Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

prisonbreak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la prisonbreak » 29 jan 2017, 19:11

Evolve je napisao/la:9miliona vraca grad? Svaka cast zivota mi... Koliko je para otislo pojedincima sto su uzimali godinama...ccc
Pa covjek samo ispunio predizborno obecanje :D (gradonacelnik)
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 29 jan 2017, 19:16

Polako sa tim dugom Zeničani, nije to bas tako jednostavno. Prvo ostanite u ligi pa ce se lakse disati poslije.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 jan 2017, 19:26

MortemHz je napisao/la:Polako sa tim dugom Zeničani, nije to bas tako jednostavno. Prvo ostanite u ligi pa ce se lakse disati poslije.
Vrlo pametno receno. Lp.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 jan 2017, 19:26

MortemHz je napisao/la:Polako sa tim dugom Zeničani, nije to bas tako jednostavno. Prvo ostanite u ligi pa ce se lakse disati poslije.
Ne pravi ražanj dok je zec u šumi.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 jan 2017, 19:37

Evolve je napisao/la:9miliona vraca grad? Svaka cast zivota mi... Koliko je para otislo pojedincima sto su uzimali godinama...ccc
3 miliona je cisti dug poreznoj i to ce grad vracati , kamate na taj dug su preko 3 miliona i taj dug se otpisuje.
Ostali dug su Javna Preduzeca pod kontrolom grada Zenice npr dug za vodu je preko milion i te dugove je moguce otpisati(nerealni dugovi gdje je znalo mjesecno dolaziti 20 000KM racun mjesecno) .Ima jos dugova dobavljacima ali to klub kroz svoje prihode moze vracati.Najvaznije je ostati u 1 ligi zbog prihoda posjete, atrakcije i svega sto donosi prva liga, jedno je zeljo pred 10 hiljada a drugo buducnost pred 1500.
Znaci to je pod broj 1 zato se i skuplja fina ekipa u Celiku.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

1921fcz
Kontakt:

Post Postao/la 1921fcz » 29 jan 2017, 19:56

Convicts1988 je napisao/la:Dobro hajde, kakav statut ovo ono, vidjet ćemo u dogledno vrijeme. Taj statut smo MI navijači i naš klub, a to ćeš valjda shvatiti. Nije to obični statut i neka kozmetička promjena kakvom je samo ljubomorni predstavljaju, oni koji nemaju skoro nikakve veze sa svojim klubovima nit šta odlučuju a lafo su dio porodice :rol: , nego kako se tom vašem "milioneru" digne qrac tako će vam i biti klubu . Piše ti gore sve što se tiće duga i da će Čelik biti oslobođen svih tih dugovanja jer će grad vraćati taj isti, a Čelik posluje faktički od 0, novo rođenje bratko :D ;)
Primjer, Dinamo Zagreb ima 10 uzastopnih titula u Hrvatskoj, igraju ligu prvaka, a što im je stadion faktički prazan bio 6 godina, koliko je trajala njihova borba i traženje ovog istog statuta što ga Čelik ima, ha, onako bezveze ?
Nemoj mu pokusati objasnjavati. Manjak inteligencije, ovo je visa matematika za njega. A i raspravljas se sa likom koji i ne ide na utakmice Zeljeznicara. I koji misli da se sve moze srediti za 24h.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 29 jan 2017, 20:07

Neće dugo trebati da klubovi koji ne budu mogli uredno i redovno servisirati svoje dugove, koji ne budu uredno izmirivali tekuće obaveze prema dobavljačima, igračima, savezu, neće moći igrati ne premijer ligu, nego će im i sam opstanak doći u pitanje. I visina duga uopšte nije bitna. Pa najveći na svijetu su dužni stotine miliona, ali svoje dugove uredno servisiraju, dana ne kasne, i to je poenta. Takve i banke prepoznaju, pa stalno vuku za rukav i nude keš. Istorija, uspjesi, rezultati i tradicija su super, ali od toga se ne živi. Nottingem Forest je bio prvak Europe, a sada dere drugu ili treću Englesku ligu...s toga se slažem sa ovim momkom iz Kaknja, i mislim da je u pravu. Sistem, organizacija, strategija i finansijska stabilnost će u budućnosti kreirati izgled naše premijer lige, ali ne samo klubove učesnike, nego će generirati i sportske rezultate, atraktivnost i posjete na stadionima.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 jan 2017, 20:48

I Arezina u Olimpicu...Znaci danas Svraka,Colic,Arezina dosli..zanimljivo ce biti
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 29 jan 2017, 20:49

miky_hz je napisao/la:I Arezina u Olimpicu...Znaci danas Svraka,Colic,Arezina dosli..zanimljivo ce biti

Bit ce Olimpic tvrd orah
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 29 jan 2017, 20:50

hskzmostar je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:I Arezina u Olimpicu...Znaci danas Svraka,Colic,Arezina dosli..zanimljivo ce biti

Bit ce Olimpic tvrd orah
A tek kafane, kakve ce da budu :D :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 jan 2017, 20:51

@Lancini i @Mokroguz šlagirani
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 29 jan 2017, 20:54

Da su skupili koji bod vise rekao bih da ce Meteleghe.ispasti,ovako je po meni ipak veca razlik da bi i Celik i Olimpic ostali jedan se nece.izvuci,neko ce na kraju kukati sto se uvali za ovolike igrace.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Addict
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Addict » 29 jan 2017, 20:58

Monci je napisao/la:Neće dugo trebati da klubovi koji ne budu mogli uredno i redovno servisirati svoje dugove, koji ne budu uredno izmirivali tekuće obaveze prema dobavljačima, igračima, savezu, neće moći igrati ne premijer ligu, nego će im i sam opstanak doći u pitanje. I visina duga uopšte nije bitna. Pa najveći na svijetu su dužni stotine miliona, ali svoje dugove uredno servisiraju, dana ne kasne, i to je poenta. Takve i banke prepoznaju, pa stalno vuku za rukav i nude keš. Istorija, uspjesi, rezultati i tradicija su super, ali od toga se ne živi. Nottingem Forest je bio prvak Europe, a sada dere drugu ili treću Englesku ligu...s toga se slažem sa ovim momkom iz Kaknja, i mislim da je u pravu. Sistem, organizacija, strategija i finansijska stabilnost će u budućnosti kreirati izgled naše premijer lige, ali ne samo klubove učesnike, nego će generirati i sportske rezultate, atraktivnost i posjete na stadionima.
Pred nama je sve pa ćemo vidjeti. Ja kad slušam ljude iz Zenice ispade da kad oni podvuku crtu da će još Čeliku neko biti dužan. Sa 12 miliona na milion dođu ljudi. Ako je tako bilo čemu onda svi problemi? Ne ide to tek tako, država ne oprašta dugove preko noći. Tek je to pred nama pa ćemo vidjeti. Ja sam rekao i ponavljam opet, Čelik je veliki klub i pripada BH eliti, ali sve dok to bude moguće, a došli su na granicu da bude nemoguće. Usvojio se taj statut i misli se sve se riješilo. Kako ba? Šta se riješilo? Stekla se pretpostavka da se riješi i pitanje je kako će sve to izgledati. Koliko god je dobro jedan član jedan glas toliko može biti pogubno, jer mi nismo normalna država da to sve prođe normalno. Ljudi se prodaju za 100 KM, sad ima prostora da se proguraju neke ideje koliko god hoćeš.

NeretvanskaPastrmka
Kontakt:

Post Postao/la NeretvanskaPastrmka » 29 jan 2017, 21:01

miky_hz je napisao/la:Da su skupili koji bod vise rekao bih da ce Meteleghe.ispasti,ovako je po meni ipak veca razlik da bi i Celik i Olimpic ostali jedan se nece.izvuci,neko ce na kraju kukati sto se uvali za ovolike igrace.
Koliko sam upratio 4 kola su do kraja plus 10 kola u ligi za opstanak. Puno je to bodova a Celik vec slaze finu ekipu uz to imaju Feju koji je strasni trener i povratak publike. Jedino vrijeme nije na njihovoj strani jer je manje od mjeseca do pocetka prvenstva ali ni to nije neki problem da se uigra ekipa. Mislim da Celik ostaje sto i natezem :)
UEFA TEAM RANKING 1989

43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 29 jan 2017, 21:04

Bit će gutavo sigurno. Prednost Čelika u ova 4.kola što su ostala je najlakši raspored i naravno pun stadion u Zenici i velika podrška na strani do kraja teške sezone . MI imamo Zrinjski kući, Vitez gosti, Mladost kući, Krupa u gostima.
Metalci imaju ubjedljivo najjebeniji raspored; Široki kući, pa Sloboda u gostima, Željezničar kući, Zrinjski u gostima. Ako osvoje tu 2 boda, bit će ko na konju. Olimpik ima Radnik u gostima, pa Sarajevo kod kuće,Vitez kući pa idu Širokom dole .

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 29 jan 2017, 21:16

:shock: Kakav raspored potrefi Metelege.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

prisonbreak
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la prisonbreak » 29 jan 2017, 21:20

Addict je napisao/la:
Monci je napisao/la:Neće dugo trebati da klubovi koji ne budu mogli uredno i redovno servisirati svoje dugove, koji ne budu uredno izmirivali tekuće obaveze prema dobavljačima, igračima, savezu, neće moći igrati ne premijer ligu, nego će im i sam opstanak doći u pitanje. I visina duga uopšte nije bitna. Pa najveći na svijetu su dužni stotine miliona, ali svoje dugove uredno servisiraju, dana ne kasne, i to je poenta. Takve i banke prepoznaju, pa stalno vuku za rukav i nude keš. Istorija, uspjesi, rezultati i tradicija su super, ali od toga se ne živi. Nottingem Forest je bio prvak Europe, a sada dere drugu ili treću Englesku ligu...s toga se slažem sa ovim momkom iz Kaknja, i mislim da je u pravu. Sistem, organizacija, strategija i finansijska stabilnost će u budućnosti kreirati izgled naše premijer lige, ali ne samo klubove učesnike, nego će generirati i sportske rezultate, atraktivnost i posjete na stadionima.
Pred nama je sve pa ćemo vidjeti. Ja kad slušam ljude iz Zenice ispade da kad oni podvuku crtu da će još Čeliku neko biti dužan. Sa 12 miliona na milion dođu ljudi. Ako je tako bilo čemu onda svi problemi? Ne ide to tek tako, država ne oprašta dugove preko noći. Tek je to pred nama pa ćemo vidjeti. Ja sam rekao i ponavljam opet, Čelik je veliki klub i pripada BH eliti, ali sve dok to bude moguće, a došli su na granicu da bude nemoguće. Usvojio se taj statut i misli se sve se riješilo. Kako ba? Šta se riješilo? Stekla se pretpostavka da se riješi i pitanje je kako će sve to izgledati. Koliko god je dobro jedan član jedan glas toliko može biti pogubno, jer mi nismo normalna država da to sve prođe normalno. Ljudi se prodaju za 100 KM, sad ima prostora da se proguraju neke ideje koliko god hoćeš.
Ma niko nije rekao da će biti lahko, biti će skroz gutavo, to je borba koja će trajati godinama, ali stvari su se pokrenule, ne stoje više na mjestu, ne prave se veća zaduženja. Reprogamom će se otpisat oko 3-4 miliona, a toliko isto ima od JP, to za javna preduzeća će isto biti gutavo, da li će otpisati dug ili ne, ali vjerpovatno da će doći do neke umjerene otplate duga, da neće biti potpuno odbacivanje dugova od JP. I pored toga ostane ti dug koji mora platit porez tj. glavnicu u reprogramu oko 3.4 miliona, to će grad uraditi umjesto izdvajanja za budžet Čelika, također sigurno ima još dugova pored al ništa strašno.. Eh sad definitivno je glavni cilj naći nekog jakog da za 6 mjeseci ga izglasamo, i da uspostavimo ovaj statut, i definitivno ako ovo zaživi a hoće stvari će ići na bolje. Niko nije rekao da se dug nečće vratit kako ti gore potenciraš, dug će se pokušati smanjiviti i vratiti u onoj mjeri kojoj bude moglo.
Mi smo sami tražili da se statut usvoji, da većina izabere ko će rukovodit Čelikom, a ne kao do sada gdje je bilo muljana previše i ostalog što je srozalo Čelik tu gdje se sada nalazi. Mi tražimo transapretnost rada, to počinjemo i dobijati i zahvalni smo momcima koji se bore.
Također opstanak bi mnogo značio al i ako ne ostanemo nek se nastavi raditi. Zenica je velik grad a jedan je klub, i ovaj sistem može zažživiti, i HOĆE !

Addict
Kontakt:

Post Postao/la Addict » 29 jan 2017, 21:30

Momci ja samo kažem da se Sloboda izvadila zbog Azmira, samo zbog njega je dozvoljen reprogram jer se bili sigurni da će se dug vraćati i vraćao se. Sad je opet tamo sve upitno. Željo se izvadio prvo zbog Dzeke, a dobrim dijelom zbog Bajića i Hadžiahmetovica, njihovi transferi su uveli svjež kapital u klub. Sarajevo se izvadilo zbog Tana, Velež se vadi zbog jakih sponzora koji su sad ušli, Borac se uopšte nije izvadio i čak i ako uđu pitanje je šta će biti. Statut je promjena, ali niko ne zna kakva. Vama sad treba super jak sponzor koji je spreman da pokrije masu dugova i uloži dosta love, a sve da bi se samo došlo na nulu. Prije svega potrebno je da ostanete u ligi. Pratim transfere i nisu me nešto impresionirala imena koja ste doveli. Realno puno bolje je poslovao Olimpic. Čelik je bolji nego je bio, ali je bio katastrofa a sad je bolji, vrlo upitno je li to dovoljno. Ja vam želim sve najbolje, a ostajem pri svome da će klubovi koji rade kao Mladost, Krupa, Metalleghe (ne znači da su to ova tri kluba, mogu se pojaviti sasvim novi) koji imaju koncepciju, strategiju, ulaganja i jake sponzore, odakle god dolazili i bez ikakvog obzira imali oni 10, 100 ili 10 000 navijača postati bitni klubovi u BH fudbalu. Takve će prepoznati i savez i dati im podršku, takvi će privući jake sponzore iza sebe, tu će biti poslovni ljudi koji će privući druge poslovne ljude i praviti jake klubove. To je prelazna faza ka privatizaciji klubova i iste takve stvari gledamo u klubovima koje gledamo na TV-u po evropskim ligama.

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 29 jan 2017, 21:36

Addict je napisao/la:Momci ja samo kažem da se Sloboda izvadila zbog Azmira, samo zbog njega je dozvoljen reprogram jer se bili sigurni da će se dug vraćati i vraćao se. Sad je opet tamo sve upitno. Željo se izvadio prvo zbog Dzeke, a dobrim dijelom zbog Bajića i Hadžiahmetovica, njihovi transferi su uveli svjež kapital u klub. Sarajevo se izvadilo zbog Tana, Velež se vadi zbog jakih sponzora koji su sad ušli, Borac se uopšte nije izvadio i čak i ako uđu pitanje je šta će biti. Statut je promjena, ali niko ne zna kakva. Vama sad treba super jak sponzor koji je spreman da pokrije masu dugova i uloži dosta love, a sve da bi se samo došlo na nulu. Prije svega potrebno je da ostanete u ligi. Pratim transfere i nisu me nešto impresionirala imena koja ste doveli. Realno puno bolje je poslovao Olimpic. Čelik je bolji nego je bio, ali je bio katastrofa a sad je bolji, vrlo upitno je li to dovoljno. Ja vam želim sve najbolje, a ostajem pri svome da će klubovi koji rade kao Mladost, Krupa, Metalleghe (ne znači da su to ova tri kluba, mogu se pojaviti sasvim novi) koji imaju koncepciju, strategiju, ulaganja i jake sponzore, odakle god dolazili i bez ikakvog obzira imali oni 10, 100 ili 10 000 navijača postati bitni klubovi u BH fudbalu. Takve će prepoznati i savez i dati im podršku, takvi će privući jake sponzore iza sebe, tu će biti poslovni ljudi koji će privući druge poslovne ljude i praviti jake klubove. To je prelazna faza ka privatizaciji klubova i iste takve stvari gledamo u klubovima koje gledamo na TV-u po evropskim ligama.
Navedeni klubovi nemaju tradiciju, nemaju bazu navijača !!!
Nikada jedna Mladost ne može biti ko Čelik, niti će ikada biti !!!
NIkada jedna Mladost neće imati bazu navijača kao što je ima Čelik!!!
U Mladosti sve jedan čovjek drži, čim Mušija ode gotovo je, druga liga!!!
Čelik sada pripada građanima, i mnogi klubovi imaji isti sistem rada, najbolji primjer SHalke!!!
Niko ne kaže da je to već gotovo, i ovo je strategija, i ovo je plan, samo treba zaživiti!!
Naravno ovo je samo debata, ništa nemam protiv Mladosti naprotiv dragi su mi :)

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 29 jan 2017, 21:37

Čelik nema nikakvog sponzora niti pare od istih, tako da se samo tu otvara opcija koliko želiš da se uzme lova, a i same sponzore će privući puni stadioni i transparentan rad uprave i kluba sigurno. Na svemu tome se radi, vi se nemojte sekirati za nas. Mi smo svoj klub spasili od gašenja, a isto tako ćemo ga zajedno vratiti na pravi put i sam vrh BH fudbala, malo po malo, korak po korak, sad je jedini cilj opstat u PL.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []