NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 00:50

NEZALAGANJE je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
filip13 je napisao/la:je li toni parker u 10 najboljih playmakera svih vremena?
Mooooooožda bi se mogao ugurati i to "na lijepe oči".
Pazi ovo.Mislim da se svi slazemo da su titule najvece mjerilo necega u kosarci.Ali ne govorimo o titulama koje su osvajali igraci tipa Horry ili James Jones,vec o onim koje su osvojili nosioci ekipe.Parker je jedan od nosilaca SA,sto ce reci da je itekako imao visok kvalitet da bi se doslo do titule.To ne moze niko osporiti.Da ne ravnamo igrace po takvim uspjesima koliko bi ,iskreno,ljudi stavilo Duncana kao boljeg igraca od Malonea ili Garnetta?Talentom su u par grama,Garnett mozda i najtalentovaniji,ali nije to producirao u uspjeh,a on nas sve odredjuje.On se moze kvantificirati,sve ostalo je neopipljivo.Zbog ovoga je Parker definitivno top 10.Kako neko moze Paula staviti u top 10?Covjek nije prosao 2.rundu.Halo 2.rundu!!Losa ekipa,vala nije tako da ne moze ni do CFa.Sta to govori?Mozda ipak nije to taj kvalitet kakvim ga brojevi prave.
Razumijem šta želiš reći, potpisao bih mnoge stvari, neke, pak, ne bih.

Nisam ni pokušavao izjednačiti nečije mahanje peškirom (Horry nije takav, obojica to znamo) i jednu od tri violine (Parker). Da ne bude kako sam kao argument uzeo samo broj trofeja ili nešto slično.

Evo, meni je Durant bolji igrač od Kawhija iako Durant nema prsten. Tebi možda nije, ti ćeš se možda uhvatiti onoga što Kawhi može postati, pričati o njegovom napretku ili nečemu takvom. A činjenica je da Durantula nema prsten i to ga u tom segmentu automatski stavlja iza Kawhija. No, bolji je igrač.

Glede Parkera, ja ga ne vidim u top 10 najboljih playmakera. Možda tamo pripada, možda ne. Al', po mom mišljenju - ne. Istina, ima titule; iste mu niko ne može osporiti, ali sad bih mogao i ja uzeti šbb/kbb i reći kako bi Spursi bili x puta bolji da je Paul na Parkerovom mjestu, a da bi NO i LAC biti mnooogo slabiji sa Parkerom kao glavnim razigravačem. Dotakoh se CP3-ja jer ga ti spominješ.

Meni je i Curry bolji od Parkera, a ima samo jedan prsten. Ili Stockton bez prstena. Payton sa samo jednim.

Random lista najboljih playmakera za koje smatram da su bolji od Parkera: Magic, Big-O, Stockton, Nash, Curry, Payton, Kidd, Thomas, Cousy, CP3, Frazier. Tu je negdje sa K. Johnsonom.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 00:52

alemsa je napisao/la:@nez

Pa i Manu je bio jedan od nosilaca posebno prije, pa jel to znaci da je bolji od Iversona ili TMaca?
TMac-Manu je savršen primjer za komparaciju Parker-CP3. Mislim da niko živ i truknu realan ne bi mogao izjaviti da je Manu bolji igrač od TMaca.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 00:55

Pa i Manu je bio jedan od nosilaca posebno prije, pa jel to znaci da je bolji od Iversona ili TMaca?
Po talentu apsolutno nista losiji od njih i to niko ne moze reci.To sto su ovi imali apsolutne slobode u svojim timovima,bolje atlete ,te nakucali brojeve,meni ne znaci nista.Reci ti meni,ko ce za 20-30 godina znati ko je bio T Mac? Ukucace da pogledaju video,vidice da je zabijao,zakucavao i to je to,a kad ukucaju Manua,vidice nevjerovatne pasove,pobjede,titule na svim nivoima itd.Sad ce mnogi reci,joj sta rece ovo,ono,a ja te evo pitam....Daj mi jedan skill,osim zabijanja poena u kojem su oni talentovaniji od Manua?Znaci konkretno pitanje.
@Monolog Sve to stoji,s tim da je ovo sto ja pisem opipljivo,a to sto si ti rekao je teorija.Slazes se? Jbg,tako Parkeru grah pao....Tako je i Jordanu grah pao.Kurke bi on prosao DET da se nije pojavio Pippen itd itd.Opipljivo je ti,a sbbkbb nije realno.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 nov 2016, 00:58, ukupno mijenjano 1 put.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 nov 2016, 00:56

