Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

galia95
Kontakt:

Re: Luksemburg-BiH/BiH-Slovačka (16.novembar/19.novembar)

Post Postao/la galia95 » 17 nov 2023, 01:22

“Mi smo kao da smo u Koreji pa čovjek ne smije ništa reći. Nekoliko mojih kolega i ja smo suspendovani te godine kada smo iznijeli sve malverzacije koje su rađene u Savezu. Ovom novom predsjedniku je to odgovaralo i on je nastavio primjenjivati ta pravila što je antidemokratski i protiv svih načela. Nijedan klub se ne smije žaliti javno ukoliko je oštećen, drastično se kažnjavaju novčano, suspenzijom, a to je jednostavno skrivanje istine od očiju javnosti”, pojašnjava Ibro Adilagić.

Bivši član IONSBiH Ibro Adilagić, koji je zbog svojih istupa u javnosti u vezi sa sumnjivim i nezakonitim radnjama u Savezu i bh. fudbalu kažnjavan, a na kraju i eliminiran na izborima 2016. godine, kada ga je naslijedio Irfan Durić, jedan od aktera afere „VAR“.

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 17 nov 2023, 01:25

galia95 je napisao/la:
17 nov 2023, 01:07
Jednostavno, u Fudbalski savez su dovedeni ljudi sa jasnom agendom i ciljem - da sabotiraju, obezvrijede, obesmisle i unište bh. fudbal i da nam ogade reprezentaciju i čitavu državu, kao što to rade i njihovi nalogodavci na političkoj sceni, uz svesrdnu pomoć "probosanskih" plaćenika, poltrona i petokolonaša. Bukvalno preslikana situacija sa političke scene. Ovoj državi je potreban jedan veliki restart na svim nivoima, pritom mislim na Bošnjake, Bosance, patriote i domoljube kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina. Moramo se probuditi iz ove nepodnošljive depresije i letargije i pokazati dušmanima da smo spremni boriti se da sačuvamo ono za šta su ginuli naši očevi. Ovo zvuči dramatično i patetično, ali tako je kako je! :bih:
100%. Vidis u savezu kod hrvata, svi ponosni na svoju drzavu. Pogledaj kako su do sad igrala i sta su sve uspijeli.

A kod nas u savezu pola nevoli nasu drzavu jer BiH im nije drzava. Dok druga polovina samo voli novac i da je njemu fino. I sta ces tu ocekivat? Osnovne stvari nemamo. Luksemburg ima 2 ili 3 jezika ali imaju jedan normalan sistem i savez, i sve dobro ide. A kod nas u savezu se ljudi ponasaju ko da imamo 10 jezika i 10 vjera. Zalostno sta su nam uradili od reprezentacije, a kamoli od drzave. Moglo je sve drugacije i bolje da bude...
Forum pun izgovora da bi opravdali neuspijeh, nerad i kriminal.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 17 nov 2023, 01:38

Ne treba zaboraviti ni ljigavog smrada Fuada Čolpu, koji je glasao ZA odigravanje prijateljske utakmice Bosna i Hercegovina - Rusija, u trenucima kad je gotovo čitav sportski svijet bojkotovao Rusiju zbog Putinove invazije i agresije na Ukrajinu.

https://sportsport.ba/fudbal/colpa-prij ... sna/433695

Čolpa: "Predsjednik je bio prekorektan što se tiče toga i to je to. Prekorektan je bio što se tiče odgađanja utakmice i sve skupa, uvažavajući i mene kao člana Izvršnog odbora koji je od mnogih napadnut i sve skupa kritika popio. A da ti kažem jednu stvar - na sjednici Izvršnog odbora, ne dajem da je neko veći patriota od mene. Kad bih ja pričao neke stvari, mnogi bi zanijemili. Šta sam ja učinio, šta sam ja radio, koji sam ja patriota i koji sam ja humanitarac i koji sam ja čovjek. Ja svijetla obraza hodam, uzdignute glave. Mene niko ne može niti kupiti niti sa mnom raditi šta hoće. Ja sam svoj čovjek, izgrađen, a šta sam za ovu državu dao... Kad bih ih poredao sve skupa, morali bi orden da mi daju. Znaju to u Općini Stari grad i dalje. Svako na svoj način razmišlja, a niko ne razmišlja da ugasi sebi gas i da se ne grije na ruski plin. Mole Boga da ne poskupi, a što se mene tiče, šta ću mu ja. Ja se maksuz ne grijem, da ti odmah kažem. Makar to bojkotujem." :sick:

https://sportsport.ba/fudbal/fuad-colpa-nfsbih/437592

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 nov 2023, 01:39

Ako Savo zaista misli da je ovo realan rezultat i da ne možemo bolje :puke:, šta nas ima voditi onda u baražu? Nek’ već sutra podnese ostavku.

Nadmašio je Faruka po glupostima i neznanju.
Zadnja izmjena: Vucevich, dana/u 17 nov 2023, 01:41, ukupno mijenjano 1 put.

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 17 nov 2023, 01:41

Deen je napisao/la:
17 nov 2023, 01:25
galia95 je napisao/la:
17 nov 2023, 01:07
Jednostavno, u Fudbalski savez su dovedeni ljudi sa jasnom agendom i ciljem - da sabotiraju, obezvrijede, obesmisle i unište bh. fudbal i da nam ogade reprezentaciju i čitavu državu, kao što to rade i njihovi nalogodavci na političkoj sceni, uz svesrdnu pomoć "probosanskih" plaćenika, poltrona i petokolonaša. Bukvalno preslikana situacija sa političke scene. Ovoj državi je potreban jedan veliki restart na svim nivoima, pritom mislim na Bošnjake, Bosance, patriote i domoljube kojima je Bosna i Hercegovina jedina domovina. Moramo se probuditi iz ove nepodnošljive depresije i letargije i pokazati dušmanima da smo spremni boriti se da sačuvamo ono za šta su ginuli naši očevi. Ovo zvuči dramatično i patetično, ali tako je kako je! :bih:
100%. Vidis u savezu kod hrvata, svi ponosni na svoju drzavu. Pogledaj kako su do sad igrala i sta su sve uspijeli.

A kod nas u savezu pola nevoli nasu drzavu jer BiH im nije drzava. Dok druga polovina samo voli novac i da je njemu fino. I sta ces tu ocekivat? Osnovne stvari nemamo. Luksemburg ima 2 ili 3 jezika ali imaju jedan normalan sistem i savez, i sve dobro ide. A kod nas u savezu se ljudi ponasaju ko da imamo 10 jezika i 10 vjera. Zalostno sta su nam uradili od reprezentacije, a kamoli od drzave. Moglo je sve drugacije i bolje da bude...
👍

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 17 nov 2023, 01:52

Vucevich je napisao/la:
17 nov 2023, 01:39
Ako Savo zaista misli da je ovo realan rezultat i da ne možemo bolje :puke:, šta nas ima voditi onda u baražu? Nek’ već sutra podnese ostavku.
Ma bi ce on do marta. I kad onda izgubi u barazu, dobit ce otkaz ili se on sam dati ostavku da na kraju ispadne kao gospodin. Pa ce nam onda vico pricati bajku, kako je njemu zao sto nismo otisli na euro, ali eto zivot ide dalje. I eto ti novi trener mladen krstajic. Savez ti je rak rana. Cak i igraci to znaju ali svako gleda svoja posla i da je njemu fino. Jeli iko od igraca kritikovao savez i njegov rad? Niko jer nece niko da se mjesa u taj kriminaluk koji se zove savez. On bude tu, svoje odigra i vidimo se drugi put. Ne boli ga glava, a mi navijaci se nerviramo. Najbolje bi bilo da je stadion u zenici prazan, kao jedan znak da ovako vise nemoze. Međutim nas narod ce napunit zenicu, uvjek je isto. Imamo najbolje navijace, svugdje su tu, svugdje ide i prati svoju reprezentaciju, a igraci i trener i savez nula, pogotov savez je veliki zlocin.
Kakav narod (forum) takva i drzava, sto se tice BiH nikad bolja recenica nije postojala.
Sve se desava po zasluzi i na kraju pravda pobijedi, sto upravo i vidimo kako je stanje u drzavi.

DanijelTZ
Kontakt:

Post Postao/la DanijelTZ » 17 nov 2023, 01:53

slika
Palestina! Savez napolje! Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej!

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 17 nov 2023, 01:55

Vucevich je napisao/la:

Nadmašio je Faruka po glupostima i neznanju.
Savo je i doveden da nas ubijedi da smo loša ekipa, da nemamo pojma, da ne znamo trčati, da smo antitalenti za sport, baš kao što nas Dodik, Čović i domaći veleizdajnici ubjeđuju da smo izmišljena nacija, da nemamo svoj jezik, tradiciju, kulturu... Koliko vidim, dobro im ide...

galia95
Kontakt:

Post Postao/la galia95 » 17 nov 2023, 02:02

Deen je napisao/la:
17 nov 2023, 01:52
Vucevich je napisao/la:
Ma bi ce on do marta. I kad onda izgubi u barazu, dobit ce otkaz ili se on sam dati ostavku da na kraju ispadne kao gospodin. Pa ce nam onda vico pricati bajku, kako je njemu zao sto nismo otisli na euro, ali eto zivot ide dalje. I eto ti novi trener mladen krstajic. Savez ti je rak rana. Cak i igraci to znaju ali svako gleda svoja posla i da je njemu fino. Jeli iko od igraca kritikovao savez i njegov rad? Niko jer nece niko da se mjesa u taj kriminaluk koji se zove savez. On bude tu, svoje odigra i vidimo se drugi put. Ne boli ga glava, a mi navijaci se nerviramo. Najbolje bi bilo da je stadion u zenici prazan, kao jedan znak da ovako vise nemoze. Međutim nas narod ce napunit zenicu, uvjek je isto. Imamo najbolje navijace, svugdje su tu, svugdje ide i prati svoju reprezentaciju, a igraci i trener i savez nula, pogotov savez je veliki zlocin.
Savez je jedini otvoreno kritikovao Asmir Begović, nakon čega je prerano završio svoju reprezentativnu karijeru. Savez je kritikovao i Senad Lulić, ali više nesvjesno i indirektno nakon što su kamere i mikrofoni zabilježili njegovo neformalno ćaskanje sa Handanovićem u tunelu stadiona prije utakmice. Džeko, Pjanić, Spahić, Ibišević, Višća, Šehić... koliko mi je poznato, nikad nisu jasno, glasno i otvoreno uputili kritiku prema Savezu ili najodgovornijim pojedincima u Savezu. Prema tome, i oni svojom šutnjom snose veliki dio odgovornosti sa ovu sramotu, fijasko i sunovrat bh. fudbala!

Deen
Kontakt:

Post Postao/la Deen » 17 nov 2023, 02:24

galia95 je napisao/la:
17 nov 2023, 02:02
Deen je napisao/la:
17 nov 2023, 01:52
Vucevich je napisao/la:
Savez je jedini otvoreno kritikovao Asmir Begović, nakon čega je prerano završio svoju reprezentativnu karijeru. Savez je kritikovao i Senad Lulić, ali više nesvjesno i indirektno nakon što su kamere i mikrofoni zabilježili njegovo neformalno ćaskanje sa Handanovićem u tunelu stadiona prije utakmice. Džeko, Pjanić, Spahić, Ibišević, Višća, Šehić... koliko mi je poznato, nikad nisu jasno, glasno i otvoreno uputili kritiku prema Savezu ili najodgovornijim pojedincima u Savezu. Prema tome, i oni svojom šutnjom snose veliki dio odgovornosti sa ovu sramotu, fijasko i sunovrat bh. fudbala!
100% tako je. Igraci moraju progovorit a ne samo sutit. Međutim nece niko progovorit. Svako gleda svoja posla. Munib, begic, beus, i vico sve su to lopovi. 2014 si imao zlatnu generaciju, samo pogledaj imena iz lige petice. Sad je vise nemas, međutim i sad imas dobre igrace i nesmis sebi dopustit da ti luksemburg 6 komada u 2 utakmice uvali. Najlakse je rijeci nevalja igraci i nemamo nivo. U klubu su dobri a vamo nista. Savo je za mene bezveze trener kao faruk i meho. Mi nemamo moderan sistem u nasem fudbalu. Pa luksemburg pogledaj stadion kakav ljudi imaju? Nemamo ni infrastrukturu a kamoli da forsiramo mlade igrace. Moramo od korjena sve promjenit, i korak po korak da nesto napravimo. Sa ovim savezom i sa ovim lopovima, necemo mi nigdje ici. Hvala Bogu i jos jednom hvala Bogu da imamo dijasporu. 2014 ti je ekipa bila sa igracima iz dijaspore. I sad isto. Mi da nemamo dijasporu, mislis da bi bolje bilo? Eto daj da probamo pa napravi ekipu iz nase lige pa da vidimo. Bas je ovo previse, non stop razocarenje, kad vidis kako albanija napreduje, pa kosovo i sad luksemburg. Za baraz bas nemam ni 1% nade poslje ovoga sa luksemburg. Norveska, izrael, island ili ukrajina ili bi ko drugi, da bi to savladili moramo se okrenut 360 stepeni, jer ovako kako je do sad, nepise se nam dobro u buducnost.

RaZuti
Kontakt:

Post Postao/la RaZuti » 17 nov 2023, 05:12

DanijelTZ je napisao/la:
17 nov 2023, 01:53
slika
Rekao sam da će biti 5:0 za nas.. e jesam se zayebo. Meša i dalje kao #1 trener sa najviše pobjeda.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 17 nov 2023, 06:36

Ma Savo se provaljuje, prvobitni izgovori su izlizani, sad su kao krivi igraci. Pa druze, ti si ih birao, ti si odabrao postavu. Sto stavljas "netrkace", sto nisi izveo drugaciju postavu da te ne nadtrci yebeni Lux. Ljudi, covjek se vadi na to da Lux ima trkacki dominantne igrace. Pa moze li covjek biti gluplji, on je u potrebi da zastiti sebe izgubio potpuno kompas. On nakon ovoga nece imati ni 1% svlacionice, ovo je omalovazavanje igraca.

Nije problem sto nasi igraci ne trce, problem je neuigranosti, postavljanja, organizacije igre, kada to nemas, moras duplo vise trcati da krpis rupe koje radi sistematskih gresaka nastaju. Covjek jednostavno nije kalibar za trenera, nece on nikakvo rjesenje naci, to se vec vidi.
p
Covjek je htio da uigra tim pred baraz pa je onda sve bitne igrace izostavio sada, sta ces jado uigrati ako ce ti u barazu biti 5 drugih igraca u postavi? Jasno je kao dan da je ovaj projekat osudjen na propast, ne znam kakvo bi se cudo moralo desiti da mi u barazu prodjemo. Nadam se da necemo, jer to bi znacilo da bi ova neznalica ostala.

Zapravo bi bilo najbolje ugasiti repku da se ovaj jad vise ne gleda, ali to bi zapravo islo na ruku nekim politicarima, pa valja onda iz tog razloga i ovo izdeverati.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 nov 2023, 06:44

Mujagić je Abid, a Mujakić je Nihad

Slažem da treba ugasiti ili suzpendovati reprezentaciju, ali pošto potrebne kritičke mase onda bi najljepse bilo da se obrukamo u barazu :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 17 nov 2023, 07:26

Jedino rješenje za brzi izlazak iz krize je postavljanje Nedima Jusufbegovuca Vicinog pušikurca.

Davidoffgold
Kontakt:

Post Postao/la Davidoffgold » 17 nov 2023, 07:38

Ja sam u potpunosti i zaboravio da je mec sinoc bio...elem da sam fudbaler majke mi ni ja ne bi igrao za nas. Time bi samo pomagao Vici&co da ostanu na pozicijama. Bolje bojkotovati repku do nekih boljih vremena 😉.
Une vie honorable est une vie éternelle

GoskGabela
Kontakt:

Post Postao/la GoskGabela » 17 nov 2023, 07:50

Javno se zna, Beus će svoje 4 godine dati Vici ,kao što je prethodno dao i Begicu.
Hehe vico jašee
Giorgos Tzavellas : "Bijeg iz sela. Čestitam svim suigračima"

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 17 nov 2023, 07:59

Vec godinama se vidi da ovo ne ide, ali sve se gura preko neke sile. Dok god prodane duse sjede u foteljama nama napretka nema. Ali sad pocinjem kriviti i igrace koji igraju za taj grb bez jedan yebeni trun volje i zelje. Sramote sami sebe. Ne znam zasto dolaze ikako tu, da upisu nastup ili sta?
Promjene koje nam trebaju nece nikad doci jer trener uigrava za baraz i sa tim se izvlaci da bude do baraza. Neznalica koja je dosla zakucati zadnji ekser.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 nov 2023, 08:01

DOBRO SMO PROSLI,MALO JE LUXEMBURG POVUKAO RUCNU.SELLAM
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 17 nov 2023, 08:13

Sve je meni ovo oko reprezentacije licemjerno, pa i javnost i navijači. Sad se šatro proziva ,da se razumijemo kriminalni savez, zašto su nogirali Peteva kod kojeg je repka imala glavu i rep. Ista ta javnost je prozivala PEteva za talove sa menadžerima, zviždala mu isl. Da je imao podršku javnosti vjerovatno bi mu i produžili ugovor.
Nama čak i ne treba neki vrhunski selektor , već neko, pa eto neka bude i SAvo Milošević ko će upoznati ekipu, napraviti kostur neki i u miru i tišini raditi svoj posao. Kad bi tako postavili stvari sigurno bi nam bilo bolje u mnogo čemu a ne u obinom ganjanju krpenjače.

Reprezentativcu su školovani igrači, njima treba uigranost, kohezija i vrijeme
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 17 nov 2023, 08:27

Al ovim nasim Pravoslavcima lezi Fudbal to nije normalno
Luxemburg im utrpa 4 komada ….

SD - Misimovic
Presjednik - Vico
Selektor - Milosevic
Kapiten - Krunic
Golman - Vasilj (realno najmanje kriv i bio je dobar sinoc)
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, Proximic, Rule_hz i 23 gosta.