos dugo
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: Odg: FK Sloboda Tuzla
Ma jok brate pa ja nebi volio da ispadne niko od ovih 6 klubova koji imaju ime i prezime...**** te onda liga takva...ja nebi to nikako volio...vama titula i evropa je ono sto redovno ocekujete tako da je bolje ugroziti titulu nego da vas izbacimo..a ne vjerujem da bi Zeljo bio u toj situacijilazar je napisao/la:Ako hoćeš vec da se svetis izbaci nas iz lige.SaltCityAttack je napisao/la:Neka ovi momci sto psuju Azmira, ali koji su zeljno iscekivali da se na bilo koji nacin donekle osvetimo Zelji za ispadanje pogaze sve sto su rekli i zahvale se covjeku sto je napravio ekipu koja je koliko toliko udaljila Zelji od prve pozicije...Da nam nije Azmira nebi ovo docekali sigurno jos dugo
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Pa s obzirom da zaostajete samo 3 boda onda ce vam ovi bodovi biti jako vazni na kraju ...evropu mozda ne ali titulu vjerovatno
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- Pasha_car_aga
- Kontakt:
Zadovoljan bodom, ali ne i igrom s igracem vise!
Pirija king.
Efendija ocajan, morao je biti blize uz Kokota kod gola kojeg smo primili, takodje par puta umjesto da ide na loptu on se izmice i lopta ga preskace, slab totalno.
Zrnanovic dobar, nista specijalno ali iskustvo mu neda da bude los.
Mehmedagić puno bolji na stoperu, puno bolji nego protiv Radnika.
Ivetic najbolji lijevi bek u ligi gledajuci par poslednjih utakmica, danas najbolji nas igrac, kamo srece da nadjemo ovakvog desnog beka na ljeto.
Saric ponovo los.
Kiso standardno dobar, rekao bih spram mogucnosti.
Mehidic vrlo los, uostalom kao i uvjek u poslednje vrijeme kad je pocinjao utakmicu.
Bekic nista posebno, par neobjasnjivih zabijanja u protivnicke igraca, rekao bih los spram svojih mogucnosti, kao i u prethodnim utakmicama.
Krpić nit smrdi nit mirise, ako nista bar je pokupio sve nabijene lopte u skoku, bori se kao i uvjek, ali za nesto vise nema potencijala.
Zeba, moram reci da me toliko naljutio u par navrata, pa toliko im je lopti prodao da sam poceo sumnjat da to namjerno radi, posebno dok smo bili sa igracem vise i onaj go je zabio, a na mene je takav utisak ostavio kao da ga nije zelio zabiti, ne znam sta da mislim! Hvala mu za gol!
Čolović slab, jos uvjek je mlad i neiskusan.
Salihovic na dostojan nacin zamijenio Zrnu, dosta bolji i sigurniji nego protiv Radnika.
Prses solidan za vrijeme provedeno na terenu.
Hvala Azmiru i sefu na bodu. Subota svi na Tusanj, ne smije biti izgovora najavljuju lijepo vrijeme. Još uvjek matematicki nismo obezbijedili opstanak, zato nebi smjelo biti opustanja, 3 boda su neminovna!
Pirija king.
Efendija ocajan, morao je biti blize uz Kokota kod gola kojeg smo primili, takodje par puta umjesto da ide na loptu on se izmice i lopta ga preskace, slab totalno.
Zrnanovic dobar, nista specijalno ali iskustvo mu neda da bude los.
Mehmedagić puno bolji na stoperu, puno bolji nego protiv Radnika.
Ivetic najbolji lijevi bek u ligi gledajuci par poslednjih utakmica, danas najbolji nas igrac, kamo srece da nadjemo ovakvog desnog beka na ljeto.
Saric ponovo los.
Kiso standardno dobar, rekao bih spram mogucnosti.
Mehidic vrlo los, uostalom kao i uvjek u poslednje vrijeme kad je pocinjao utakmicu.
Bekic nista posebno, par neobjasnjivih zabijanja u protivnicke igraca, rekao bih los spram svojih mogucnosti, kao i u prethodnim utakmicama.
Krpić nit smrdi nit mirise, ako nista bar je pokupio sve nabijene lopte u skoku, bori se kao i uvjek, ali za nesto vise nema potencijala.
Zeba, moram reci da me toliko naljutio u par navrata, pa toliko im je lopti prodao da sam poceo sumnjat da to namjerno radi, posebno dok smo bili sa igracem vise i onaj go je zabio, a na mene je takav utisak ostavio kao da ga nije zelio zabiti, ne znam sta da mislim! Hvala mu za gol!
Čolović slab, jos uvjek je mlad i neiskusan.
Salihovic na dostojan nacin zamijenio Zrnu, dosta bolji i sigurniji nego protiv Radnika.
Prses solidan za vrijeme provedeno na terenu.
Hvala Azmiru i sefu na bodu. Subota svi na Tusanj, ne smije biti izgovora najavljuju lijepo vrijeme. Još uvjek matematicki nismo obezbijedili opstanak, zato nebi smjelo biti opustanja, 3 boda su neminovna!
uprkos tome što je zabio gol, stekao sam dojam da je Zeba igrao pod ručnom, što nije ok s obzirom da ga Sloboda plaća i tu ne smije sentimentalnosti, a onda se opet sjetim kako Beka igrajući za Svinjski nije htio zabit' Slobodi na Tušnju iz dvije čiste šanse, namjerno šutirao u golmana
zeba danas na 40 posto maksimum...nije uredu,ali hajde..nemozemo njega kriviti,par kontri i ovi uhljupi sjebu,vuku loptu,driblaju,kada ga okruze trojica,prpa,previse meljamo loptu.
ja sam zadovoljan,sa obzirom da nas u jesenas guzio ko kako stigo,i da nismo napada mogli sastaviti,extra..zeljo ima kontinuitet igranja evrope,u vrhu su godinama,sobzirom da smo mi tek sastavili ekipu da na nesto lici,drzati njih na njihovom terenu odlicno,ali nemogu se otet utisku da smo ih mogli sjebati nakon crvenog,prepali se sanse,sta li
napravice se odlicna ekipa na ljeto,azmir je skonto da samo evropa donosi vece pare,sve je ovo talasika,a bogami i navijace na stadion...mogli ste to osjetiti u njegovim zadnjim izjavama.sloboda napada vrh sledece sezone,sa husrefom il bez njega,ali po trenutnom stanju,vec je pao dogovor oko pojacanja na ljeto,i husref je nacelno pristao,obecao je azmiru evropu,i PREDO LISTU IMENA koja bi volio viditi u slobodi..reko je sa njima,garantujem evropu.....vidicemo,pred nama je.ali mi cemo u juris,sa musemicem il bez njega
ja sam zadovoljan,sa obzirom da nas u jesenas guzio ko kako stigo,i da nismo napada mogli sastaviti,extra..zeljo ima kontinuitet igranja evrope,u vrhu su godinama,sobzirom da smo mi tek sastavili ekipu da na nesto lici,drzati njih na njihovom terenu odlicno,ali nemogu se otet utisku da smo ih mogli sjebati nakon crvenog,prepali se sanse,sta li
napravice se odlicna ekipa na ljeto,azmir je skonto da samo evropa donosi vece pare,sve je ovo talasika,a bogami i navijace na stadion...mogli ste to osjetiti u njegovim zadnjim izjavama.sloboda napada vrh sledece sezone,sa husrefom il bez njega,ali po trenutnom stanju,vec je pao dogovor oko pojacanja na ljeto,i husref je nacelno pristao,obecao je azmiru evropu,i PREDO LISTU IMENA koja bi volio viditi u slobodi..reko je sa njima,garantujem evropu.....vidicemo,pred nama je.ali mi cemo u juris,sa musemicem il bez njega
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.