A gdje ti vidis Iversona ili T-Maca na ovoj listi? Ne poredis valjda Paula s njima? Ili Nasha?
Curry i Westbrook mogu biti taj nivo svakako, ali jos ih ne bih stavljao s najboljima

@Mona Parker bi s Clippersima sigurno igrao bar jedno finale konferencije. A s ovom slobodom koju CP3 ima brojke ni sekunde ne bi bile slabije.
Epidaurus je napisao/la:

TMac-Manu je savršen primjer za komparaciju Parker-CP3. Mislim da niko živ i truknu realan ne bi mogao izjaviti da je Manu bolji igrač od TMaca.
Ti fakat stavljas CP3a na T-Macov nivo?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 nov 2016, 00:57

Kawhi je napisao/la:Vjerovatno kod Stepha vam nece smetati jaka ekipa.
Malo je drugačije kada je igrač razlog broj 1 zašto je ta jaka ekipa uopšte nastala, odnosno zašto uopšte može postojati.

Nešto kao Duncan u Spursima. :kafa:

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 nov 2016, 01:00

Donnie Darko je napisao/la:
Kawhi je napisao/la:Vjerovatno kod Stepha vam nece smetati jaka ekipa.
Malo je drugačije kada je igrač razlog broj 1 zašto je ta jaka ekipa uopšte nastala, odnosno zašto uopšte može postojati.

Nešto kao Duncan u Spursima. :kafa:
Ah da, jer Duncan doprinosi koliko i Steph u odbrani, odnosno nista. Kakvo bahato poredjenje.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 01:04

Samo na ovom forumu se može čitati ovakvo brutalno precjenjivanje Parkera (a Bgm sad i Manua, čuj Manu po talentu ništa lošiji od TMaca i AIa :facepalm: )

Ko razumije košarku i gleda istu, poprilično lako uviđa da je CP3 individualno druga dimenzija za Parkera. Jedan jedini segment košarke u kojem je on bolji od CP3a je ulaz. U ostalom svemu je CP3 bolji. U odbrani i razigraanju je druga galaksija za Parkera.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 01:07

NEZALAGANJE je napisao/la:

Po talentu apsolutno nista losiji od njih i to niko ne moze reci.To sto su ovi imali apsolutne slobode u svojim timovima,bolje atlete ,te nakucali brojeve,meni ne znaci nista.Reci ti meni,ko ce za 20-30 godina znati ko je bio T Mac? Ukucace da pogledaju video,vidice da je zabijao,zakucavao i to je to,a kad ukucaju Manua,vidice nevjerovatne pasove,pobjede,titule na svim nivoima itd.Sad ce mnogi reci,joj sta rece ovo,ono,a ja te evo pitam....Daj mi jedan skill,osim zabijanja poena u kojem su oni talentovaniji od Manua?Znaci konkretno pitanje.
@Monolog Sve to stoji,s tim da je ovo sto ja pisem opipljivo,a to sto si ti rekao je teorija.Slazes se? Jbg,tako Parkeru grah pao....Tako je i Jordanu grah pao.Kurke bi on prosao DET da se nije pojavio Pippen itd itd.Opipljivo je ti,a sbbkbb nije realno.
Kralju jesil ti svjestan da ce sad 15 godina kako je TMac odradio one 2 sezone u Orlandu i da se po tom pamti, u Raketama ga plaho niko bas i ne pamti po necemu aman-zaman, osim onih 13 poena u 33 secunde, a nikad prvu rundu nije prosao, on sta je uradio u one 2 sezone je definicija profilicnog/pure scorera i to je bilo dovoljno da se stavi medju top scorere, kad se istu pominju. To sto se coj'ku kraljeznica nije formilila s tijelom, je druga prica, majka priroda. Nikad nikog nisam upozno da mu je Manu u istoj recenici sa TMacom, Iversonom i tim igracima.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 nov 2016, 01:10

Epidaurus je napisao/la:Samo na ovom forumu se može čitati ovakvo brutalno precjenjivanje Parkera (a Bgm sad i Manua, čuj Manu po talentu ništa lošiji od TMaca i AIa :facepalm: )

