FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 14 jul 2015, 11:23

thulkazal je napisao/la:Natpis u Sabener Strase "Pep i rob KHR: Uništavate nam identitet"

slika

Izgleda da je odlazak Bastiana kap koja je prelila čašu a navijačke grupe pjene pravo ...
Sto posto. Eno jedničak Bastian pao u depresiju, hoće da se baci pod voz.

Zar je teško priznati da je legendi kluba dojadilo u istom i da je odlepršao tamo gdje misli da mu je bolje i gdje može pronaći motivaciju. Vidi se na njemu da uživa i da mu je MUFC jedan od dječačkih snova.

Pjene za identitetom (a njemačke firme upumpavaju silan novac da klub funkcioniše) jer NJEMAČKI Messi ne može potrčati, što Thiago nakon godinu dana pauze ima više snage i u boljoj formi je od istog, što se dovode razni Bernati, Alonse nauštrb nekog uber njemca, što se promijenio stil igre, što svoje stavove baziraju na komentarima sa social sajtova....(uzrok tome razmišljanju su kompleksi izazvani od strane Španije i Barselone, kako neka nacija može biti bolja i uspiješnija od nas arijevaca, uber ljudi svih svjetova; i Englezi se bore sa tim kompleksom).

Ono što se mora prigovoriti Upravi je hladniji odnos prema produživanju ugovora Švajniju. Ipak je on legenda kluba. Ali opet vjerujem da to nije ishitrena odluka i da je Uprava uzevši sve okolnosti opravdano krenula tim pravcem.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 jul 2015, 12:26

muamerc je napisao/la: Sto posto. Eno jedničak Bastian pao u depresiju, hoće da se baci pod voz.

Zar je teško priznati da je legendi kluba dojadilo u istom i da je odlepršao tamo gdje misli da mu je bolje i gdje može pronaći motivaciju. Vidi se na njemu da uživa i da mu je MUFC jedan od dječačkih snova.

Pjene za identitetom (a njemačke firme upumpavaju silan novac da klub funkcioniše) jer NJEMAČKI Messi ne može potrčati, što Thiago nakon godinu dana pauze ima više snage i u boljoj formi je od istog, što se dovode razni Bernati, Alonse nauštrb nekog uber njemca, što se promijenio stil igre, što svoje stavove baziraju na komentarima sa social sajtova....(uzrok tome razmišljanju su kompleksi izazvani od strane Španije i Barselone, kako neka nacija može biti bolja i uspiješnija od nas arijevaca, uber ljudi svih svjetova; i Englezi se bore sa tim kompleksom).

Ono što se mora prigovoriti Upravi je hladniji odnos prema produživanju ugovora Švajniju. Ipak je on legenda kluba. Ali opet vjerujem da to nije ishitrena odluka i da je Uprava uzevši sve okolnosti opravdano krenula tim pravcem.
Rado bi zaobišao raspravu o tome koliko je Bastian želio otići i koliko je bio željen/voljen od strane katalonske ublehe. @Effe ti je objasnio...

Ali evo i ja ću jednu dodati. Mislim da je svima jasno da Pepu Bastian nije primarna opcija i transfer je bio neizbježan. Uprava je pokazalo svoje pravo lice... Uskoro možemo očekivati i transfer Mullera jel tako ? Ionako i njega ne voliš i taj transfer bi mogao opravdati sa slabim igrama :facepalm:

Kakva zamjena teza :D Taj treći pasus bi vrijedio prije 4-5 godina ali sada kada je Njemačka prvak svijeta i kada Bayern treba da održi priključak u top 3 najbolja kluba ne vrijedi... Kompleksi ne mogu da budu jer Bayern je na mjestu na kojem zaslužuje da bude, makar još ovu godinu, kada će nas "kmet" KHR i ćelavac izbaciti iz top 3 kluba u svijetu. O kompleksu Nijemaca prema Španacima :urnebes: Jedni ispali u grupnoj fazi SP a drugi osvojili :facepalm: Da ne bi bilo zabune ja nisam fan Njemačke reprezentacije skoro pa 10 godina...

Arijevci i nacizam :facepalm: Kada kažeš da Alaba treba igrati na beku prije Bernata jel i to nacizam ili zdrav razum? :rol: Starac Xabi Alonso zarad Bastiana i Toni Kroosa ? Ne hvala. Starac Xabi Alonso ispred Martineza ? Ne hvala. Oronuli Refko ispred Lahma na beku? Ne hvala. Sve je ovo rasizam i kompleksi prema Špancima/Brazilcima zarad "plave krvi moćnog, nebeskog, naroda" :rol:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 jul 2015, 12:52

thulkazal je napisao/la:
muamerc je napisao/la: Sto posto. Eno jedničak Bastian pao u depresiju, hoće da se baci pod voz.

Rado bi zaobišao raspravu o tome koliko je Bastian želio otići i koliko je bio željen/voljen od strane katalonske ublehe. @Effe ti je objasnio...

Ali evo i ja ću jednu dodati. Mislim da je svima jasno da Pepu Bastian nije primarna opcija i transfer je bio neizbježan. Uprava je pokazalo svoje pravo lice... Uskoro možemo očekivati i transfer Mullera jel tako ? Ionako i njega ne voliš i taj transfer bi mogao opravdati sa slabim igrama :facepalm:

Kakva zamjena teza :D Taj treći pasus bi vrijedio prije 4-5 godina ali sada kada je Njemačka prvak svijeta i kada Bayern treba da održi priključak u top 3 najbolja kluba ne vrijedi... Kompleksi ne mogu da budu jer Bayern je na mjestu na kojem zaslužuje da bude, makar još ovu godinu, kada će nas "kmet" KHR i ćelavac izbaciti iz top 3 kluba u svijetu. O kompleksu Nijemaca prema Španacima :urnebes: Jedni ispali u grupnoj fazi SP a drugi osvojili :facepalm: Da ne bi bilo zabune ja nisam fan Njemačke reprezentacije skoro pa 10 godina...

Arijevci i nacizam :facepalm: Kada kažeš da Alaba treba igrati na beku prije Bernata jel i to nacizam ili zdrav razum? :rol: Starac Xabi Alonso zarad Bastiana i Toni Kroosa ? Ne hvala. Starac Xabi Alonso ispred Martineza ? Ne hvala. Oronuli Refko ispred Lahma na beku? Ne hvala. Sve je ovo rasizam i kompleksi prema Špancima/Brazilcima zarad "plave krvi moćnog, nebeskog, naroda" :rol:
Kompleksi radi ono sto su napravili, ne rezultataki, koliko igrom. Digli su standarde koje mogu samo genijalci. Ono sto je uradila Spanija i Barsa u zadnjih deset godina nece nikad Njemacka niti ce neko iz Bundeslige, nikad. A mi mozemo pokusati sa trenerom kakav je Pep da pokusa da instalira jedan takav pristup, mentalitet, sistem. Tim nekim spojem spanskog i holandskog. To je ono sto zelim da vidim u Bayernu i da se nadam a ne da ispoljavam frustracije ko gdje igra i na kojoj poziciji i gdje ce ici. Boli me q, samo me interesuje da klub ima planove koje u buducnosti mogu donijeti rezultat kao sto Barsa radi u zadnjih 10 godina.

Mi nismo ni svjesni kakav je Alaba igrac, on je prevazisao svoju poziciju i ja se slazem sa Pepom da ne treba igrat tamo, da trci ko sivonja po beku, napucava lopte kao krkan i time ubija talenat.

Doci ce Klopp pa ce sve doci na svoje (opet ce biti pljuvanja jer to mi navijaci samo i mozemo, kao i ja, na primjer, ovdje kao nus pojava besposlicarenja.)

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 14 jul 2015, 13:42

muamerc je napisao/la:
Kompleksi radi ono sto su napravili, ne rezultataki, koliko igrom. Digli su standarde koje mogu samo genijalci. Ono sto je uradila Spanija i Barsa u zadnjih deset godina nece nikad Njemacka niti ce neko iz Bundeslige, nikad. A mi mozemo pokusati sa trenerom kakav je Pep da pokusa da instalira jedan takav pristup, mentalitet, sistem. Tim nekim spojem spanskog i holandskog. To je ono sto zelim da vidim u Bayernu i da se nadam a ne da ispoljavam frustracije ko gdje igra i na kojoj poziciji i gdje ce ici. Boli me q, samo me interesuje da klub ima planove koje u buducnosti mogu donijeti rezultat kao sto Barsa radi u zadnjih 10 godina.

Mi nismo ni svjesni kakav je Alaba igrac, on je prevazisao svoju poziciju i ja se slazem sa Pepom da ne treba igrat tamo, da trci ko sivonja po beku, napucava lopte kao krkan i time ubija talenat.

Doci ce Klopp pa ce sve doci na svoje (opet ce biti pljuvanja jer to mi navijaci samo i mozemo, kao i ja, na primjer, ovdje kao nus pojava besposlicarenja.)
Kompleksi :wtf: O kakvim kompleksima u zadnjih 5 godina pričamo ? Barca-Real naspram Bayerna? Poredaj rezultate jednih i drugih ... Da Bayern nije osvojio LP to bi se moglo reći ali ovako ne ide.

Pep će biti još godinu evenutalno dvije i to u najboljem slučaju a onda doviđenja... O kakvom instaliranju mentaliteta/sistema/pristupa da pričamo za ograničen period?

Alaba i famozne pozicije bekova u pepunovoj taktici... Realno Alaba nije ni za ovu poziciju od Pepa između odbrane i veznog reda na lijevoj strani ali et mnogi ga tu vide kao dobrog a nije ni blizu 70% svojih mogućnosti... Isto vrijedi i za Lahma pa i Martineza ...

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 14 jul 2015, 14:02

Muamerc okano mojne u raspravu sa ovim pojedinim oni znaju sve i naravno pisaju po ljudima koji su ovaj Bayern doveli tu gdje jeste a ipak ovi nasi pojedini forumasi znaju bolje od njih. Razlog zasto se dosta raje ne javlja na forum su par pojedinaca koji navijaju za Bayern samo kad Lam dignu trofej a ostalo pljuju sve sto se uradi jer oni sebi daju za pravo da ocjenjuju ko je kakav navijac i ko je dobar za ekipu i upravu i to je onda uredu ako se slazes sa njima a ako ne onda ti nemas pojma.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 jul 2015, 14:06

thulkazal je napisao/la:
muamerc je napisao/la:

Kompleksi :wtf: O kakvim kompleksima u zadnjih 5 godina pričamo ? Barca-Real naspram Bayerna? Poredaj rezultate jednih i drugih ... Da Bayern nije osvojio LP to bi se moglo reći ali ovako ne ide.

Pep će biti još godinu evenutalno dvije i to u najboljem slučaju a onda doviđenja... O kakvom instaliranju mentaliteta/sistema/pristupa da pričamo za ograničen period?

Alaba i famozne pozicije bekova u pepunovoj taktici... Realno Alaba nije ni za ovu poziciju od Pepa između odbrane i veznog reda na lijevoj strani ali et mnogi ga tu vide kao dobrog a nije ni blizu 70% svojih mogućnosti... Isto vrijedi i za Lahma pa i Martineza ...
U deset godina, otkad je poceo progres spanaca Barsa ima 4 (cetiri) titule LP. Plus Real jos jednu. Sevilja uspostavlja hegemoniju tamo u LE (gdje njemcima valjda ofirno igrati) dok Spanija ima tri titule zaredom na velikim takmicenjima. Njemacka tek jednu i klubovi jos jednu. Znaci ni na mapi. Onaj ko vidi neku povezanost, slicnost i konkuretnost (protiv Reala i Barse i finansijsku) njemackih timova ka spanskim samo sebe vara i u velikoj je zabludi.

Kale je rekao da je cilj Bayerna konstanta i finansije kakvu sad ima Barsa i to je moj cilj i nadanje, nikakvi ideali, identiteti i pm. Od tog se ne zivi. Samo novac. Ponavljam 1000 puta, kad imas novac imas sve. "Kupis" i navijace ako treba. Boli Pereza kar... za Raulom i Kasiljasom kad upumpa milijardu u klub i kupi koga i sta hoce. Tada su svi sretni i svi zaborave na identitet.

Pep ce otici jer on tako hoce a ne sto ce ga uprava otjerati. I ako ga otjera to ce bii bas krajnja nuzda zbog pritiska navijaca.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 jul 2015, 14:17

Kme ubleha mora do ode,totalno nas unistava,sistemski unistava nas identitet.Bayern ima identitet 50 godina Barcalona ga stvara i stvorila zadnjih 15 ,nemojte se praviti pametni,cesto je bolje presutati nego se prosuti.
VOLIM BAYERN

isakovich
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München

Post Postao/la isakovich » 14 jul 2015, 14:21

muamerc je napisao/la:
thulkazal je napisao/la:
"muamerc" je napisao/la:

U deset godina, otkad je poceo progres spanaca Barsa ima 4 (cetiri) titule LP. Plus Real jos jednu. Sevilja uspostavlja hegemoniju tamo u LE (gdje njemcima valjda ofirno igrati) dok Spanija ima tri titule zaredom na velikim takmicenjima. Njemacka tek jednu i klubovi jos jednu. Znaci ni na mapi. Onaj ko vidi neku povezanost, slicnost i konkuretnost (protiv Reala i Barse i finansijsku) njemackih timova ka spanskim samo sebe vara i u velikoj je zabludi.

Kale je rekao da je cilj Bayerna konstanta i finansije kakvu sad ima Barsa i to je moj cilj i nadanje, nikakvi ideali, identiteti i pm. Od tog se ne zivi. Samo novac. Ponavljam 1000 puta, kad imas novac imas sve. "Kupis" i navijace ako treba. Boli Pereza kar... za Raulom i Kasiljasom kad upumpa milijardu u klub i kupi koga i sta hoce. Tada su svi sretni i svi zaborave na identitet.

Pep ce otici jer on tako hoce a ne sto ce ga uprava otjerati. I ako ga otjera to ce bii bas krajnja nuzda zbog pritiska navijaca.
Jarane ti koda si barcelonas,sto se toliko poistovjevujes i poredis bayern sa istim,bayern je za barcu div.Kme Pep nas handri,rezultata nema,otjera nam sve dobro i domace.Tebi je Pep Bayern i to je to nemoj vise provocirati,kao da pise neki balo koji ce navijati za Bayerna ako bude upumpavo milijarde u igrace,kme pep vanka
VOLIM BAYERN

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 jul 2015, 14:26

isakovich je napisao/la:Kme ubleha mora do ode,totalno nas unistava,sistemski unistava nas identitet.Bayern ima identitet 50 godina Barcalona ga stvara i stvorila zadnjih 15 ,nemojte se praviti pametni,cesto je bolje presutati nego se prosuti.
Da, ali nas prestigose u tom periodu. Dok smo se mi zabavljali igrajuci oko totema identiteta ideala ljudi pronadjose bolje bozanstvo (holandsko) pa evo jos malo pa su iznad nas.

Slazem se, bolje je presutati.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 14 jul 2015, 14:30

Rummenige za Bild: "Barcelona have always been an example for me''

Muamer heroj a ne zločinac :kava

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 14 jul 2015, 14:43

Ne znam zaista, ukoliko ne dovedemo nekog bit ce nam ovo jedan od najgorih prijelaznih perioda, ravan onome kad nam je trener bio J.Klinsmann...jos ako je ovo istina za Di Mariu da je sve dogovoreno izmedju Man.Utd i PSG-a onda stvarno ne znam kakvo je razmisljanje nase uprave...ima se toliko novca na raspolaganju i opet se skrtari, znaci nemoguce...ne mozes uci u sezonu i nadati se da ce svi biti zdravi...bolje imati na klupi nezadovoljnog igraca nego imati povrijedjenog...po mom misljenju potrebna su nam jos najmanje dva igraca...

PS: ne mogu da vjerujem da se kroz medije provlaci prica da smo zainteresovani za Granita Xhaku...i jos uz to Eberl daje neki machtwort: Bayern kriegt Xhaka nicht! sramota da se ovaj igrac uopste dovodi u vezi sa institucijom

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 14 jul 2015, 15:04

Hehehe, stvarno ovo postaje presmijesno. Nmg da vjerujem da se Bayern ne dovodi u kontekst sa nekim super imenima, pa makar to bile i obicne suplje. Kakav Costa, taj igrac trenuntno tesko da mozr pojacati Fiorentinu, a gdje je Bayern.
Kakav Xhaka, apsolutno nepotreban, kao sto su bili Shaqiri, Schlaudraf, Kirchof, Rafinha ima ih jos...

Ne dovode se igraci koji su nam potrebni. Npr. Martinez kad se spomenuo svi su bili uvjereni da je to igrac koji nam moze poboljsati igru. Ribery, Robben, Mandzukic, Thiago...
Sad je dosao period gdje nam je potreban upgrade za Robbena, Riberya, cak i Levandovskog, znaci igraci tipa, Hazarda, Depaya, Benzeme, Griezmana...

Najgore sto se moze desiti, da Pep dobije nogu, da dodje novi trener, i pocne rastjerivati igrace koji njemu nisu potrebni i dovoditi nove, gdje ce se cekati opet sezona i po do dvije da on poslozi svoje zamisli...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 jul 2015, 17:49

muamerc je napisao/la:
isakovich je napisao/la:Kme ubleha mora do ode,totalno nas unistava,sistemski unistava nas identitet.Bayern ima identitet 50 godina Barcalona ga stvara i stvorila zadnjih 15 ,nemojte se praviti pametni,cesto je bolje presutati nego se prosuti.
Da, ali nas prestigose u tom periodu. Dok smo se mi zabavljali igrajuci oko totema identiteta ideala ljudi pronadjose bolje bozanstvo (holandsko) pa evo jos malo pa su iznad nas.

Ma covjece o kakvom to bozanstu i glupostima pricas,sve to tvoje bozanstvo se ne moze usporediti sa tripl sezonom BAyerna sa Juppom u reziji,o kakvoj holandiji,sto ga ne gaje holandski klubovi pa da nesto naprave u evropi.Ti se se spetljo braneci neobranjivo i sad neka bozanstva spominjes.
Ti ocigledno nece da prihvatis stvarnost,i cinimi se da za pogresne navijas.
VOLIM BAYERN

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 jul 2015, 17:53

proFCB je napisao/la:Hehehe, stvarno ovo postaje presmijesno. Nmg da vjerujem da se Bayern ne dovodi u kontekst sa nekim super imenima, pa makar to bile i obicne suplje. Kakav Costa, taj igrac trenuntno tesko da mozr pojacati Fiorentinu, a gdje je Bayern.
Kakav Xhaka, apsolutno nepotreban, kao sto su bili Shaqiri, Schlaudraf, Kirchof, Rafinha ima ih jos...

Ne dovode se igraci koji su nam potrebni. Npr. Martinez kad se spomenuo svi su bili uvjereni da je to igrac koji nam moze poboljsati igru. Ribery, Robben, Mandzukic, Thiago...
Sad je dosao period gdje nam je potreban upgrade za Robbena, Riberya, cak i Levandovskog, znaci igraci tipa, Hazarda, Depaya, Benzeme, Griezmana...

Najgore sto se moze desiti, da Pep dobije nogu, da dodje novi trener, i pocne rastjerivati igrace koji njemu nisu potrebni i dovoditi nove, gdje ce se cekati opet sezona i po do dvije da on poslozi svoje zamisli...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ova sad ekipa sto imamo tako sastavljena daje moze samo ubleha kme voditi,rasturi nas ubleha tesko ce se to ponovo skupiti,jos kad na muller put ostrva napravi **** smo jeza .
VOLIM BAYERN

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 14 jul 2015, 17:55

isakovich je napisao/la:
muamerc je napisao/la:

Ma covjece o kakvom to bozanstu i glupostima pricas,sve to tvoje bozanstvo se ne moze usporediti sa tripl sezonom BAyerna sa Juppom u reziji,o kakvoj holandiji,sto ga ne gaje holandski klubovi pa da nesto naprave u evropi.Ti se se spetljo braneci neobranjivo i sad neka bozanstva spominjes.
Ti ocigledno nece da prihvatis stvarnost,i cinimi se da za pogresne navijas.
Uredu je.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 jul 2015, 23:39

muamerc je napisao/la: Kompleksi radi ono sto su napravili, ne rezultataki, koliko igrom. Digli su standarde koje mogu samo genijalci. Ono sto je uradila Spanija i Barsa u zadnjih deset godina nece nikad Njemacka niti ce neko iz Bundeslige, nikad. A mi mozemo pokusati sa trenerom kakav je Pep da pokusa da instalira jedan takav pristup, mentalitet, sistem. Tim nekim spojem spanskog i holandskog. To je ono sto zelim da vidim u Bayernu i da se nadam a ne da ispoljavam frustracije ko gdje igra i na kojoj poziciji i gdje ce ici. Boli me q, samo me interesuje da klub ima planove koje u buducnosti mogu donijeti rezultat kao sto Barsa radi u zadnjih 10 godina.
Nekad ti baš čudno rezonuješ. Nijemci kao narod nisu baš poznati da imaju neke komplekse, a druga stvar zbog čega bi ih imali od Španaca. Kao prvo Njemačka je aktuelni svjetski prvak, a kao drugo historijski je njemačka repka daleko bolja od španske. Isti je broj titula na EP, po 3 i te dvije reprezentacije su tu rekorderi, ali Njemačka ima 4 titule svjetskog prvaka, dok Španija ima samo jednu. Da li tu ima i trunćica osnove za kompleks? :? A Njemačka je trenutno najuspješnija evropska reprezentacija, dok je na svjetskom nivou odmah iza Brazila po broju titula. Da ne govorimo još o tome da dok su Nijemci dolazili do završnica svjetskih i evropskih prvenstava, da su Španci dosezali najdalje do osmine ili četvrtfinala i to duži niz godina. I prvu titulu svjetskog prvaka su osvojili 2010. godine, kada su Nijemci imali već 3. Talijani su tu kroz historiju bili veći i opasniji rivali, a po broju titula SP su i izjednačeni s Nijemcima.
Ali ono što je Španija uradila zadnjih par godina i ono što je uradila Barca je za svaku pohvalu. To je bilo ljepota gledati, pa tome su se i u Njemačkoj divili i znali su uvijek priznati i taj uspjeh.

Mislim generalno ti uvijek dobro argumentuješ i cijenim sve što pišeš i kada se ne slažem s tobom (u zadnje vrijeme je to malo češća pojava :) ), ali si ovdje s pričom o kompleksima krenuo u krivom smjeru. Isto tako, ako kažeš želiš vidjeti kombinaciju holandskog i španskog fudbala, onda tu zaboravljaš njemačke elemente bez kojih Bayern ne može postojati. Prosto nemoguće. Zašto bi Bayern mijenjao svoj identitet i odskakao od njemačkih elemenata fudbala? Pa s tim elementima su Beckenbauer, G. Muller u sedamdesetim godinama osvojili 3 puta Kup šampiona i dominirali u Evropi, a s tim elementima su osvojene i evropske titule 2001. godine i 2013. godine. 2013. godine je to baš bio snažni, atomski fudbal pod palicom Juppa.

Ja sam i podržavao Pepa, jer sam želio da unese i te neke nove elemente, da svemu tome da neki šarm, pogotovo novi fudbalski šarm, da postanemo još fleksibilniji, nepredvidljiviji. I često su se pravile usporedbe između Juppovog i Pepovog Bayerna i treba biti jasno da onako domintnantno sigurno ne bi nastavili i upitno je koliko bi uspjeha imali (imali bi ga, ali u kolikoj mjeri), samo je ključni problem što su pod Pepom počele pucati neke glavne stvari, neki bitni šavovi, a to su npr. odlasci dr. Muller-Wohlfahrta te odlazak Schweinsteigera. Sada bi neki da bi odbranili Pepa htjeli predstaviti situaciju, kako je Bastianu ManU klub snova. A s tim se niko ne bi u Munchenu ne bi složio. Toliko se Schweinsteiger identifikovao s Bayernom da je i utakmica košarkaške ekipe posjećivao, a o njegovoj lojalnosti prema klubu ovih dana pričaju i njegovi raniji treneri Hitzfeld i Jupp. Slične izjave je imao i Kahn, te Effenberg.

Kada se na ove odlaske doda to da pod Pepom ekipa nije napravila pravi pomak i da su pozitivni elementi njegove igre se pokazali samo u par utakmica, onda tu odmah Pep ima ogroman minus i gube se argumenti koji mu idu u prilog.
On je trebao donijeti svoju filozofiju i smiksat je uspješnom s bavarskom, njemačkom filozofijom. To je on jedno vrijeme i radio, ali nekako se čini da bi on sada sve da izvrne, sve okrene i sve podesi samo svojoj filozofiji fudbala.
Nije problem znači u donošenju novih elemenata, nego je problem u uništavanju postojećih...

A evo još ako uzmemo primjer Van Gaala koji je nametnuo svoju filozofiju, pa se kasnije malo počeo u svemu i gubit. Ali on je sa slabijim kadrom u prvoj sezoni bio uspješniji, a uz to je on izbacio igrače poput Mullera i Badstubera u prvi plan. Schweiniju je našao idealnu poziciju.
Postavlja se pitanje koga je Pep unaprijedio? Kome je našao idealnu poziciju? :?
muamerc je napisao/la: Doci ce Klopp pa ce sve doci na svoje (opet ce biti pljuvanja jer to mi navijaci samo i mozemo, kao i ja, na primjer, ovdje kao nus pojava besposlicarenja.)
A eto usput kad smo kod Kloppa ja sam mišljenja bio da on nije idealno rješenje, jer i pored toga što je dobar trener, strateg , sjajan motivator prije svega, nedostaje mu taktičke varijabilnosti. Nekako sam bio više za Tuchela, da on nekad preuzme. A sada bi odmah potpisao da dođe Klopp, jer sigurno bi s njim imali više napretka. S tim da bi se i on taktički morao usavršavati...Ali svakako bi se bolje uklopio u neke stvari i vratio bi tu pragmatičnu igru.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 15 jul 2015, 00:20

