Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

retro
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la retro » 18 sep 2011, 10:39

Letva obicna.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Dalix
Kontakt:

Post Postao/la Dalix » 18 sep 2011, 14:55

Dylan Dog je napisao/la:
Mirsad Pilavdžić, kadetski reprezentativac BiH
Mirsad Pilavdžić je rođen 26. februara 1996.god u Tuzli.
Živi u G. Raincima, općina Kalesij, i učenik je 1. razreda Ekonomske škole u Tuzli.

slika

Svoje prve košarkaške korake je naučio u KK Bosna Kalesija, kod trenera Jasmina Tupkovića. U utakmicama Regonalne košarkaške lige TK za mlađe kategorije je dominirao, često postižući i preko 30 poena po utakmici.

Pilavdžić, 15 godina, je visok čak 192cm, ali zahvaljujući svojim motornim sposobnostima igra na poziciji play makera. To mu je omogućilo veliku dominaciju među svojim vršnjacima, a njegove igre nisu prošle neopaženo ni kod skauta jednog od najvećih bh košarkaških klubova, KK Sloboda Dita.

Sa KK Sloboda Dita u kategotiji pionira je osvojio 3. mjesto na državnom prvenstvu, a u istom je bio prvi strijelac takmičenja. Učestvovao je na međunarodnom turniru u Italiji, nastupajući za tuzlanski KK Salinas Falcons, te je bio drugi strijelac turnira. Prošle godine je učestvovao na poznatom kampu Dejana Bodiroge, koji je održan u Trebinju.
Još kao osnovac osvakao je općinska takmičenja nastupajući za školu G. Rainci, a na istim je bio najbolji igrač i strijelac. 2010.god je proglašen za najboljeg sportistu općine Kalesija u kategoriji kadeta.

Početkom sezone, Pilavdžić je imao nezgdodnu povredu koljena, te je pauzirao prvi dio sezone.

Nažalost, pred sami pocetak sezone zadesila me ta povreda koljena, zbog koje sam pauzirao, ali sada je to sve iza mene i okrećem se nastavku karijere. Uskoro me očekuju i pripreme sa kadetskom reprezentacijom, na kojima želim pokazati koliko mogu – ističe mladi Pilavdžić.
[youtube][/youtube]

:o Kad pomislim da sam ja sa 15 godina imao samo 180 cm sram me bude.. :lol:
15.06.2014 Vi ste PONOS NACIJE!

Powerlifting <3

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 23 sep 2011, 14:43

Sta je sa Planinicem iz SB, moze li on pomoci na centarskoj pozicij?
Cuva Bog Zelju svog!

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 23 sep 2011, 15:15

nerminh74 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Dok je Ibake i Mirotica zivog on samo moze sanjati da nastupi za Spaniju.
upravo moje misljenje

mada opet on ima 14 godina tako da za 10 godina (kada gore navedeni ostare) on ce imati 24 sto opet nije puno

moja nada ostaje na cinjenici da trazi samo spansko drzavljanstvo kako bi mogoa igrati kao domaci u spaniji, a da ce kasnije nastupati za nas kao sto je to radio nenad markovic koji isto ima i nase i spansko drzavljanstvo!
u danskoj sad se samo smije imati jedno drzavljanstvo sad neznam kakvo je u spaniji...?Ako se smije imati vise onda mi komotno mozemo pozvati sinanovica.

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 23 sep 2011, 20:50

TKC ti se pravis stvarno kao osoba sa manjim koefcientom IQ ili si ti jednostavno tako . Hiljadu puta ovdje ispricano da Sinanovic nece za nas da igra i on sam rekao da ga ne zanima .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 23 sep 2011, 21:54

TKC je napisao/la:
u danskoj sad se samo smije imati jedno drzavljanstvo sad neznam kakvo je u spaniji...?Ako se smije imati vise onda mi komotno mozemo pozvati sinanovica.
nenad markovic je imao spansko drzavljanstvo kada je igrao za BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 23 sep 2011, 23:41

Double Nationality

Renouncing Present Citizenship

In most cases persons taking out or applying for Spanish nationality will have to renounce their present citizenship.
Exceptions

The only exemptions from this rule are the nationals from Latin America and the other countries with special relations with Spain.

