FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Omerbavarac
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Omerbavarac » 31 maj 2015, 21:18

Danas Allianz Arena slavi 10 godina pa nek joj je sretan rodjendan. :D

Navodno smo odustali od Sterlinga i De Bruynea te su glavne mete ostali Griezmann i Di Maria.
Gundogan je takodjer vrlo blizu iako kruze price da je u pregovorima i sa Barcom pa cemo vidjeti sta ce od svega biti.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 jun 2015, 01:32

Izgleda da su naftasi dobili pedalu od Di Marie, znaci decko zeli u Minken. :cool:
Samo da nasi ne budu skrti kao sto znaju bit', inace nista od Gaucosa.
Dal' rusimo rekord Javia od 40 mil :hmmmmm:
Vrlo moguce..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 jun 2015, 12:06

Jedva čekamo oboriti transfer rekord za ovog kloca.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 jun 2015, 12:09

Strucnjak nadji bolje rijesenje.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 jun 2015, 12:14

slika

Mlađi, bolji i jeftiniji.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 01 jun 2015, 12:17

I losiji igrac od Di Marie svakako.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 jun 2015, 12:26

anelbavarac je napisao/la:I losiji igrac od Di Marie svakako.
Jeste ali je mladji tri godine i ja bih gledao taj faktor kao eliminacioni. Neces se okrenuti a Di Maria ce imati tri cenera.

proFCB
Kontakt:

Re: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 01 jun 2015, 14:50

Klare je napisao/la:Ko god da dođe od svih tih mogućih želja, stvarnost je takva da će uvijek biti downgrade u odnosu na RIb and Rob.

Ono što stoji jeste da nam pojačanja u ofanzivi stvarno trebaju, a sad na njima je da nas iznenade.

Novca se nakupilo i previše, a prostora za nova imena vrlo malo.

Priželjkujemo još jednu extra klasu na sredini, jer valjda tada vrati Lama na početno mjesto.

Nešto se oklijeva sa ovim Švajnovim ugovorom, ističe dogodine...
Eden Hazard je sigurno igrac koji ne bi bio downgrade u odnosu na ovu dvojicu.

Ukoliko je doslo vrijeme da se Dortmundu mazne novi igrac, onda bolje armenca nego turcina.

Ne znam ljudi, al di Maria meni niti mirise niti smrdi. Ne mogu reci da je los, ali znam da nije igrac koji bi u velikim utakmicama donosio prevagu
Stern des Südens

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 01 jun 2015, 15:24

Čim su objavili da Kloponja pauzira sledeću sezonu meni se odmah upalilo da se to on odmara da bi preuzeo Bayern za godinu dana kada Pep ode u Katar,ja lično nemam ništa protiv ovakvog scenarija...

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 01 jun 2015, 15:34

bajern100 je napisao/la:Čim su objavili da Kloponja pauzira sledeću sezonu meni se odmah upalilo da se to on odmara da bi preuzeo Bayern za godinu dana kada Pep ode u Katar,ja lično nemam ništa protiv ovakvog scenarija...

I meni je ovo sumljivo.Ne bi imao ništa protiv da nas za godinu dana preuzme Klopp. :cool:

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 01 jun 2015, 15:35

bajern100 je napisao/la:Čim su objavili da Kloponja pauzira sledeću sezonu meni se odmah upalilo da se to on odmara da bi preuzeo Bayern za godinu dana kada Pep ode u Katar,ja lično nemam ništa protiv ovakvog scenarija...
Mislim daće se to i desiti katalonac vjerovatno neće produžiti svoj ugovor i pored toga ako osvoji LP :hmmmmm: sljedeće sezone, a kako vidimo da većina sadašnjih igrača Bayerna posebno njemaca žele ponovo za trenera nekog iz Njemačke i da je najbolji. Sigurno trenutno u Njemačkoj nema boljeg od Klopa Lowa ne ubrajam mislim da bi se on pogubio kad bi bio trener neke od ekipa u Bundesligi.

Nadam se da će ovako i biti :pray:

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 01 jun 2015, 15:48

Ja mislim da bi svima odgovarao ovaj scenario, a i Klop to nagovjestava, da nema nista protiv preuzimanja Bayerna. Mozda s Napolijem potpise neki jednogodisnji ugovor. Mada sam i ja uvjeren 100% da ce slj. godine on preuzeti Bayern.
Mia San Mia

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 jun 2015, 16:43

Kad se sve sagleda, ova sezona je bila dosta prosječna, blijeda i u globalu lošija nego prošla.
Osnovna i minimalna očekivanja u bila osvajanje Bundeslige, finale DFB kupa, polufinale Lige prvaka i ispunjena su dva od tri što je, po meni, ipak ispod nekih naših očekivanja.

Razloga za to što ova sezona nije bila bolja ima dosta i njima će se, bar tako očekujem, pozabaviti ljudi u Bayernu koji su plaćeni za to.

Ima tu svega, od povreda i nekih malih sukoba unutar kluba, do taktičkih, psiholoških i kadrovskih grešaka Pepa i kad se tako veliki spektar pogrešaka i pehova desi u jednoj sezoni, teško se izboriti sa tim. Veoma teško, ali ne i nemoguće.

Lično mislim da je i Svjetsko prvenstvo imalo mali utjecaj, nedavno sam čitao o tome, čak imaju i naziv za tako nešto PTSP Svjetskog prvenstva i u tome vidim jedan od razloga zašto su neki igrači odigrali ispod svog nivoa i(ili) često bili van terena.

Povrede su onemogućile normalan rad i ne može se bježati od toga ma koliko ja volio sve svaliti na leđa Pepu, nije mu bilo lako ove sezone. Nosi i on svoj dio odgovornosti za sve ovo, veliki dio, ali ima dobar alibi i vjerujem da je upravo zbog toga preživio ove sezonu.
Taktičkih pogrešaka je također bilo mnogo, iznenađujuće mnogo i uprkos svemu gore nabrojanom jedan vrhunski trener je mogao sezonu izvući i izboriti se sa većinom problema tako da je ekipu, ili dio ekipe koji je imao, taktički i psihološki pripremio kako treba.
Pep više puta to nije uradio nego što jest.
Svaku bitniju utakmicu ili utakmicu protiv ekipa koje u rangu Bayerna je loše odradio, a svaka od tih utakmica je sa sobom nosila neku važnost, bodovnu, rezultatsku ili psihološku. Bez obzira na igrače koje je imao na raspolaganju, ipak velika većina njih su super kvaliteti i imaju mjesta u skoro svim vrhunskim klubovima na svijetu.
Nije imao plan B, rijetko je odstupao od onoga što je zamislio prije utakmice i porazi ili lošije predstave su bile posljedica poremećenog balansa u toku utakmice. Kada se treba malo povući i direktnije pristupiti protivniku, on bi gurao protivnika naprijed i ostavljao odbranu na milost i nemilost protivnika i dobre (kvalitetne) ekipe bi skoro uvijek to iskoristile.

On je ove sezone samo potvrdio ono što je bilo jasno i prethodnih. On je veliki (vjerotano najveći) fudbalski filozof, mislioc, čovjek koji fanatično pristupa svakoj utakmici i svakom treningu, jedan od najvećih inovatora u historiji fudbala i rame uz rame sa najvećima u ovome poslu, ali biti trener nije samo to.
To je daleko kompleksnije zanimanje u kojemu je potrebna i jedna određena doza prilagodljivosti, pragmatičnosti, možda i poniznosti i psihološke pripreme. Tu je ipak zakazao i pao je na nekoliko bitnih ispita ove sezone.

Što je tiče eventuralnih pojačanja ove sezone, mislim da je odlazak Pizzara diktira dolazak jednog napadača. Možda bi bilo pametno imati u kadru i trojicu napadača, ali u Bayernu znaju bolje.

Neki moj izbor, a pisao sam o tome, bi bio Van Persie. Dosta je sličan Lewandowskom, nije klasična devetka, ima dosta dobar kvalitet u igri bez lopte i nije toliko direktan na gol, a opet može odigrati i suprotno od toga i biti klasična devetka i napadač za plan B. Vjerujem da je dosta realan njegov odlazak iz Uniteda i eventualni dolazak u Bayern.
Osim njega, nemam nekih imena osim što bih volio da bude iskusan igrač, neko ko je spreman odmah zaigrati.

Ukoliko Pep ne misli stavljati Lahma ne desnog beka, a evidentno je da ne misli, onda je potrebno dovesti i kvalitetnog desnog beka koji će biti upgrade u odnosu na Rafinhu. Darmian je odličan izbor i volio bih da dođe.

Jedan krilni igrač je također potreban i žao mi je što to nije bio Depay. Osim njega, Anderson bi bio dobar izbor, Sterling, možda i Bale.

Eventualno dolazak Di Marije će nam pokazati i kako će Bayern igrati iduće sezone jer on nije klasično krilo, on je nešto kao box to box krilo (ako ta pozicija uopće postoji) igrač koji nazad igra uz liniju, a naprijed u sredini terena kao playmaker, veznjak. Naravno, može on igrati i kao pravi krilni igrač, ali najbolje igre je pružao na ovoj poziciji. Tako je zaslužio transfer u Real iz Benfice, tako je odigrao najbolju sezonu u karijeri i mana mu je što nije previše prilagodljiv što se vidjelo ove sezone u Unitedu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Klare

Post Postao/la Klare » 01 jun 2015, 19:38

Što se tiče di Marije ja sam potpuno otvoren,
ali ne varajte se da bi Griezman bio nešto jeftiniji, njega su Atleti platili 30,
a svakako da sam više za di Mariju jer je dokazan, jedan od najbržih igrača na planeti.
U Realu je svaku sezonu igrao i krilom probijao, njegova brzina je nezaustavljiva.

Jeste poskup, ali to je igrač kojeg ćeš imati sljedećih 5 godina, a mnogi ne uzimaju u obzir marketinšku isplativost ovog u odnosu na Grizmana i druge,
proboj na ogromno Argentinsko tržište. :mrgreen:

Znači, kao odustali smo od deBrujna, a kako i ne bi kad smo se od Vukova nosa krvavog vrnuli.

Riđo je vezan još 4 godine, zadovoljan u zelenštini, meda će imati kao bilo gdje drugo, i ovdje prvi put nakon dugo vremena nailazimo na ozbiljnog konkurenta za preuzimanje trona, jer taj Gigant se neće dati kao ostali čerupati, očito. :?

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 01 jun 2015, 22:21

Kakav Kitarijan sad nemojte spominjat te gluposti heheh, dovoljno mi je mucno gledat sto pricamo o Gundoganu, koji nadam se nece prismrdit Minkenu..

Vidjecemo, znam samo da ce biti neko , i da ce zadovoljit nase kriterije, siguran sam..

kad se sjetim one godine kad je Nerlinger bio zaduzen za transfere i tu kupovinu, pa nas odusevio, kaze imamo iznenadjenje, ovo ono novi igrac, na kraju ispostavilo se da su to navijaci, kao 12 igrac ... Usami Takashi oooooooooojjjjjjjjjjjj
FC Bayern !!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jun 2015, 09:34

Izgleda ništa od Gundogana :njanjanja: Trazio levat velike pare :guz: Rumeni i Pep nisu za transfer. Hvala Kale, hvala Pep.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 02 jun 2015, 10:13

Potpisujem tj.vjerujem da posle Pepa koji sigurno nije Bayernovo dugoročno rješenje kao što i kolege pišu zbog ako ništa a ono mentaliteta ipak je za nas neki švapski trener,mislim ovo nije pljuvanje po Pepu koji je sigurno dobar trener ali ja vidim Klopa kao naše duuuuuuuuugoročno i uspješno rješenje....pozz svima

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 jun 2015, 13:19

Gundo se dobrano zeznuo zbog svojih potrazivanja a pogotovo zbog forme koja ga je i udaljila od Bayerna.
Uprava je bila spremna pristati na njegove zahtjeve, spominje se 8 miliona a negdje i 10 no svojim igrama tacnije mizernom partijom u finalu kupa se ubio.

Kalle i Pep ga i nisu gotivili i nisu bili za taj transfer ali tek nakon sto su ga gledali u finalu dok je Sammer jos uvijek insistirao na njegovom dovodjenju ali vjerovatno je ta prica zavrsena i Bayern ce se okrenuti novom veznjaku, naravno ako ga bude uopste dovodio.

Ja ne vidim potrebu za igracem veznog reda jer smo puni na toj poziciji no s obzirom da su svi nasi veznjaci podlozni povredama ne trebamo se iznenaditi ako se danas ili sutra pojavi informacija da smo zainteresovani za novog igraca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 02 jun 2015, 17:30

Apparently Bayern and Wolfsburg cametoan agreement that De Bruyne will Join Bayern in 2016
:kafa:
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 jun 2015, 17:56

phily je napisao/la:
Apparently Bayern and Wolfsburg cametoan agreement that De Bruyne will Join Bayern in 2016
:kafa:
A 2015? Prciona...

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []