Ma ovdje nije toliko riječ o količini novca, koliko o tome što bi, kada bi ovo došlo do suda i Safet dobio spor, uvidjeli da moraju dati novac koji je komotno mogao ostati njima da im oči nisu bile toliko gladne, dakle nezarađeni novac, novac koji su mu oni sami gurnuli u ruke svojom nepromišljenošću. Poenta je da to shvate, a u svakom slučaju, čak i da ova cijela afera sa Safetom ne postoji mislim da bi oni opet gledali kako da što manje potroše na novog selektora i da prvo, kao što kažeš, podmire sebe.NoName je napisao/la:Ne razumijem ovaj argument nikako... Ako se Sušiću isplati ta odšteta onda će ostati manje novca za budućeg selektora, za klubove i za kompletan fudbal u BiH. Zar mislite da će ovima u Savezu nešto da fali? Oni će prvo da podmire sebe, bez obzira na Sušića a ostalima šta ostane pa ćemo onda opet ovdje čitati kako se sve greške selektoru moraju praštati jer, zaboga, niko drugi neće da radi za 5000 KM.voltron30 je napisao/la:Bravo djevojko. Treba se samo sjetiti Kuline kako se kesi spominjuću da bi Safetu trebalo dati ugovor na 4 godine. Što bi rekli Nadrealisti ''Zaiskali ste, eto vam ga''.DragonGirl je napisao/la:U ovom slučaju sam apsolutno na Safetovoj strani. Neka uzme sve, svaku marku koja ga zakonski sleduje od saveza. Ako ih dobro oguli onda im valjda neće pasti na pamet da sljedeći put naprave tako nepromišljen potez kao što je bilo ovo produžavanje ugovora.
Safet Sušić - Pape
- DragonGirl
- Kontakt:
Re: Safet Sušić - Pape
Mislim da su u Savezu savrseno svjesni da Susica moraju isplatiti, ali ne bi oni bili oni kad se ne bi opet nekog hinjaluka uhvatili. Znaju da je Safet izgubio svaku podrsku javnosti i ne pase im da pristanu da ga isplate zbog tog svog nekog ugleda i da ne ispadnu papci u javnosti kao otpustili selektora i sad ga jos moraju placati do kraja ugovora. Lakse im progutati da ih sada omrazeni Susic tuzi i da ga ovi prisilno isplate i time stvorili od Saveza zrtvu, a od Safeta pohleponog krvnika.
Mozda ovako razmisljaju i nadaju se da ih Safet nece tuziti zbog "obraza".
Nek ih tuzi i naplati svaku marku sa kamatama kad su papci. I ja bih tuzio.
Mozda ovako razmisljaju i nadaju se da ih Safet nece tuziti zbog "obraza".
Nek ih tuzi i naplati svaku marku sa kamatama kad su papci. I ja bih tuzio.
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Zeljeznicar za zivot cijeli.
Iskreno, svjestan sam toga, mada klubovima ionako osim lopti Savez ništa ne daje, al' samo ukazujem kakvi balvani sjede u Savezu, i da se očito Savez vraća na onaj isti nivo prije Ivice Osima i Komiteta. Ovaj autogol sa Sušićem je samo jedan od primjera, a bit će ih još.NoName je napisao/la:Ne razumijem ovaj argument nikako... Ako se Sušiću isplati ta odšteta onda će ostati manje novca za budućeg selektora, za klubove i za kompletan fudbal u BiH. Zar mislite da će ovima u Savezu nešto da fali? Oni će prvo da podmire sebe, bez obzira na Sušića a ostalima šta ostane pa ćemo onda opet ovdje čitati kako se sve greške selektoru moraju praštati jer, zaboga, niko drugi neće da radi za 5000 KM.voltron30 je napisao/la:Bravo djevojko. Treba se samo sjetiti Kuline kako se kesi spominjuću da bi Safetu trebalo dati ugovor na 4 godine. Što bi rekli Nadrealisti ''Zaiskali ste, eto vam ga''.DragonGirl je napisao/la:U ovom slučaju sam apsolutno na Safetovoj strani. Neka uzme sve, svaku marku koja ga zakonski sleduje od saveza. Ako ih dobro oguli onda im valjda neće pasti na pamet da sljedeći put naprave tako nepromišljen potez kao što je bilo ovo produžavanje ugovora.
- NoName
- Kontakt:
Joj kao da ne znate kako to kod nas ide... Šta god da se desi u vezi sa ovim (a i drugim aferama) možete biti sigurni samo u jedno: Njima u Savezu nikako neće da nedostaje ništa a sav gubitak će se "knjižiti" na druga mjesta. Stoga, pripazite šta želite, zarad budućnosti našeg fudbala ako takvo nešto i postoji uopšte.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.
Sto puta rekoh sebi da necu na ovu temu, jer svaki put iznova mi se a toliko ogade tzv. Bosanci, da po sedam dana nikoga iz okoline osim familije, ne mogu da ocima vidim. Toliko mrznje, toliko primitivizna, toliko nasladjivanja...pa covjece ne bi tako zlobni bili prema Karadzicu i Mladicu. Onda mi misli odu na proslost i sto prije pobjegnem sa ove teme jer dodjem cak dotle da pomislim da je malo ono sta nas je zadesilo koja smo g...a.
http://www.youtube.com/watch?v=CTezUnBzuuA
Re: Re : Safet Sušić - Pape
Sta ces reci kad su te jedva otjerali,sad bi pricao o postenju a do jucer volio i grlio ih..zasto nisi otisao sam i sve to rekao ????moj Boze kako smo samo neposteni,svi mi redom...Ibizevic je napisao/la:"Nemam šta da kažem o tome. Jednostavno, ne želim u ovom trenutku ništa komentarisati, jer nije trenutak za to. Vrlo brzo će doći vrijeme kada ću reći sve što imam", rekao nam je Pape.
Na upit hoće li se žaliti na ovakvu odluku Saveza, Sušić je rekao da će "vidjeti šta će činiti".
"Nisam očekivao da će se stvari odvijati na ovaj način. No, vrlo brzo će se znati sve", zagonetno je rekao Sušić.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
agree my friend, welcome to brdoviti bosnjakistan.Ibrahim je napisao/la:Sto puta rekoh sebi da necu na ovu temu, jer svaki put iznova mi se a toliko ogade tzv. Bosanci, da po sedam dana nikoga iz okoline osim familije, ne mogu da ocima vidim. Toliko mrznje, toliko primitivizna, toliko nasladjivanja...pa covjece ne bi tako zlobni bili prema Karadzicu i Mladicu. Onda mi misli odu na proslost i sto prije pobjegnem sa ove teme jer dodjem cak dotle da pomislim da je malo ono sta nas je zadesilo koja smo g...a.

Dodaj ga na FB pa ga utjesi. Vise nam je nanio stete od Usanovica. Al cek jos malo dzentlmen ima da pokrene i parnicu uskoroIbrahim je napisao/la:Sto puta rekoh sebi da necu na ovu temu, jer svaki put iznova mi se a toliko ogade tzv. Bosanci, da po sedam dana nikoga iz okoline osim familije, ne mogu da ocima vidim. Toliko mrznje, toliko primitivizna, toliko nasladjivanja...pa covjece ne bi tako zlobni bili prema Karadzicu i Mladicu. Onda mi misli odu na proslost i sto prije pobjegnem sa ove teme jer dodjem cak dotle da pomislim da je malo ono sta nas je zadesilo koja smo g...a.

Najbolji dio tek prestoji druze tako mozda je najbolje da ne dolazis na temu.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
Nemoj ni dolaziti vise, evo i ja sebi ne mogu da dodjem nakon sto sam procitao tvoj post.Ibrahim je napisao/la:Sto puta rekoh sebi da necu na ovu temu, jer svaki put iznova mi se a toliko ogade tzv. Bosanci, da po sedam dana nikoga iz okoline osim familije, ne mogu da ocima vidim. Toliko mrznje, toliko primitivizna, toliko nasladjivanja...pa covjece ne bi tako zlobni bili prema Karadzicu i Mladicu. Onda mi misli odu na proslost i sto prije pobjegnem sa ove teme jer dodjem cak dotle da pomislim da je malo ono sta nas je zadesilo koja smo g...a.
Toliko zadojenosti Safetom od strane pojedinaca nisam vidio od Riste Đoge i propagande 92 i 93 godine, pa ljudi vi ko da ste u sjevernoj koreji bili pa se pravite mutavi na neke stvari, ispade Safet neki turbo, ultra mega super junak.
Vrati se u proslost otprilike u august 2013 i prebroj na prste jedne ruke dobre utakmice selektora od tada, ne treba ti puno prstiju jer ima Argentinu, te pripremne protiv Obale Slonovace i Meksika. Ostalo je za zalosti.
Ali u jednom si u pravu, nek nas je zadesio krah u kvalama za EP kad smo g...a pa produzise mazgi bez mozga ugovor sa basnoslovnom sumom za nase uslove, dadose mu goriva na praznom tanku da do kraja sroza atmosferu i unisti priliku za EP kakvu nikad prije nismo imali, podsjecam te da smo bili nosioci grupe i format gdje prvi put idu 2 repke direktno a treca u baraz. A u toj situaciji imamo najlosiji start od kada postojimo kao samostalan savez 2/12 bodova.
Debakl!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Safet Sušić - Pape
Potpuno se slažem stobom... U savezu su svjesni da su duboko usrali produženjem ugovora, toga je svako svjestan.... Zar treba biti Ajnstajn da se to skonta?NoName je napisao/la:Joj kao da ne znate kako to kod nas ide... Šta god da se desi u vezi sa ovim (a i drugim aferama) možete biti sigurni samo u jedno: Njima u Savezu nikako neće da nedostaje ništa a sav gubitak će se "knjižiti" na druga mjesta. Stoga, pripazite šta želite, zarad budućnosti našeg fudbala ako takvo nešto i postoji uopšte.
Samo bi također dodao da uopste nije sigurno da bi na sudu Safet dobio pare zbog klauzule u ugovoru...
I samo da i ja ponovim. Najvažnija je budućnost BiH fudbala, ispraznjivanje kase ne moze nikako biti pozitivna stvar!!!
Sent from Angelina's bed
- storm_raider
- Kontakt:
+1harixs je napisao/la:agree my friend, welcome to brdoviti bosnjakistan.Ibrahim je napisao/la:Sto puta rekoh sebi da necu na ovu temu, jer svaki put iznova mi se a toliko ogade tzv. Bosanci, da po sedam dana nikoga iz okoline osim familije, ne mogu da ocima vidim. Toliko mrznje, toliko primitivizna, toliko nasladjivanja...pa covjece ne bi tako zlobni bili prema Karadzicu i Mladicu. Onda mi misli odu na proslost i sto prije pobjegnem sa ove teme jer dodjem cak dotle da pomislim da je malo ono sta nas je zadesilo koja smo g...a.
Sport je lijek za tijelo i duh.
kako prije nisam razumio ljude koji su zdusno branili safeta tako ni sada ne mogu da razumijem one koji kazu da safet treba naplatiti sve i marku!? U savezu su ocito svjesno da su pojelo ****, dio njih je bio protiv safeta odmah nakon brazila, pa se taj dio povecao nakon cipra, a onda nakon izraela je svima bilo jasno! sama safetova smjena je dokaz da su nesto naucili, i za kraj da se vratim na safetu, njega treba nabiti nogom u guz'cu i kako neko rece oduzeti mu drzavljanstvo...
Volim te Bosno!!!
Ako vam se ne svidja imate siroko polje, ovdje se zna kako sta funkcionise. Da se sam povuko nakon SP bio bi heroj, ovako je zlocinac jbg.harixs je napisao/la:agree my friend, welcome to brdoviti bosnjakistan.Ibrahim je napisao/la:Sto puta rekoh sebi da necu na ovu temu, jer svaki put iznova mi se a toliko ogade tzv. Bosanci, da po sedam dana nikoga iz okoline osim familije, ne mogu da ocima vidim. Toliko mrznje, toliko primitivizna, toliko nasladjivanja...pa covjece ne bi tako zlobni bili prema Karadzicu i Mladicu. Onda mi misli odu na proslost i sto prije pobjegnem sa ove teme jer dodjem cak dotle da pomislim da je malo ono sta nas je zadesilo koja smo g...a.
Kako sam Safet reče, u ugovoru piše "ako kvalifikacije budu na bilo koji način ugrožene", a one to jesu.
Priča o tome kako je matematički još moguć plasman i Safetovo prebrojavanje preostalih bodova ne mijenjaju stvar jer, ponavljam, piše "ugrožene", a ne "onemogućene".
A plasman je bio ugrožen već nakon prve utakmice s Kiprom.
Ne branim Savez, ublehe su i kriminalci, ali nisu mu dužni ništa više od ovog što će mu platiti.
S druge strane, i on je igrao njihove igre, prodavao igrače preko reprezentacije i sad glumi žrtvu korumpiranog Saveza.
Malo mačku teleća glava!
Priča o tome kako je matematički još moguć plasman i Safetovo prebrojavanje preostalih bodova ne mijenjaju stvar jer, ponavljam, piše "ugrožene", a ne "onemogućene".
Ne branim Savez, ublehe su i kriminalci, ali nisu mu dužni ništa više od ovog što će mu platiti.
S druge strane, i on je igrao njihove igre, prodavao igrače preko reprezentacije i sad glumi žrtvu korumpiranog Saveza.
Malo mačku teleća glava!
#Salihović
Bravo djevojčiluko!!! 
Sent from Angelina's bed

Sent from Angelina's bed
Safet se pravi francuzBozePetra je napisao/la:Kako sam Safet reče, u ugovoru piše "ako kvalifikacije budu na bilo koji način ugrožene", a one to jesu.
Malo mačku teleća glava!

X
To je to Petra, svaka cast.BozePetra je napisao/la:Kako sam Safet reče, u ugovoru piše "ako kvalifikacije budu na bilo koji način ugrožene", a one to jesu.
Malo mačku teleća glava!
Ugovor nikad niko zvanicno nije procitao, a ako stoji klauzula da je plasman ugrozen, definitivno je bio ugrozen u oktobru a od novembra imamo teoretske sanse za baraz a mali procenat za drugo mjesto.
Cudi me da nisu ugradili i neke sankcije u ugovor za katastrofu pa da teleca glava placa penale.
-
Savez je takav kakv jeste i zasluzuje kaznu i prezir , ali prizeljkivati da bude kaznjen tako sto ce 350 000 maraka oticu dzep covjeku kakav je Susic je, je previse.
To ko sta kome duguje, sta je dogovoreno, sta potpisano, kako su imali namjeru dijeliti "plijen"...znaju samo oni, kriminalci i lazovi, bez veze je nagadjati..
To ko sta kome duguje, sta je dogovoreno, sta potpisano, kako su imali namjeru dijeliti "plijen"...znaju samo oni, kriminalci i lazovi, bez veze je nagadjati..
Dok si radio sa Savezom bili su ti dobri,narodu si zaprdjivao kako si stigao.Sad kad ti je Savez okrenuo ledja ti zelis narodu "sve reci".Hinjo jedna ne zelimo uopste cuti tvoju verziju price,poznat si kao covjek koji malo prica,pa neka tako i ostane 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.