Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

hule_barca
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la hule_barca » 17 nov 2019, 20:22

Pričati o 20+ minuta u rotaciji nakon povratka Le Verta je mislim zasad nerealno. Sinoć je dobio 29 minuta iz više razloga. Prvi je naravno odsustvo Le Verta, drugi razlog su brze lične greške Templea, a treći je razlog je njegova dobra partija prvenstveno u odbrani. Da bi on bio na 20+ minuta u rotaciji kada je Brooklyn u punom sastavu, morat će još puno bolje naročito u napadu ako ostane ovakav u odbrani. To ustvari podrazumijeva da izbaci Templea kao drugu opciju u rotaciji.
Mes Que Un Club

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 nov 2019, 20:27

a vratice se i chandler

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 nov 2019, 22:34

A koliko je povrijeđen LeVert uopšte? Ne mislim da su onog Shumperta doveli tek tako, možda će LeVert odsustvovati malo duže nego što se prvobitno mislilo.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 17 nov 2019, 22:40

Raonffa je napisao/la:
17 nov 2019, 22:34
A koliko je povrijeđen LeVert uopšte? Ne mislim da su onog Shumperta doveli tek tako, možda će LeVert odsustvovati malo duže nego što se prvobitno mislilo.
Ma mislim nekih 2 mjeseca da će odsustvovati.

Atkinson izjavio da je zadovoljan klupom i da mora da vjeruje svojim mladim igračima. Što u prevodu znači, imat će on svoje minute u narednim tekmama.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 17 nov 2019, 22:46

Tracy3McGrady je napisao/la:
17 nov 2019, 22:40
Raonffa je napisao/la:
17 nov 2019, 22:34
Ma mislim nekih 2 mjeseca da će odsustvovati.

Atkinson izjavio da je zadovoljan klupom i da mora da vjeruje svojim mladim igračima. Što u prevodu znači, imat će on svoje minute u narednim tekmama.
Ma ja, tako sam i mislio, neće dovoditi Shumperta ako će se ovaj vratiti za 10 dana :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 nov 2019, 18:03

Brooklyn-Indiana večeras u 01:30h na Areni 1 :D

guzobran
Kontakt:

Post Postao/la guzobran » 18 nov 2019, 18:17

Izgleda da je u subotu navecer bila velika gledanost pa opet emitiraju. Zanimljivo.
Sarmica, japa, LlullSergio, theKuPuS i Wandelanoite - najveci papci na ovom forumu

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 nov 2019, 18:55

guzobran je napisao/la:
18 nov 2019, 18:17
Izgleda da je u subotu navecer bila velika gledanost pa opet emitiraju. Zanimljivo.
Nije to razlog. I prije subote se znalo da ce i ta utakmica biti u direktnom prenosu.

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 nov 2019, 19:05

Čekamo tu utakmicu u kojoj će pročepiti u napadu, protiv Chicaga da je samo ispogađao otvorene šuteve bila bi utakmica sa 15 poena.

Damjan Rudež: Teško je u NBA uspjeti kao bijelac na poziciji dva :zviz:
Evan Fournier je jedan od onih luđaka koji na svaki trening dolazi dva-tri sata ranije, a i najdulje poslije treninga ostaje u dvorani. On bi i tijekom ljeta uzimao minimalni godišnji odmor, već bi se vraćao u Orlando, radio na sebi i svojoj igri. I sve ove situacije iz kojih sada pogađa (koševi iz euro-stepa, floateri, teški šutevi...), on je neumorno radio na tome, pa nije ni čudo da to mirno pogađa. Evan Fournier je jak karakter, ljudi nisu ni svjesni koliko je teško u NBA ligi uspjeti kao bijelac na poziciji 'dva'. Mislim kako u NBA ligi nema teže pozicije za 'neamerikanca', Fournier je svake večeri morao braniti najveće košarkaške monstrume na planeti. Sada je skupio iskustva, on je prava klasa.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 18 nov 2019, 20:02

Kenny ga je pohvalio, a i njegova odbrana tj trud u odbrani nije prosao nezapazeno. Ima sada realnu sansu da dobija nekih 15-20 minuta dok nema Leverta. Na njemu je da je iskoristi. Hajde care, sad je tvoja sansa.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 18 nov 2019, 20:21

Koliko je realno da nakon što se privikne na povećanu mišićnu masu, i povećanu težinu povrati i nešto brzine i eksplozivnosti? Po nekoj teoriji trebalo bi biti ostvarivo, eh sad ne znam kako je to u praksi?
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 nov 2019, 20:55

Cuj izgubio na brzini i eksplozivnosti... :facepalm: Daj, ne valjajte gluposti.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 18 nov 2019, 21:01

Ako nemaš šta pametno odgovorit zaobiđi me, tako ti onog u koga vjeruješ. :thumbup:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 18 nov 2019, 21:39

Prvo, on nije dobio 10 kg sala, nego cistih misica - tj. dobio je upravo ono sto mu je bilo neophodno za njegovu visinu. Dakle, nije bio misicav i nabildan pa se jos dodatno nabildao, nego je bio mrsav i zgoljav i sad je dosao na vise nego pristojnu konstituciju za svoju visinu. De ti meni reci, kako mlohav misic moze biti bolji za parametre koje si naveo (eksplozivnost i brzina) od misica koji je ozbiljno hipertrofirao?

Drugo, nije isto napasti skart evropske kosarke koji mahom igra u aba ligi i atletske zvijeri koje igraju u najjacoj ligi na svijetu. To je isto da kazes: "Musa, kako sad ne mozes da probijes traljavog Kawhija Leonarda, kad si samo prije godinu dana rutinski probijao atleticnog Marina Rozica?"

Trece, Dzanan uopste nije izgubio na brzini i eksplozivnosti. Jos uvijek ima fantastican prvi korak i u stanju je (na lijevu stranu) probiti ogromnu vecinu nba kosarkasa, ali je problem sto ga i pod obrucem cekaju tornjevi od 210+ cm visine i 220+ cm WS.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 18 nov 2019, 23:01

A još uvijek nije na tom fizičkom nivou da može probijati većinu NBA košarkaša, a pogotovo da završava na obruču sa tim tornjevima koji bi ga mahom otpuhali kao vjetar, a u pola tih situacija mu možda i neće svirati faulove zbog slabije reputacije. Tako da je razumljivo što ne ide tako često na obruč, pa čak i u tranziciji (doduše urijetko i ima loptu tada), ali u nekom trenutku će probiti i tu barijeru aBd.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 19 nov 2019, 00:49

Nema kyriea opet veceras
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2019, 01:17

Znaci imace minutazu veceras opet , cekam da ga jedna bas otcepi , to bi bilo veliko da sa 20 god odigra jednu ludu partiju jer on moze to
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 19 nov 2019, 01:27

Ne znam koji me konj tjera da sjedim.

Moram sutra ujutro u pola 7 ustati, odvuc zenu naposao, onda otici na sud, raditi do minimalno 6... E hajd Musa jos odigraj ko mudo pa da mi sve ovo prisjedne...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

paulus
Kontakt:

Post Postao/la paulus » 19 nov 2019, 01:33

_dreamer_ je napisao/la:
19 nov 2019, 01:27

Moram sutra ujutro u pola 7 ustati, odvuc zenu naposao, onda otici na sud, raditi do minimalno 6... E hajd Musa jos odigraj ko mudo pa da mi sve ovo prisjedne...
Zato sto smo gladni uspjrha , ja odjednom znam sve o zenskoh kosi , mislim da nas ne otimaju susjedi redovno ia najbolje sto imamo imali bi vecih uspjeha , ovako ganjamo sta bilo. Zato i jesam ocajan sto ono bure ostaje selektor za baraz poslje onake katstroge u grupi gdje i ovako losi smo morali bit drugi
Kadusicu sipu ga, hrpa vanago !!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 19 nov 2019, 01:46

_dreamer_ je napisao/la:
19 nov 2019, 01:27

Sjećas se Teletovićeve zombi armije iz perioda kada je igrao za Brooklyn, sada će biti ista situacija sa Musom :D

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Divos i 7 gostiju.