FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 11 apr 2011, 18:56

Kontaminacija teme.
Nekima stara navika.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 11 apr 2011, 19:15

Aman zaman izgubili dvije tekme kuci pa kraj svijeta,pa ekipe uloze stotine miliona eura pa dozivljavaju krahove i nastavljaju dalje.Real je u dvije tekme od Barse primi 11 golova,Salke slozi peticu prvaku Evrope na njegovom terenu pa nikom nista.Ko kaze da se svake sezone mora uzeti titula,kup ili ici u Evropu,pa kada bi to bilo zagarantovano onda drugi nebi imali smisla igrati,Mene licno poraz nije uopste poremetio niti ce uticati na moje misljenje o Zelji i odlaske na Grbavicu,cak sta vise ovaj poraz je i dobrodosao da kod raje izbije iluzije o nekom extra igrackom kvalitetu kojeg i objektivno nemamo.Kao navijaci mozemo iznositi kritike na igru i to je normalno ali nema razloga da pljujemo i vrijedjamo nekoga.Licno mislim da ovoj ekipi jako puno nedostaju Bekric,Sime,Bucan pa i Bajic kao i zelja,htijenje i fizicka spremnost u odnosu na proslu godinu.Kod strucnog staba mi malo smeta sto nedaje vise sanse igracima sa klupe jer i sami su govorili prije pocetka da za svako mjesto u timu imamo po dva kvalitetna covjeka pa kada vec ne ide ovim standarnim daj priliku drugima mozda bolje i odigraju.Rezultat je promjenjiv i nije bitan samo je jedno vrijedno spomena a to je ZELJO.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 11 apr 2011, 19:25

@dino lj da je na ovom forumu više raje kao što si ti i još par likova. :roll: Moglo bi se šta i pročitat i naučiti.
Bravo majstore.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

LudLo 2
Kontakt:

Post Postao/la LudLo 2 » 11 apr 2011, 19:42

Trebamo prvo krenuti od nas,u ovom slucaju mi smo prvo navijaci pa onda Zeljo.Ako mi imamo onakvu posjetu a Zeljo je II ,finale kupa,branimo titulu onda je to stvarno sramota za grad,navijace,ljude koji vole ovaj klub,svaka cast nama/momcima u kopu trude se navijaju i poslije tekme smo ostali,ali ljudi sta vas treba privuci da dolazite,svi kenjate i treba kenjati ne kazem ali de dodji daj podrsku pa sinoc da nas je bilo 11000 i da je Zeljo izgubio i ja bi rekao e ovima se treba zahvaliti,ovom isto e i ovom,de da se mi malo skontamo pa cemo onda formacije sklapati.Uzdravlje
<< F.C. Zeljeznicar >>
<< F.C. Liverpool >>
NEKOM PAROLA,NEKOM UDARNI TRANS ;)

Ja sam Branko Kockica a ovo je sportsport.ba forum

Amcheee
Kontakt:

Post Postao/la Amcheee » 11 apr 2011, 19:44

ellaxaz je napisao/la:@dino lj da je na ovom forumu više raje kao što si ti i još par likova. :roll: Moglo bi se šta i pročitat i naučiti.
Bravo majstore.
slažeem se :D

Željezničar' LE

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 11 apr 2011, 20:08

Ovaj @dino lj rijetko piše na forumu, al kad napiše nešto dođe mi da mu platim petnesku u dvici... makar neko ko ne priča o dogovorenim prvenstvima i utakmicama...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 11 apr 2011, 20:43

LudLo 2 je napisao/la:Trebamo prvo krenuti od nas,u ovom slucaju mi smo prvo navijaci pa onda Zeljo.Ako mi imamo onakvu posjetu a Zeljo je II ,finale kupa,branimo titulu onda je to stvarno sramota za grad,navijace,ljude koji vole ovaj klub,svaka cast nama/momcima u kopu trude se navijaju i poslije tekme smo ostali,ali ljudi sta vas treba privuci da dolazite,svi kenjate i treba kenjati ne kazem ali de dodji daj podrsku pa sinoc da nas je bilo 11000 i da je Zeljo izgubio i ja bi rekao e ovima se treba zahvaliti,ovom isto e i ovom,de da se mi malo skontamo pa cemo onda formacije sklapati.Uzdravlje
To si u pravu,mi imamo dosta navijaca koji ocito biraju utakmice sto je van pameti,eno gledam juce Borusija(Mng.) igra protiv Kelna iako 99% ispada pun stadion kao da su prvaci a kod nas izgubis par tekmi odma posjeta 50% manja.Hocemo novu Grbavicu sa 20.000 gledalaca,za koga za ove sto dodju na velike utakmice kao Njukastl i slicno pa se sepure i slikaju ,e ja bi je napravio za 10.000 hiljada i osnovao clanski klub za nas bolesnike koji bi imali karte za sve tekme.U svojih pedeset godina zivota dozivio sam dosta radosti kao sto je titula dinamit momaka,dobri rezultati u Evropi,prebolio sam i tri najteza trenutka u svojoj navijackoj karijeri(poraz od Videotona,poraz od Veleza u finalu kupa kao i poraz od Zvezde poslije pobjede nad Vardarom u Skoplju kada nam je izmakla titula) i nikada nisam pomislio da ne dolazim na Grbavicu.Uvjek sam uzimao godisnje karte a fala Bogu vec duze vrijeme ih uzimam i svojim sinovima(17 i 15 godina) koji su svaku utakmicu u sektoru C-e i nije jednu utakmicu ne propustaju osim naravno kada je bolest u pitanju.Zato ljudi dolazite na utakmice bez obzira na rezultat pa nemozemo ocekivati da budemo klub kao Barsa u zemlji gdje masa svijeta jedva sastavlja kraj sa krajem i gdje su politicka previranja takva kakva jesu.I za kraj bila su tri rata i poslije svakog je Zeljo opstajao i nista ga nije moglo unistiti pa zar onda ne zasluzuje nasu ljubav pa makar igrao i u ligi Federacije,
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 apr 2011, 21:14

dino lj je napisao/la:
LudLo 2 je napisao/la:Trebamo prvo krenuti od nas,u ovom slucaju mi smo prvo navijaci pa onda Zeljo.Ako mi imamo onakvu posjetu a Zeljo je II ,finale kupa,branimo titulu onda je to stvarno sramota za grad,navijace,ljude koji vole ovaj klub,svaka cast nama/momcima u kopu trude se navijaju i poslije tekme smo ostali,ali ljudi sta vas treba privuci da dolazite,svi kenjate i treba kenjati ne kazem ali de dodji daj podrsku pa sinoc da nas je bilo 11000 i da je Zeljo izgubio i ja bi rekao e ovima se treba zahvaliti,ovom isto e i ovom,de da se mi malo skontamo pa cemo onda formacije sklapati.Uzdravlje
To si u pravu,mi imamo dosta navijaca koji ocito biraju utakmice sto je van pameti,eno gledam juce Borusija(Mng.) igra protiv Kelna iako 99% ispada pun stadion kao da su prvaci a kod nas izgubis par tekmi odma posjeta 50% manja.Hocemo novu Grbavicu sa 20.000 gledalaca,za koga za ove sto dodju na velike utakmice kao Njukastl i slicno pa se sepure i slikaju ,e ja bi je napravio za 10.000 hiljada i osnovao clanski klub za nas bolesnike koji bi imali karte za sve tekme.U svojih pedeset godina zivota dozivio sam dosta radosti kao sto je titula dinamit momaka,dobri rezultati u Evropi,prebolio sam i tri najteza trenutka u svojoj navijackoj karijeri(poraz od Videotona,poraz od Veleza u finalu kupa kao i poraz od Zvezde poslije pobjede nad Vardarom u Skoplju kada nam je izmakla titula) i nikada nisam pomislio da ne dolazim na Grbavicu.Uvjek sam uzimao godisnje karte a fala Bogu vec duze vrijeme ih uzimam i svojim sinovima(17 i 15 godina) koji su svaku utakmicu u sektoru C-e i nije jednu utakmicu ne propustaju osim naravno kada je bolest u pitanju.Zato ljudi dolazite na utakmice bez obzira na rezultat pa nemozemo ocekivati da budemo klub kao Barsa u zemlji gdje masa svijeta jedva sastavlja kraj sa krajem i gdje su politicka previranja takva kakva jesu.I za kraj bila su tri rata i poslije svakog je Zeljo opstajao i nista ga nije moglo unistiti pa zar onda ne zasluzuje nasu ljubav pa makar igrao i u ligi Federacije,

