Safet Sušić - Pape

Cartman
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Cartman » 11 dec 2014, 18:37

revan je napisao/la:
Bahtic7 je napisao/la:Ako je u ugovoru zapisano da su oni njemu duzni u slucaju otkaza isplatiti odstetu, oni to moraju uraditi.
Nadam se takvo sta ne postoji i da Safet ne moze racunati na te pare koje trazi.
Vjerojatno su našli nešto što im daje za pravo da ne isplate to što traži. Pravni tim je sigurno prostudirao ugovor i predočio argumente da ne moraju isplatiti traženu sumu. Ovo sada sigurno ide na sud, tako da ne vjerujem da bi se upuštali u to ako nemaju šanse da dobiju spor.

@Cartman Šta će? Mora sada pokušati uzeti što više para od ovog angažmana jer je i njemu jasno da je upitno kada i hoće li uopće dobiti novi u skorije vrijeme.
Sada mu moze bit zao sto je odbio Barcelonu, Marseille i Galatasaray. :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 11 dec 2014, 18:42

Joj idu na sud sa bivšim selektorom sa kojim su svi imali "odlične i više nego korektne" odnose. Kakav javašluk i ciganluk sa obje strane :puke:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

rishaaa
Kontakt:

Post Postao/la rishaaa » 11 dec 2014, 19:55

Evo Sajo vam kaže da njegovo ugovor može biti prekinut kad ljudi skontaju da je ugrožen plasman na EP
23:20... A znate i da je govorio da nije pročitao tu klauzulu u ugovoru,i da su ga iz saveza prešli...
Sarajevo, Mostar, Tuzla, Goražde
Višegrad i Foča s tugom osviće
junak do junaka, sada stoje svi
na braniku Bosne znaj te dušmani!!!

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 11 dec 2014, 20:02

"Nemam šta da kažem o tome. Jednostavno, ne želim u ovom trenutku ništa komentarisati, jer nije trenutak za to. Vrlo brzo će doći vrijeme kada ću reći sve što imam", rekao nam je Pape.

Na upit hoće li se žaliti na ovakvu odluku Saveza, Sušić je rekao da će "vidjeti šta će činiti".

"Nisam očekivao da će se stvari odvijati na ovaj način. No, vrlo brzo će se znati sve", zagonetno je rekao Sušić.

Zamora
Kontakt:

Post Postao/la Zamora » 11 dec 2014, 20:11

voltron30 je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Bravo za savez. Nije zasluzio ni fening.
To je isti onaj Savez koji je teletu produžio ugovor nakon SP? Oguli ih klošaru, ovaj put te podržavam, jbg, nisi ti kriv što si ni kriv ni dužan dobio produženje ugovora.
Upravo tako.
X

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 11 dec 2014, 20:25

Ne zaboravite da Safet živi u Parizu, nije to Zanzibar, skup je život u gradu ljubavi...

Što se mene tiče neka im izvuče što više para, kad su mu dali novi ugovor, neznalice i telat IO.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 dec 2014, 20:55

@Cartman,

Utakmicu sa Nigerijom sam gledao sa svojim poslovnim partnerima iz Turske koji su značajan sponzor Galate a jedan od njih je i u nekom odboru u klubu. O Safetu je znao sve i bila je maltene gotova stvar da preuzme klub nakon SP, on je dobro zeznuo i sebe onim akrobacijama protiv Nigerije.

Ima pravde.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 11 dec 2014, 20:59

On da je otisao samovoljno poslije prvenstva otimali bi se klubovi za njeg, kao sto je Vaha uradio, ne ovi najveci al imao bi pristojan posao. Ovako se uvalio u **** i tesko ce naci angazman zbog glupe pameti.
Znao je pape za tu klauzulu u ugovoru, pa svaki intervu je pricao imamo sanse jos je toliko i toliko bodova u igri pa nije to on dzaba pricao.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 11 dec 2014, 21:03

U ovom slučaju sam apsolutno na Safetovoj strani. Neka uzme sve, svaku marku koja ga zakonski sleduje od saveza. Ako ih dobro oguli onda im valjda neće pasti na pamet da sljedeći put naprave tako nepromišljen potez kao što je bilo ovo produžavanje ugovora.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 11 dec 2014, 21:43

Toliko price o safetu kao dzentlmenu. Sta ce ceovjek cupa se za svaku marku kao sto sam davno rekao ceka ga biro rada il neki klupcic u predgradju Pariza 4,5 liga. Ako se ubaci negdje preko poznanstva da vodi neki timcic omladinaca puna mu je kapa. To su njegovi realni limiti.

Sa neke humane strane zao mi je covjeka kada ovako izgubi posao , medjutim toliko nam je cireva dao i nanio stete repci da bi mu oduze i drzavljanstvo.

LEGENDA yeah right :mrgreen:
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 dec 2014, 21:48

Sheyi je napisao/la:Ne zaboravite da Safet živi u Parizu, nije to Zanzibar, skup je život u gradu ljubavi...

Što se mene tiče neka im izvuče što više para, kad su mu dali novi ugovor, neznalice i telat IO.
I ja se nadam da ce im izvuci sve do zadnjeg dinara koji su mu sami obecali. Nije to zbog Safeta jer sam slavio dan kad je otisao. Nego eto cisto nebil ovaj nas savez ukljucio malo mozdane vijuge iduci put kad budu potpisivali ugovor sa selektorom. Sanse da se to desi su minimalne, al nada zadnja umire. :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 dec 2014, 22:07

NoName je napisao/la:@Cartman,

Utakmicu sa Nigerijom sam gledao sa svojim poslovnim partnerima iz Turske koji su značajan sponzor Galate a jedan od njih je i u nekom odboru u klubu. O Safetu je znao sve i bila je maltene gotova stvar da preuzme klub nakon SP, on je dobro zeznuo i sebe onim akrobacijama protiv Nigerije.

Ima pravde.
Onda su ludji nego sto sam mislio. :lol:

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 dec 2014, 22:15

Cartman je napisao/la:

Ima pravde.
E možeš li zamisliti mene u toj situaciji? Hvalio sam ga na sva usta, Murinjo mu nije bio ravan :silent:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 dec 2014, 22:18

Ostace uvjek neshvacena misterija zasto je u odlucujucoj utakmici na SP izvadio lijevog beka iz igre, i stavio dodatnog veznjaka. Zasto Pape. :problem:
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 11 dec 2014, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 11 dec 2014, 22:18

NoName je napisao/la:
Cartman je napisao/la:

Ima pravde.
E možeš li zamisliti mene u toj situaciji? Hvalio sam ga na sva usta, Murinjo mu nije bio ravan :silent:
:rol: :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 11 dec 2014, 22:20

:lol: :lol: :lol:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 11 dec 2014, 22:21

Goalgetter je napisao/la:Ostace uvjek neshvacena misterija zasto je u odlucujucoj utakmici na SP izvadio lijevog beka iz igre, i stavio dodatnog veznjaka. Zasto Pape. :problem:
Ama il sam ja lud, il je on nakon Argentine najvise protiv samog sebe radio? Neki inat gonio, sta li? Milion puta sam se zapitao pa Safete bolan ako ti nije stalo do repke, hajd mogu mozda shvatiti. Prezasicen selektorskog posla- i to mogu shvatiti. Al covjece on je sam sebi najvise u stomak skakao. Pa sam je sebi unistio priliku da i u kakvom turskom Sporu zavrsi. Nejasan tip totalno. :hmmmmm: :hmmmmm:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 11 dec 2014, 22:29

soccerfan je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Ostace uvjek neshvacena misterija zasto je u odlucujucoj utakmici na SP izvadio lijevog beka iz igre, i stavio dodatnog veznjaka. Zasto Pape. :problem:
Ama il sam ja lud, il je on nakon Argentine najvise protiv samog sebe radio? Neki inat gonio, sta li? Milion puta sam se zapitao pa Safete bolan ako ti nije stalo do repke, hajd mogu mozda shvatiti. Prezasicen selektorskog posla- i to mogu shvatiti. Al covjece on je sam sebi najvise u stomak skakao. Pa sam je sebi unistio priliku da i u kakvom turskom Sporu zavrsi. Nejasan tip totalno. :hmmmmm: :hmmmmm:
Nakon Egipta je puklo na relaciji selektor-igraci. Od tad ova repka vise nije ono sto je bila i atmosfera u njoj. Nikad saznati necemo sta se zapravo desavalo, jer se i uvijek suti o tome. Cuo sam i ja da se oko utakmice protiv Nigerije svasta desavalo u svlacionici, ali o tom po tom, steta sto je pogubio konce u odlucujucim momentima i tako unistio sve za sta je radio.

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 11 dec 2014, 22:45

DragonGirl je napisao/la:U ovom slučaju sam apsolutno na Safetovoj strani. Neka uzme sve, svaku marku koja ga zakonski sleduje od saveza. Ako ih dobro oguli onda im valjda neće pasti na pamet da sljedeći put naprave tako nepromišljen potez kao što je bilo ovo produžavanje ugovora.
Bravo djevojko. Treba se samo sjetiti Kuline kako se kesi spominjuću da bi Safetu trebalo dati ugovor na 4 godine. Što bi rekli Nadrealisti ''Zaiskali ste, eto vam ga''.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 11 dec 2014, 22:56

voltron30 je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:U ovom slučaju sam apsolutno na Safetovoj strani. Neka uzme sve, svaku marku koja ga zakonski sleduje od saveza. Ako ih dobro oguli onda im valjda neće pasti na pamet da sljedeći put naprave tako nepromišljen potez kao što je bilo ovo produžavanje ugovora.
Bravo djevojko. Treba se samo sjetiti Kuline kako se kesi spominjuću da bi Safetu trebalo dati ugovor na 4 godine. Što bi rekli Nadrealisti ''Zaiskali ste, eto vam ga''.
Ne razumijem ovaj argument nikako... Ako se Sušiću isplati ta odšteta onda će ostati manje novca za budućeg selektora, za klubove i za kompletan fudbal u BiH. Zar mislite da će ovima u Savezu nešto da fali? Oni će prvo da podmire sebe, bez obzira na Sušića a ostalima šta ostane pa ćemo onda opet ovdje čitati kako se sve greške selektoru moraju praštati jer, zaboga, niko drugi neće da radi za 5000 KM.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.