Razumijem šta želiš reći, potpisao bih mnoge stvari, neke, pak, ne bih.NEZALAGANJE je napisao/la:Pazi ovo.Mislim da se svi slazemo da su titule najvece mjerilo necega u kosarci.Ali ne govorimo o titulama koje su osvajali igraci tipa Horry ili James Jones,vec o onim koje su osvojili nosioci ekipe.Parker je jedan od nosilaca SA,sto ce reci da je itekako imao visok kvalitet da bi se doslo do titule.To ne moze niko osporiti.Da ne ravnamo igrace po takvim uspjesima koliko bi ,iskreno,ljudi stavilo Duncana kao boljeg igraca od Malonea ili Garnetta?Talentom su u par grama,Garnett mozda i najtalentovaniji,ali nije to producirao u uspjeh,a on nas sve odredjuje.On se moze kvantificirati,sve ostalo je neopipljivo.Zbog ovoga je Parker definitivno top 10.Kako neko moze Paula staviti u top 10?Covjek nije prosao 2.rundu.Halo 2.rundu!!Losa ekipa,vala nije tako da ne moze ni do CFa.Sta to govori?Mozda ipak nije to taj kvalitet kakvim ga brojevi prave.Monolog je napisao/la:Mooooooožda bi se mogao ugurati i to "na lijepe oči".filip13 je napisao/la:je li toni parker u 10 najboljih playmakera svih vremena?
Nisam ni pokušavao izjednačiti nečije mahanje peškirom (Horry nije takav, obojica to znamo) i jednu od tri violine (Parker). Da ne bude kako sam kao argument uzeo samo broj trofeja ili nešto slično.
Evo, meni je Durant bolji igrač od Kawhija iako Durant nema prsten. Tebi možda nije, ti ćeš se možda uhvatiti onoga što Kawhi može postati, pričati o njegovom napretku ili nečemu takvom. A činjenica je da Durantula nema prsten i to ga u tom segmentu automatski stavlja iza Kawhija. No, bolji je igrač.
Glede Parkera, ja ga ne vidim u top 10 najboljih playmakera. Možda tamo pripada, možda ne. Al', po mom mišljenju - ne. Istina, ima titule; iste mu niko ne može osporiti, ali sad bih mogao i ja uzeti šbb/kbb i reći kako bi Spursi bili x puta bolji da je Paul na Parkerovom mjestu, a da bi NO i LAC biti mnooogo slabiji sa Parkerom kao glavnim razigravačem. Dotakoh se CP3-ja jer ga ti spominješ.
Meni je i Curry bolji od Parkera, a ima samo jedan prsten. Ili Stockton bez prstena. Payton sa samo jednim.
Random lista najboljih playmakera za koje smatram da su bolji od Parkera: Magic, Big-O, Stockton, Nash, Curry, Payton, Kidd, Thomas, Cousy, CP3, Frazier. Tu je negdje sa K. Johnsonom.