Losing Citizenship

A Spanish adult citizen may lose his citizenship if he resides habitually in another country and takes the nationality of the other country. The ones who have become Spanish citizens by application, may lose it again by a court sentence. Under certain circumstances, they may apply to get their citizenship back again.

So, the law is clear: If you apply for Spanish citizenship, not coming from Latin America or any of the other country Spain has had special relations with, not forsaking your present citizenship, Spain has the right to revoke your Spanish nationality when they find out.

http://www.graysworld.co.uk/spanish-pro ... enship.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

znaci nemoze Sinanovic imati dva drzalvanstva!

Markovic je vjerovatno dobio to prije jednu 10 godina. Tada su vjerovatno drugaciji zakoni bili. Ja imam dansko i bosansko drzavljanstvo zato sto sam uzeo dansko prije jednu 10 godina. Ali ko sad uzme dansko drzavljanstvo mora odbaciti svoje domace znaci bosansko.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 24 sep 2011, 00:15

TKC je napisao/la:Double Nationality

In most cases persons taking out or applying for Spanish nationality will have to renounce their present citizenship.
Exceptions

The only exemptions from this rule are the nationals from Latin America and the other countries with special relations with Spain.

Losing Citizenship

A Spanish adult citizen may lose his citizenship if he resides habitually in another country and takes the nationality of the other country. The ones who have become Spanish citizens by application, may lose it again by a court sentence. Under certain circumstances, they may apply to get their citizenship back again.

So, the law is clear: If you apply for Spanish citizenship, not coming from Latin America or any of the other country Spain has had special relations with, not forsaking your present citizenship, Spain has the right to revoke your Spanish nationality when they find out.

http://www.graysworld.co.uk/spanish-pro ... enship.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Markovic je vjerovatno dobio to prije jednu 10 godina. Tada su vjerovatno drugaciji zakoni bili. Ja imam dansko i bosansko drzavljanstvo zato sto sam uzeo dansko prije jednu 10 godina. Ali ko sad uzme dansko drzavljanstvo mora odbaciti svoje domace znaci bosansko.
Znaci Nedim je izgubljen :?: :roll:

djokica
Kontakt:

Post Postao/la djokica » 24 sep 2011, 00:54

TKC je napisao/la:Double Nationality

Exceptions

Losing Citizenship

TKC, kazes da zivis u Danskoj? Kakva je tamo situacija sa nasima? Ima nase raje puno u Skandinaviji, pa ako pratis kosarku, mozda ima nasih talenata igraca ili trenera?? ;)
FKS❤️1946

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 24 sep 2011, 01:02

mozda i nije..? :idea:

Ako ga stavimo kao naturlized umjesto domercanta onda ga opet dobijemo. Ako biti "naturlized" znaci da se mora igrati bez drzavljanjstvo onda nije izgubljen. Sinanovic,Rizvic...... nece da promjenu zbog ti prednosti koji daju znaci izbjegavati zakone oko stranaca,bolje ugovore, i na kraju oni moraju zivite od necega kad zavrsu a svako zna da sa bosanskom drzavaljanvstom nemozes nista. :lol: A sa slovenskom i spanskom mozes otici i ziviti u citavoj EU/Evropi.
Zadnja izmjena: TKC, dana/u 26 sep 2011, 01:26, ukupno mijenjano 1 put.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 24 sep 2011, 01:14

@djokica

pravo da ti kazem prije par mjeseci prije nego sto sam unisao na ovom forumu: BH KOSARKA ja nisam znao nista od kosarke. Skupio sam kao svi ostali NBA kartice iz 1997/1998 sezone ispod Jordana. Imam highlights od Tracy Mcgrady kad je igrao za Magics i to je to.
Mi dijasporci smo svi pobjegli sjevernoj evropi a ovdje je kosarka nula. Takvo da ako mislite da cete ikakve BH talenate naci ovdje :lol:
A sta znamo od BH kosarke..?nista culi smo za nekakvog Delibasica... :lol:

Ovdje u sjevernoj evropi ce bosna naci nogometne talenata ali kosarkaske talenate...?Cisto sumnjam. Nema tradicije(izgubljena tradicija) kod nasi niti u Danskoj,Njemackoj,Svedskoj.....Und so weiter..

