Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

filip13

Re: Kosarkaski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 16:26

Ethel je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: ako se plasira :?: :!:
pa dovoljno je pobjediti svedsku dva puta, to bi ja sa mirzom i jusufom mogao

nego duboko se nadam da ne povezujes damira mulaomerovica kao nekoga ko reprezentuje tuzlu (a znam da mojoj familiji ga takvim ne smatra)
Kad bi me neko pitao ko su najpoznatiji sportisti koji su iz Tuzle i predstavljaju Tuzlu, Mulaomerovic bi sigurno bio jedan od njih.

Sto da ne, kad je Mario Stanic legenda Zeljeznicara i grada Sarajeva, Boša Tanjevicoglu legenda Sarajeva, zasto Mula ne bi bio reprezent Tuzle.

e jbg,on je Mario,nije problem kad on odluci igrati za susjednu drzavu iako sa njom ima veze isto ko i mulaomerović

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 16:36

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
vedoz je napisao/la: Igrao je za HR i to je to. Sad je selektor BiH i želim mu da odradi što bolji posao s reprezentacijom.

:thumbup: :thumbup:
filip13 znaci sada si za nihada[/quote]

ne,samo zelim da nasa reprezentacija napravi dobar rezultat,nadam se da i ti to želiš???

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 maj 2016, 16:38

nerminh74 je napisao/la:ja sam bio protiv konakovica i tvrdio sam i dalje tvrdim da je harun pored neosporivih uspijeha imao isto tako i zestokih podbacaja, bas to davanje tolikog novca za ivanovica, a jedan od glavnih partnera mu uvjeri nihada da se moze odreci drzavljanstva, a on otjera nurkica + jos bude trzavica sa mirzom
a zestoko sam protiv toga da će sada košarka propasti jer njega nema

i ponavljam što nisu dali pandzi umjesto mulaomerovicu
ti si jedan od rijetkih koji objektivno gledas na situaciju i znas i sam da je harun imao i dobrih, i losih strana i poteza i normalno da kosarka nece propasti sto je otisao on... ali oni dezurni pljuvaci koji na sve gledaju crno-bijelo (da postoji samo pro i contra harun, nikako neka sredina) su likovali kada su otisli harun, dino i igor, a sada se hvataju za glavu kada je damir imenovan za selektora... valjda su kontali kada ode ona trojka da ce nam za trenera doci gregg popovich, da ce nam drzava dati 50 miliona eura i da cemo naturalizovati curryja... :wtf:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 16:39

da li bi pojedincima smetalo da je selektor ili na nekoj drugoj visokoj funkciji u savezu npr. zoran savić,koji je isto kao i mulaomerović rodjen u bih,karijeru i počeo u zenici pa nastavio u splitu,i odlucio igrati za susjednu drzavu sa kojom je do tad imao veze isto koliko i mulaomerović sa hrvatskom,ili je pojedincima to nebitno jer je on zoran pa im je to nebitno što je odlučio igrati za susjednu drzavu?

artemis77
Kontakt:

Post Postao/la artemis77 » 13 maj 2016, 16:43

nerminh74 je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:
ovo prvo boldano znači da je Damir dobar profesionalac, šta je trebo zabušavat jer je igro protiv rodne grude?
a drugo znači da ga baš mrziš :D

Čestitke selektoru i puno sreće u radu!
ja ne mrzim damira mulaomerovica, ja ga prezirem, ali to ne mjenja činjenicu da nije ništa uradio za dobrobit BiH košarke
Vodio je Slobodu odmah na početku trenerske karijere, al šta se ja imam raspravljat s tobom kad ti je argument "kako mu nije bilo žao bošnjaka iz hercegovine". Da je odbio poziv BiH repke pa hajde, al ga nikad nije ni dobio.
Walk on, with hope in your hearts.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 13 maj 2016, 16:45

nisam ljubitelj mulaomerovica, ali ne vidim nista produktivno u njegovom pljuvanju, nase je da ga podrzimo bez obzira na mrlje u biografiji. idealno bi bilo da odradi kvalifiakcije i da za euro uzmemo provjereno ime ali to nazalost nije obicaj,a vjerovatno ni finansije ne dozvoljavaju. ne znam koliko je dzikic bio ozbiljan kandidat ali na njegovom mjestu ja bih radio i skoro dzaba, jer na bazi potencijala kojim raspolazemo i eventualnim odlicnim rezultatom sa BiH mogao bi napravit finu samopromociju
od dm ocekujem siguran plasman na euro...., dalje nema smisla davat prognoze, daleko je euro...opet ce sve zavisit od sastava i zdravstvenog statusa. ni vrhunski trener nije garant rezultata ako nema kadar...to smo se uvjerili

da je ostao harun, mozda bi bila koja pres konferencija kako je sikiras mutikasa i izdajnik....nije cak ni otisao pod noz, a nece igrat na svjetskom.ko kaze da ne moze igrat pod injekcijama i slicne insinuacije? (njegovi poborniic sute u njegosevom slucaju,a bili su spremni spalit juku koji je isao pod noz i oporavljao se 9 mjeseci)
novi savez barem ne truje odnose...do sada....ne treba ocekivat cuda, da ce djeca srbi i hrvati (oni najbolji) igrat za nas

samo se nadam da dm nece biti zadrt kod nekih stvari, mora forsirat mladje
za mene je ovo zavrsena prica a vi slobodno ispravaljajte krive drine....nemate nista od toga, samo gubljenje vremena

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 13 maj 2016, 16:50

filip13 je napisao/la:da li bi pojedincima smetalo da je selektor ili na nekoj drugoj visokoj funkciji u savezu npr. zoran savić,koji je isto kao i mulaomerović rodjen u bih,karijeru i počeo u zenici pa nastavio u splitu,i odlucio igrati za susjednu drzavu sa kojom je do tad imao veze isto koliko i mulaomerović sa hrvatskom,ili je pojedincima to nebitno jer je on zoran pa im je to nebitno što je odlučio igrati za susjednu drzavu?
jedna bitna razlika je da zoka nije igrao protiv nas u sred skenderije 1997. godine ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 16:56

KK_Bosna je napisao/la:
filip13 je napisao/la:da li bi pojedincima smetalo da je selektor ili na nekoj drugoj visokoj funkciji u savezu npr. zoran savić,koji je isto kao i mulaomerović rodjen u bih,karijeru i počeo u zenici pa nastavio u splitu,i odlucio igrati za susjednu drzavu sa kojom je do tad imao veze isto koliko i mulaomerović sa hrvatskom,ili je pojedincima to nebitno jer je on zoran pa im je to nebitno što je odlučio igrati za susjednu drzavu?
jedna bitna razlika je da zoka nije igrao protiv nas u sred skenderije 1997. godine ;)

logicno,jer nasa repka nije bila u kvalifikacionoj grupi sa reprezentacijom susjedne drzave za koju se on odlucio igrati

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 13 maj 2016, 17:23

@baglama, odličan osvrt na situaciju usporedbe Njego-Juka.
Svaka čast!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 13 maj 2016, 17:27

Cak i ako nije dobio poziv iz BiH u to vrijeme, nije ni trebao poletiti da zaigra za Hrvatsku. Trebao im je reci necu igrati ni za jednu reprezentaciju ako me moja drzava ne zeli. Za reprezentaciju se ne mora igrati. Nego je jedva docekao poziv iz Hrvatske, a onda nasao izgovor BiH me nije htjela. Pa ja bih si radije odrezao obje ruke i prestao igrati kosarku nego zaigrao (dobrovoljno i s veseljem) za zemlju s kojom je moj narod ratovao. Gore bi bilo jedino da je neki Bosnjak iz Srebrenice '96. god. zaigrao za Srbiju.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 maj 2016, 17:38

artemis77 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
artemis77 je napisao/la:
ovo prvo boldano znači da je Damir dobar profesionalac, šta je trebo zabušavat jer je igro protiv rodne grude?
a drugo znači da ga baš mrziš :D

Čestitke selektoru i puno sreće u radu!
ja ne mrzim damira mulaomerovica, ja ga prezirem, ali to ne mjenja činjenicu da nije ništa uradio za dobrobit BiH košarke
Vodio je Slobodu odmah na početku trenerske karijere, al šta se ja imam raspravljat s tobom kad ti je argument "kako mu nije bilo žao bošnjaka iz hercegovine". Da je odbio poziv BiH repke pa hajde, al ga nikad nije ni dobio.
znači referenca mu je što je vodio klub u BiH ligi koji nije postigao ništa značajno recimo kao kakanj ove sezone?
a koji je poziv dobio mrsic ili nenad markovic kada je odbio srbiju
a hajde nadzi mi citat koji si naveo
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 maj 2016, 17:47

filip13 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:
Kad bi me neko pitao ko su najpoznatiji sportisti koji su iz Tuzle i predstavljaju Tuzlu, Mulaomerovic bi sigurno bio jedan od njih.

Sto da ne, kad je Mario Stanic legenda Zeljeznicara i grada Sarajeva, Boša Tanjevicoglu legenda Sarajeva, zasto Mula ne bi bio reprezent Tuzle.

e jbg,on je Mario,nije problem kad on odluci igrati za susjednu drzavu iako sa njom ima veze isto ko i mulaomerović
mario primorac ima veze sa hrvatskom van njegove nacije
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 17:50

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
Ethel je napisao/la:

mario primorac ima veze sa hrvatskom van njegove nacije

koje veze?

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 maj 2016, 17:52

da smetalo bi mi, ali ja sam iskren i mogu reči da bi manje smetalo nego damir

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 13 maj 2016, 17:54

filip13 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: mario primorac ima veze sa hrvatskom van njegove nacije
koje veze?
bliže rodbine, mulaomerovi nema apsolutno nikakve tj. nije imao kada je zaigrao za njih

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 17:58

nerminh74 je napisao/la:
da smetalo bi mi, ali ja sam iskren i mogu reči da bi manje smetalo nego damir

e vidiš,u ovoj državi postoje ljudi kojima ne smeta to što je mulaomerović igrao za hrvatsku i što je savić igrao za srbiju,i ti ljudi su u velikoj većini i navijali za njih kad su igrali u tim reprezentacijama,i ne vide nikakav problem u tome,drugim riječima,ne pitaju se samo npr. tuzlaci o tome hoće li mulaomerović biti selektor i je li on uslovno rečeno izdajica,za npr. banjalučane on vjerovatno nije izdajica a i ti banjalučani se isto tako pitaju o tome ko ce biti selektor kao i tuzlaci

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 maj 2016, 18:01

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: mario primorac ima veze sa hrvatskom van njegove nacije
koje veze?
bliže rodbine, mulaomerovi nema apsolutno nikakve tj. nije imao kada je zaigrao za njih

to su sad rekla kazala priče,cak i da je tako,čovjek je odlučio staviti svoju državu ispred svoje nacije,to bi,bar ja tako razmišljam,trebali svi raditi,i ne smatrati mulaomerovića izdajicom a npr. savića ne

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 maj 2016, 18:39

Jeste se upalili oko Damira. Nek igra repka u Tuzli i nece biti problema. I za onog sto je pitao, poredjenje sa Sturmom je odlicno jer pola drzave svrsava na njega.
Nad tobom sunce najljepše sja

mercurial
Kontakt:

Post Postao/la mercurial » 13 maj 2016, 18:45

Sturm nije Bosanac, vec Njemac po rodjenju. Nije Sturm rodjen u Tuzli nego Damir. Nije Sturm otisao igrati za ratnog protivnika nego Damir.

Uostalom Damir nije nikakav trener, a dajemo u ruke tom amateru ekipu sa 2 NBA igraca.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 13 maj 2016, 18:48

mercurial je napisao/la:Sturm nije Bosanac, vec Njemac po rodjenju. Nije Sturm rodjen u Tuzli nego Damir. Nije Sturm otisao igrati za ratnog protivnika nego Damir.

Uostalom Damir nije nikakav trener, a dajemo u ruke tom amateru ekipu sa 2 NBA igraca.
Upravo sam posao ovo napisati. Damiru je BiH sve dala, napravila ga kosarkasem, sta vise i trenersku karijeru je poceo opet u BiH.

Sumnjam da bi nakon neke pobjede sa reprezentacijom Hrvatske ikada podigao zastavu BiH, kao sto je to Catic skoro poslije svakog meca . Veci je Catic 100 puta Bosanac koji je rodjen u Njemackoj , nego ovaj rodjeni Tuzlak. I pored toga je Adnan dolazio u BiH i ponudio se da nas predstavlja na olimpijskim igrama, mnogo prije nego se poceo profesionalno boriti po njemackom zastavom, ali su mu rekli bolje ti je tam (ali u podcjenjivackom smislu)
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, L-Train, Muumii, TripleThreat i 20 gostiju.