NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 01:53

NEZALAGANJE je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:Cousy ima 6 titula, a neki ga ladno porede sa nekim tamo likovima koji imaju 4 titule. :hmmmm:
A zamisli da titule nisu faktor kad poredimo karijere nosilaca ekipe?Faktor je samo talenat i neki brojevi koji nista nista producirali.
@alem Zato sto je KG igracki druga dimenzija za njega bio,ali mi nikako ne mozes tvrditi da je CP3 igracki druga dimenzija za Parkera,al nikako!
U prevodu,ako su u 5 deka sto se kaze,gore ide onaj sa titulama i kraj price.
Za mene nisu u 5 deka, CP3 mi je bolji igrac i to nije blizu, po poenima su tu negdje, ovaj duplo bolji playmaker, duplo bolji u odbrani. K'o da poredim Paul Georgea sa ne znam KD ili LeBronom, znaci neam ni secunde dileme ko je bolji. Tebi jest ok, uredu.

Ti stvarno mislis da SAS nebi osvajo da je CP3 bio mijesto Parkera?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 01:56

A ti stvarno mislis da Tony ne bi imao ove brojke koje Paul ima da je bio u nekom drugom timu i igrao tolike minute?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 01:58

Hoćemo anketu stavit da vidimo šta ljudi misle o tome da li bi Parker imao približno dobre brojke kao CP3 da igra u nekoj drugoj ekipi ? Mislim da je svim nenavijačima Spursa tu odgovor jasan.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:04

Svako zanimanje na svijetu se kvantificira uspjehom.Kome to nije jasno,tu nema pomoci...
Da i tebi postavim pitanje...Daj KDu 3 titule,Jamesu nijednu.Ko je bolji igrac?

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 02:07

NEZALAGANJE je napisao/la:Svako zanimanje na svijetu se kvantificira uspjehom.Kome to nije jasno,tu nema pomoci...
Ovdje je uspjeh = trofej.
Biti trofejniji ne znači nužno i biti bolji.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:11

Monolog je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Svako zanimanje na svijetu se kvantificira uspjehom.Kome to nije jasno,tu nema pomoci...
:thumbup:

Jer je Malone bolji od mali milion igraca koji su osvajali, Barkley takodje, Iverson, Stockton, Ewing takodje itd.

U tennisu, plivanju, boxu i tako to, jest, ovamo ima vise faktora.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 03 nov 2016, 02:12

Pa parker je USPJESNI/TROFEJNI od CP3, ali nije BOLJI, velika razlika ;)

Smijesno i dalje nipodistavanje paula, a po obicaju dizanje parkera a i manua u nebesa gdje oni sami sebe ne bi digli ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:13

Monolog je napisao/la:
Apsolutno,ali ako si bara-bara sa nekim,a ti imas titiule,a on ne,normalno je da ce tad titula da presudi,jer je ona opipljiva.Ne moze me niko ubijediti da su Cousy,Payton i sl.,IGRACKI druga dimenzija za prajm Parkera.Ne ovog Parkera kojeg danas svi gledaju i koji ima hiljade minuta u svojim nogama.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 02:14

Pa fazon je što Paul i Parker nisu bara-bara, ni blizu. KD ne bi bio ispred Brona jer nije Bronov individualni rang.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:15

Epidaurus je napisao/la:Pa fazon je što Paul i Parker nisu bara-bara, ni blizu. KD ne bi bio ispred Brona jer nije Bronov individualni rang.
Bravo, isto k' i Drexler sto je nije bolji od Iversona, iako je i on vodio ekipu do finala, i bio prva opcija a i ima titulu

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 02:18

Monolog je napisao/la:
Apsolutno,ali ako si bara-bara sa nekim,a ti imas titiule,a on ne,normalno je da ce tad titula da presudi,jer je ona opipljiva.Ne moze me niko ubijediti da su Cousy,Payton i sl.,IGRACKI druga dimenzija za prajm Parkera.Ne ovog Parkera kojeg danas svi gledaju i koji ima hiljade minuta u svojim nogama.
Stoji.
S tim da su Malone i Duncan bara-bara, ali Duncan ga tu 'ladno uzima zahvaljujući titulama.
CP3 je ipak bolji igrač od Parkera, te Parkeru titule u ovakvoj konstelaciji snaga "dozvoljavaju" da se poredi sa nekim boljim (da ne kažem puno) igračima od sebe. Dakle, titule mu dozvoljavaju da se poredi s njima, nikako da bude bolji od istih.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:20