Dok svi nesto kupuju i prodaju nasa uprava suti i kako izgleda zadovoljanu sa sa trenutnim sastavom.Opet plafon sa trenerskim magom 1/2 LP i borba za Bundesligu sa vukovima.Citam cak evo i Bayer dovodi Kovačica cak i oni trose pare naši ni da pomisle da imalo potrose silnih miliona.Uz to pustise i Legendu kluba onako nizasta. Uzas.Moramo dovest barem nekog desnog beka necemo valjda Rafku citavu sezonu gledati kako se gubi na desnoj strani on cak nema ni zamjene nevjerujem da ce Lahm biti koristen na toj poziciji. Zašto se ne pokuša dovest Coleman iz Evertona ako se pokazivao interes ili neko drugi

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 15 jul 2015, 01:13

@efe,

Kada smo primili vijest, te zime 2013te, da će Pep biti naš trener pažljivo sam pratio mnoge forume, razgovarao i čitao komentare navijača. Španci su bili presretni jer je Pep otišao u klub s kojim se Barsa po organizaciji može porediti izuzev navijača Reala naravno. Italiani su bili uzdržani od komentara jer u toj svoj priči nisu se mnogo pitali. Englezi, nasuprot sviju, iz poznatih razloga što jedan takav "revolicionar" nije završio kod njih i to su gledali kao poraz, su odmah po objavi počeli priču kako je Pep prevara, ubleha, biće flop (baš ono sve što i danas čujemo). Njemci su isto bili uzdržani od komentara vodeći se svojom poznatom "hladnom" glavom osim navijača Bayerna od kojih 90% njih je bilo presretno, 5% uzdržano a 5% kritikovalo.

Čitav Bayernov svijet je bio opčinjen uspijehom koji je napravila Juppova mašina i nadali su se samo malim upgradeom te iste mašine. Dati mu tu neku nepredvidljivost i ljepotu kao što i ti govoriš. Na žalost, to se nije desilo. Zašto?

Svaki genijalni tener ili genijalni u pokušaju IMA svoju filozofiju i NEĆE da odustaje od iste niti da se prilagođava. I ja bih takav bio, i ti nakraju. Za sporvođenje iste moraš da odigraš i sprovedeš veoma bitne i možda nerezonske uloge i odluke. Jedna od njih je promjena formacije i pozicije igračima prilagođavajući iste svojoj filozofiji. Bayern nema Mesija, Iniestu i Xavija koji su mozak te igre Barselone a ove dvojice igre Španije. Bayernovi igrači nisu prošli La Masiju da razumiju sav taj koncepti i filozofiju. Zato Pep od njih mora da napravi igrače koji to razumiju i koji se lahko uključe u sve to. To nije jednostavan proces. Zbog toga pucaju veze među igračima i trenerom. Madzukic je profil igrača koji nikako ne ide u tu priču. Prodat je. Kroos je vjerujem imao druge razloge odlaska ali uprkos svemu mislim da se opet ne bi snašao jer Pep ne trpi onako trome i spore igrače. Prodat je. Šaćiri i da je imao potencijal nije ga pokazao, puno je počeo da priča i prodat je. Oko Švajnija bi se mogla napraviti dobra debata koji su razlozi njegovog odlaska; vjerujem da ima istine u svim pričama a opet mislim da je prevagnula njegova želja. Alosno i Švajni nisu kompatibilni na terenu, to stoji, i ako je bilo dileme kod Pepa između njih dva vjerujem da bi Pep izabrao Alonsa, ne iz razloga što je španac nego što bolje razumije njegovu igru. To je normalan proces u velikim ekipama, to rade svi, svi veliki treneri, radio je Murinjo, Sir Alex, Gaal...

Sad se postavlja pitanje zašto nije Pep ni svoju filozofiju ispoštovao?
Prvi razlog. Povrede ključnih igrača. Oko ovog nemamo više šta reći.
Drugi razlog. Nedovoljno vremena. Vjerujem da za to treba puno više vremena, povjerenja, živaca, strpljenja da bi se od jedne skroz drugačije filozofije napravila nova. To potrazumijeva velike promjene u organizaciji, počevši od same organizacije Bayerna tako i obezbjeđivanje potrebnih igrača za to, kao i odstranjivanje onih koji to remete.
Treći razlog. Kako sam i prije govori Pep nije još kompletan trener, a pošto je još mlad i ima jedno iskustvo u kraijeri relativno govoreći nije još iskusan. A kao neka njegovu ličnu manu vidim nestabilnost i taj neki "licemjeran" odnos. Voditi ekipu nije samo znati je trenirati kao Barsu. To je puno više od puke igre formacija, pasova, strategija. Naravno taj čovjek nije idealan ali ima dosta karakteristika koje mogu pomoći Bayernu.

Možda ima još razloga ali nekad drugom prilikom. Ono što hoću reći da nebitno da li Pep fulao ili ne Uprava ima jedan cilj koji smo spominjali prije a to je da da konstantu Bayernu i ustabili klub na vrhu kako rezultatski tako i finansijski. Pep će biti i proći. Bayern ostaje. Kao što reče onaj u V for Vendeta, ideja je bitna, ona živi ostalo je nebitno. Mislim da je taj cilj i ideja rukovodstva Bayerna ispravna, pa sam protiv kritikovanja Pepa jer kritikujući njeg mi kritikujemo Upravu, Klub i njen/ov rad.

Danas su se ovaj, priča iz prvog pasusa (vidi Englezi), skepticizam i nepovjerenje uvukli u navijače za račun borbe za identitet, za ljepšim vremenima... To će biti teško ispraviti osim da Pep popljuje sve svojim rezultatima i igrom u šta sumnjam da će se desiti nakon svih ovih turbulencija. Možda hoće kad bi imao više prilike za to a sumnjam da hoće. Ako vidi da navijači okreću leđa onda on ne ostaje ovdje. Nas ne boli nedostatak identiteta nego nedostatak dobrih igara. Kad "svršavamo" na igru ekipe i uživamo u istoj tada se ne vode te polemike, ne vode se nikakve; tada se mane pokriju i ne primjete u krajnjem slučaju. Nego, jedan od razloga za koji se uhvatimo kad nešto ne ide je i taj.

Da se osvrnema malo na komplekse. Priču o njima sam spominjao u kontekstu zadnjih deset godina i kontekstu kakvu su revoluciju napravili Španci. Izvinjavam se ako je pogrešno protumačeno. Španija nije uspiješnija nacija u reprezentativnom fudbalu od Njemačke dok Barsa ako ovako nastavi može za pet godina da prestigne Bayerna.

Nek bude njemačko-špansko-holandska škola, meni odgovara; odgovara i zanzibarsko-zairska samo ako će Bayern profitirati od tog. Ako neće onda ni njemačko-germanska-uber škola ne znači ništa. Kome da prodaješ ideale ako obitavaš u prosjeku. Koga zanima identitet i sl stvari. Naravno treba ispoštovati i taj segment kao dio kulture i tradicije.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 15 jul 2015, 01:18

istrpit jos jedno brukanje u Evropu s ovom ublehom, onda lagano s Kloppom po 6 LP, vraćamo Kroosa i Bastiana !
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 jul 2015, 01:27

@muamerc

Dosta si ti dobrih stvari sada napisao. Samo ću se kratko osvrnuti na ovo da svaki dobar trener neće da se prilagođava. Ancelotti se prilagodio bio Realu, inače ne bi uzeo tu LP. On je naime znao igrati i skroz ofanzivno i na kontre. A po meni je mana kod Pepa, jedna jako bitna mana, što čovjek nikako ne zna igrati na kontre, uvijek je to Possession football.
BadrHari je napisao/la:istrpit jos jedno brukanje u Evropu s ovom ublehom, onda lagano s Kloppom po 6 LP, vraćamo Kroosa i Bastiana !
Nadat se da nekim čudom neće biti "brukanja". A Schweinija možemo vratiti, a Kroosa nećemo....Šta će nam? Bolje bez njega. Ne bi se on sada više ni htio vratiti....Uvrijeđen je on..... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.