Safet Sušić - Pape

Mozambik
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Mozambik » 02 dec 2014, 08:54

Sto ljudima smetaju kulturno-umjetnicka drustva?

Bolje da su momci i djevojke u narodnoj nošnji, nego da izvedes gologuze djevojke kao amerikanci. Narodne nošnje su kulturno-historijsko naslijeđe BiH.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 02 dec 2014, 08:57

Najbolje da ne izvedu ništa.

To je tekma reprezentacije, nije seoski teferič!
#Salihović

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 02 dec 2014, 09:27

I prije Innsbrucka smo pravili teferice od utakmica. Smrdljive cevapcine i janjetina pred Kosevom, "atmosferu" pred svaku utakmicu u Zenici da ne pominjem.

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 02 dec 2014, 09:45

Pa nam je to opravdanje i za sve ostale seoske teferiče?

Nema opravdanja, od reprezentacije se ne smije pravit vašar!
#Salihović

Aragon
Kontakt:

Post Postao/la Aragon » 02 dec 2014, 11:50

Upravo radi takvih stvari, drago mi je sto reprezentacija ne igra u Sarajevu.
Onaj "folklor" prije utakmice je nesto prestrasno :o
"Znaš kako ti je to - rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju"

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 03 dec 2014, 01:19

Samo da pozelim Safetu sve najbolje u zivotu i karijeri i zahvalim se sto sam Bosnu gledao na svjetskom prvenstvu, prvi i sve su prilike jedini put, da se zahvalim na najboljoj igri, najefikasnijim kvalifikacijama, najboljoj gol razlici, najvise osvojenih bodova, najvise datih golova, najvise novih igraca, na sretnim izrazima lica svih Bosanaca, na groznici koja je drmala Bosnu Ponosnu kada se zaboravljala sva neimastina, sav jad i cemer. Hvala ti Safete!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 03 dec 2014, 01:33

Mozambik je napisao/la:I prije Innsbrucka smo pravili teferice od utakmica. Smrdljive cevapcine i janjetina pred Kosevom, "atmosferu" pred svaku utakmicu u Zenici da ne pominjem.
Tesko narodu koji se stidi i ismijava svoje obicaje i svoj folklor. I to oni isti koji ce u Evropi ili USA prije utakmice otici na smrdljivu bavarsku kobasicu i bljutavo minkensko pivo odnosno masni chizburger i otrovnu coca colu, a zazirati od svoga. "Nikada, sa nikim se sudbina nije tako surovo poigrala kao sa nama" - bravo Mesa Selimovicu!!!!

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 03 dec 2014, 01:59

Naravno da se kulturna baština i običaji trebaju poštovati i da je to nešto čega se apsolutno ne treba stidjeti, ali zna se gdje je čemu mjesto. Kako se na koncertima i priredbama ne poigra lopte, tako se ni na nogometnim terenima ne bi trebao igrati folklor. U suprotnom bi Brazilci prije utakmice trebali igrati sambu, Španci flamenko a Škoti poskakivati u kiltovima. Ti običaji se, po meni, trebaju promovisati na kulturnim i muzičkim, a ne sportskim manifestacijama. Ne treba miješati žabe i babe. ;)

