San Antonio Spurs

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

LBJ MVP
Kontakt:

Re: San Antonio Spurs

Post Postao/la LBJ MVP » 10 jan 2011, 01:35

Ma ima "mali" :lol: potencijala sigurno :mrgreen: Samo još da u Spurse pređe zagarantovano mu je mjesto u NBA historiji :D
Gotova prva 21:18
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 10 jan 2011, 01:57

Nikako da preuzmemo vodstvo.. ne sviđa mi se ovo... :evil:
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 jan 2011, 01:58

Daj brate Timmy još 0 svašta :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 10 jan 2011, 02:14

+6 na poluvremenu. :oops: :x
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

YaSSaL
Kontakt:

Post Postao/la YaSSaL » 10 jan 2011, 03:27

Ja nikako ne znam koje pitanje bi bilo ispravno postaviti, kad se radi o MIN:

1. Kako je toliko "slaba" ekipa uvijek dobra protiv nas?

2. Kako je toliko "dobra" ekipa zadnja na Zapadu?

:roll:

Tri puta se provlacimo protiv njih i sumnjam da cemo i cetvrti. Ljudi jednostavno zasluzuju da nas dobiju... :|

31-6

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 10 jan 2011, 03:31

Pobjeda tri razlike mada nisam nimalo zadovoljan. Duncan 8 poena, a Spliter nije ni ulazio nikako. Love je nam stvarao najviše problema pod košom, no ipak je dobro završeno.
Klupa nam je ovaj put donijela pobjedu. :oops:

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 jan 2011, 11:06

15 uzastopna pobjeda nad Minesotom,ali ove sezone sve tri su bili neizvjesne...u utorak na srijedu je 4 i zadnja utakmica ove sezone sa Minesotom u Minesoti...vjerovatno če Minesota biti bez usluga Beaslia kojeg je Miličić povrijedio..
Gregg Popovich

On if he was pleased with the win
- Wins are always good. There has never been a bad win.

When asked both teams were almost even in rebounds, was that a key tonight - It’s always a key when you play Minnesota. They’re hell of a rebounding team, especially on the offensive end. It was good to do a better job then we have in the past on the board. Our defense in the fourth quarter saved our butts, especially down the stretch. Offensively I thought we were sloppy. We didn’t move the ball well. I think we held the ball too much; we turned it over. We played poorly on the offensive end, but you have to give our guys credit for hanging in and continuing to play on the defensive end. Minnesota has been tough for us. As far as I’m concerned they’re 24 and 6 or something. They play their butts off and they run good stuff. Kurt (Rambis) has got them disciplined and they’re doing a great job. It’s going to turn for them. I’m just thrilled that we got away from them again.

On Antonio McDyess’s play on Kevin Love - He (Antonio McDyess) did the best job of anybody on Kevin (Love). He rebounded, offensively he was solid. He does a good job in that regard, so I wanted him out on the floor.

Matt Bonner

On what he did to stop the Timberwolves - Everything. With Kevin Love, he’s probably the best rebounder in the league and he starts early. He anticipates when his teammate is going to shoot it, he anticipates where the ball’s going to come off, he’s strong. He’s an ox, long arms, wide body, good timing, it’s really hard to keep him off the boards. My approach is to push him as early and often as possible to try to keep him out of the paint and even then, a lot of times it doesn’t work.

On Antonio McDyess’s play on Kevin Love
- Antonio is probably the only guy on our team that can match [Kevin Love’s] strength and do a good job of pushing him and keeping him out of the paint. He showed it tonight.

On why the Timberwolves are a tough matchup
- They’re a lot better than their record indicates. They’re young, talented, athletic, pretty much all of them can shoot threes. They play really hard on defense. To me, it’s only a matter of time before they turn it around based on how they play us at least. They play hard on both sides of the ball. We’ve had our hands full trying to get our three wins against them this year and it’s going to be even harder to get that fourth next game. They play us tough, they’re better than their record indicates, and we’re going to have to bring it if we want to try to get that fourth win on Tuesday.
Kevin Love

On when they will come through against the Spurs
- Tuesday.

On getting the Spurs again in 48 hours
- Why not? We came close three out of three times now. Hopefully the fourth time will be it for us.
Coach Pop

http://www.nba.com/spurs/multimedia/110109_pop.html

Manu Ginobili

http://www.nba.com/spurs/multimedia/..._ginobili.html

Matt Bonner

http://www.nba.com/spurs/multimedia/110109_bonner.html

Gary Neal

http://www.nba.com/spurs/multimedia/110109_neal.html

Duncan Dunk

http://www.nba.com/video/games/spurs...s=iref:nbahpt2

Highlights

http://www.nba.com/spurs/video/2011/...nba/index.html
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 10 jan 2011, 14:42

Očekivano 8-)

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 jan 2011, 19:43

ne znam šta je sa duncanom ove godine,možda i godine,igra slabije nego što sam očekivao

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 jan 2011, 20:18

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ne znam šta je sa duncanom ove godine,možda i godine,igra slabije nego što sam očekivao
25 minuta i promjena stila...prije smo živili i umirali od njegovog raspoloženja ali sada zbog godina Pop se je prilagodio situaciji...primjer je prošla sezona kad nas je vukao(20,10) ali izgorio kada je došlo vrijeme playoffa...može on i dalje odigrati kad hoće(kad ima minutažu) protiv Denvera npr. za nekih 35,36 minuta...28 poena i 17 skokova preko Nenea...da imamo ovaj skor i da Duncan igra preko 35 minuta onda bi bio zabrinut ovako znam da imamo jednu VEliku rezervu...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 jan 2011, 20:21

Raul_64 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:ne znam šta je sa duncanom ove godine,možda i godine,igra slabije nego što sam očekivao
25 minuta i promjena stila...prije smo živili i umirali od njegovog raspoloženja ali sada zbog godina Pop se je prilagodio situaciji...primjer je prošla sezona kad nas je vukao(20,10) ali izgorio kada je došlo vrijeme playoffa...može on i dalje odigrati kad hoće(kad ima minutažu) protiv Denvera npr. za nekih 35,36 minuta...28 poena i 17 skokova preko Nenea...da imamo ovaj skor i da Duncan igra preko 35 minuta onda bi bio zabrinut ovako znam da imamo jednu VEliku rezervu...

vidićemo,bojim se da je ovo do godina,iako i nisu neke godine baš

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 jan 2011, 20:29

Ma do minutaže je budi siguran...jer ne može čovjek koji 12 sezona ima za redom 20,10 za jedno ljeto pasti na 13,9..jednom sam pročitao citat Popa kada kaže da se je Duncan u jednoj utakmici sam se ubacio u igru(zadnja četvrtina,meč je bio gotov a Duncan je sjedio več 15 minuta i kao što kaže dosadilo mu je na klupi)..i dalje je on jedan on najboljih visokih igrača u ligi i bit če na svom nivou kad bude važno...još kad bi Pop isforsirao Splitera ali sumnjam,jer je poznat po svom razvoju rukia...Splitera možemo očekivati u pravom elementu tek sljedeče sezone i zbog toga je bitno da budemo najbolji tim u ligi/zapadu jer nismo više toliko dobri da dobivamo gostujuce serije pogotovo protiv Lakersa npr..mada imamo trenera Greg-how-the-fuck-cars-about-reuglar-sezon-Pop...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 jan 2011, 20:38

Raul_64 je napisao/la:Ma do minutaže je budi siguran...jer ne može čovjek koji 12 sezona ima za redom 20,10 za jedno ljeto pasti na 13,9..jednom sam pročitao citat Popa kada kaže da se je Duncan u jednoj utakmici sam se ubacio u igru(zadnja četvrtina,meč je bio gotov a Duncan je sjedio več 15 minuta i kao što kaže dosadilo mu je na klupi)..i dalje je on jedan on najboljih visokih igrača u ligi i bit če na svom nivou kad bude važno...još kad bi Pop isforsirao Splitera ali sumnjam,jer je poznat po svom razvoju rukia...Splitera možemo očekivati u pravom elementu tek sljedeče sezone i zbog toga je bitno da budemo najbolji tim u ligi/zapadu jer nismo više toliko dobri da dobivamo gostujuce serije pogotovo protiv Lakersa npr..mada imamo trenera Greg-how-the-fuck-cars-about-reuglar-sezon-Pop...

vidićemo,istina je manje igra,ali ne baš tako drastično

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 jan 2011, 21:25

kako bi sastavili najbolju petorku spursa svih vremena?

moj izbor

parker
ginobili
gervin
duncan
robinson

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jan 2011, 21:33

Tony Parker
Sean Elliot
George Gervin
Tim Duncan
David Robinson

Manu Ginobili

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 jan 2011, 21:33

To se traži Iceman...nekako bi ugurao Bowena u prvu petorku a Manu bi bio 6 čovjek kao kroz čitavu karijeru...tu bi na klupi još stavio:Eliasa,Malika,Averia,Horria(one koji su donosili titulu)...

slika
slika
slika

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 jan 2011, 21:36

Donnie Darko je napisao/la:Tony Parker
Sean Elliot
George Gervin
Tim Duncan
David Robinson

Manu Ginobili

elliott bolji od ginobilija?

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 10 jan 2011, 21:40

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:elliott bolji od ginobilija?
Iste brojke no Manu je imao bolju ispomoć(on je ustvari bio ispomoć ali ako poredimo njih dvojicu)...največa krađa drafta,ikad...57 pik...ja bi opet stavio Bowena u prvu petorku...

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 10 jan 2011, 21:43

Raul_64 je napisao/la:
kakavdanakneiskustvu je napisao/la:elliott bolji od ginobilija?
Iste brojke no Manu je imao bolju ispomoć(on je ustvari bio ispomoć ali ako poredimo njih dvojicu)...največa krađa drafta,ikad...57 pik...ja bi opet stavio Bowena u prvu petorku...

iste brojke?

http://www.basketball-reference.com/pla ... ose01.html

http://www.basketball-reference.com/pla ... bma01.html

ginobili ima bolju statistiku i to prilično bolju iako ima 5 minuta manje

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 10 jan 2011, 21:50

manu je kod mene uvjek šesti čovjek ;)

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.