zlajci je napisao/la:Sloboda je tehnicki jaca od Veleza za 3 klase koliko smo i bili bolji.
Po meni Saric i Colovic ubili u pojam. Mehidic odigrao dobru tekmu i uz Beku mnogo opasno izgledamo sa 4 ljevaka. Kiso takodjer dobar i stvarno je milina bilo gledati tranziciju kontri i polu kontri.
Perica i Efendija po boku standardno, a Sale i Rizvanovic bez pravog posla kao i Pirija.
Prva prava prilika je dosla nakon po meni najbolje akcije na tekmi, Colovic, Saric i Mehidic su tika tike odigrali po desnoj strani, Saric usao paralaleno prema sredini i podmetnuo Beki koji je potpuno sam nategao s nekih 12-13m, a nekako lopta pogodi golmana.. ne zna ni on kako.
I onda je poceo da visi gol i bilo je samo pitanje kad cemo ga postici. Pokusali su u okvir gola Colovic, Beka, Ahmetovicu ponisten gol iz ofsajda, a onda top kontra i cist penal za nas. Saric siguran. Neposredno nakon toga najbolja sansa za Velez na trkmi. Maletic je potegao sa nekih 25m i pogodio stativu. Da je usla bio bi to sigurno jedan od boljih golova cijelog prvenstva. Do kraja poluvremena Colovic probija po desnoj, daje povratnu za Ahmetovica koji sa par metara pogadja vanjsku.
U drugom, nakon greske njihovog golmana Beka dribla golmana i fula prazan gol. Sve do njihovog crvenog apsolutno smo kontrolisali tekmu. Oko 60.te Krpa je zamijenio Ahmetovica, poslije Prso Colovica. Crvenom je prethodio cist penal za nas nad Saricem kojeg je, inace losi sudac, Trikic posao svirati pa se predomislio. Poslije ne svirne cist faul za Velez i onda neko dobija drugi zuti zbog prigovora.
Do kraja je najmanje lopte bilo. Velez je imao dvije prilike, jednu nakon greske Pirije, drugu nakon nekog prekida i hrkljusa kada je igrac Veleza sam ostao na nekih 13-14m, ali Pirke nije imao problema.
Sve u svemu, cista pobjeda ko suza koja je mogla biti ubjedljivija.
Ostao sam razocaran posjetom, 300-400 ljudi. Izuzetno mirna publika osim par poremecenih osoba koji i sami sebi psuju.
Prosetao sam i obisao dva kruga prije tekme da vidim ima li koga da jede bodljikavu zicu ili bar staklenu vunu, ali nula bodova