Prije rata posjecenost mnogo veca, gledam neki dan video, kaze posjeta nesto manja a Grbavica puna. Takodje u drugoj ligi Jugoslavije nam je skoro svaku utakmicu bio pun stadion, tad smo imali bolju podrsku nego neki tadasnji prvoligasi :mrgreen:
FKŽ !

Denis Ispušlić
Kontakt:

Post Postao/la Denis Ispušlić » 11 apr 2011, 21:15

Kad je Zeljo bio u drugoj ligi?
ŽEPČE 2005.

NIKAD ZABORAVITI,NIKAD OPROSTITI!!!

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 apr 2011, 21:16

Denis Ispušlić je napisao/la:Kad je Zeljo bio u drugoj ligi?
Pise Jugoslavenska.
FKŽ !

Blagoje Bratić

Post Postao/la Blagoje Bratić » 11 apr 2011, 21:19

4 utakmice na Grbavici mi gola dat nemožemo i šta pričat,može li iko
šta reć na ovo :?:

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 apr 2011, 21:21

Ako osvojimo kup i budemo na kraju drugoplasirana ekipa uspjesnost sezone ocjenjujem sa 80% uspjesna. Da smo kojim slucajem prvaci a zijanili kup bila bi ocjena 90% uspjesna znaci opet hvala Bogu dobro je samo se sjetim onih crnih dana i kazem hvala Bogu dobro je.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 11 apr 2011, 21:25

Blagoje Bratić je napisao/la:4 utakmice na Grbavici mi gola dat nemožemo i šta pričat,može li iko
šta reć na ovo :?:
prodaju se utakmice.logicno
ne kaze osim dzaba da uefu i fifu boli **** za nas. od kako su nas suspendovali samo je gore
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 11 apr 2011, 21:47

Osim na kantonalnoj.
FKŽ !

Ha_bidne_biće
Kontakt:

Post Postao/la Ha_bidne_biće » 11 apr 2011, 22:44

3 utakmice sa Širokim i nijednu niste dobili :lol: :lol:
u ovoj zadnjoj vas pravo razbucali
toplo mi oko srca

Begonja
Kontakt:

Post Postao/la Begonja » 11 apr 2011, 23:20

Ha_bidne_biće je napisao/la:3 utakmice sa Širokim i nijednu niste dobili :lol: :lol:
u ovoj zadnjoj vas pravo razbucali
toplo mi oko srca
Je li ti bilo toplo u srijedu?

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 11 apr 2011, 23:31

Evo Amara na BHT-u
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 11 apr 2011, 23:33

znaci tri najbitnijr utakmice nam slijede!

dvije protiv celika i derbi protiv sarajeva... sto se mene tice nek samo te tri uzmu i ja sam sretan! ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 apr 2011, 00:01

Ja lično sam zadovoljan i izlaskom u Evropu, to je naš minimum, a što kaže Osim bilo bi lijepo osvojiti jedan trofej zbog godišnjice kluba, imamo šansu u Kupu, vidjet ćemo sutra gdje će se igrati prva, po meni bolje bi bilo prvu igrati na Grbavici kao protiv Širokog jer Čelik je ekipa protiv koje nije poželjno ganjati rezultat...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 12 apr 2011, 00:09

tm84 je napisao/la:znaci tri najbitnijr utakmice nam slijede!

dvije protiv celika i derbi protiv sarajeva... sto se mene tice nek samo te tri uzmu i ja sam sretan! ;)
Kup sigurno osvajamo, a pitare cemo kao slag na tortu. :lol:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.