Ibrahim

Post Postao/la Ibrahim » 03 dec 2014, 04:34

DragonGirl je napisao/la:Naravno da se kulturna baština i običaji trebaju poštovati i da je to nešto čega se apsolutno ne treba stidjeti, ali zna se gdje je čemu mjesto. Kako se na koncertima i priredbama ne poigra lopte, tako se ni na nogometnim terenima ne bi trebao igrati folklor. U suprotnom bi Brazilci prije utakmice trebali igrati sambu, Španci flamenko a Škoti poskakivati u kiltovima. Ti običaji se, po meni, trebaju promovisati na kulturnim i muzičkim, a ne sportskim manifestacijama. Ne treba miješati žabe i babe. ;)
Ovako bi bilo puno bolje: "Naravno da se kulturna baština i običaji trebaju poštovati i da je to nešto čega se apsolutno ne treba stidjeti, naravno da to treba isticati na svakom mjestu u svakoj prilici koristeci svako javno okupljanje ukljucujuci i sportske priredbe bas kao sto se radi u cijeloj Evropi, a narocito u Americi. Naravno da se u toku same utakmice treba igrati lopte, ali naravno da se vrijeme prije i poslije mora iskoristiti u propagandnu svrhu tako da BOSNA I BOSANSKO udju u mali mozak, da i najzagrizeniji kosmopolita postane bosanski nacinalista. Ako neko ne zna kako treba neka formira komisiju koja ce par godina studirati Americko finale u footbalu, njihove srednjoskolse utakmice u bilo kojem sportu i bice im jasno zasto bi pravi Amerikanac iste sekunde dao zivot za Ameriku. Naravno da Brazilci prije utakmice igraju sambu, u to sam se licno uvjerio, naravno da Skoti paradiraju u Suknjicama, da Danci i Novrezani paradiraju sa rogovima. Ali eto Bosancu ko biva smetaju cevapi i folklor, i onda se cudi kad mu je Okuka legalni kadidat za selektora. Znam ja nas (da ne nastavljam)!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 08:58

DragonGirl je napisao/la:Naravno da se kulturna baština i običaji trebaju poštovati i da je to nešto čega se apsolutno ne treba stidjeti, ali zna se gdje je čemu mjesto. Kako se na koncertima i priredbama ne poigra lopte, tako se ni na nogometnim terenima ne bi trebao igrati folklor. U suprotnom bi Brazilci prije utakmice trebali igrati sambu, Španci flamenko a Škoti poskakivati u kiltovima. Ti običaji se, po meni, trebaju promovisati na kulturnim i muzičkim, a ne sportskim manifestacijama. Ne treba miješati žabe i babe. ;)
Obično se u svemu slažemo, ali očigledno nisi nikada uživo vidjela Škote pred utakmicu ili na utakmici. Kiltova i gajdi na svakom koraku. :D Pred utakmicu ne treba praviti Ćevljanoviće, ali iluzorno je očekivati da naše utakmice ne proteku uz miris ćevapa i piva. Isto kao da očekuješ od Njemaca da ne konzumiraju bratwurst ili od Amerikanaca da ne jedu hot dog i pomfrit pred utakmicu. Uostalom, rekao bih da su se stvari normalizirale pred utakmice, barem što se tiče Zenice. Ljudi sjede u kafićima ili šetaju gradom. To je sve.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 dec 2014, 09:01

Jedno su ćevapi u aščinici pored stadiona a drugo je kolo na poluvremenu.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 09:02

Virtu4l je napisao/la:Emire, znači opet smo na istim stranama. Valja ponovo šamarati slabašnu opoziciju :mrgreen:
Što bi se reklo na engleskom "delusions of grandeur". Ta "slabašna opozicija" vas šamara već mjesecima, ali u vašim glavama vi gazite sve pred sobom, baš kao što je i Sušić zamišljao da gazi u kvalifikacijama za Euro, a zapravo njega pregaziše svi protivnički selektori.

@Duke, ne znam stvarno kako je bilo u Innsbrucku, ali u Zenici nisam nikada vidio da se to kolo održava. Ljudi sjede u kafićima, šetaju, kao što rekoh, štandovi sa ćevapima po gradu, ala u stilu onih za hot dog i raja koja prodaje navijačke rekvizite. To je to. Prvi nikada ne bih podržavao brđanski mentalitet i taj mentalitet me u ovoj zemlji jako iritira, ali ono što sam ja vidio pred utakmice je u granicama normale. Nešto kao proslava dana nezavisnosti u SAD.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 03 dec 2014, 09:07

Nesto kontam. Teletina u svom mandatu od 5 godina nikada nije savladala repku koja je u tom trenutku imala bolji sastav na papiru....

A uspio je da izgubi od ekipa koje su na papiru imale losiji sastav, neke cak i daleko losiji....Mozemo uzeti transfermarkt.de kao primjer za vrijednost sastava...

Izgubljeni susreti od na papiru losijih repki:

Rumunija
Egipat
USA
Kipar
Nigerija
Izrael
Irska
Meksiko
Slovacka

Malo li je.... Nikad necu moci oprostiti unistenu zlatnu generaciju igraca nase reprezentacije.... Mnogo vise se moglo postici sa boljim strucnjakom na klupi.... :shifty:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 dec 2014, 09:36

revan je napisao/la: @Duke, ne znam stvarno kako je bilo u Innsbrucku, ali u Zenici nisam nikada vidio da se to kolo održava. Ljudi sjede u kafićima, šetaju, kao što rekoh, štandovi sa ćevapima po gradu, ala u stilu onih za hot dog i raja koja prodaje navijačke rekvizite. To je to. Prvi nikada ne bih podržavao brđanski mentalitet i taj mentalitet me u ovoj zemlji jako iritira, ali ono što sam ja vidio pred utakmice je u granicama normale. Nešto kao proslava dana nezavisnosti u SAD.
To i ja kažem. Idem na svaku utakmicu i stvarno ne vidim neki krkanluk, a ljudi na ovom forumu znaju da imam detektor za te stvari. Nema krkanluka u ćevapima, ko to misli bojim se da je u velikoj zabludi. Što se tiče muzike i to je sasvim OK, puštaju se uglavnom navijačke pjesme, nema ove provincijske Grand muzike. Štandovi možda malo podsjećaju na pijačarsku atmosferu ali ljudi kupuju, da ne kupuju ne bi bilo štandova. Osim toga, da nema tih štandova pola navijača ne bi ni imalo nikakvo obilježje na utakmici. I ponašanje na stadionu se popravilo, nema zviždanja na himnu, nema psovanja kao u ligi. Generalno sve je to sasvim uredu.

Kolo u na poluvremenu Innsbrucku je apsolutno nepotrebno. Jednostavno mu tu nije mjesto.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 10:06

DukeOfWellington je napisao/la:
Kolo u na poluvremenu Innsbrucku je apsolutno nepotrebno. Jednostavno mu tu nije mjesto.
Znam da će se dijaspora sada malo naljutiti, ali mislim da njih pred utakmicu malo više ponese ta atmosfera i nostalgija za domovinom, plus što su mnogi porijeklom iz ruralnih predjela BiH, pa to onda dovede do apsurdnih situacija kao to famozno kolo. I taj Grand šund je popularniji vani nego u BiH, iako i kod nas imaš masu poklonika tog muzičkog pravca.

Što se tiče štandova, Zenica nažalost pati od tog problema od kada se rat završio. U samom centru grada, na korzu, ljudi postavljaju štandove i prodaju tako na crno. Ružno je za vidjeti, ali šta ćeš? Ljudi preživljavaju od toga. Bilo bi najbolje da Grad dodijeli neki prostor za te štandove, bez ikakve naknade za prodavače, ali niko to ne radi.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 03 dec 2014, 10:08

Batko je napisao/la:Nesto kontam. Teletina u svom mandatu od 5 godina nikada nije savladala repku koja je u tom trenutku imala bolji sastav na papiru....

A uspio je da izgubi od ekipa koje su na papiru imale losiji sastav, neke cak i daleko losiji....Mozemo uzeti transfermarkt.de kao primjer za vrijednost sastava...

Izgubljeni susreti od na papiru losijih repki:

Rumunija
Egipat
USA
Kipar
Nigerija
Izrael
Irska
Meksiko
Slovacka

Malo li je.... Nikad necu moci oprostiti unistenu zlatnu generaciju igraca nase reprezentacije.... Mnogo vise se moglo postici sa boljim strucnjakom na klupi.... :shifty:

Trenerski mag bolje da je pozvao bilo kojeg pravog napadaca pa cak da se radi o Mahmutovicu, Djuricu, Handzicu ili Zecu nego nikoga. A to da nije stvorio treceg i cetvrtog napadaca za tih pet godine je kriv 1000% iskljucivo on. Cuj "po meni su Visca i Hajrovic napadaci ". E pa vidjeli smo neznalico jedna koliki su napadaci mada su neki ovdje godinama unazad pisali da to nije tako. Cuj covjek dobio ideju da odjednom zaigra sa laznim napadacem i to u kvalifikacijskoj utakmici. :facepalm: :facepalm: I ne samo to nego se je odlucio da mu tu poziciju igraju igraci koji nikad prije za svoj klub nisu igrali laznog napadaca. Krilnog napadaca da samo laznog napadaca - devetku NE i to nije isto. :nene: :nene: A jos prije toga je dobio "ideju" da igra protiv Kipra za krilnim bekovima Avdijom i Lulicem u **** dijamant formaciji gdje je nakrkao trojicu centralnih veznih u sredinu terena bez ijednog krila ( osim ponekad Pjanica ). Sve je imao taj covjek SVE. Ovdje je i svugdje je imao radi mira u kuci ljude koji su ga maksimalno branili i uzdizali. Deset puta vise nego sto to rade komsije sa svojim selektorima. Sve i jedan njegov potez koliko god bio nelogican se je opravdavao. A ljudi koji su se trudili da to jako argumentovano objasne zasto je tako su se ismijavali ili provocirali. Jednim dijelom i opravdano su neki branili tog covjeka jer su znali da moze doci poslje njega cak i gori nazalost. Bas iz tog razloga sam i ja govorio poslje SP neka ga valjda je naucio na svojim greskama. Samo ti ljudi su radili pogresan posao jer se Pape nije trgnuo nego je krkanski srljao iz greske u gresku sve dok nije skoro unistio ovu zlatnu generaciju. Igracka legenda samo odron od trenera. I Maradona je bio igracina samo se je ipak pokazao kao nikakav trener i covjek. Nevjerujem da bi cak i on igrao sa laznim napadacima, krilima ili bekovima.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 03 dec 2014, 10:21, ukupno mijenjano 2 puta.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 03 dec 2014, 10:17

DukeOfWellington je napisao/la:
revan je napisao/la: @Duke, ne znam stvarno kako je bilo u Innsbrucku, ali u Zenici nisam nikada vidio da se to kolo održava. Ljudi sjede u kafićima, šetaju, kao što rekoh, štandovi sa ćevapima po gradu, ala u stilu onih za hot dog i raja koja prodaje navijačke rekvizite. To je to. Prvi nikada ne bih podržavao brđanski mentalitet i taj mentalitet me u ovoj zemlji jako iritira, ali ono što sam ja vidio pred utakmice je u granicama normale. Nešto kao proslava dana nezavisnosti u SAD.
To i ja kažem. Idem na svaku utakmicu i stvarno ne vidim neki krkanluk, a ljudi na ovom forumu znaju da imam detektor za te stvari. Nema krkanluka u ćevapima, ko to misli bojim se da je u velikoj zabludi. Što se tiče muzike i to je sasvim OK, puštaju se uglavnom navijačke pjesme, nema ove provincijske Grand muzike. Štandovi možda malo podsjećaju na pijačarsku atmosferu ali ljudi kupuju, da ne kupuju ne bi bilo štandova. Osim toga, da nema tih štandova pola navijača ne bi ni imalo nikakvo obilježje na utakmici. I ponašanje na stadionu se popravilo, nema zviždanja na himnu, nema psovanja kao u ligi. Generalno sve je to sasvim uredu.

A janjad ispred stadiona :crazy: :crazy: :crazy: Il je Ibro i to normalno :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 dec 2014, 10:18

Kakva ja(g)njad? Nisam vidio nikakve domaće životinje ispred stadiona.

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 03 dec 2014, 11:07

Heller je napisao/la:
A janjad ispred stadiona :crazy: :crazy: :crazy: Il je Ibro i to normalno :mrgreen:
Kakva crna janjad ispred stadiona? Živim deset godina nekih 150 metara od Bilinog polja i ni za jednu utakmicu toga nije bilo. Ljudi stvarno napušu priču.

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 03 dec 2014, 11:26

Svi koji pišu kako se peku janjad ispred stadiona fkt lažu... Nisu nikad bili na utakmici,i to je jedina istina! U Zenici se peku janjad,al' kad je čimburijada :mrgreen: Al opet se ne peku ispred stadiona :D
Evo i slike koja to dokazuje :cool: Čovjek ispek'o,prod'o,zaradio za svoju porodicu,pošteno ;)
slika
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.