NEZALAGANJE je napisao/la: Apsolutno,ali ako si bara-bara sa nekim,a ti imas titiule,a on ne,normalno je da ce tad titula da presudi,jer je ona opipljiva.Ne moze me niko ubijediti da su Cousy,Payton i sl.,IGRACKI druga dimenzija za prajm Parkera.Ne ovog Parkera kojeg danas svi gledaju i koji ima hiljade minuta u svojim nogama.
pa sto si onda kontradiktoran? Pa eto Cousy ima 6 titula, sto dovodis u pitanje da je bolji od Parkera, ako su titule/uspjeh mjerilo?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:23

Monolog je napisao/la: Stoji.
S tim da su Malone i Duncan bara-bara, ali Duncan ga tu 'ladno uzima zahvaljujući titulama.
CP3 je ipak bolji igrač od Parkera, te Parkeru titule u ovakvoj konstelaciji snaga "dozvoljavaju" da se poredi sa nekim boljim (da ne kažem puno) igračima od sebe. Dakle, titule mu dozvoljavaju da se poredi s njima, nikako da bude bolji od istih.
A stani,sta to Paula cini toliko boljim igracem od Parkera?Poeni?Sa istom slobodom i kolicinom minuta, Tony bi ih sigurno imao vise plu su slicni sa procentima suta.Ass? Parker ih ima manje za oko 5 u prosjeku,ali stavi ga u sistem gdje sve zivo on kreira i ne dijeli loptu sa nekim poput Manua,te mu daj 2 lob prijetnje i to ce doci na svoje.Dajem da je Paul bolji defanzivac.Ovo ih ne cini igracki blizu igracima?
@alem Pa vodim se vasom logikom.Znaci Cousy je IGRACKI nesporan u tvom poretku sa 6 titula,a Parker sa 4 je sporan?Ti si prijatelju kontradiktoran.Obrati paznju na rijec IGRACKI.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 03 nov 2016, 02:27

Ja sa 10 puta većom sigurnosti mogu tvrditi da bi Spursi sa Paulom imali možda čak i jednu titulu više nego što je imaju s Parkerom nego da bi Parker imao jednako poena i asista da ima Paulovu "slobodu".

I još uvijek ne kontam kako može biti razlika u Win Sharesu između 2 igrača 40ak ako su oni bara--bara i još ovaj sa dosta manjim brojem WS igra u najuspješnijoj ekipi u zadnjih 20 godina (čitavu njegovu karijeru imaju preko 50 pobjeda) i još ima 4 godine dužu karijeru.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:29

NEZALAGANJE je napisao/la: A stani,sta to Paula cini toliko boljim igracem od Parkera?Poeni?Sa istom slobodom i kolicinom minuta, Tony bi ih sigurno imao vise plu su slicni sa procentima suta.Ass? Parker ih ima manje za oko 5 u prosjeku,ali stavi ga u sistem gdje sve zivo on kreira i ne dijeli loptu sa nekim poput Manua,te mu daj 2 lob prijetnje i to ce doci na svoje.Dajem da je Paul bolji defanzivac.Ovo ih ne cini igracki blizu igracima?
@alem Pa vodim se vasom logikom.Znaci Cousy je IGRACKI nesporan u tvom poretku sa 6 titula,a Parker sa 4 je sporan?Ti si prijatelju kontradiktoran.Obrati paznju na rijec IGRACKI.
Ne, ja sam naveo 11 PG's koji su mi bolji od Parkera, uopste nisam gledo titule, kao sto sam rekao prva 4 su sigurna, ostali je redosljed kako kome pashe, Nash mi je bolji od Jason Kidda (meni licno), i od x PG's koji su osvajali, i od CP3-a mi je bolji Nash, nekom nije, ja bi uzeo prime Nasha prije Cp3.

Ma kud ce mu bolji da bude assist mashina od Duncana i to 10 godina kralju, pa on da je taj level, imo bi asistencija k'o Stockton jebte.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:29

Epidaurus je napisao/la:Ja sa 10 puta većom sigurnosti mogu tvrditi da bi Spursi sa Paulom imali možda čak i jednu titulu više nego što je imaju s Parkerom nego da bi Parker imao jednako poena i asista da ima Paulovu "slobodu".
Ma ti si majstor teorije,to me ne cudi.Ja eto sa 100% sigurnoscu kazem da bi Tony imao bar 28pi 7-8ass u prosjeku.Pokusaj me pobiti.
@alem Kralju, SA ne igra sistem sa ball dominantnim igracem.Sto se tice tvog poretka,te si poredao kako si poredao a Cousya si npr poredao na osnovu njegovog igrackoh kvaliteta(jer si ga naravno gledao pa si upoznat s njim) ,a ne na osnovu samo njegovih titula?
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 nov 2016, 02:31, ukupno mijenjano 1 put.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 nov 2016, 02:31

A stani,sta to Paula cini toliko boljim igracem od Parkera?Poeni?Sa istom slobodom i kolicinom minuta, Tony bi ih sigurno imao vise plu su slicni sa procentima suta.Ass? Parker ih ima manje za oko 5 u prosjeku,ali stavi ga u sistem gdje sve zivo on kreira i ne dijeli loptu sa nekim poput Manua,te mu daj 2 lob prijetnje i to ce doci na svoje.Dajem da je Paul bolji defanzivac.Ovo ih ne cini igracki blizu igracima?
Stani, pa ti meni "ne dozvoljavaš" da idem u šbb-kbb, a sad ti ideš. I, da, ubijeđen sam da Tony ne bi imao ni približne brojke kao Paul. Možda bi bio približno dobar u poenima i to je to. U asistencijama, odbrani, šutu za tri poena, šutu sa slobodnih bacanja ne bi bio bolji. To će reći svako ko ih je gledao.
Rekao sam, a i naglasih da ne mora niko biti saglasan sa mnom, CP3 je bolji igrač od Parkera. Dovoljno je bolji da Parkeru ne pomažu ni sve titule koje je osvojio u Spursima.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:34

Monolog je napisao/la:
Stani, pa ti meni "ne dozvoljavaš" da idem u šbb-kbb, a sad ti ideš. I, da, ubijeđen sam da Tony ne bi imao ni približne brojke kao Paul. Možda bi bio približno dobar u poenima i to je to. U asistencijama, odbrani, šutu za tri poena, šutu sa slobodnih bacanja ne bi bio bolji. To će reći svako ko ih je gledao.
Rekao sam, a i naglasih da ne mora niko biti saglasan sa mnom, CP3 je bolji igrač od Parkera. Dovoljno je bolji da Parkeru ne pomažu ni sve titule koje je osvojio u Spursima.
Zato sto je sa igracima SA najspecificnija situacija u historiji NBA.To su igraci ciji je trener ,po vlastitom priznanju,unistio licne statistike tih igraca,jer organizacija ne mari za licne brojeve,a kroz te brojeve mi ocjenjujemo neciju kvalitetu.E to je caka,po kojoj je i jedan Duncan u minusu kad se poredi sa nekim velikanima,a koja nema veze sa talentom istih.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 03 nov 2016, 02:35

Epidaurus je napisao/la:Ja sa 10 puta većom sigurnosti mogu tvrditi da bi Spursi sa Paulom imali možda čak i jednu titulu više nego što je imaju s Parkerom nego da bi Parker imao jednako poena i asista da ima Paulovu "slobodu".
Ma ti si majstor teorije,to me ne cudi.Ja eto sa 100% sigurnoscu kazem da bi Tony imao bar 28pi 7-8ass u prosjeku.Pokusaj me pobiti.
@alem Kralju, SA ne igra sistem sa ball dominantnim igracem.Sto se tice tvog poretka,te si poredao kako si poredao a Cousya si npr poredao na osnovu njegovog igrackoh kvaliteta(jer si ga naravno gledao pa si upoznat s njim) ,a ne na osnovu samo njegovih titula?
Da

pa nisi moro ratovat u drugom svijetskom ratu da budes upoznat s istim.
NEZALAGANJE je napisao/la: Zato sto je sa igracima SA najspecificnija situacija u historiji NBA.To su igraci ciji je trener ,po vlastitom priznanju,unistio licne statistike tih igraca,jer organizacija ne mari za licne brojeve,a kroz te brojeve mi ocjenjujemo neciju kvalitetu.E to je caka,po kojoj je i jedan Duncan u minusu kad se poredi sa nekim velikanima,a koja nema veze sa talentom istih.
Greska, i ne istina, Duncan je dobio sav kredit, i goat je PF pozicije, jer je taj LEVEL.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 03 nov 2016, 02:37

alemsa je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: @alem Kralju, SA ne igra sistem sa ball dominantnim igracem.Sto se tice tvog poretka,te si poredao kako si poredao a Cousya si npr poredao na osnovu njegovog igrackoh kvaliteta(jer si ga naravno gledao pa si upoznat s njim) ,a ne na osnovu samo njegovih titula?
Da

pa nisi moro ratovat u drugom svijetskom ratu da budes upoznat s istim.
Aha,znaci tu ti titule igraju ulogu prije igrackog kvaliteta,a kod Parkera ti ne igraju!?Zanimljivo.
@alem Ako Duncan nije u minusu,on ti je znaci top 5 igrac svih vremena?Ako nije,sta ga to koci?Da nije mozda statistika?Znamo da su talenat i titule tu.
Zadnja izmjena: NEZALAGANJE, dana/u 03 nov 2016, 02:38, ukupno mijenjano 2 puta.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []