SP - Grupa D

11. juni - 11. juli

Moderator/ica: admin

Ko ide dalje?

Njemačka
241
44%
Srbija
136
25%
Gana
129
24%
Australija
37
7%

Ukupno glasova: 543

Elddar
Kontakt:

Re: SP - Grupa D

Post Postao/la Elddar » 13 jun 2010, 19:12

Schlager je napisao/la:Meni ne smeta,ali ne smetaju mi ni tri prsta koja vama smetaju.

Treba bar jednom u zivotu pokusati biti principijelan a ne samo srati...
3 prsta su provokacija. Džeko prouči isto kao što se i vaš neki igrač prekrsti. Jel sad jasnije?
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 13 jun 2010, 19:12

Schlager je napisao/la:Meni ne smeta,ali ne smetaju mi ni tri prsta koja vama smetaju.

znaš ti dobro što to ljudima smeta nego se praviš pametan.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 13 jun 2010, 19:12

Principatus je napisao/la:
Sto se tice navijanja za susjede. Za Hrvatsku sam navijao za vrijeme EP08, mnogo Bosanaca nije. Pojedine mogu da razumjem. Mozda si upravu, trebamo mi Bosnje preskociti svoju sjenu, pa nabiti kokarde i najbolje na Marakanu, gdje smo fino ugosteni, pa zajedno navijati. Pustite bijele golubove da lete, zasluzujes nobelovu nagradu.
svaka ti cast za ovo!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2010, 19:12

Schlager je napisao/la:
U crkvu pa tamo furaj svetog oca,sina i duha -nikakvih problema nema...a ne na Grbavici.
Sve šatro veliki vjernici, a najviše psuju Bogove...šuplja prica ti je to...zna se zašto se dižu tri prsta.
I ostatak svijeta koji su kršcani to ne rade...kad si vidio da talijani ili španci (koji isto vjeruju u sveto trojstvo) dižu tri prsta na stadionima??...mojne meni šuplje price ,znamo odlicno ko samo diže tri prsta i zašto.

Da li te isto tako pogadja i kad Dzeko klanja ili ono kao umiva se rukama,ne znam kako se to zove?

Je li i to samo za bogomolje ili smatras da je to izuzetak pa je eto super i na fudbalskoj utakmici?
moderatoru ti bi trebao ovde smirivat situaciju a ako nastavis razbuktavat strasti onda cu porazgovarat sa adminima i osnivacima stranice sportsport.ba....mislis da ce nekom biti drago sto unistavas ugled ovakve stranice....malo razmisli...ti jesi moderator al ima ovde osoba koje u pravom svijetu nisu repa bez korijena
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 jun 2010, 19:12

Ocito je da nisi skonto moj sarakazam u vezi Džeke i njegovog islama :mrgreen:
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Chologol
Kontakt:

Post Postao/la Chologol » 13 jun 2010, 19:13

Dajte ba ljudi kako vas nije stid, evo ja sam Hrvat i uvijek sam navijao za susjedne reprezentacije (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, CG...) Samo jedan primjer je onoga kada je 90% muslimana navijalo za Tursku a ne Hrvatsku, a ja sam kao i cjela Hrvatska uvijek navijao za BiH, volio da ode na SP i tako... Al na kraju, kako da navijam za nekog ko mene mrzi?! Navijate za neku tamo Ganu protiv Srbije, a ne znate ni razloga ni znacaja sto navijate za nju (navodno zato sto su vam roditelji napunili glavu nacionalizmom, al dobro, shvatam kucni odgoj) a siguran sam da se i vecina vas nije ni rodila dok je trajao taj rat, a isti je prosao ima 15. god. pa kad cemo mi krenuti naprijed, razvijati infrastrukuturu, industriju - nikad! Dok kog vama politicari pune glavu nacionalizmom, al dobro, "svadjajte se vi i dalje svak za svoju vjeru, nije bitno imate li sta u frizideru" - sto bi rekao tekst jedne pjesme.

Izvinite na OFF-Topicu al morao sam.

Sad sto se direktno utakmice tice: Steta, Srbi su bar zasluzili nerjeseno, bili su bolji, ali to je to, ne mogu da vjerujem da je jedna Africka ekipa takticki zrelija od Srbije koju predvodi RADOMIR ANTIC.
Rey de la furia española...

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 13 jun 2010, 19:17

Ako cemo iskreno meni koji sam citao ponesto o pravoslavlju cak vise smetaju ta rasirena tri prsta nego ta fatiha koju Dzeko radi,sve i jedan pravoslavni pop se zgrazava na tu razdvojenost prstiju i smatraju to uvredom za pravoslavlje i srpstvo,insistiraju da ta tri prsta MORAJU biti spojena.

Ali u diskusiju sam se ukljucio jer vidim da vas ima dosta kojima bi zivot bio puno ljepsi da Srbi uopste ne postoje.

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 13 jun 2010, 19:19

Molim vas da se vratite temi jer ste duboko otisli u nesportske teme. Morao bih sada obrisati pola teme, i 50-ak nebuloznih komentara, ali umjesto toga cu vas zamoliti da se ponasate kulturno.
Oni koji i nakon moje molbe nece biti u stanju da se ne bave politikom bice odstranjeni.
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 jun 2010, 19:30

Ako nas je @Mr Plummer kulturno zamolio da ne granamo van sportskih tema, hajmo se onda pridržavati toga.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jun 2010, 19:32

Nadam se da ce veceras bit dobra tekma nakon dvije dosta lose danas. Yebiga, jos nije bilo ni 3 gola na jednoj utakmici, vrijeme je. Mogla bi bit dobra tekma, ali dosta toga zavisi od Australije. Ako budu imali muda da napadaju bit ce zanimljivo jer Njemacka ima nekoliko vrlo interesantnih igraca poput Ozila, Marina, Cacaua pa i one "stare" Podolskog, Schweinsteiger, Klose, Lahm...Opasna ekipa, a Australija ce se sigurno borit do zadnjeg trenutka i imaju Cahilla koji moze bit igrac odluke.

PS: Stvarno smirite strasti u vezi Srbije. Ovo je preslo sve mjere.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 13 jun 2010, 19:34

volio bih da tim cahill bude imao zapazenu ulogu veceras pa da zacepi usta pojedincima..

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 jun 2010, 19:34

ne postujem Njemce ocekujem pobjedu Kengura 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 13 jun 2010, 19:36

vidim moderacija je ocistila temu neka... ;)

za veceras ocekujem jednu ofanzivnu igru njemaca, pogotovo ozil i khedira... a schweini i podolski bi trebali biti egzekutori... 8-)

rekao sam 1-0, eto bio bi zadovoljan i sa 2-0 protiv aussia :D
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 13 jun 2010, 19:38

Smješno kako smo poraženi, nešto slično kao i Alžir danas. Ovoga sam se najviše i pribojavao, poraza od gane i onda se vaditi protiv njemaca, a uzimajući u obzir naš mentalitet to će biti strašno teško.
Danas najrealnije da je završilo nerješeno, i ganci i mi smo imali po nekoliko prilika, ali porazili smo sami sebe po ko zna koji put. Luković do crvenog kartona bio ponajbolji naš igrač, ali onda užasno glup faul za drugi žuti karton (povlačenje za dres na centru) :? i nevjerovatan kiks Kuzmanovića kod penala. Neprepoznatljiv vezni red koji nije ama baš ništa napravio, a nije ni mogao s obzirom da se stalno preskakala igra. Bilo je prilika, daleko od toga da nije, ali sa ovakvom igrom teško da možemo napraviti išta protiv njemaca, iako ih još nisam gledao. Mora se promjeniti nešto u igri prvenstveno veznog reda, ako želimo do druge faze. Što se tiče nastavka takmičenja, ja ne bih ništa mijenjao osim igre, tačnije spustiti loptu na zemlju i polako do noge, ako išta znamo, znamo to.

Čujem da je Antić na presskonferenciji nakon meča bio ogorčen na suđenje (iskreno, ne znam zbog čega), i spominjao je navodno nekakve rezove što je preradikalno u ovom momentu. Nije repka poražena 5:0 pa da sad se nešto posebno mjenja, egal utakmica u kojoj smo poraženi našim greškama. A po drugim forumima svega i svačega (uostalom kao i ovdje), većina im sad spominje članove porodice, svi su sad neki opasni taktičari i tako to (ma znate već jer je takvih i ovdje mali milion). ali sad treba iskulirat maksimalno, ostati hladne glave i s pomoću Boga konačno dobiti njemce.

Gana danas dosta dobra, Rajevac ih je odlično pripremio za tekmu, užasno su brzi, eksplozivni, mladi i mogli bi biti pravo iznenađenje za sve.

p.s.
Večeras tipujem na X. ;)
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 13 jun 2010, 19:38

sta bi od orlova.....vrabci i komarci

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 13 jun 2010, 19:38

cita juci vase postove na forumu moram priznati da me je sramota sto sasm clan ovog foruma zar vam je toliko bitna nacjonalnost ljudi moji zar vi ne mozete bez politike i nocjonalnosti nikad je upitanju sport zar vam je toliko bitno ko za koga navija meni licno je najbitnije kako ko igra volim da gledam dobar fudbal i zato prestanite da se svadate volimo se i uzivajmo u dobrom fudbalu neka pobjeti sport a ne nacjonalizam
Zadnja izmjena: deni_23, dana/u 13 jun 2010, 19:43, ukupno mijenjano 1 put.

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 13 jun 2010, 19:39

Ne smetaju vala ni meni tri prsta ali smeta da se skine Marijan radi nekog morona čije je komentarisanje gluplje od onih vuvuzela i tako nemoj govoriti o principu jer u ovoj "našoj" zemlji to ne pristaje.

@H1N1 da vala prođete grupu i naletite na Španiju pa da vidimo kako ćete "vi" proći ...

Sve u svemu sada Srbiji def treba pobjeda protiv Njemačke kako bi imala 100% šansu da ide u sledeći krug ako ne bude tako onda će ovisiti o sreći i utakmicama drugi... good luck

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 jun 2010, 19:43

Chologol je napisao/la:Dajte ba ljudi kako vas nije stid, evo ja sam Hrvat i uvijek sam navijao za susjedne reprezentacije (BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, CG...) Samo jedan primjer je onoga kada je 90% muslimana navijalo za Tursku a ne Hrvatsku, a ja sam kao i cjela Hrvatska uvijek navijao za BiH, volio da ode na SP i tako... Al na kraju, kako da navijam za nekog ko mene mrzi?! Navijate za neku tamo Ganu protiv Srbije, a ne znate ni razloga ni znacaja sto navijate za nju (navodno zato sto su vam roditelji napunili glavu nacionalizmom, al dobro, shvatam kucni odgoj) a siguran sam da se i vecina vas nije ni rodila dok je trajao taj rat, a isti je prosao ima 15. god. pa kad cemo mi krenuti naprijed, razvijati infrastrukuturu, industriju - nikad! Dok kog vama politicari pune glavu nacionalizmom, al dobro, "svadjajte se vi i dalje svak za svoju vjeru, nije bitno imate li sta u frizideru" - sto bi rekao tekst jedne pjesme.

Izvinite na OFF-Topicu al morao sam.

Sad sto se direktno utakmice tice: Steta, Srbi su bar zasluzili nerjeseno, bili su bolji, ali to je to, ne mogu da vjerujem da je jedna Africka ekipa takticki zrelija od Srbije koju predvodi RADOMIR ANTIC.
ma gledaj uvijek neko moze neke simpatije prema nekoj selekciji gajit....meni je BiH najdraza, poslije toga odmah njemacka ....za njemacku uvijek navijam ak ne igra protiv BiH....najbitnija je stvar ne mora se navijat za susjeda, al bar ne treba zelit da susjedu crkne krava....ja hrvatsku kao naseg najboljeg susjeda cesto simpatisem
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Mr Plummer
Kontakt:

Post Postao/la Mr Plummer » 13 jun 2010, 19:47

Pa dajte vishe ljudi...
Ordem e progresso

Za prijavu posta administraciji, pritisni trokut!

Isnar
Kontakt:

Post Postao/la Isnar » 13 jun 2010, 19:51

Mr Plummer je napisao/la:Pa dajte vishe ljudi...
On je napisao da je kretenizam navijati za Alzir, prema tome obrisi njegov post a ne moj - toliko :!:
Zadnja izmjena: Isnar, dana/u 13 jun 2010, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar/Manchester United/KK Bosna/Boston Celtics/RK Bosna/VK Mladost/Pittsburgh Penguins/NY Jets/Fernando Alonso/Rafael Nadal/Hamza Alić/LoLo Jones/Jeremy Wariner/Kenenisa Bekele/Rebbeca Soni/Stephanie Rice/Michael Phelps/Eamon Sullivan/C. Stoner

Zaključano

Natrag na “Svjetsko Prvenstvo: Južna Afrika 2010.”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.