Ko razumije košarku i gleda istu, poprilično lako uviđa da je CP3 individualno druga dimenzija za Parkera. Jedan jedini segment košarke u kojem je on bolji od CP3a je ulaz. U ostalom svemu je CP3 bolji. U odbrani i razigraanju je druga galaksija za Parkera.
Logika: Steph je od Ronda jedino bolji suter. U ostalom svemu je Rondo bolji. U odbrani i razigravanju je druga galaksija za Currya.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 01:11

@ alem Nisi,zato sto Manu nije imao svoju ekipu pa da "divlja" u svom prajmu i nabija brojeve.Ali kao sto rekoh,to je sve sbbkbb.Isto vazi i za Parkera,a ja koji pratim ove igrace njihove cijele karijera ZNAM da nemaju nista manje talenta od pomenutih.Ljudi imaju USPJEHE na svakom nivou na kojem su igrali.Sta to govori?To govori da su TOP kvalitet,a kako ce ih neko rangirati je nebitno.Njihovi uspjesi i sutrasnji HOF ce reci o njima.Sta ce reci o ostalim,je vrlo upitno...
P.S.Da ti docaram jos nesto,da vidis sta uspjeh radi.Sta mislis da li bi Jordana(sa svim svojim brojevima i prosjecima) smatrali GOATom,pa cak i boljim igracem od Kobea da Kobe ima 5 titula ,a Jordan 2?
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 nov 2016, 01:15, ukupno mijenjano 1 put.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 01:13

Kawhi je napisao/la: Logika: Steph je od Ronda jedino bolji suter. U ostalom svemu je Rondo bolji. U odbrani i razigravanju je druga galaksija za Currya.
Eto kakva ti ograničena poređenja imaš. Vrijeđa čovjeku inteligenciju. Ti porediš jednog irealnog ofanzivca i šutera za kojeg su treneri posebnu taktiku smišljali i kojeg se na 10 metara od koša udvaja sa jednim Parkerom koji nije ni trećina Stephove ofanzivne klase. Ovakve gluposti me samo uznemiravju, prosto ne vjerujem da postoje takvi ljudi.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 03 nov 2016, 01:19

Epidaurus je napisao/la:
Kawhi je napisao/la: Logika: Steph je od Ronda jedino bolji suter. U ostalom svemu je Rondo bolji. U odbrani i razigravanju je druga galaksija za Currya.
Eto kakva ti ograničena poređenja imaš. Vrijeđa čovjeku inteligenciju. Ti porediš jednog irealnog ofanzivca i šutera za kojeg su treneri posebnu taktiku smišljali i kojeg se na 10 metara od koša udvaja sa jednim Parkerom koji nije ni trećina Stephove ofanzivne klase. Ovakve gluposti me samo uznemiravju, prosto ne vjerujem da postoje takvi ljudi.
Ti poredis covjeka sa 4 prstena sa covjekom koji nikad nije prosao drugu rundu i kojem je highlight karijere kad je jedva uzeo seriju protiv prvog u nekoj fazi kome.

Parker u reketu je (bio) ono sto je Curry iza 7 i po metara.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 01:20

NEZALAGANJE je napisao/la:@ alem Nisi,zato sto Manu nije imao svoju ekipu pa da "divlja" u svom prajmu i nabija brojeve.Ali kao sto rekoh,to je sve sbbkbb.Isto vazi i za Parkera,a ja koji pratim ove igrace njihove cijele karijera ZNAM da nemaju nista manje talenta od pomenutih.Ljudi imaju USPJEHE na svakom nivou na kojem su igrali.Sta to govori?To govori da su TOP kvalitet,a kako ce ih neko rangirati je nebitno.Njihovi uspjesi i sutrasnji HOF ce reci o njima.Sta ce reci o ostalim,je vrlo upitno...
P.S.Da ti docaram jos nesto,da vidis sta uspjeh radi.Sta mislis da li bi Jordana(sa svim svojim brojevima i prosjecima) smatrali GOATom,pa cak i boljim igracem od Kobea da Kobe ima 5 titula ,a Jordan 2?
To su igraci koji su slican level, mislim Jordan je iznad svih, ali eto Malone - Duncan, West - Kobe, Stockton -Isiah, Kareem - koga hos od petorice, Shaq/Hakeem, Wilt/Russell itd. titule se obicno pominju, ali kad poredis Klay Thompsona i Allen Iversona, mislim tad ti titula ne igra ulogu, svatas, jer je ovaj druga dimenzija. Ili ne znam Kidda sa Stocktonom, Greena sa Barkleijem itd.
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 03 nov 2016, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 01:21

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:@ alem Nisi,zato sto Manu nije imao svoju ekipu pa da "divlja" u svom prajmu i nabija brojeve.Ali kao sto rekoh,to je sve sbbkbb.Isto vazi i za Parkera,a ja koji pratim ove igrace njihove cijele karijera ZNAM da nemaju nista manje talenta od pomenutih.Ljudi imaju USPJEHE na svakom nivou na kojem su igrali.Sta to govori?To govori da su TOP kvalitet,a kako ce ih neko rangirati je nebitno.Njihovi uspjesi i sutrasnji HOF ce reci o njima.Sta ce reci o ostalim,je vrlo upitno...
To su igraci koji su slican level, mislim Jordan je iznad svih, ali eto Malone - Duncan, West - Kobe, Stockton -Isiah, Kareem - koga hos od petorice, Shaq/Hakeem, Wilt/Russell itd. ali kad poredis Klay Thompsona i Allen Iversona/TMac-a, mislim tad ti titula ne igra ulogu, svatas, jer su ovi druga dimenzija.
A ti mi zelis reci da su Cousy,Payton ili CP3 (svi u svom prajmu) druga dimenzija za Parkera u prajmu??

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 01:26

Kawhi je napisao/la: Ti poredis covjeka sa 4 prstena sa covjekom koji nikad nije prosao drugu rundu i kojem je highlight karijere kad je jedva uzeo seriju protiv prvog u nekoj fazi kome.

Parker u reketu je (bio) ono sto je Curry iza 7 i po metara.
http://www.basketball-reference.com/pla ... lch01.html

http://www.basketball-reference.com/pla ... eto01.html

Et malo pregledaj. Fun fact: CP3 za 11 sezona u Clippersima i New Orleansu ima više WS nego Parker za 15 sezona u ekipi koja ostvaruje 50+ pobjeda čini mi se od Parkerove prve sezone još. Uglavnom, nema te kategorije u kojoj je Parker bolji od Paula. Al dobro, džaba je tebi pokušat išta razumno objasniti, tvoja mržnja prema CP3u je jača od bilo čega.

I da, Parker ni u kojem segmentu niakd nije bio ono što je Curry u tricama danas. Osim ako ne pokušavaš nekog ovdje ubjediti da je Parker najbolji svih vremena u završavanju na obruču ko što je Steph najbolji šuter ikad.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 01:27

NEZALAGANJE je napisao/la: A ti mi zelis reci da su Cousy,Payton ili CP3 (svi u svom prajmu) druga dimenzija za Parkera u prajmu??
bolji igraci, ukljucjuci i Westbrooka

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 01:29

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: A ti mi zelis reci da su Cousy,Payton ili CP3 (svi u svom prajmu) druga dimenzija za Parkera u prajmu??
bolji igraci, ukljucjuci i Westbrooka
Izbjegavas odgovor,ali tipicno za nedostatak argumenata.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 03 nov 2016, 01:30

Cousy ima 6 titula, a neki ga ladno porede sa nekim tamo likovima koji imaju 4 titule. :hmmmm:

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 01:34

NEZALAGANJE je napisao/la: Izbjegavas odgovor,ali tipicno za nedostatak argumenata.
Mislim da sam ti odgovorio, eto recimo KG je bolji od McHale-a, a ovaj nije bio talasika/ role igrac 7 allstara, 3 titule, imo je sezonu i sa 26 PPG, ali je KG bolji igrac. A i Barkley

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 01:40

Donnie Darko je napisao/la:Cousy ima 6 titula, a neki ga ladno porede sa nekim tamo likovima koji imaju 4 titule. :hmmmm:
A zamisli da titule nisu faktor kad poredimo karijere nosilaca ekipe?Faktor je samo talenat i neki brojevi koji nista nista producirali.
@alem Zato sto je KG igracki druga dimenzija za njega bio,ali mi nikako ne mozes tvrditi da je CP3 igracki druga dimenzija za Parkera,al nikako!
U prevodu,ako su u 5 deka sto se kaze,gore ide onaj sa titulama i kraj price.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []