FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Batva
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Batva » 07 maj 2015, 16:56

Ja sam sa par momaka koji redovno idu na tekme sa svojim ekipama pricao i misljenja smo da ako ne prodje Zlatna karika i pojedinci useru sav Azmirov trud i bace ga u rijeku, jednostavno dizemo sidro i u izvjesno vrijeme cemo pratiti samo rezultate lige. Mozda vremenom rane zacijele, mozda se covjek smiri pa krene ponovo na tekme, ali sam siguran da dugo vremena ne bih isao na stadion. Znam da se Sloboda voli u svakom momentu, tako da ljubav prema mom klubu svakako nece splasnuti, ali bih u neku ruku protestvovao na taj nacin.

Medjutim, na sjednici kada je Jasmin, a prije njega i njegov zamjenik, pojavio se, govorio i svima jasno do znanja dao da zeli pomoci, a vec je to uradio povecanjem priliva para klubu, vjerujem da ce se naci kompromis na obostranu korist, jer i Azmir i Jasmin su dovoljno pametni ljudi, a pogotovo nacelnik zna koliko ovim moze dobiti-izgubiti. Ako Zlatna karika prodje, Jasmina ne skide niko sa trona i moj glas ce i ubuduce imati, kao i mojih ukucana. :)
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 maj 2015, 17:06

druze bojkotom nista nebi ni rijesili...neznam ko nam usadi taj bojkot u glavu..
ko ce sta promjeniti,onih 40-tak momcica protiv viteza :roll:
promjene se postizu masom...jbt kada sam dosao ovdje prije dvije godine,rapidovi ultrasi zazidase vrata na ulazu u prostorije kluba....mos misliti i niko nije primjetio...
spominjem to kao ilustraciju samo...ako me razumijes...masa...cilj...borba....ili po nasem il nikako..
njima prazne tribine i odgovaraju,da rade sta hoce,boli ih ****..
jel sloboda NASA,ako jest,de hajmo se organizovat,napraviti protiv borca pakao,da bude 3000 fukara na sjeveru,da ZNAJU DA SMO UZ KLUB :!:
dok nam stoka nije klub sahranila :oops:
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 17:11

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma bice i azmir transparentan prema skupstini kad to bude prava skupstina...a ova sad to nije i to je receno vise puta, popljuvana i javno u januaru i u karici itd itd..eto krenimo od toga da skusptina ne moze biti 11.og..do sad su morali doci pozivi ljudima i sve, najmanje 7 dana prije skupstine..sumnjam da je ista doslo- dakle toliko o njima
Nisu Skupštinari krivi što Predsjednik Skupštine ne saziva sjednicu Skupštine. On po Statutu Kluba isključivo saziva sjednicu i predlaže dnevni red. Begić,(i sam član Skupštine),okreno ćurak pa indirektno proziva Predsjednika Husića. Što ne proziva Misketa Muharemagića ili Faraona jer Muharemagić je faraonov igrač? Nikada oni neće sazvati Skupštinu . Znaju da je većina uz Husića.Ovaj saziv Skupštine kakav god da je,bolji je nego da nemamo Skupštinu. Pozivam članove Skupštine iz UG Prijatelji i ostale članove ,da sakupljamo potpise 1/3 ( 14 članova) za Vanrednu Skupštinu Kluba.Neka se vidi ko je za šta.I neka se vidi stav Skupštine Slobode..
Ja volim FK Tuzla City

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2015, 17:45

I kada radost
I kada tuga je... ;) :cool:

Samo opusteno narode :zviz:
075

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 17:46

NASLOV ,"PUCA LI ZLATNA KARIKA ZBOG DUGOVA" JE DEPLASIRAN."ZLATNA KARIKA" UPRAVO JE PROGRAM, PLAN KOJIM FK SLOBODA TREBA DA SE IŠČUPA IZ DUGOVA.
Ja volim FK Tuzla City

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2015, 17:50

http://sportsport.ba/bh_fudbal/zrnanovi ... dic/161357

Zrnanovic upitan? Bas sam mislio da ce on preci na desnog beka a povratnik Mehidic na lijevog... Sve u svemu nadam se da cemo ih igrom na terenu deklasirat, i poslati jos jednu lijepu sliku gledaocima sirom BiH o jednoj novoj Slobodi!
075

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 maj 2015, 17:53

Mehidić lijevi, Kiso desni bek, Pršeš vezni, mislim da će tako bit'

doduše, moguće je da Beka bude lijevi bek, već jednom je igrao to kod Husrefa, a Mehidić je bio ispred ako se ne varam, te da Todorović / Kiso igra desno, a Kiso / Pršeš u veznom redu

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2015, 17:57

Ma ima dosta opcija; npr. Zrnanovic(?) i Sale stoperi, Mehmedagic na zadnjeg veznog a Kiso i Beka na desnog odnosno lijevog beka...

Ne znam sta je sa Moranjkica, kakva je to povreda kod njega u pm :roll: ? U ovoj kombinaciji bi on stao umjesto Dilavera pod uslovom da ovaj ne bude u rosteru...
075

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 07 maj 2015, 18:00

na Jaska sam i zaboravio da igra u Slobodi :rol:

ma hajde, bit' će to dobro, složit' će to Husref :D

nekako bih volio Mujića u špicu, a Čolovića na krilu, barem jednu tekmu :pray:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 07 maj 2015, 18:01

Stavit Halila, al na onom motoricu jadnom sto je kupio da prodire po strani :tokralju:

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 07 maj 2015, 18:02

Halil ih najbolje poznaje. Joj ako im ga Halil zalila :mrgreen: :rol:
075

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 maj 2015, 18:11

piric,zrnanovic,skahic, ivetic,mujdja,zeba,bekic,ibricic,colovic,tomic,mujkic :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :rol: :rol: :rol: kakav bi to tim bio,krv ti hebem,i ostane mjesta jos za tri kapitalca,jednog sam vec stavio u prvih 11,od ona azmirova 4 :kralj:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 18:16

sloboda72 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ma ima lijepih stvari, i bice i ovih dana sitnica i ugodnih iznenadjenja jos...

medjutim, problem reprograma ostaje, jos uvijek nista nije potpisano..postoji snazan otpor pojedinih struja koji imaju jak uticaj na Jasmina oko davanja para i potrebnih garancija FK Slobodi..lobira se snazno da te pare prebaci u OKK i da se kupi pozivnica za ABA ligu.

jos kad se na taj problem oko reprograma doda da uskoro pristizu i tuzbe Davuda i Arkade +/- milion maraka, pred nama je jos sudbonosnih mjeseci..ako se iz ovog izvucemo i izvukli smo se i bice to evropska Sloboda sigurno, ali kako..

jedino sto mozemo je da mi, obicni navijaci , pruzimo sto vecu podrsku ljudima koji rade u klubu, i da nas sto vise dodje svaki put na stadion...nevjerovatno puno se trude, posebno "omrazeni" nam direktor vugdalic
[youtube][/youtube]
Ovo obraćanje Predsjednika Husića je obuhvatilo sve u vezi FK Sloboda Tuzla.
Reprogram od 12. minute.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 18:23

sloboda72 je napisao/la:Prije 100-te godišnjice Sloboda mora osvojiti trofej: „Šta predsjednik Husić planira naredne četiri godine“

Uprava FK Sloboda na čelu sa predsjednikom Azmirom Husićem danas je u zgradi Gradske uprave Grada Tuzla upoznala gradonačelnika Jasmina Imamovića, njegove pomoćnike kao i predstavnike Sportskog društva „Sloboda“ o planu i aktivnostima koje se namjeravaju sprovesti u naredne četiri godine. Nacrt projekta nazvan „Zlatna karika“ podrazumijeva ukupno četiri tačke koje je planirano da se realiziju u periodu 2015 – 2019 godina. Kako je za **** kazao predsjednik UO FK Sloboda Azmir Husić vrijednost cijelog projekta iznosi 8.000.000 KM.

“Uprava kluba sa mnom na čelu sprema je da obezbijedi 50 % sredstava dok za ostalih 50 % očekujemo da obezbijedi Grad Tuzla“ kazao je na početku razgovora Azmir Husić. Prema riječima Husića prvi korak je projekta „Zlatna karika“ je stabilizacija i uređenje kluba po svim Evropskim standardima UEFA-e.

U sezoni 2016/2017 Husić je pod obavezno naglasio da Sloboda mora izboriti nastup u nekom od EURO takmičenja bilo to kroz takmičenje u BH Telecom Premijer ligi ili pomoću Kupa BiH. „Mi takmičenje u Europi ne isključujemo ni naredne sezone 2016/2017 ukoliko nam se za to pruži prilika“ naglašava Husić. Prije svoje 100-te godišnjice Sloboda na Tušanj mora donjeti jedan od trofeja, smatra predsjednik FK Sloboda Azmir Husić.

Prema nacrtu projekta „Zlatna karika“ koji danas predstavljen i gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamoviću u sezoni 2017/2018 u planu je da klub nema nikakvih dugovanja i da se do tada završi kompletan reprogram.

„Kada uđemo u sezonu 2018/2019 želim samo da se o Slobodi priča pozitivno. Obilježavanje 100-godišnjice Slobode se ne može prikazati za jedan dan, to se prikazuje čitavu jednu godinu. Za 100-ti rođendan Slobode želimo na Tušanj da dovedemo neki od klubova iz Lige petice“ – naglašava Husić.

Nakon današnjeg razgovora sa predsjednikom UO FK Sloboda Azmirom Husićem zaključak je samo jedan. Sloboda definitivno ima čovjeka vizionara koji želi da ovom klubu vrati stari sjaj i s kojim želi ispisati novu istoriju. Za kraj razgovora Husić nam je kazao ukoliko nacrt projekta nazvan „Zlatna karika“ ne bude usvojen od strane gradskih struktura do 11. maja vrlo vjerovatno da će povući sa funkcije predsjednika kluba jer prema njegovim riječima ništa osim Europske i šampionske Slobode nema smisla.

slika
slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 maj 2015, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 18:25

sloboda72 je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:Sjećanje na najtužniji dan u istoriji Slobode
U posljednjem kolu Premijer lige BiH Sloboda je poražena u Istočnom Sarajevu i porazom od 2:0 ispala iz Premijer lige BiH. Očekivali smo svaki drugi scenarij osim ovog. Svih 90. minuta uz TV ekrane bodrili smo naše momke u borbi za opstanak i osluškivali rezultate sa drugih terena. Bio nam je dovoljan i minimalan poraz, ali nismo uspjeli. Povrede Alena Mešanovića i najbojeg igrača Slobode Almira Bekića u ranom dijelu utakmice su neočekivano promjenili tok igre u kojoj su crveno-crni bili apsolutno nemoćni u napadu. Da je u pitanju neko drugo kolo Premijer lige, teško bi se moglo desiti da slabi Leotar pobjedi Željezničara ili da nemoćni GOŠK porazi Rođene, ali kod nas, sve je moguće. Odlučivali smo sami o svojoj sudini, nismo uspjeli, neka je na čast svima onima koji su kumovali ovome porazu, porazu koji je postaje rana svih Tuzlaka, rana koja nikada neće zasrasti i porazu koji se zove niži rang takmičenja! Svaka čast svim momcima koji su u stanovima i kafićima pratili ovu utakmicu i gajili optimizam da ćemo iz ove borbe izaći kao pobjednici, zbog vas i vaše ljubavi ispadanje je rana koja nikada neće zarasti ali koju ćemo morati preboliti i iz svega izaći bolji i jači nego ikada prije. Ispadali su Juventus, Lazio, River Plate, Leeds i mnogi drugi evropski i svjetski velikani i nikada nas ispadanje neće boljeti kao nepravda, nepravda koja je od jake Slobode napravila nemoćno siroće. Slobodu ne čini samo ime, nego sve ono u njoj i oko nje. Slogan na Tušnju mora da bude „jedan grad, jedna ljubav, jedan klub” a ne kako je to bilo u prethodnim i u većem dijelu ove sezone: „Jedan klub, dva računa, tri politike i milion stranaca.” Stoga, Neka je na čast svima vama kojima je Sloboda već godinama sredstvo za ostvarivanje cilja i ličnog interesa, zbog kojih se naš klub već deset godina bori sa teškom bolešću karcinoma. Karcionoma koji je zahvatio sve dijelove njenog nekada jakog i snažnog a danas krhkog i slabog tijela. Karcionoma koji ima samo jedno ime, a zove se: Politika!

| Preuzeto sa: http://****/katastrofa-oekivali-smo-sve-osim-ispadanja-a-upravo-se-to-desilo/" onclick="window.open(this.href);return false;

23. maj 2012.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 18:27

hondas je napisao/la:Azmir Husić projektom od 8 miliona KM želi sa Slobodom osvajati trofeje

Objavljeno: 07. 04. 2015 - 12:14 Sport » Nogomet AAATimesArial 1 Google +0
Azmir Husić projektom od 8 miliona KM želi sa Slobodom osvajati trofeje Foto: Arhiva
Ozbiljan i profesionalan, predsjednik tuzlanske Slobode Azmir Husić želi na čvrste noge postaviti klub. Otkako je stigao na čelo kluba, uhvatio se u koštac sa silnim problemima koji su ga dočekali. Međutim, Husića nije pokolebalo ni to što je Sloboda poslije rata bila u debelom minusu i što su svakodnevno na vrata kluba kucali potraživači i raznorazne inspekcije.

Kako bi se to izbjeglo u budućnosti, Husić je sa svojim saradnicima izradio projekat, odnosno Nacrt pod nazivom "Zlatna karika". Kako sam kaže, već mu je dosadilo da se Sloboda gleda i prati u negativnom kontekstu, pa je predstavljen plan za naredne četiri godine. On je već dostavljen ljudima iz Opštine, koji su upoznati sa projektom i koji bi uz Husića i njegove ljude trebali biti ravnopravan partner u realizaciji projekta.

- Nacrt projekta je nazvan Zlatna karika i on obuhvata period od četiri godine, odnosno do 2019. kada će Sloboda slaviti 100 godina postojanja. Cilj je da Sloboda konačno postane solventna i uredna, a to znači da u ovom projektu očistimo sva dugovanja. Osim toga, veoma je bitno da klub pozitivno funkcioniše i da se konačno riješimo stare i negativne hipoteke. Stalno se pojavljuju i vuku repovi i dugovi. Mi to konačno želimo da izbjegnemo i mislim da je ovaj Nacrt, kojeg smo predali ljudima u Opštini na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem realan i izvodljiv. Osim toga, želimo da Sloboda funkcioniše po UEFA standardima, što je vrlo važno. Mi 11. maja imamo zakazanu Skupštinu kluba na kojoj ćemo dobiti odgovor ljudi iz opštine. Imaju dovoljno vremena da prostudiraju naš plan i viziju od četiri naredne godine – kazao je Husić.

Prva godina, odnosno sezona koja je u toku odnosi se na opstanak Slobode u Premijer ligi. Već od naredne sezone, Husić u planu ima praviti "dream team" i pokušati izboriti evropsko takmičenje. Nakon toga, za dvije godine, velika mu je želja da Sloboda konačno stigne do nekog trofeja. Inače, vrijednost cijelog projekta procjenjena je na 8 miliona KM.

- Ja sam spreman sa svojim saradnicima finansirati 50 posto projekta, a za drugi dio očekujem da obezbjedi Grad Tuzla. To je ciklus od 4. godine. Iskren da budem, očekujem pozitivan odgovor, jer mislim da je u interesu svima jaka i stabilna Sloboda. Osim toga, tendencija je da konačno naš klub osvoji i neki od trofeja, da li Kup ili prvenstvo, svejedno. Bitno je da pokušamo povezati i sve ljude koji su imali veliki ili mali doprinos u Slobodi. Stabilizacija i klub bez dugova je glavni preduslov da se naprave mnoge lijepe i pozitivne stvari u gradu. Želim da klub postavimo na zdravim osnovama, ali svi se trebamo zajednički založiti – rekao je Husić.

husic-800

Azmir Husić: Prihvatam da se nacrt koriguje ili dopuni, ali nikako da se odbije

Husić prije svega želi da Sloboda konačno dobije svoje mjesto pod suncem u BiH i da se brend imena samo jača.

- Moj krajnji cilj je da 2019. godine imamo Slobodu bez dugova. Mnogi navijači trebaju s ponosom da navijanju za Slobodu, a ne da se stide. Jednostavno, želim da na ovim prostorima budemo prepoznatljivi po svemu. Zato i očekujem pozitivan odgovor gradskih vlasti, jer bez njih se ne može realizovati ovako kompleksan plan. Što se tiče nacrta, prihvatam da se koriguje ili dopuni, ali nikako da se odbije. Jer u suprotnom, ja ne želim viši biti predsjednik Slobode. To nije nikakav ultimatum ili uslov, već realna opcija. Mislim da je "Zlatna karika" jedna konkretna poslovna vizija i prijedlog saradnje i vjerujem da se za ove četiri razvojne godine može uraditi dosta – rekao je Husić.

Kao prvi čovjek kluba on unaprijed razmišlja i pravi konkretne planove. Iako se čini dalekim, za četiri godine Sloboda će biti "starac" od stotinu ljeta.

- Plan je da za proslavu sto godina kluba dovedemo nekog atraktivnog protivnika iz Lige petice. Mi u pregovore za ovaj projekat moramo krenuti najkasnije naredne godine, jer veliki klubovi imaju ispunjenje kalendare. Želimo da na Tušnju to bude spektakl, kakav i dolikuje Slobodi. Želimo da se ovaj spektakl pamti – rekao je Husić.

Uz dužno poštovanje svih dosadašnjih predsjednika, koji su "vladali" Tušnjem, Husić se po mnogo čemu razlikuje od prethodnika. Izdvaja se po tome što želi konačno od Slobode napraviti brend, koji će se poštovati i cijeniti. Tretman i odnos kakav danas Sloboda ima je za nijansu porvaljen, a zahvaljujući konkretnim potezima Husića, imidž kluba se mijenja nabolje. Svakim danom Husić jača Slobodu, animira i ljude iz političkog života, a jedino je njemu pošlo za rukom da privoli pasivnog gradonačelnika Jasmina Imamovića da se konačno zainteresuje za klub.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 07 maj 2015, 18:31

solinas je napisao/la:slika
Ja volim FK Tuzla City

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 07 maj 2015, 18:37

solinas je napisao/la:sa presudama ili bez,mislim da ih je ubrojao u dug,pogotovo ako ima pokrice,tj svjestan je da ce nadoci,ako me razumijes,ali problem je sto to sve sad utice na projekat,licencu,picke materine,opet smo stjerani u cosak,i opet na vrat,nanos sve,i opet biti-nebiti.
najbolje da opcinsko vijece izglasa da predaje azmiru slobodu na upravljanje na odredjeni vremenski period,hlupam 15-20 god,nestalo bi sve za manje od mjesec,ja neko rjesenje nevidim...
bukvalno tjeraju slobodu u stecaj,bankrot,i gasenje,
nakon cega ce oformiti slobodu 1919 fuzionisat je sa mramorom,slogom,nekim nizeligasem,i prodat nam pricu kako cemo za dvije tri sezone,igrat evropu,na nuli,novi pocetak bla bla.
ako to dozvolimo,nabijem nas sve redom :salut:
Dati predsjedniku Slobodu bi bio sigurno najbolji potez, koji bi riješio sve probleme Slobode. Međutim izjavio je (ako se sjećate) da ne želi privatizovati Slobodu. Ako dođemo do (ne daj Bože) fuzije sa Mramorom, bolje da nas nema nikako, jer tu vlada ona "lijeva ruka-desni džep". Možemo se samo nadati najboljem i naravno, da svako na svoj način pomogne vraćanje Slobode u život. U protivnom, sami smo krivi... :salut: Momci iz UG mogu nam svima biti primjer.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 07 maj 2015, 18:45

pa nemora je ni privatizovati...nego iznajmiti..svati kako hoces,ali po nasem supljem zakonu to je moguce,iznajmiti,ili pokloniti NA KORISTENJE..
uz neke stavke,poput da u trenutku vracanja kluba u okvire grada,klub nesmije biti zaduzen vise,nego u trenutku preuzimanja,a da u dogovorenom vremenskom roku,doticni ima punu SAMOSTALNU kontrolu nad klubom..
to ti je isto koda iznajmis auto..kada vracas moras ga vratiti u najmanju ruku,u istom stanju,..
nemogu sad detaljno,zena se dere sa balkona vice **** te forum u guzicu,kafa gotova :urnebes: :oops:
mislim da me ti mramor razumijes...
postojao je ovaj prijedlog,vidicemo hoce li proci...reko sam danas,puno je kombinacija,a samo jedna neprihvatljiva,NESTANAK SLOBODE :!:

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 07 maj 2015, 18:55

Azmir Husić: “Ukoliko Grad Tuzla okrene leđa Slobodi, klub će doživjeti sudbinu Dite”
[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.