BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

babino
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la babino » 27 sep 2020, 17:11

seljacina, naravno a i oni koji to pravdaju :kafa:
dusa draga, do sada bio mehlem pa ga treba shvatiti sada jer 6 mjeseci nije za kifle zaradio, smijesno.

kad se samo sjetim kad se nesto khurcio onom zgolji herbertu, lik ga ostro pogleda, rece koju, umiri se damke ko bebica.
tad nekad je bio i gombos, cini mi se.

pratio sam ga u svakom mecu, respektovao to sto je uradio jer tesko da cemo vise imati nekoga sa tim rezultatima ali njegovo ponasanje kroz cijelu karijeru je sramno. Ne interesuje me sto bi mi sad neko mogao nabrojati 10-ak top 100 igraca koji se ponasaju slicno ili jos gore, to nije opravdanje, ne volim ni njih.
Nikad ne bih mogao navijati za likove poput djokovica, kirgiosa, rubleva, medvedeva, fonjinia isl.
Prvi je najbolji na svijetu i na svakom mecu se dere na svoje trenere kao na pascad, i to se pravda kao eto, izbaci neg energiju
..ali on je najbolji pa mu se i moze, cime se ovaj nas smatra:-)

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 27 sep 2020, 17:27

Još samo čekam da neko napiše, koliko je on zaradio, a koliko ti, sjediš i pišeš na forumu. :rol:

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 27 sep 2020, 17:38

babino je napisao/la:
27 sep 2020, 17:11
dusa draga, do sada bio mehlem pa ga treba shvatiti sada jer 6 mjeseci nije za kifle zaradio, smijesno.

kad se samo sjetim kad se nesto khurcio onom zgolji herbertu, lik ga ostro pogleda, rece koju, umiri se damke ko bebica.
tad nekad je bio i gombos, cini mi se.

pratio sam ga u svakom mecu, respektovao to sto je uradio jer tesko da cemo vise imati nekoga sa tim rezultatima ali njegovo ponasanje kroz cijelu karijeru je sramno. Ne interesuje me sto bi mi sad neko mogao nabrojati 10-ak top 100 igraca koji se ponasaju slicno ili jos gore, to nije opravdanje, ne volim ni njih.
Nikad ne bih mogao navijati za likove poput djokovica, kirgiosa, rubleva, medvedeva, fonjinia isl.
Prvi je najbolji na svijetu i na svakom mecu se dere na svoje trenere kao na pascad, i to se pravda kao eto, izbaci neg energiju
..ali on je najbolji pa mu se i moze, cime se ovaj nas smatra:-)
Puno nekakvih kritika od covjeka koji indirektno vrijedja druge ljude.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 30 sep 2020, 16:56

Koji otprilike Tomo treba da ima ranking, da bi igrao GS u dublu?
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 01 okt 2020, 10:01

Zundo je napisao/la:
30 sep 2020, 16:56
80-ti

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 okt 2020, 10:18

babino je napisao/la:
Citiraj, gospodine veliki. Napiši barem u lice da sam seljačina, gospodine. Od prvog posta moralna vertikala došla da dijeli lekcije o tome kako se ovdje gluposti pišu, a kad se gluposti obistine, onda se moralna vertikala ušuti.

Koga ba boli briga za tvoja osjećanja, koga boli briga o tome jesil ti gledao, ustajao po noći, cijenio ne cijenio. Nije ovo nikakva tema "iskaži svoja osjećanja" da bi nekome bilo zanimljivo da čita tvoja osjećanja. Ako već ne pratiš, ako već ne gledaš, ako već ne cijeniš ono što je Damir Džumhur, legenda BH tenisa, sporta, uradio do sada u svojoj karijeri onda nemoj ni pisati ništa na ovoj temi.

Samo ćeš za novi upis na temu morati sačekati narednih 100 godina da se pojavi neko novi na njegovom nivou iz ove vukojebine, možda onda likovi koji nikada reket u rukama nisu držali i shvate šta je Damir uradio. Možda.

Da se svi u svojim životima i zanimanjima trudimo kao što se Damir trudio da ovo postigne, bili bismo Švajcarska. Ali naravno, lakše je svima srati po nekome ko je uspio, jer je eto na nekom parkingu u Splitu imao simpatičnu raspravu sa sudijom, nego da i sami propišaju krv i znoj da bi nam svima bilo bolje. Jbg, lakše je srat.
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 01 okt 2020, 10:25, ukupno mijenjano 1 put.

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 01 okt 2020, 10:22

HeraklitMracni je napisao/la:
01 okt 2020, 10:01
Zundo je napisao/la:
30 sep 2020, 16:56
80-ti
Ako uzme ovo u Splitu, bice blizu tog rankinga valjda.
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 okt 2020, 10:33

shminka je napisao/la:
01 okt 2020, 10:18
babino je napisao/la:
Citiraj, gospodine veliki. Napiši barem u lice da sam seljačina, gospodine. Od prvog posta moralna vertikala došla da dijeli lekcije o tome kako se ovdje gluposti pišu, a kad se gluposti obistine, onda se moralna vertikala ušuti.

Koga ba boli briga za tvoja osjećanja, koga boli briga o tome jesil ti gledao, ustajao po noći, cijenio ne cijenio. Nije ovo nikakva tema "iskaži svoja osjećanja" da bi nekome bilo zanimljivo da čita tvoja osjećanja. Ako već ne pratiš, ako već ne gledaš, ako već ne cijeniš ono što je Damir Džumhur, legenda BH tenisa, sporta, uradio do sada u svojoj karijeri onda nemoj ni pisati ništa na ovoj temi.

Samo ćeš za novi upis na temu morati sačekati narednih 100 godina da se pojavi neko novi na njegovom nivou iz ove vukojebine, možda onda likovi koji nikada reket u rukama nisu držali i shvate šta je Damir uradio. Možda.
:kafa:
vodi ga sebi kuci ili mu nekad izadji iz pakasha na trenutak a ne slijepo pravdati svaki njegov seljacki postupak.
mene je stid za koga sam navijao a ti uzivaj 'objektivno' jos uvijek.
da objektivno procitas a ne dozivis nesto kao njegov PR, mozda bi i uspio procitati da napisem kako necemo imati ovakvog tenisera vise nikada, vjerovatno.
sta sad treba zbog toga, da radim sto ti i slicni.
cuj molim te, razumite ga, momak nije zaradio nista 6 mjeseci:-).
Ako neko pise o damiru iskazujujuci svoja osjecanja od prvog dana, onda si to ti decko.
Licno ga znas 100000% tako da je i razumljivo:-)

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 01 okt 2020, 10:35

shminka je napisao/la:
01 okt 2020, 10:18
babino je napisao/la:

Da se svi u svojim životima i zanimanjima trudimo kao što se Damir trudio da ovo postigne, bili bismo Švajcarska. Ali naravno, lakše je svima srati po nekome ko je uspio, jer je eto na nekom parkingu u Splitu imao simpatičnu raspravu sa sudijom, nego da i sami propišaju krv i znoj da bi nam svima bilo bolje. Jbg, lakše je srat.
Ovaj lik nije dobar ali moras razumjeti osjecaj ljutnje prema Damiru. Svi smo ocekivali da ce ostati 10 godina u top 30 i osjećamo se uskraćeni. Već je najveća legenda bh.tenisa ali mogao je toliko više uraditi

Vidi gdje je sad Švarcman a gdje damir, isto su godiste i fizicke gradje a prije 3 godine su bili bare bare
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 01 okt 2020, 10:38

@Bosniaboston...jesam li te necim nekada uvrijedio da napises to sto pises?
jesu li damirovi ispadi seljacki na vecini turnira koje igra?

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 01 okt 2020, 10:38

babino je napisao/la:
01 okt 2020, 10:38
@Bosniaboston...jesam li te necim nekada uvrijedio da napises to sto pises?
jesu li damirovi ispadi seljacki na vecini turnira koje igra?
Hahahaha zezam se :mrgreen:

Ima seljackih ispada ali to ga ne ogranicava
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 okt 2020, 10:44

BosniaBoston je napisao/la:
01 okt 2020, 10:35
Svi smo ocekivali da ce ostati 10 godina u top 30 i osjećamo se uskraćeni. Već je najveća legenda bh.tenisa ali mogao je toliko više uraditi

Vidi gdje je sad Švarcman a gdje damir, isto su godiste i fizicke gradje a prije 3 godine su bili bare bare
Nema taj kvalitet. Nemaš šta biti kivan na nekoga što nije na mjestu na kojem ne zaslužuje biti. Švarcman je za njega Đoković. Mislio sam da može u 30 kada su rijetki mislili, to je i ostvario, ali to je bio trenutni bljesak, ludih pola godine u kojima se poklopilo dosta stvari.

Mislim da može još jednom dobaciti do top 30, da je najbolji tenis tek pred njim, ali da ima kvalitet da konstantno bude u 30. Nema.

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 01 okt 2020, 10:56

shminka je napisao/la:
01 okt 2020, 10:44
BosniaBoston je napisao/la:
01 okt 2020, 10:35
Svi smo ocekivali da ce ostati 10 godina u top 30 i osjećamo se uskraćeni. Već je najveća legenda bh.tenisa ali mogao je toliko više uraditi

Nema taj kvalitet. Nemaš šta biti kivan na nekoga što nije na mjestu na kojem ne zaslužuje biti. Švarcman je za njega Đoković. Mislio sam da može u 30 kada su rijetki mislili, to je i ostvario, ali to je bio trenutni bljesak, ludih pola godine u kojima se poklopilo dosta stvari.

Mislim da može još jednom dobaciti do top 30, da je najbolji tenis tek pred njim, ali da ima kvalitet da konstantno bude u 30. Nema.
Mislim da si ti ovdje pisao da je Damir jaci igrac od Svarcmana , kad su se sastali u Istanbulu ako se ne varam , jos si dodao da ima stosta na damirovu stranu , ako nisi onda oprosti :D Neko je onda pisao ovdje , sto mi je u ta doba bilo smijesno al ajde nisam pisao ...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 okt 2020, 11:10

Jesam u analizi tog meča, imao je meč loptu, nije da sam toliko fulio da je bilo 6-2 6-2. A ovo poslije se nema šta pričati, bolji Diego 48x.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 01 okt 2020, 11:38

Diego je prije svega bolji u glavi, ima fokus za razliku od Damira.
Sjecam se jedne konferencije za stampu, kada je Damir izjavio da mu je cilj da udje u top10, to je bilo mozda prije nekih 5 godina. On definitivno ima talenat na nivou Svarcmana, ali nema kontinuitet, onih najboljih pola godine imao je fokus i samopouzdanje i jos neke stvari se poklopile, pa je dosao do tog 23. mjesta na listi... Kljucna stvar kod njega da od tog vremena nema fokus kao u vremenu kada se dizao na atp listi. Osim toga, lako gubi samopouzdanje u mecu. Ove godine nema pobjede na atp turnirama, bilans 0:6, ne racunajuci dvije pobjede u Davis cupu. Istina, nije imao srece sa zrijebom, ali u Rimu je imao finu sansu da udje u glavni zrijeb, pogotovo nakon prvog meca i dobre igre protiv Verdaska. Nisam gledao taj mec protiv Corie, ali nije mi jasno kako je mogao od igraca koji prvi put ulazi u top100, da izvuce samo 2 gema...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 01 okt 2020, 12:23

Razlika između Damira i Diega je ta što je Diego za trenera uzeo Chelu a Damir Bozoljca. To je razlika u pristupu, tad je Damir morao dovesti boljeg trenera ali nije. Nakon toga Damiru tenis i nije baš prvi na listi prioriteta, ko god ga prati na instagramu to može da vidi. Previše je negativno nastrojen kad igra meč: ne mogu, gotovo je, moram predati, neću da igram, šta god da udarim ne ide... konstantno jedno te isto govori od prvog do zadnjeg poena.

Damir zavisi od fokusa, koncetracije a on sve čini u meču da to izgubi i kad uđe u ritam odjednom se krene ljutiti zbog nebitnih stvari. Možda nema kvalitet da bude konstantni TOP 30 ali ima da se vrti od 30. do 50. pozicije konstantno, da ne igra kvale za Masterse ili GS turnire...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 okt 2020, 12:26

Ma nema ni kvalitet, jbg, zato i ne treba kakiti po njemu toliko. Da on može tog Coriu da natambura, kao da ga ne bi natamburao. Ne može, nema čime.

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 01 okt 2020, 12:53

shminka je napisao/la:
01 okt 2020, 12:26
Ma nema ni kvalitet, jbg, zato i ne treba kakiti po njemu toliko. Da on može tog Coriu da natambura, kao da ga ne bi natamburao. Ne može, nema čime.
E, jbg sad! Dobio 4 top 10 igraca, kad je bio naspanovan, a ovaj Coria njegovo godiste, i tek ulazi u top100! Izvini, ali nigdje veze ;)

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 01 okt 2020, 14:00

Nema, trenutno nema. On sa tim Coriom koji vjerovatno 'samo' pimpla, vraća, mora krv da piški da bi ga dobio, a u glavi valjda misli da bi se pred njegovom pojavom Coria trebao skinuti i skloniti sa terena.

Pogubljen je trenutno, ne postoji nikakav sistem igre, u to vrijeme kad je dobijao te mečeve se znalo šta igra, servisi u stranu, hvatanje loptice u penjanju po paraleli, bekend paralela, izlasci naprijed, dugi poeni kada je to bitno...

Trenitno ne zna šta igra uopšte. Kao lupa servis, a njigdje veze, lupa forhend, bespotrebno, volio bi kao da dobije neki lagani poen, ali toga nema.

I ovaj je trener očigledno ublehaš, ali eto izgleda profesionalnije od Bozoljca ako ništa. Ne vidim po čemu je bolji.

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 01 okt 2020, 18:57

pa razlika je, ima kvalitet al uslijed loseg izbora trenera, slabog fokusa na tenis nije mogao formu uhvatiti, a slazem se da bi mogao imati jos jedan jak period u karijeri da se vrati makar do top50, mozda mu pomogne ova situacija da se sabere i restartuje..

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.