Ruska premier liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Ko ce da osvoji rusku premier ligu za sezonu 2011.

Zenit St.Petersburg
76
45%
CSKA Moskva
42
25%
Spartak Moskva
10
6%
Lokomotiva Moskva
17
10%
Rubin Kazan
11
6%
Neko drugi
14
8%

Ukupno glasova: 170

lokomotiv
Kontakt:

Re: Ruska premier liga

Post Postao/la lokomotiv » 03 jun 2014, 11:28

I ispravka za Tosno koji je ipak 1 kolo do kraja s tim da je i u prošlom kolu osigurao sebi pravo da se takmiči u fnl-u iduće sezone skupio 71 bod naspram Tektilshik Ivanovu koji je skupio 64 boda tako da je i tuj poprilična razlika a ne u gol razlici :mrgreen: .Mada bih više volio da su se Ivanovci plasirali što zbog stadiona što zbog finansija ali eto Tosno je pokazao kvalitet za samo 1 sezonu su uspjeli ući u viši rang :kafa: čestitke

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 jun 2014, 14:48

Nisam znao da se prenose bodovi iz reg sezone u tu ligu za prvaka, a Tosno je imao isto bodova kad sam gledao pa sam zato stavio to, nisam ove novije tablice pogledao :)

Gdje se ti informišeš se o zbivanjima u ruskom nogometu, koje stranice su najbolje za to :)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 03 jun 2014, 15:20

Ali isto tako ne mogu a da ne pohvalim tvoju novu temu što si otvorio vezano za Azijsku ligu prvaka kao i Japansku ligu mada moram priznati i ne pratim baš tako taj dio odnosno prvenstva :kafa: .Zaista uvodni dio blago rečeno FENOMENALAN jedan si od rijetkih ovdje što sam mogao da pročitam post i tako te stvari :thumbup: .A što se tiče ruske lige sve informacije imam na oficijalnom sajtu lokomotiva gdje sam i sam član odnosno dio tog tima, zatim možeš dobiti informacije na oficijalnom sajtu 1fnl ukucas jednostavno :) i ako razumiš ruski jezik dobro je a i sličan je naškem :mrgreen:

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 06 jun 2014, 13:18

PAROVI 1 KOLA FNL-A ZA SEZONU 2014-15:Luch-Energia (Vladivostok) - Energiya Khabarovsk (Khabarovsk)

Volga (Nižnji Novgorod) - Sibir (Novosibirsk)

YeniseY (Krasnojarsk) - Sokol (Saratov) Volgar (Astrahan) - Tyumen

Gasovik (Orenburg) - Tosno

Rotor (Volgograd) - Sahalin (Južno-Sahalinsk)

Dynamo St. Petersburg (St. Petersburg) - Tom (Tomsk)

Krylya Sovetov (Samara) - Khimmik (Dzerzhinsk)

Shinnik (Jaroslavlj) - Baltika (Kaliningrad) :kafa:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 06 jun 2014, 13:53

i ko su najveći favoriti za ulazak u prmier ligu?

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 06 jun 2014, 14:16

To je sad teško predvidjeti :think: ali svakako se može nekoliko timova izdvojiti koji će se sigurno boriti za ulazak u prvu ligu kao npr. Tom Tomsk,za Anzhi i Krlylya sovetov Samaru nebih prognozirao jer ne znam koliko će imati novca a i morala da se bore kao i svakako ulaganja u te timove.Znam da je Anzhi imenovao novog predsjednika kluba al m nije poznat.Svakako će biti zanimljivo vidjeti šta može i Luch energiya kao i Ska energiya khabaravosk kao i novi drugoligaš Sokol Saratov koji bi mogao biti novi Arsenal Tula :D odnosno Fc Krasnodar :kafa:

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 06 jun 2014, 14:22

Zvanično od danas klub Spartak Naljčik više ne postoji :( naravno finansije su u pitanju

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 08 jun 2014, 12:25

Evo rasporeda za 1 rusku ligu za sezonu 2014/15 1 KOLO:
"Amkar" - "Dinamo"
"Arsenal" - "Rostov"
CSKA - "Kuban"
"Krasnodar" - "Zenit"
"Lokomotiv" - "Terek"
"Rubin" - "Mordovia"
"Torpedo" - "Ufa"
"Ural" - "Spartak"

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 08 jun 2014, 12:27

2 KOLO "Arsenal" - "Lokomotiva"
"Dinamo" - "Spartak"
"Kuban" - "Rostov"
"Mordovia" - CSKA
"Terek" - "Rubin"
"Zenit" - "Torpedo"
"Ufa" - "Amkar"
"Ural" - "Krasnodar"

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 08 jun 2014, 12:30

Prvenstvo inače počinje od 1-5 avgusta/kolovoza :kafa:

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 08 jun 2014, 16:44

Terek Grozni, to je klub koji gotivim u Ruskoj ligi, naravno uz Anzhi, Anzhi, dok je ozbiljno radio, bili su mi dragi, medjutim, sta bi kako bi, pojma nemam, ali terek, je uvjek tu negdje, nacionalni ponos Čečena. Inače, dosta raje nezna da je Terek osnovan jos 1946, iako na grbu pise 1958, samo sto se tada zvao Dynamo, a 58-me, mjenja ima u Terek tako da je na grbu ostalo 1958 godina, i ime koje i dan danas nosi, Terek. Grb se mjenjao vise puta. Mislim da je najveci uspjeh Tereka izlazak u Evropu preko kupa 2004, eto vec prije deset godina, kako vrijeme leti, a vec 2005 su bili zadnji i ispadaju u drugu ligu (prvu diviziju), da bi godinu nakon toga bili vice prvaci iste, pa ponovno se nasli u elitnom razredu. Igraju na jednom od najljepših stadiona u svijetu, Ahmat Arena: http://www.ahmat-arena.ru/" onclick="window.open(this.href);return false;

trenutni grb Čečena :salut:

slika

Inače, Terek je rijeka koja protiče kroz Gruziju, Rusiju (Čečeniju), ulijeva se u Kaspijsko more.

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 09 jun 2014, 11:11

:salut: gdje baš terek nadje prvog da predstavljaš zar neide od vrha prema dole :D da si makar cska pa zenit pa lokomotiv.........itd a ne terek :) ali hajde gotiviš terek razumijerm :mrgreen:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 09 jun 2014, 14:01

kakav je ovaj krasnodar? vidim da su nosioci u trečem pretkolu LE i moguče da igraju sa našim prestavnicima pa bili imali ikakve šanse Sarajevo i Željo u duelu sa njima?

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 09 jun 2014, 15:32

Kao prvo nevjerujem da će i sarajevo i željo dostići nivo odnosno razinu da igraju u 3 ili 4 kolu kvalifikacija za ligu evrope.A ako to dostignu što bi me naravno veselilo to bi za oba tima ukoliko bi dobili fk Krasnodar zaista težak posao.To je tim koji postepeno iz sezone u sezonu sve više diže svoju formu što je svakako dobro gledajući u globalu za cjelokupnu rusku lgu.Ako bismo ga poredili sa poznatijim Krasnodarskim klubom Kubanom trenutna situacija gledajući u oba tima i što se tiče igračkog squada i finansija u boljem položaju je ovaj"Manji"Krasnodarski klub.To je tim koji je za jedan kraći vremenski period potpuno neočekivano i bez neke medijske popularnosti u Rusiji skupio zaista vrlo nezgodan tim.Kad se pogleda squad tima može se uočiti veliki broj stranih igrača posebno Brazilaca koji po meni čine suštinu ovog tima.Imena kao što su Ari koji je bio više od solidnog u moskovskom Spartaku,zatim još bolji Wanderson,sredina Joanzhino kao i iskusni Shirokov koji je nažalost dugo povrijeđen oko pola sezone tako da su tuj imali nedostatak :) .Sve u svemu za njih je ovo bila povijesna sezona i ako nastave ubuduće da pametno ulažu u klub vrlo lahko bi se mogli boriti i za sam vrh što bi svakako bilo zanimljivo.Nesretno su izgubili finale Ruskog kuba što je još jedan vid sam plasman u finale kupa govori da su jedan ozbiljan i perspektivan klub :kafa:

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 09 jun 2014, 18:04

Evo upravo danas su dobili novo pojačanje sjajnog Vladimira Bystrova :kafa: sjajan konkurent će biti Fk Krasnodar velikim moskovskim timovima kao i zenitu i rubinu :kafa:

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 10 jun 2014, 08:17

lokomotiv je napisao/la:Kao prvo nevjerujem da će i sarajevo i željo dostići nivo odnosno razinu da igraju u 3 ili 4 kolu kvalifikacija za ligu evrope.A ako to dostignu što bi me naravno veselilo to bi za oba tima ukoliko bi dobili fk Krasnodar zaista težak posao.To je tim koji postepeno iz sezone u sezonu sve više diže svoju formu što je svakako dobro gledajući u globalu za cjelokupnu rusku lgu.Ako bismo ga poredili sa poznatijim Krasnodarskim klubom Kubanom trenutna situacija gledajući u oba tima i što se tiče igračkog squada i finansija u boljem položaju je ovaj"Manji"Krasnodarski klub.To je tim koji je za jedan kraći vremenski period potpuno neočekivano i bez neke medijske popularnosti u Rusiji skupio zaista vrlo nezgodan tim.Kad se pogleda squad tima može se uočiti veliki broj stranih igrača posebno Brazilaca koji po meni čine suštinu ovog tima.Imena kao što su Ari koji je bio više od solidnog u moskovskom Spartaku,zatim još bolji Wanderson,sredina Joanzhino kao i iskusni Shirokov koji je nažalost dugo povrijeđen oko pola sezone tako da su tuj imali nedostatak :) .Sve u svemu za njih je ovo bila povijesna sezona i ako nastave ubuduće da pametno ulažu u klub vrlo lahko bi se mogli boriti i za sam vrh što bi svakako bilo zanimljivo.Nesretno su izgubili finale Ruskog kuba što je još jedan vid sam plasman u finale kupa govori da su jedan ozbiljan i perspektivan klub :kafa:
pa dobro s obzirom da su sarajevo i željo nosioci u drugom pretkolu za očekivati da barem jedan prodje u treče pretkolu a tu može izmedju ostalog dobiti i Krasnodar. zato sam i pitao.

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 10 jun 2014, 11:22

To sve zavisi prvenstveno od igre sarajeva i želje.Moguće je naravno da dobijemo i ovaj klub ali to ne bi bilo dobro bolje neki LIJEVI klub :mrgreen: :D ili DESNIČKI ;) više bi imali šansi :pray:

lokomotiv
Kontakt:

Post Postao/la lokomotiv » 10 jun 2014, 17:28

Anzhi je od danas službeno raskinuo ugovor sa 5-icom igrača.Klub su napustili Olexandr Aliyev, Diniyar Bilyaletdinov Vladimir Bistrov i napadači Alexander Bukharov i Fedor Smolov :crazy: tko će popuniti ova mjesta veliko je pitanje :?: .Krlyiya Sovetov Samara je danas imenovala svog novog trenera 57-godišnjeg belgijskog stručnjaka Franka Vercauterena koji je vodio Mechelen", "Genk", "Anderlecht".Inače potpisao je jednogodišnji ugovor uz mogućnost produžetka 1+1 :kafa:

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Ruska premier liga

Post Postao/la JoseMourinho » 11 jun 2014, 03:24

Jbg raspade se anzhi skroz....

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 11 jun 2014, 06:12

Anzhi nekad
slika
NO MONEY NO PARTY

nadam se da ce se vrattiit u elitu :salut: ljudi imaju najbolji stadionu u Rusiji, daleko, dobili su more navijaca sirom svijeta, ali...

Odgovori

Natrag na “Ostale lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.