Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

rob do bagro
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la rob do bagro » 04 dec 2009, 22:02

Dobro je niste sa Argentinom u grupi :lol:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 04 dec 2009, 22:41

Pa dobro, moglo je i bolje a i mnogo gore.
Zadovoljan sam.
S R B I J A
- " $...

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 04 dec 2009, 22:43

Ma dobro kolega salim se malo 8-) ...sta mislite da li biste mogli proc grupu.Mislim da imate neke sanse da prodjete
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 dec 2009, 23:39

rob do bagro je napisao/la:Dobro je niste sa Argentinom u grupi :lol:
Opet bi po setovima igrali :D Salim se naravno,nije teska grupa imate visoke sanse za prolaz.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 06 dec 2009, 18:55

Mislim da mogu dalje Antića sam slušala čovijek zan sve,ima ekipu za to.
sretno im,neka balkanaca ;)

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 06 dec 2009, 22:05

harishp je napisao/la:Iskreno,zelim Srbiji da budu treci u ovoj grupi i ''osvoje bronzanu medalju'' :lol: :mrgreen:
Demokracija na dijelu, cuj mu zelje, to ni Marko Vesovic ne bi pozelio :) A posto je moja vikendica 300 m od granice sa "nasim" susjedom koji sudjeluju na ovom natjecanju, ja im radi dobrih komsijskih odnosa zelim da se provedu u sve tri zagarantirane tekme kao sto su na proslom S.P odigrali protiv Argentine, ni manje ni vise. :D
93,4 % " !!!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 07 dec 2009, 00:54

nešto mi poznat ovaj poviš mene. :mrgreen:

grupa ok,mogli smo i gore proći.

njemci su favoriti,a sa ganom i australijom se može igrati i uz malo sreće doći do bodova.
Zadnja izmjena: alan_kardec, dana/u 07 dec 2009, 14:23, ukupno mijenjano 1 put.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Srbin iz RS
Kontakt:

Post Postao/la Srbin iz RS » 07 dec 2009, 01:24

S obzirom kakvu smo grupu dobili 2006. godine dobro smo prosli. Doduse sada nije bilo cuvenog specijalnog sesira namenjenog za nas pa i da smo sada dobili grupu slucnu onu pre 4 godine onda :roll: . Ako budu svi igraci na raspolaganju, dakle, bez povredjenih igraca i ostalih gluposti koje se mogu dogoditi a da se oslabi ekipa mislim da imamo realne sanse da prodjemo u 1/8 finala. Ipak najbitnije je da prvu utakmicu protiv Gane ne izgubimo, i neresen rezultat je dobar ali poraz od Gane bi verovatno znacio i oprostaj od SP-a. To bi poremetilo sve planove i mislim da u tom slucaju bodovno ne bi puno bolje prosli od poslednjeg odigranog prvenstva. Ali ako se ostvari dobar rezultat protiv Gane (makar bio i neresen) sam prolazak u 1/8 finala bi bio realan. U takvom slucaju mislim da bi se ostvarili dobri rezultati protiv Nemacke (remi) i protiv Australije (pobeda) sto bi bilo dovoljno za prolaz dalje osim ako se ne stvori trougao gde bi se gledala gol razlika i slicno. U svakom slucaju ocekujem bolji rezultat na ovom prvenstvu u odnosu na SP 2006. godine.

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 dec 2009, 14:45

Hellas je napisao/la:Protiv Gane smo igrali jednu sa kombinovanim timom 1997 na turniru u Koreji i dobili ih 3:1.
Sa Australijom nismo nikad igrali.
Sa Njemackom 31 utakmicu. 7 pobjeda, 8 nerijesenih, 16 poraza.

Al po imenima samo je Njemacka jaca od nas.

Al po igri mislim da mozemo igrat protiv svih.
Kad ste to sa Svabama igrali 31 put??! :? mozda u sklopu Yuge, al tad su igrali i igraci iz drugih bivsih republika..

A sto se tice zdrijeba, mislim da ste dobili relativno tesku skupinu. Definitivno imate sanse za prolaz, al ako bude balkanski mentalitet lako cemo sa Australijom i Ganom, a nabrijavat se samo na Svabe, proci cete isto kao i Hrvatska u Njemackoj. Moje misljenje je da ce vam najlaksa utakmica biti s Nijemcima, a daleko najteza s Australcima (gdje vecina igraca igra u Premier ligi) i Gancima (koji su fizicki jaki ko konji).
Puno uspjeha, pameti i srece zelim susjedima, i nek ostvare dobar rezultat i plasman :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 07 dec 2009, 16:17

Ma da stari ''balkanski obicaj".Zadrzim iliti otmem kako ko uzme ono sto valja a ono sto ne valja ogradjujem se od toga.
Ima tu ona stara''ko te nezna skupo bi te platio'' :roll:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 07 dec 2009, 17:07

Ma srbi ispadaju u grupi. Protiv Njemaca nemaju sanse, a ovaj srbin na klupi Ghane Srbiju naravno vrlo dobro poznaje, dok oni vjerovatno ne znaju toliko o Ghani. Jos ako Balotelli i Boateng zaigraju za Ghanu...A i hrvati su 2006. mislili da ce lahko sa Australijom. Svi znamo kako je to zavrsilo.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 07 dec 2009, 17:23

@bijeljinac, samo kratka opaska (i isprika za offtopic); u međunarodnom pravu, sve bivse republike su pravne sljednice bivse SFRJ (tako je utvrdila Badinterova komisija u postupku raspada SFRJ, a kasnije postao temelj za sve pravne odnose izmedu bivsih republika), tako da nije samo Srbija medunarodnopravni sljednik Yuge. Rusija je je bila presedan jer su se ostale bivse zemlje SSSR-a tako slozile, te je Rusija (p)ostala clan Vijeca Sigurnosti. Sto se tice sporta i MOK-a, to stvarno ne znam i ne bih nista htio komentirati o onome sto ne znam.
Tocno je to sto kazes za srpske sajtove (i medije takoder), te je zaista glupo/tuzno od hrvatskih saveza bilo kojeg sporta (i medija) sto ne slijede vaš primjer, jer Mate Parlov, Drazen Jerkovic, Krešimir Ćosić i brojni drugi su bili hrvatski sportasi koji su u tom momentu igrali za Jugoslaviju, a i Hrvatska je bila sastavni dio te dzave (i to je dio njene povijesti), bez obzira kakva je bila.. Al eto, valjda je sad kasno..

Lijep pozdrav :)
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 08 dec 2009, 03:42

31 put sa Njemcima. Haha, dobar vic, jehbiga pripišite i ovu pobjedu Hrvata sa Eura kad je tako. Sad bez zajebancije, Srbija ima kvalitetnu momčad i teško je prognozirati krajnji domet te ekipe. To može biti 3. mjesto u grupi, isto tako može biti i polufinale. Sve zavisi od psihičke pripreme, po meni nekakav realan domet je četvrtfinale. Ključna će biti prva utakmica, ako nju dobijete uspjeh je zagarantiran, moral će skočiti, euforija, nabrijana atmosfera i u toj situaciji ni Njemci nemaju velike šanse.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 08 dec 2009, 04:53

Prvo ne znam zašto je jedna ovako glupa rasprava i započeta,ali evo i mog razmišljanja.

Dakle i Srbi,i Hrvati,i Bošnjaci,i Slovenci,i Crnogorci,i Makedonci,svi oni imaju pravo da svojataju reztultate ex-yu sportskih selekcija jer svi oni su bili dio te države u vrijeme kad su se ti rezultati desili.E sad je druga stvar što Hrvati i Slovenci te uspjehe ne smatraju svojima i što ih nigdje ne pominju.Npr kad se igra derbi hajduk-dinamo u medijima se piše o derbijima nakon sticanja nezavisnosti,a one iz bivše juge malo ko spominje što je prvoklasni idiotizam.Ne vidim zbog čega bi se neko bunio što Srbi te rezultate smatraju svojima,kad je činjenica da su srpski sportisti i treneri većinom i učestvovali u svim tim uspjesima,kad se zna da je Srbija nasljednica bivše juge prema svim međunarodnim zakonima,ali opet kažem to "svojatanje" se ne smije uskratiti ni drugima i ako se ti drugi prave pomalo ludi.Ali ništa ne treba da iznenadi,ovo je Balkan.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 08 dec 2009, 05:03

To se nema sta svojatat, to se sve jasno zna. Sve prije 1991 sto se osvojilo, osvojila je Jugoslavija, znaci nije ni Srbija, ni Bosna, ni Hrvatska.....

Te pojmove pravna nasljednica i slicni su po meni zesce sranje kada je sport u pitanju.

Svi ovi koji svojataju svojataju ono sto njima odgovara. Spominje li se gdje u Srpskom kanu savezu medalje Matije Ljubeka (Hrvata) ili u bosku Mate Parlova? Spominju malo sutra. Tako isto kod Hrvata, sta ce oni spominjati fudbalsku reprezentciju Jugoslavije kad su tamo eto igrali i neki Srbi...Mislim besmisleno i nacionalisticki sa svake strane.

Svakom normalnom covjeku te medalje su Jugoslovenske i svaki normalan covjek bi ih trebao smatrati svojima. Ja danas smatram svojom i medalju Jure Franka, i medalje Vere Nikolic, Uspjehe Bojana Krizaja, Matee Svet, Dimitrija Bjelice u sahu, Veljka Rogosica u plivackom maratonu i slicno..
nema potpisa

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 08 dec 2009, 06:00

Ma to je žešća glupost. Po tome srpski fudbalski klub Dinamo Zagreb osvojio uefa kup 68, a srpski košarkaški klubovi Cibona i Bosna Asa su bili prvaci Evrope. Te pravne zavrzlame nemaju nikakvog uporišta. Čuj reprezentacija Srbije igrala sa Njemačkom 30 puta. Mislim bolesno u svakom slučaju. Svi uspjesi prije 91. su zajednički, pa ako je već fudbalski savez Srbije pravni nasljednik fs jugoslavije, onda kad se priča o statistici treba se jasno naznačiti šta je odigrala Jugoslavija, a šta Srbija. Neko spomenu Čehe i dobro se zajeba. Česi jesu pravni nasljednici Čehoslovačkog saveza, ali oni uvijek kad pričaju o nekim prijašnjim uspjesima jasno kažu Čehoslovačka.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 08 dec 2009, 22:25

"
- " $...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 09 dec 2009, 01:33

a kakvu je tek majstoriju napravio Gajić iz Ciriha. :D Momku svaka čast.
RIP Adis Selmanović

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 09 dec 2009, 22:28

Ah imaju dobrog skauta Bora Milutinović(stari,iskusan ).
Pročita danas njegov plan,opasan stari ;)

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 dec 2009, 02:07

Konačno smo dočekali da FSS angažuje velikog Boru Milutinovića,pa makar i kao skauta.Čovjek je dugo godina vani,stari lisac koji bukvalno ima fudbal u malom prstu,uopšte ne sumnjam da će svoj posao skautiranja odraditi vrhunski.
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.