Najveće svjetske misterije
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Najveće svjetske misterije
Postoji mnogo snimaka širom svijeta i to iz vojnih izvora,apsurd je kad ove snimke objasniš sa : balon,oblaci,Venera i sl gluposti koje vrijeđaju inteligenciju.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Samo nek neko objasni zašto se kriju, a u stvari ne kriju, onda mogu povjerovati u tu priču.
Kada se utvrdi šta je u pitanju, kakav je fenomen, onda mozes traziti odgovore. Trenutni odgovori su iskljucivo teorije.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
100 godina se utvrđuje i nikako da se utvrdi.
Mene interesuje poenta skrivanja koje nije skrivanje.
Mene interesuje poenta skrivanja koje nije skrivanje.
Ma ja tako ljudi nisu vjerovali da Americka vojska ne sprovodi eksperimente na svom stanovnistvu i samim vojnicima dok nisu deklasifikovani dokumenti o svim uzasima koje su cinili
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
To je ipak druga vrsta teorije, koja vrlo lahko moze biti istina eto i jeste kako kazes, i nema nekih ozbiljnih problema da se ne argumentuje. I ako mi mozes poslati link samo da procitam, zanima me.
Ovo je drugo. Mi nemamo osnova da vjerujemo da su tu vanzemaljci osim ako hoces da time dokazes neku drugu teoriju ili skup njih, u u koje iz raznih razloga vjerujes.
Zasto onda uvijek kad mi nesto susne u kuci a ja to ne vidim sta je ne proglasim za vanzemaljca? Zasto je samo ovo vanzemaljac? Zasto uvijek lete? Zasto ih nema na kopnu? Zasto se kriju, a ne kriju? Sta je jbn poenta ako se uvijek krijes?
Ovo je drugo. Mi nemamo osnova da vjerujemo da su tu vanzemaljci osim ako hoces da time dokazes neku drugu teoriju ili skup njih, u u koje iz raznih razloga vjerujes.
Zasto onda uvijek kad mi nesto susne u kuci a ja to ne vidim sta je ne proglasim za vanzemaljca? Zasto je samo ovo vanzemaljac? Zasto uvijek lete? Zasto ih nema na kopnu? Zasto se kriju, a ne kriju? Sta je jbn poenta ako se uvijek krijes?
Ma gledao na discovery science skoro, ne znam gdje bi moglo biti u pisanoj formi.sljivo je napisao/la: ↑27 jun 2021, 15:16To je ipak druga vrsta teorije, koja vrlo lahko moze biti istina eto i jeste kako kazes, i nema nekih ozbiljnih problema da se ne argumentuje. I ako mi mozes poslati link samo da procitam, zanima me.
Studenti i mentalno oboljeli su bili prva linija testiranja svega sto ti moze pasti na pamet. Cesto su i crnci bili pokusni kunici za pracenje razvoja kojekakvih bolesti i virusa
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Da nije Projekat MK Ultra?
I kao što vidiš svaka teorija zavjere koja jeste zavjera se brzo otkrije od nezavisnih istraživača, prije svega medija, najduže bude skrivena desetak godina, 20 maks, kao ova, koju je NYTimes otkrio. I mizeran je broj zavjera koje su bile teorije zavjera, i to nam ne daje pravo da vjerujemo u sve i svašta, prema tom broju logičnije je i vjerovatnije je da smo u pravu, ako uvijek koristimo ovaj argument, ako vjerujemo da nije zavjera.
I ovu gore je recimo bilo dosta logičnije vjerovati jer ima pozadinu koja je vrlo vjerovatno realna a ne neki vanzemaljci koji se kriju a neće da se kriju ili obratno. I zavjere koje su otkrivene su lokalnog karaktera, ne stoji čitava nacija ili svijet iza zavjere, jer, što je više uključeno ljudi to su ti veće šanse da će te neko otkrit i da ćeš ofulat, pa ćeš biti otkriven.
I kao što vidiš svaka teorija zavjere koja jeste zavjera se brzo otkrije od nezavisnih istraživača, prije svega medija, najduže bude skrivena desetak godina, 20 maks, kao ova, koju je NYTimes otkrio. I mizeran je broj zavjera koje su bile teorije zavjera, i to nam ne daje pravo da vjerujemo u sve i svašta, prema tom broju logičnije je i vjerovatnije je da smo u pravu, ako uvijek koristimo ovaj argument, ako vjerujemo da nije zavjera.
I ovu gore je recimo bilo dosta logičnije vjerovati jer ima pozadinu koja je vrlo vjerovatno realna a ne neki vanzemaljci koji se kriju a neće da se kriju ili obratno. I zavjere koje su otkrivene su lokalnog karaktera, ne stoji čitava nacija ili svijet iza zavjere, jer, što je više uključeno ljudi to su ti veće šanse da će te neko otkrit i da ćeš ofulat, pa ćeš biti otkriven.
Pa imas ljude koji su izasli u javnost i rekli dosta stvari o tome. Ministar odbrane Kanade ti je izasso javno i rekao o tim stvarima.
Brazilska vojska. Meksička vojska.
Ja opet ponavljam, ne moze ti niko reci ko se i zasto "ne spusti" medju nas ali imaju razne teorije. Stvarno očekuješ da ti neko bas ono kaze "da postoje i Nece da se pojave zbog toga i toga." Zaboravi.
Odgovor eventualno ces dobiti kada se sazna ko su ili sta su i da li su bojna napredna tehnologija ili su fakat neka vanzemaljska rasa ili su neka bića iz druge dimenzije.
Ali ne mozes materijalne i video dokaze odbacivati jer eto ne znas sto Nece da se pokažu. Imas video opet kazem gdje letjelica ubrza 50 Ooo km/h u sekundi pa se spusti 8 kilometara. To ljudski organizam ne bi izdrzao ni sekundu jednu. G SILA je vrlo jednostavna i zna se koje su granice ljudskih organa da izdrze tu silu. I onda imas letjelicu koja radi stvari koje covjek ne moze.
Brazilska vojska. Meksička vojska.
Ja opet ponavljam, ne moze ti niko reci ko se i zasto "ne spusti" medju nas ali imaju razne teorije. Stvarno očekuješ da ti neko bas ono kaze "da postoje i Nece da se pojave zbog toga i toga." Zaboravi.
Odgovor eventualno ces dobiti kada se sazna ko su ili sta su i da li su bojna napredna tehnologija ili su fakat neka vanzemaljska rasa ili su neka bića iz druge dimenzije.
Ali ne mozes materijalne i video dokaze odbacivati jer eto ne znas sto Nece da se pokažu. Imas video opet kazem gdje letjelica ubrza 50 Ooo km/h u sekundi pa se spusti 8 kilometara. To ljudski organizam ne bi izdrzao ni sekundu jednu. G SILA je vrlo jednostavna i zna se koje su granice ljudskih organa da izdrze tu silu. I onda imas letjelicu koja radi stvari koje covjek ne moze.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mogu oni reći šta hoće, i ako kažu nešto o tome ne znači da su vanzemaljci ili nešto iz druge dimenzije. Meteroidi (zvjezde padalice) su nedavno za ljude (do unazad 500 godina dok se nije rodila moderna astronomija) bila neka strana bića ili bića iz druge dimenzije, koji slično, kao u ovom našem slučaju, nisu nikad ušli u kontakt sa drugiom stranom, samo su ih primjećivali. Tako i ovo, sve dok se ne uhvate i opipaju to je stroga maštarija i špekulacija.
Vojska je vjerujem već odavno ufatila i opipala stranu tehnologiju.Jer i dan danas se ne može objasniti nagli tehnološki skok ljudske vrste unazad 100g.
Pitaju se zašto se vanzemaljci ne pojave i konačno otkriju svijetu zašto bi to uradili ? Kao napredna vrsta vjerovatno u milionima godina ne žele imati posla sa primitivnom vrstom koja je sposobna raditi genocide i druge pizdarije sa sopstvenom vrstom.
Pitaju se zašto se vanzemaljci ne pojave i konačno otkriju svijetu zašto bi to uradili ? Kao napredna vrsta vjerovatno u milionima godina ne žele imati posla sa primitivnom vrstom koja je sposobna raditi genocide i druge pizdarije sa sopstvenom vrstom.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Pa koji ce nam djavo onda, mrs sa Zemlje! Nek idu tamo gdje tog nema.
Tehnoloski skok se moze objasniti. I on nije poceo prije 100 godina, vec prije 400 - 500, naucnom revolucijom, a i prije jer ideje se radjaju na osnovu prijasnjih ideja, njihovim odbacivanjem ili nadogradnjom. A progres, naucni i tehnoloski, inace raste eksponencijalno pa onda imas sta imas.
Tehnoloski skok se moze objasniti. I on nije poceo prije 100 godina, vec prije 400 - 500, naucnom revolucijom, a i prije jer ideje se radjaju na osnovu prijasnjih ideja, njihovim odbacivanjem ili nadogradnjom. A progres, naucni i tehnoloski, inace raste eksponencijalno pa onda imas sta imas.
Ta danas napredna civilizacija je prije milion godina bila primitivna vrsta sposobna za raditi genocid i pizdarije nad sopstvenom vrstom. Ako su već napredni, ako nas promatraju onda postoji i razlog zašto nisu stupili u kontakt, mada mi kao čovječanstvo aktivno tražimo kontakt sa nekim razvijenijim.Saurman je napisao/la: ↑27 jun 2021, 16:43Vojska je vjerujem već odavno ufatila i opipala stranu tehnologiju.Jer i dan danas se ne može objasniti nagli tehnološki skok ljudske vrste unazad 100g.
Mozda postoji neki intergalaktički savez, unija, po čijim smo zakonima mi i dalje primitivni, te postoji zabrana kontakta, nešto kao što ne diramo plamena po Amazonu. Ako to nije istina ili ta civilizacija nije dobra, a zna za nas, onda nas drže na nišanu svaki dan.
Možda su bili prije 50.000 godina, vidili početak nekog primitivnog života i zaboravili na nas. Ukoliko postoji neka druga civilizacija, velika je vjerovatnoća da su oni prvi stupili u kontakt sa nama jer mi pojma nemamo o svemiru, nismo ni dvorište dobro ispitali i da ih ne možemo zaustaviti ni Trump, ni Putin, ni G7 da se spuste na Zemlju ako hoće.
Možda su vanzemaljci stupili u kontakt sa čelnim ljudima planete, pa su ovi rekli: "yebiga, nismo spremni kao civilizacija, aj naletite za 100 godina".
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
@sljivo izmedju ostalog i MK ultra, ali samo jedan u nizu od projekata/eksperimenata
Mozda su NLO-i ustvari vanzemaljske skrivene kamere koje ponekad primijetimo a ustvari smo esperiment odnosno reality show kojeg ovi gore gledaju, kao big brother.
A mi smo kao ona zaostala plemena po amazonu, naleti avion preko, jedan umalo umre od straha, drugi trci ko lud gologuz i pokusava objasniti sta je vidio dok ga ostali ismijavaju.
- BlueBosnian
- Kontakt:
Il' su jednostavno negativno orjentisani, i sama egzistencija im zavisi od stanja zvanog patnja, žrtvovanje, nesklad..Otelo je napisao/la: ↑27 jun 2021, 17:14Mozda postoji neki intergalaktički savez, unija, po čijim smo zakonima mi i dalje primitivni, te postoji zabrana kontakta, nešto kao što ne diramo plamena po Amazonu. Ako to nije istina ili ta civilizacija nije dobra, a zna za nas, onda nas drže na nišanu svaki dan.
A priznanje kako postoje (kao takvi), kontrolišu i imaju uticaj na razvoj događaja je prosto nezamislivo;
Da je čovjek samo eksperiment, koji je razvio svijest i nema potencijal "vječnosti", već predodređenu ulogu u zamislima "svojih" kreatora.
Ne mijenjaš ono što ti donosi prosperitet, pa je l'.. Prokleti energetski vampiri

I naravno da nikad nećemo znati pravu istinu. Ne znaju je ni oni.
Mali broj ljudi ima spoznaju o svemu tome - šta postoji, a kosi se sa uvjerenjima prosječnog čovjeka. Da l' su to vanzemaljci, daleki preci iz Agarte, entiteti iz paralelnih svjetova, drugi mi, milioniti dio nas, ravna zemlja, beskonačna i jedina zemlja ograđena/podijeljena ledenim zidEvima.
Ili je sve samo jedna sprdnja od života

I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over
It's over..
Nije ni poenta da je saznamo. Nista nam ne znaci ono sto nije ovdje i sad, i ono sa cim nemamo kontakta. Kad se konretno pojave i obznane tad ima smisla pricati, sve drugo su mastarije koje nemaju nikakvu vrijednost, niti da se nesto bazira na tome niti da vodimo zivot na osnovu toga.
Taj savez sam povukao iz The Orville serije, čak postoji i epizoda "All the World Is Birthday Cake" gdje uspostavljaju prvi kontakt za novom civilizacijom, veoma zanimljiva epizoda, ali i serija. Neka light varijanta Star Treka, ali je izašla kad i novi Star Trek, pa je pala u drugi plan.BlueBosnian je napisao/la: ↑27 jun 2021, 18:03Il' su jednostavno negativno orjentisani, i sama egzistencija im zavisi od stanja zvanog patnja, žrtvovanje, nesklad..Otelo je napisao/la: ↑27 jun 2021, 17:14Mozda postoji neki intergalaktički savez, unija, po čijim smo zakonima mi i dalje primitivni, te postoji zabrana kontakta, nešto kao što ne diramo plamena po Amazonu. Ako to nije istina ili ta civilizacija nije dobra, a zna za nas, onda nas drže na nišanu svaki dan.
A priznanje kako postoje (kao takvi), kontrolišu i imaju uticaj na razvoj događaja je prosto nezamislivo;
Da je čovjek samo eksperiment, koji je razvio svijest i nema potencijal "vječnosti", već predodređenu ulogu u zamislima "svojih" kreatora.
Ne mijenjaš ono što ti donosi prosperitet, pa je l'.. Prokleti energetski vampiri
I naravno da nikad nećemo znati pravu istinu. Ne znaju je ni oni.
Mali broj ljudi ima spoznaju o svemu tome - šta postoji, a kosi se sa uvjerenjima prosječnog čovjeka. Da l' su to vanzemaljci, daleki preci iz Agarte, entiteti iz paralelnih svjetova, drugi mi, milioniti dio nas, ravna zemlja, beskonačna i jedina zemlja ograđena/podijeljena ledenim zidEvima.
Ili je sve samo jedna sprdnja od života![]()
Postoji i
Ali po ovom bi nas raznijeli iste sekunde kad bi skontali da postojima, pa nisam htio da navodim.“Dark forest theory” holds that civilizations fear one another so much that they don't dare to reveal themselves lest they immediately be considered a potential threat and destroyed
Vjerujem da ne postoji osoba na svijetu, od onog iz Amazona do mene do tamo nekog profesora u Sorboni koja se nije makar jednom zapitala da li smo sami u svemiru, da li gore ima neko ( ne duhovno, nego materijalno kao mi) i zašto ima/nema. To otvara i druga pitanja, koja vode do anksioznosti, do nervoze i egzenstencijalne krize i do proispitivanja pojmova koje ne shvatamo, npr. beskonačnosti i praznine svemira, planeta i svega onog o čemu ne razmišljamo, niti razgovoramo redovno i razumijem sve one koji o tome ne misle često ili skreću misli sa toga. Isto se može reći i za afterlife, šta dolazi poslije (ne ulazim ni u jednu religiju, nego u samo pojam afterlifea), da li ima nešto i zašto o tome ne razmišljamo svakodnevno. Vodi nas negativnim mislima, apstrakciju koju ne razumijemo, vodi nas u mentalni rabbit hole, a do odgovora, tačnog i 100% ispravnog nećemo doći. Ali sve su to pitanja sa kojima se svaki čovjek treba makar malo pozabaviti, a nekima, veoma malom broju, je to i karijera. Ali prosječna osoba , poput mene, nema puno koristi od toga da svakog dana misli o tome kako smo nebitni i mladi u nekoj hijerarhiji svemira i zašto smo sami ili zašto nismo sami i šta je smisao svega.
Ali dvije stvari su sigurne: Zemlja je ravna i ptice nisu stvarne. Vlasti nas lažu!
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
ma kad upitas nas narod o svemiru skontas koliko oni nemaju pojma niti o velicini ni kompleksnosti svemira 90% misli da ima samo sunce mjesec i jos nekih pet planeta i tjt
samom veličinom svemira je matematički nemoguće da smo sami u njemu jer to je isto da odes na Copacabanu i od citave plaže uzmes jedno zrno pijeska i kazes na ovom zrnu pijeska jedino ima života
samom veličinom svemira je matematički nemoguće da smo sami u njemu jer to je isto da odes na Copacabanu i od citave plaže uzmes jedno zrno pijeska i kazes na ovom zrnu pijeska jedino ima života
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.