Jedino BH Kosarka moze naci igrace u nasoj dijaspori u Ameriki ili u samoj Bosni.

@EDIT
Nas nekav Arnel Dedic je postao trener jedan od najbolji klubova u danskoj Horsens IC mislim da su osvojili bronzu zadnju sezonu.

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 24 sep 2011, 12:49

Edit
Zadnja izmjena: albiongate, dana/u 05 mar 2012, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-vg
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-vg » 24 sep 2011, 14:41

sulejmanovic se je dobro pokazao u dresu finske ovog ljeta, treba tog momka kontaktirati odmah!

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 24 sep 2011, 14:43

Edit
Zadnja izmjena: albiongate, dana/u 05 mar 2012, 17:42, ukupno mijenjano 1 put.

santos
Kontakt:

Post Postao/la santos » 26 sep 2011, 10:40

evo jedan tekst o Omeragicu i dobrom startu u Barceloni,dobro je sto je u Spaniji prejaka konkurencija pa se mozda bude odlucio za BIH kasnije

http://www.eurohopes.com/news/1514/omer ... new-house/" onclick="window.open(this.href);return false;

na turniru u Madjarskoj mislim da je U14,ekipa Bosne osvojila 5 mjesto od 6 ekipa,ucestvuju Barcelona,Cibona,Olimpija,Vasas i Sabonis BC

http://www.kosarsuli.hu/tournament.php?tourid=93" onclick="window.open(this.href);return false;

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 26 sep 2011, 20:43

Tubak je dobar igrac a posto mi centara nemamo za bacanje , fino pozivnica i njemu i Kuzmicu , odmah sljedece kvalifikacije pricati sa njima dogovarati i vidjeti , ovaj Ratkovica kako sam gledao klipove na youtube , daleko od toga da je los cak cini mi se da je jako jako dobar jer iskreno ako sam vidio lik igra playa a Sasa sa svoje 32 realno sto je igrao igrao je , gok Gordu neki pubertet drzi pa se pomalo gubi , tako da Ratkovica bih nam dobro dosao .
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 28 sep 2011, 00:30

http://www.eurohopes.com/news/1516/barc ... oncic-mvp/" onclick="window.open(this.href);return false;

At the losing effort Haris Cucovic ('98) had 21.

Jos jedan nas? :D

albiongate
Kontakt:

Post Postao/la albiongate » 28 sep 2011, 00:57

Edit.
Zadnja izmjena: albiongate, dana/u 05 mar 2012, 17:43, ukupno mijenjano 1 put.

pazzarac
Kontakt:

Post Postao/la pazzarac » 28 sep 2011, 10:37

albiongate je napisao/la:Ne. Haris je drzavljanin Srbije. Rodom iz Sjenice.
kako Slovenci rade i uskoro drzavljanin Slovenije,98 godiste ,visok 202,igrao za jedan novopazarski klub prosle sezone, dosta velikih klubova ga je trazilo ali jos prije pola godine kao zelju samo ponavljao Olimpiju na lokalnoj TV,sigurno su mu obecali dobre uslove za napredak

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 sep 2011, 15:33

pazzarac je napisao/la:
albiongate je napisao/la:Ne. Haris je drzavljanin Srbije. Rodom iz Sjenice.
kako Slovenci rade i uskoro drzavljanin Slovenije,98 godiste ,visok 202,igrao za jedan novopazarski klub prosle sezone, dosta velikih klubova ga je trazilo ali jos prije pola godine kao zelju samo ponavljao Olimpiju na lokalnoj TV,sigurno su mu obecali dobre uslove za napredak
Je li ja ovo vidim dobro 98. 202 :o
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: VensanKasel i 8 gostiju.