Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
104
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 247

Cap17an
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Cap17an » 24 mar 2014, 16:21

Odrađena je detaljna analiza u kojoj je učestvovalo nekoliko španskih sudaca. Zaključci:

Penal nad Iniestom bez sumnje čist
Penal nad Ronaldom van 16
Penal nad Neymarom i crveni karton bez sumnje čisti
Neymar nije bio u ofsajdu, ili ako je bio radi se o centimetru ili dva, baš kao kod Ibrinog gola 2009.

Dakle, jedina ekipa koja je oštećena u El Clasicu je Barcelona. Nažalost.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 24 mar 2014, 16:33

Cap17an je napisao/la:Odrađena je detaljna analiza u kojoj je učestvovalo nekoliko španskih sudaca. Zaključci:

Neymar nije bio u ofsajdu, ili ako je bio radi se o centimetru ili dva, baš kao kod Ibrinog gola 2009.

Kakve spanske sudije, znaju bolje pravila ovi nasi s foruma

Cap17an
Kontakt:

Post Postao/la Cap17an » 24 mar 2014, 16:38

Aha. Dobro, hvala.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 24 mar 2014, 16:44

kao navijac bajerna mozete misliti koliko vas ijedne i druge volim realno ni za jedne ne navijam i gledao sam takmicu iz gusta i reci cu samo treba da vas je stid navijace reala navalili na sudiju prvo penal nije bio na ronaldu to je vidio svako a vi to necete da spomenete onda benzemu vam pusta metar u ofsajdu pustaju ga a on neza onda nejamr ide 1 vs 1 ramos ga malo rukom i podapinje ga nogom i penal kao kuca i crveni namjerno vama to kao nije onda drugi penal isto ocigledan a kazete za nejmara naravno da nejmar nije bas puskom pokosen puskom da onako pane ali ako pratite malo fudbal vidjet cete da vsaka ekipa na svijetu ima par ovih manekenskih glumaca a imate ga i vi u realu necu ga namjerno imenovat ko vam sinoc simulirao jer vi to znate ali pokusavate sami sebe slagati samo teba biti realan i reci sada kad niste pobijedili barsu kao po meni nikad slabiju a vi kao nikad jaci necete nikad
Samo Sarajevo

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 mar 2014, 17:35

let3 je napisao/la:
Johny je napisao/la:
let3 je napisao/la:Mallenco je sinoc napravio barem 10 loših odluka, na obje strane :!: Želi biti neki autoritet, izdici se iznad atmosfere i znacaja El Clasica, glumiti Kolinu na terenu - a zapravo ne zna koliko je šupalj kao sudija.
Ispade da je onaj Gomez bolji sudac :? ...a covjek toliko osporavan.

I ova prica koja se poteže da je sinoc navlacio za Barcu jer smijurija.
Mallenco je napravio 2 losa poteza.

1. Penal za Real
2. Nije dao makar zuti Ronaldu za simuliranje
[youtube][/youtube]

a šta je sa ovim Pepeom, prvo kaci Cesca, pa onda i za vrat fata....onda pada na zemlju, pa ga Busquets gazi po glavi :shock:
U drugom pol. Benezema po metra u ofsajdu (sreca pa trut opuca pravo u Valdesa) a ništa se ne svira :o ....Ronaldo laktom u glavu Mascherana (skok duel u drugom poluvremenu)....Alves nacepio Balea po zglobu u drugom pol. - nikom ništa, cak ni onaj sa strane pomocni ne raguje.
Alonso cupa Messija za dres u prvom, sjece potencijalno opasnu akciju - nigdje kartona, smao faul.

i još nekoliko grešaka na obje strane....ne mogu se svega sjetiti.

Penale namjerno necu da komentarišem, jer se nikad necemo složiti i samo ce rasprava otici na 5 stranica.
Pa po tebi znaci svaki sudac mora suditi bez greske i to u jednoj ovakvoj utakmici :? Nije sudija robot da sve vidi, posebno jos kad ga 90 % igraca pokusava prevariti i iznuditi penale,kartone itd.Ni ti sam u fotelji nisi siguran kad je neki offside ili nije, cak ni nakon 2-3 puta ponovljenog replaya, kako onda sudija da bude?
27.10.2020

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 mar 2014, 18:18

Cap17an je napisao/la:Odrađena je detaljna analiza u kojoj je učestvovalo nekoliko španskih sudaca. Zaključci:

**** te spanski suci i njihova analiza,zaboli me **** sta misle ljudi koji su i sjebali ligu
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 24 mar 2014, 18:19

Ma ja , znate vi bolje.

emir18
Kontakt:

Post Postao/la emir18 » 24 mar 2014, 18:24

Ako je istina da ce Ronaldo dobiti 5 utakmica,nek im slobodno odmah dodjele titiulu i Messiu nek dosude jos koji penal pa pokle vise majka mu stara.e 5 utakmica koja smijurija u pm :mrgreen:
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 24 mar 2014, 18:25

To se znalo i bez tih analiza, tako da je to nepotrebno.

Više me zanima ovo:
- Šta je sa analizom Busquetsovog hodanja po glavi Pepea?
- Šta je sa Piqueovom rukom nakon šuta Ronalda iz slobodnog?
- Šta je sa Piqueovim startom nad Baleom.

Jesu to analizirali ili ostaje na nama da prokomentarišemo.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 24 mar 2014, 18:27

@geoxx
nisam napisao da znam bolje,vec da me zaboli **** za misljenje Barcinih navijaca,u ovom slucaju sudaca.Trebalo je izbrojati koliko je to 'nekoliko' ih bilo da znamo koliko 12-ih igraca imate na terenu.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 24 mar 2014, 18:29

Ronaldo ako dobije suspenziju to ce biti sramota. Jer koliko sam pohvatao preko AS-a , Pique, Pep i Di Maria su zbog istih stvari dobili novcanu kaznu. Nek' me neko ispravi ako grijesim. :?:
Inace , uzrok poraza ne treba traziti u sudijama nego u losoj igri ekipe. Od lose odbrane preko ponajlosije utakmice sezone Xabija i Luke do indisponiranih Ronalda i Balea. Ronaldo je Ronaldo ali i on kao i svaki igrac ovisi o suigracima te ako iza sebe ima indisponiran vezni red te vecinu saigraca to ce se osjetiti i na njegovoj igri. Jbg , mozda ne bi ni Messi sinoc zablistao da iza sebe nije imao Xavija iz najboljih dana, perfektnog Iniestu te Busquetsa koji je pojeo Luku.
Opet , sami krojimo svoju sudbinu. Sevilla i Sociedad su itekako pobjedivi u gostima, ako to rijesimo Primera je nasa. Ovo ostalo se uzima rutinski.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 mar 2014, 18:31

Naravno da ga nece suspendovat sta vam je :lol:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 24 mar 2014, 18:56

O sudjenju necu. Vec je otprilike sve receno, tesko da ce jedna strana uvjeriti drugu svojim argumentima i obratno. Sinoc sa bio uvjeren da je Neymar odglumio, ali nakon sto sam ponovo pogledao snimak, plus Ramosova reakcija kad se prakticno nije ni bunio i bio je svjestan da je bio kontakt, jasno je da je bio faul. Moja najveca zamjerka sudiji je faul nad Baleom u drugom poluvremenu, ali sad mogu samo plakati...

0-1-3 protiv direktnih protivnika u Primeri :shock: Prvenstva se uzimaju na malim utakmicama, ali ovo zabrinjava i to najvise zbog LP gdje ce od sada svaka biti derbi, i finale Kupa protiv ekipe od koje dva puta gubimo ove sezone. Bukvalno, jedna utakmica je promjenila sliku nase sezone.

Sredina prelosa sinoc. Sve sto je dobro proteklo iz nje djelo je Di Marie koji je bio maestralan sinoc. Benzema je postigao dva komada, ali mogao je pet realno, i da je iskoristio jos koji zicer tesko da bi nas stigli u nastavku. C i Bale odsjeceni od ostataka ekipe, i dok Ronaldo moze nesto na individulanu kvalitetu i brzinu, Bale se 10 puta zatrcao u reklame. Ako nisu silovali Barcinu propuh odbranu, koju ce onda? :roll:

Nazad katastrofa. Prizivao sam Ramosa na desnom beku i to se pokazalo ispravnim jer je Carvajal krivac za prvi gol a i los je bio generalno. Jasno je da bez Varanea u nas nema oozbiljnosti nazad. Ramos jos jednom kamikaza :roll:

Protiv Seville, jedna od utakmica sezone. E, tu ce tek biti vatrometa, tuce i cigancenja. Ocekujem ipak sigurnu pobjedu.

Grozan osjecaj nakon poraza u El Clasicu, slicno onom u periodu 2009-2012.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 24 mar 2014, 19:02

Consigliere je napisao/la:Carvajal krivac za prvi gol a i los je bio generalno..
Kriv je još za dva gola.

Kad je krenuo da izbije loptu Neymaru praktično je dodao loptu Messiju,pa je onda sa Alonsom srušio Iniestu.

Bolje da su ga ostavili u Leverkusenu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 24 mar 2014, 19:04

Igra je previše otvorena sa Di Mariom, Lukom i Xabiem koji ne može sve pokriti u sredini faktički sam. Di Maria jeste napadački razoran, ali daje slab balans odbrani. Da je tu Khedira bila bi druga priča. Sinoć je Messi dobivao loptu u sredini kao od šale i imao dosta prostora i faktički uvijek bi išao licem na odbranu. Znamo kako je to recimo kod Mou-a bilo. Slabije ekipe sa ovakvom postavkom se mogu dobiti, ali protiv jačih će teško ići. Gledaj šta Barca radi protiv jačih protivnika. Ubacuje višak veznjaka da pojača posjed lopte. Šta bi bilo da je igrao još jedan napadač umjesto veznjaka. Pucao bi posjed kao od šale. Čini mi se da Carlo nema "plan B".
Mes Que Un Club

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 mar 2014, 19:10

hule_barca je napisao/la: Čini mi se da Carlo nema "plan B".
Da budemo posteni , eventualni "planovi B" su po bolnicama.
Jer sinoc bi vjerovatno i Khedira i Alvaro igrali.

Na ovu ekipu imas samo Ihka da ubacis mjesto Angela(a nije dovoljno defanzivno/trkacki mocan da odgovori tom zadatku).
A sad kad se izgubio i Jese kao jedina ofanzivna prijetnja sa klupe , nema tu neke dubine.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

PatrickBateman
Kontakt:

Post Postao/la PatrickBateman » 24 mar 2014, 19:10

anonymousHD je napisao/la: - Šta je sa analizom Busquetsovog hodanja po glavi Pepea?
Pogledaj klip tog "gazanja" a ne samo sliku.

MARCELO
Kontakt:

Post Postao/la MARCELO » 24 mar 2014, 19:12

Nakon sto se sve sleglo,mislim da smo se bas zaj.ebali,sami sebe.
Sudije su bile tu negdje.

Trenutak koji je rijesio mec,po meni,je bio pass messia ili koga vec za neymara,sve dalje je islo ocekivano,ili gol ili crveni(jer naravno ramo nema u ovakvim situacijama mozga da pusti igraca kad je vec usao ispred njega,al hajd).

Imali smo priliku,imali smo ih,kod vodstva 3-2 sve se trebalo rijesiti,medjutim taj jeb.eni "trokut" "niizceg"...

Sad se podici,i dobiti sve do kraja,jer ako znamo ista,to su onda sigurno ove "male" utakmice.
Sretno zmajevi!!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 mar 2014, 19:13

PatrickBateman je napisao/la:
anonymousHD je napisao/la: - Šta je sa analizom Busquetsovog hodanja po glavi Pepea?
Pogledaj klip tog "gazanja" a ne samo sliku.
Na klipu se još jasnije vidi kako Busquets cilja sljepočnicu zadnjim kramponima. Pepe je sretan što je ostao živ.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 24 mar 2014, 19:14

Raul_64 je napisao/la: Da budemo posteni , eventualni "planovi B" su po bolnicama.
Jer sinoc bi vjerovatno i Khedira i Alvaro igrali.

Na ovu ekipu imas samo Ihka da ubacis mjesto Angela(a nije dovoljno defanzivno/trkacki mocan da odgovori tom zadatku).
A sad kad se izgubio i Jese kao jedina ofanzivna prijetnja sa klupe , nema tu neke dubine.
Dobro to je već druga stvar. Ne znam šta pojačanje od 30, 40 M radi na klupi :?:
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []