David Griffin (GM Cavsa) je sinoc odrzao presicu, bas sam je danas odslusao. Ukratko, situacija u svlacionici je bila jako losa. Nisu se desavali incidenti, svadje ili slicno ali je kroz duzi vremenski period primijetio nedostatak zajednistva, te se ekipa ponasala totalno neprirodno nakon pobjeda (kao da im je svejedno). Tu se nadovezao i za nedostatak motivacije kod igraca (osim kad ih mediji motivisu natpisima da su losi, ne mogu itd, ili kad se naloze protiv nekog protivnika).
S LeBronom se nije konsultovao uopste (sad koliko je tome vjerovat). Poraz od Warriorsa nije povod otkazu nego se o tome razmisljalo i ranije.
Rekao je i za omjer 30-11 da on gleda stvari znatno dublje od samih pobjeda i poraza, te da je provodeci dosta vremena s ekipom (vec skoro 2 godine) uvidio da stanje kakvo je vladalo pod Blattom im nece donijeti titulu (a to je jedini cilj i u tom pravcu razmisljaju).
Griffin je sinoc naveo jake argumente za otkaz, te nakon sto sam ga odslusao, odluka mi djeluje ispravna.
Jednostavno grupa pod Blattom nije bila homogena, te su zakljucili da, s te strane zajednistva i motivacije, on nije covjek za Cavse (titulu).
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT