Mogli smo vecom razlikom da dobijemo,ali ja sam generalno zadovoljan.Atmosfera fudbalska,lijepa noc i fudbal bio bar borben ako ista...Kvalitetniji smo tim od Celika,iz aviona se to vidi,iako Celik ima par zaista dobrih pojedinaca kojima nasi igraci nisu dali da se razmasu...Bitna je stvar kada se kaze da Celik nije posteno zaprijetio nasem golu,i mislim da je to najvise djelo nase dobre defanzive u ovoj utakmici,nego to sto je Celik losa ekipa...da im se ostavilo prostora Celik bi to mislim znao iskoristiti,stoga cestitam defanzivnom dijelu nase ekipe na odlicno odradjenom poslu.
Jako lijep dekor nasih navijaca,cestitke na tome...
Sehic,ono malo sto je imao,uradio dobro skroz,cini mi se da dobija na rutini i zaista mi je drago vidjeti bar neke pomake kod njega....Markovic standardno dobar,i volim to sto je ofanzivan,njegove zamjene skoro svaku utakmicu su realnost jer se posteno naradi i istrosi i svaka mu cast sto svaku utakmicu udje isto,borbeno i jos bolje,zna lopte...lopta kod naseg gola za Besliju je bila njegova i akcija je pocela od njega...Stanic nesto bolji nego inace,on je ofanzivan igrac,kojem defanziva ne lezi i ne zamjeram mu na nekim greskama u predaji iz defanzive,trudio se i bolji je bio nego inace...Nijema je bio odlican,dobili smo dobrog igraca i sve sto mogu da pozelim je to da mu se produzi ugovor i da momak ostane kod nas...Vasilic solidan,cini mi se da se bolje slaze sa Nijemom nego sa Mesicem...
Pokusao je Amar opet sa nekim rokadama u sredini,mislim na polozaj igraca,pa Zeba nije vidio centralni dio,nego je bio po strani,Beslija vise u sredini a Visca desno uz nase defanzivce Culuma i Svraku...Culum standardno,postujem kad igra bez pardona,malo jeste preostar,ali pokazuje zube,da njega nije bilo,ne bi bilo faula kako treba sa nase strane,sto govori da je on zaduzen za prljave zadatke u nasoj ekipi i takav nam igrac svakako treba...Svraka onako,trcao jeste,ali po meni najlosiji iz tog veznog dijela,ne bi mi bilo krivo da je bio zamijenjen...Zeba imao nesto vise motiva,veliki je znalac sa loptom,i ovaj put je imao nesto bolju saradnju sa veznim redom,mada taj segment je najlosiji u nasoj igri,ta velika supljina i ogroman slobodan prostor...Beslija za mene igrac utakmice do momenta njegovog izlaska,bravo kapitenu...Visca los,ali totalno...radi se o ogromnom potencijalu,koji nazalost jos uvijek ne moze da sastavi dvije dobre zaredom,ili je najbolji ili je najgori,za mene je sinoc bio ovo drugo...Lazar Popovic...mene je ubijedio sinoc da apsolutno zna da igra lopte,ovo govorim bez zezanja,sasvim ozbiljno...tacno je i to da ne zna dati gol...mislim da bi uz njega i osrednji centarfor bio proslavljen na njegove lopte,Lazo to radi briljantno...sinoc se mnogo borio i svaka mu cast..strasno je emotivan i promasaj tesko dozivljava i mislim da mu je to mana,jer se tesko vrati u utakmicu,ne moze da prezali promasaj...jedna od njegovih boljih utakmica i da igra na nivou od sinoc ja bi bio prezadovoljan,ali on uz sebe moa imati jednog spica koji ce da zabija redovno na njegove i zebine lopte..E.Colic vec po koji put dokazuje da mu se treba zahvaliti,igrac manje svaki put kada on udje,kriminalan...
Imamo velike sanse za kup i ostaje zal sto nismo rijesili vec sinoc sve..ipak Lazo nije bio u stanju da ono zabije,nazalost,i nesretna stativa se isprijecila...zadovoljan sam !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !